" Babo , oni su prnuli " !

Bljuzgo

#26 Re: " Babo , oni su prnuli " !

Post by Bljuzgo »

Skljoco wrote:Vodim ja ovih dana vec treci-cetvrti telefonski razgovor sa nekim urednicima nekih casopisa i nekih magaCina koji se plasiraju sirom nekadasnje zajednicke o mogucnosti i uslovima mog nastupa u njihovim medijima ......?
Image

---------------- :roll:
vsk

Post by vsk »

EH, DA SU SAMO PRNULI :-?
BILO JE TU I GUSCIH IZMETA PA NIKAKO DA IZVJETRI 8)
vsk

Post by vsk »

vsk

Post by vsk »

vsk

Post by vsk »

Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

he moj @skljoco sve si nam reko nista kazo! haj ti fino u te medije pa kad te prime, javi nam da vişdimo sta to palamudis i u kojim medijima...

ode nas @skljoco u novinare
a vala i jest novina za novinare! :-D
Skljoco

Post by Skljoco »

Bosanac sa dna kace wrote:he moj @skljoco sve si nam reko nista kazo! haj ti fino u te medije pa kad te prime, javi nam da vişdimo sta to palamudis i u kojim medijima...

ode nas @skljoco u novinare
a vala i jest novina za novinare! :-D
--------------------------
Budi strpljiv a do tada redci ti svom Skljoci
Sta ti nije jasno ?
----------------------
Evo vidis ,
preko 90% Srba u BiH nemaju pojma Zasto i kako su oni Srbi ,
toliki procenat je i Hrvata a "Bosnjaka" vascjeli 100 % !
Sevap je tim izmanipulisanim ljudima objasnit to ...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

haj molim te ne palamudi, narodu treba hljeba i igara....
No_Comment

#34 Re: " Babo , oni su prnuli " !

Post by No_Comment »

Skljoco wrote:Vodim ja ovih dana vec treci-cetvrti telefonski razgovor sa nekim urednicima nekih casopisa i nekih magaCina koji se plasiraju sirom nekadasnje zajednicke o mogucnosti i uslovima mog nastupa u njihovim medijima sve to tiho i "nezainteresovano" sa strane pratio je moj sin koji je "pobjegao" iz BH u dobu kad nije ni znao da place zbog te tragedije pa mi rece
On , kojeg sam prije prvog puta u Bosnu morao vjezbati " pichkaranju " i drugim domacim "preskocenim" izrazima i on koji je sve to po pvratku iz Bosne primjenjivao na meni i on kojem sam jedva objasnio da to nisu izrazi kojim se "caste" stariji i roditelji je ovih dana Svatio da su Svi oni koji su doveli do ovakve situacije u BiH PRNULI !
On je svatio !
A ko to jos nije ?
Pa mogao bi i ti neshto pisati...samo ne znam ko bi to citao... :lol: :lol: :lol: :oops:
ovo je provala dana....Shkljoco objashnjava u Oslobodjenju...svoje Germanske korijene od svojih Slavenskig predaka...koja bi to humoreska bila...digo bi im tiraz odmah... :D :D :lol: :lol: :zzzz:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Eh , vidis ,
Ja tebi dokazem da NE postoji bosnjacki identitet a ti opet i dalje i isto furas quote="mr__bosnjak"][
Sad ti budi pametan ...
I moja prica rusi stoljecne minipulacije i salje na lomacu milione knjiga napisanih za tu manipulatorsku prigodu !
Vuk ce biti Spaljen , zapamti to .
Tvoja prica izaziva smijeh i(nije bas stoljetnu) manipulaciju.
Nego idi ti na televiziju pa me pozdravi(ako ho´s i poselami), ho´s?
manijak1

Post by manijak1 »

Skljoco, i ne citam, a podrzavam te
Uh .........jaka si ti podrška :D :D
A-ZO

Post by A-ZO »

moze jedno podpitanje: interesuje me kojim jezikom govore hercegovci (pod predpostavkom da bosanci govore bosanskim) :?
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

A-ZO wrote:moze jedno podpitanje: interesuje me kojim jezikom govore hercegovci (pod predpostavkom da bosanci govore bosanskim) :?
maaajke mi hercegovackim....
A-ZO

