Srpski fasizam se svugdje vidi
-
king_sa
Ljudi kakva FIFA pa pogledajte koliko je dana proslo od utakmice i pokolja divljackog izivljavanja razularene mase na marakani nad nasim herojima koji su dosli samo da bodre svoju reprezentaciju, a na toj istoj FIFA stranici nema niti jedne napisane rijeci o tome. Ali zato je stranica poslije prve utakmice u Sarajevu bila prepunjena komentarima tipa bosanci ovo uradili srbima bosanci ono uradili srbima. Sve je bilo izrezirano. Sudija grk, divljaci iz RS bili smjesteni tik uz nase itd... NO coment.
-
Nesferatu
A koja je to mudzehdinska zastava? De me molim te prosvijetli, pokazi mi kako si ti nesto drugo osim upakovanog cetnickog izmeta koji neku svoju pravicu trazi dok brise guzove sa svim onim sto je "tudje".Zar nije viorenje mudjahedniski zastava u sred BIH jos veca provokacia za hriscansku populaciju
Zastava sa mjesecom i zvjezdom ce biti veca provokacija od "Noz, zica, Srebrenica" samo onda kad bude 250,000 Srba poginulo za to sto su Bosnjaci htjeli da se pripoje Turskoj.
To sto su takve zastave na tribinama danas, je najvise zasluga cetnika, vise nego bilo koga drugog. Jer su ljude ubijali "samo zbog imena". A, pravdu za 3000 nevino stradalih Srba, trazi tako sto ces dodati jos par listova u dosije "brata Radovana i djenerala Mladica". Jer, oni su se i brinuli za vas i o vama. To sto ste mislili da cetnicko divljanje i bestijalnost se nece nikad vratiti onima koji s tim imaju najmanje veze, je samo dokaz vase spremnosti da zatvorite oci na zlocine koje su vasi sunarodnici pocinili u ime vas samih. Zbog toga vas nema nevinih. Jer negdje je neko nekog ubijao, u tvoje ime Srbine. Negdje. Nisi morao biti ti, al' sutnjom svojom, svojim sklanjenjem u stranu, si dozvolio, da ti se okalja i ime i cast. A cutnja je znak odobravanja. S time si se stavio na stranu oni koji vjesaju "Noz, zica..." i otvorio sezonu lova na svoju glavu od strane onih koji su za tebe mudzehedini jer se zovu Muhamed i posjeduju teroristicka sredstva razaranja bratstva i jedinstva zvano zastava sa mjesecom i zvjezdom.
Nego trazi ti i dalje izgovore zasto da budes cedomir. Ili barem na strani cedomira, ako ne u teoriji, a onda u praksi.
-
dinash
#30 Re: Srpski fasizam se svugdje vidi
<intermezzo>mr__bosnjak wrote:Divljaštvo koje se dogodilo u Beogradu neviđeno je u historiji sporta.
joj sto ja volim volim ove pametnjakovice i njihove bombasticne izjave. uopste nisam htio citati dalje ...
Heysel Stadium disaster
</intermezzo>
-
Nesferatu
Ama zalosno je kako vi Srbi razmisljate. I kako se krijete i svoje cetnistvo cuvate sami u sebi. I kako opravdavate svoju mrznju, kako zlocine posmatrate flegmaticno i irelevatnog, kako obozavate da se igrate "zrtve" i kako uvijek zelite izravnati teren i reci da Delije ciji je vodja Arkan navjeci kriminalac i fasista rodjen u Europi nakon Drugog svijetskog rata, navijacki klub jednak Hordama Zla i Manijacima.a komentar o tome sta je veca provokacija, "noz, zica" ili neka od "bratskih" zastava bi bio smijesan da nije zalostan! jel to neki pokusaj individualizma u stilu "ono sto meni smeta je vaznije od onoga sto smeta drugima"? ili ce prije biti odraz egoizma? zalosno je kako neki ljudi "razmisljaju". i jedno i drugo ima isti cilj, provokaciju i mrznju, a po cemu je tvoja provokacija manje provokativna od tudje?
Da te napomenem. Horde Zla i Manijaci nisu napadali na Beograd. Nisu klali po Novom Sadu. Nisu grantama ubijali djecu po Sabcu. Nisu silovali zene po Kragujevcu. I za takve je sasvim normalna stvar ubiti "baliju" gdje god mu se ukaze prilika.
