Skljoco wrote:Vodim ja ovih dana vec treci-cetvrti telefonski razgovor sa nekim urednicima nekih casopisa i nekih magaCina koji se plasiraju sirom nekadasnje zajednicke o mogucnosti i uslovima mog nastupa u njihovim medijima ......?

----------------
Skljoco wrote:Vodim ja ovih dana vec treci-cetvrti telefonski razgovor sa nekim urednicima nekih casopisa i nekih magaCina koji se plasiraju sirom nekadasnje zajednicke o mogucnosti i uslovima mog nastupa u njihovim medijima ......?

--------------------------Bosanac sa dna kace wrote:he moj @skljoco sve si nam reko nista kazo! haj ti fino u te medije pa kad te prime, javi nam da vişdimo sta to palamudis i u kojim medijima...
ode nas @skljoco u novinare
a vala i jest novina za novinare!
Pa mogao bi i ti neshto pisati...samo ne znam ko bi to citao...Skljoco wrote:Vodim ja ovih dana vec treci-cetvrti telefonski razgovor sa nekim urednicima nekih casopisa i nekih magaCina koji se plasiraju sirom nekadasnje zajednicke o mogucnosti i uslovima mog nastupa u njihovim medijima sve to tiho i "nezainteresovano" sa strane pratio je moj sin koji je "pobjegao" iz BH u dobu kad nije ni znao da place zbog te tragedije pa mi rece
" Babo , oni su prnuli " !
On , kojeg sam prije prvog puta u Bosnu morao vjezbati " pichkaranju " i drugim domacim "preskocenim" izrazima i on koji je sve to po pvratku iz Bosne primjenjivao na meni i on kojem sam jedva objasnio da to nisu izrazi kojim se "caste" stariji i roditelji je ovih dana Svatio da su Svi oni koji su doveli do ovakve situacije u BiH PRNULI !
On je svatio !
A ko to jos nije ?
Tvoja prica izaziva smijeh i(nije bas stoljetnu) manipulaciju.Eh , vidis ,
Ja tebi dokazem da NE postoji bosnjacki identitet a ti opet i dalje i isto furas quote="mr__bosnjak"][
Sad ti budi pametan ...
I moja prica rusi stoljecne minipulacije i salje na lomacu milione knjiga napisanih za tu manipulatorsku prigodu !
Vuk ce biti Spaljen , zapamti to .
Uh .........jaka si ti podrškaSkljoco, i ne citam, a podrzavam te
maaajke mi hercegovackim....A-ZO wrote:moze jedno podpitanje: interesuje me kojim jezikom govore hercegovci (pod predpostavkom da bosanci govore bosanskim)
kazes hercegovackim jezikom! i zaista, cini se logicnim. a zasto onda taj jezik nije priznat, ne kontampapak_eliminator wrote:maaajke mi hercegovackim....A-ZO wrote:moze jedno podpitanje: interesuje me kojim jezikom govore hercegovci (pod predpostavkom da bosanci govore bosanskim)
istorija kaze i svi relevantni dokumenti pa i natpisi na stechcima po Hercegovini da je Hercegovina bosanska pokrajina isto kao i semberija posavina... Dakle i Hercegovci su Bosanci, ali su regionalno Hercegovci i stoga je sasvim logichno da ja kao Hercegovac govorim bosanskim jezikomA-ZO wrote:moze jedno podpitanje: interesuje me kojim jezikom govore hercegovci (pod predpostavkom da bosanci govore bosanskim)
sreca pa sam to naslijedila od onih 50%...Ovo ne mjenja na stvari cinjenicu da smo mi hercegovci bolji, ljepsi, pametniji, sposobniji, humaniji, nadareniji, talentovaniji ljudi od Bosanaca
A-ZO wrote:cekaj, u BiH oficijelno su priznati jezici iz Srbije, Hrvatske i Bosne, a nije hercegovacki koji se govori na cijeloj teritoriji hercegovine - iste one hercegovine koja se spominje u nazivu drzave BiH - mozda je neko zaboravio da dopise! mozda neko zna odgovor na ovo pitanje? bas me interesuje, posto ne razumijem u cemu je vic
------------------------------No_Comment wrote:Pa mogao bi i ti neshto pisati...samo ne znam ko bi to citao...Skljoco wrote:Vodim ja ovih dana vec treci-cetvrti telefonski razgovor sa nekim urednicima nekih casopisa i nekih magaCina koji se plasiraju sirom nekadasnje zajednicke o mogucnosti i uslovima mog nastupa u njihovim medijima sve to tiho i "nezainteresovano" sa strane pratio je moj sin koji je "pobjegao" iz BH u dobu kad nije ni znao da place zbog te tragedije pa mi rece
" Babo , oni su prnuli " !
On , kojeg sam prije prvog puta u Bosnu morao vjezbati " pichkaranju " i drugim domacim "preskocenim" izrazima i on koji je sve to po pvratku iz Bosne primjenjivao na meni i on kojem sam jedva objasnio da to nisu izrazi kojim se "caste" stariji i roditelji je ovih dana Svatio da su Svi oni koji su doveli do ovakve situacije u BiH PRNULI !
On je svatio !
A ko to jos nije ?![]()
![]()
![]()
![]()
ovo je provala dana....Shkljoco objashnjava u Oslobodjenju...svoje Germanske korijene od svojih Slavenskig predaka...koja bi to humoreska bila...digo bi im tiraz odmah...![]()
![]()
![]()
![]()
----------------mr__bosnjak wrote:Tvoja prica izaziva smijeh i(nije bas stoljetnu) manipulaciju.Eh , vidis ,
Ja tebi dokazem da NE postoji bosnjacki identitet a ti opet i dalje i isto furas quote="mr__bosnjak"][
Sad ti budi pametan ...
I moja prica rusi stoljecne minipulacije i salje na lomacu milione knjiga napisanih za tu manipulatorsku prigodu !
Vuk ce biti Spaljen , zapamti to .
Nego idi ti na televiziju pa me pozdravi(ako ho´s i poselami), ho´s?
------------------A-ZO wrote:moze jedno podpitanje: interesuje me kojim jezikom govore hercegovci (pod predpostavkom da bosanci govore bosanskim)