Post by A-ZO »

papak_eliminator wrote:
A-ZO wrote:moze jedno podpitanje: interesuje me kojim jezikom govore hercegovci (pod predpostavkom da bosanci govore bosanskim) :?
maaajke mi hercegovackim....
kazes hercegovackim jezikom! i zaista, cini se logicnim. a zasto onda taj jezik nije priznat, ne kontam :?
A-ZO

Post by A-ZO »

halo ba moderator_eliminator ja stvarno pitam :D
mostarac

Post by mostarac »

istorija kaze i svi relevantni dokumenti pa i natpisi na stechcima po Hercegovini da je Hercegovina bosanska pokrajina isto kao i semberija posavina... Dakle i Hercegovci su Bosanci, ali su regionalno Hercegovci i stoga je sasvim logichno da ja kao Hercegovac govorim bosanskim jezikom :D :D :D

Ovo ne mjenja na stvari cinjenicu da smo mi hercegovci bolji, ljepsi, pametniji, sposobniji, humaniji, nadareniji, talentovaniji ljudi od Bosanaca :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:-)
Ovo ne mjenja na stvari cinjenicu da smo mi hercegovci bolji, ljepsi, pametniji, sposobniji, humaniji, nadareniji, talentovaniji ljudi od Bosanaca
sreca pa sam to naslijedila od onih 50%...
a pricam esperanto...kao da sam zivjela tamo.....
A-ZO

Post by A-ZO »

hvala mostar na objasnjenju, znaci naziv pokrajine je u imenu drzave, tj. i u tome smo jedini u svijetu :-)
mostarac

Post by mostarac »

A-ZO wrote:cekaj, u BiH oficijelno su priznati jezici iz Srbije, Hrvatske i Bosne, a nije hercegovacki koji se govori na cijeloj teritoriji hercegovine - iste one hercegovine koja se spominje u nazivu drzave BiH - mozda je neko zaboravio da dopise! mozda neko zna odgovor na ovo pitanje? bas me interesuje, posto ne razumijem u cemu je vic

pa napisao sam ti gore. Hercegovina je regija u Bosni, a sad sto se drzava zove Bosna i Hercegovina to je drugi par rukava.
Jezik je bosanski jer jezik hercegovacki nikad i nigdje nije postojao, a nije ni mogao jer hercegovina nije nista drugo nego jedna regija koja nije imala nikakve elemente svoje drzavnosti ili narodnosti nikad u istoriji pa tako nije imala ni jezik. Oduvijek su hercegovci govorili bosanskim jezikom sto je i razumljivo obzirom da je Hercegovina dio Bosne kao drzave, jer ne treba zaboraviti da drzavnost Bosne i Hercegovine proizilazi iz drzavnosti ZEMLJE BOSNE kroz istoriju, a ne drzavnosti zemalja Bosne i Hercegovine. Drzavnost proizilazi iz drzavnosti zemlje BOSNE, a Hercegovina dostize jedina dva znacajnija oblika autonomije u odnosu na Bosnu u periodu pada Bosne pod Turke pa do pada Hercegovine, dakle tih dvadesetak godina, kada je Hercegovina pored svog stanovnistva bila naseljena i stanovnistvom-izbjeglicama iz Bosne koji su bjezali pred turskim osvajanjima, a skloniste su nasli pod vlascu Hercega-Stjepana Kosache, koji je bio jedini bosanski plemic cija teritorija nije pala pod tursku vlast. Drugi oblik autonomije ostvaruje za vrijeme vladavine Ali-pashe Rizvanbegovica koji zbog odanosti Carigradu i sultanu u borbi protiv Huseina kapetana Gradascevica dobija odredjen oblik autonomije Hercegovine u okviru bosanskog pashaluka, pa za to vrijeme hercegovina djeluje nezavisno od toga, ali je poznata njegova izjava kada mu je nudjeno da trampi teritorije i on je rekao "Ja nisam ovlasten da trgujem ijednim pedljom bosanske zemlje i ja to ne mogu uraditi". Dakle iako je Hercegovina bila autonomna od Bosne i tada se Ali-paša osjecao Bosancem, jer on to jeste bio i znao je da je zemlja Bosna. Iz tog razloga je i jezik samo bosanski i nema hercegovackog jezika, jer jedino sto bi bilo ispravno je to da se zemlja zove samo Bosna.
Takodje primjetna su nastojanja katolickog klera i HDZ-a kojim katolicka crkva u stvarnosti i upravlja da se stvori antagonizam Hercegovine naspram Bosne i da se hercegovackim hrvatima usadi u glavu kako su Hercegovina i Bosna nesto sasvim razlicito i da nemaju veze jedno sa drugim, sto je notorna laz i glupost, ali katolicka crkva to radi kao sastavni dio propagande o Hercegovini kao hrvatskoj zemlji i sasvim je razumljivo da se postavljaju i pitanja gdje je hercegovacki jezik. To je sasvim ocekivano pitanje i takav antagonizam hercegovine napsram bosne se stvar i iz razloga tih teznji za autonomijom hercegovine, tj. u prevodu stvaranja ekskluzivno hrvatskog eniteta u BiH.
A-ZO

Post by A-ZO »

joj mostar pa ti citavu knjigu mi napisa ovdje, hvala ti puno - sad mi je sve jasno :)
Skljoco

Post by Skljoco »

Bosanac sa dna kace wrote:haj molim te ne palamudi, narodu treba hljeba i igara....
--------------------
Velis , narod je zadovoljan ,
"Bosnjaci" , Srbi i Hrvati mu priredili i priredjuju i Hljeba i "Igara" do grse !
Skljoco

#47 Re: " Babo , oni su prnuli " !

Post by Skljoco »

No_Comment wrote:
Skljoco wrote:Vodim ja ovih dana vec treci-cetvrti telefonski razgovor sa nekim urednicima nekih casopisa i nekih magaCina koji se plasiraju sirom nekadasnje zajednicke o mogucnosti i uslovima mog nastupa u njihovim medijima sve to tiho i "nezainteresovano" sa strane pratio je moj sin koji je "pobjegao" iz BH u dobu kad nije ni znao da place zbog te tragedije pa mi rece
On , kojeg sam prije prvog puta u Bosnu morao vjezbati " pichkaranju " i drugim domacim "preskocenim" izrazima i on koji je sve to po pvratku iz Bosne primjenjivao na meni i on kojem sam jedva objasnio da to nisu izrazi kojim se "caste" stariji i roditelji je ovih dana Svatio da su Svi oni koji su doveli do ovakve situacije u BiH PRNULI !
On je svatio !
A ko to jos nije ?
Pa mogao bi i ti neshto pisati...samo ne znam ko bi to citao... :lol: :lol: :lol: :oops:
ovo je provala dana....Shkljoco objashnjava u Oslobodjenju...svoje Germanske korijene od svojih Slavenskig predaka...koja bi to humoreska bila...digo bi im tiraz odmah... :D :D :lol: :lol: :zzzz:
------------------------------
Nisu korijeni vec je to moja etnicka pripadnost koju nit sam birao nit je mogu promjeniti .
A nit je krijem nit je "sijem" kao drugi da ih ne navodim ...
Skljoco

Post by Skljoco »

mr__bosnjak wrote:
Eh , vidis ,
Ja tebi dokazem da NE postoji bosnjacki identitet a ti opet i dalje i isto furas quote="mr__bosnjak"][
Sad ti budi pametan ...
I moja prica rusi stoljecne minipulacije i salje na lomacu milione knjiga napisanih za tu manipulatorsku prigodu !
Vuk ce biti Spaljen , zapamti to .
Tvoja prica izaziva smijeh i(nije bas stoljetnu) manipulaciju.
Nego idi ti na televiziju pa me pozdravi(ako ho´s i poselami), ho´s?
----------------
Pa polahko ili sve po "tebijatu" , mozda me budes gledao i u Kurdistanu , ko zna ?
Skljoco

Post by Skljoco »

manijak1 wrote:
Skljoco, i ne citam, a podrzavam te
Uh .........jaka si ti podrška :D :D
--------------
" Skljoco, i ne citam, a podrzavam te " -
mani , Ko ovo reko ?
Skljoco

Post by Skljoco »

------------------
Kad se BiH ponovo nadje u rukama svojih bosanskohercegovaca u njoj ce biti zvanicni jezik bosanskohercegovacki !
Post Reply