Navijaci BiH reprezentacije nisu u Beogradu skandirali Ovo je Bosna ili Ovo je Turska. Nisu donjeli transparent Tursko Sarajevo, Albansko Kosovo, Bosanski Sandzak, Beogradski pasaluk nisu cijelu utakmicu navijali Kolji cetnike, Jasenovac, Allahu Ekber i slicno. Nije bio nijedan transparent na kojem pise Istambul, Ankara, Kairo, Teheran, Bagdad i slicno.
U reprezentaciji BiH ima pripadnika sva tri naroda u BiH. Koliko to ima u SCG timu pripadnika Madjarske manjine, koliko ima Sandzaklija, koliko Crno-Goraca, koliko ste to Siptara sa Kosova imali u timu prije nego sto je Kosovo dobilo poseban status? A koliko imate Bosanskih Srba koji ste primili upravo zato da bi cetnici sa ove strane Drine dizali tenzije, rusili mezarja po Banjaluci, tukli djevojcice od 16 godine u Brckom zato sto su obukle dres BiH reprezentacije i pokusali probiti se iz Lukavice u Dobirnju da nastavite "klati Balije" ko do sada. Ja se ne sjecam a ti me ispravi ako je iko iz Sarajeva kad je reprezetacija BiH pobijedila Belgiju, Norvesku, Dansku ili bilo koji drugi tim, da je iko podigao ustanak, i pozvao na klanje i dranje onih iz RS-a.....
Sve u svemu. Jednaki smo. Ista smo govna. Nije niko kriv. I na kraju, vi Srbi uvijek razmisljate racionalno i povodite se sa svim normama civilizovanog drustva, bez da ikad u svom komentaru napisete direktnu osudu onoga sto se je desilo bez ALI. Uvijek vam je tu neko ALI "imaju dvije Turske zastave na utakmici BiH", ALI "oni su dosli da dobiju batine" ALI...."Sandzaklije su bile sa njima, nama to smeta, trebalo bi ih pobiti sve." ALI "bio je neki Spitar sa njima, pa smo morali intervenisati".
Samo jednog ALI nema i nece biti. Ovo je Bosna i Hercegovina. Tu ALI nema. I nece ga biti, nikada. Shvati. Nikada. Ne mora biti ni suzivota, ni ljubavi ni prospariteta, ni napredka, ni nicega vise. Al' ce biti Bosna i Hercegovina. A tebi ako je to provokacija, kupi prnje i idi iz nje, ili uzmi pusku, pa je rusi kako znas i umijes. To su jedine dvije opcije koje imas.
Izvol'te se odlucit.
Last edited by Nesferatu on 15/10/2005 20:44, edited 1 time in total.
-
Nesferatu
Koji gradjanski, drumski razbojnice i kocijasu jedan?Pa samo ima 50.000 bivsi srpski logorasa a ko zna koliko ubijeni na nasoj strani
Onaj po kojem ste sve i jednu kasarnu opljackali i sa onima sto su drugi narodi pored Srpskog ulagali 50 godina u tu armiju, dosli da nam djecu ubijate, zene silujete, nas koljete i jos imate obraza da lazete i spominjete nekih 50,000 Srpskih logorasa, gdje su, ostavi mi stranicu ijednu koja nije Sprska na kojoj imaju pouzdane informacija o 50,000 Srba logorasa. To vas je bilo 50,000 samo ako one koji su dobrovoljno ostali u Sarajevu, one "Alijine Srbe" za koje ste se tako brinuli tokom rata i koje ste ubijali od Marakala do Aleje Snajpera, jednako uredno kao i bilo koje druge gradjane Sarajeva, ako te uracunas zajedno sa onima iz Tuzle, onda vas je bilo 50,000 logorasa Srba sa svim muslimanima i Hrvatima koji smo logorovali opkoljeni sa 70% teritorija zlocinacke RS, RS Krajine i otadzbine Srbije i CG.
Zastava iz Pakistana nije nijednog Srbina nikad ubila. Ubila ga je zastava sa 4C i kokarda. A vama su te i dalje jako srcu mile, pa vi nastavite samo u tom smjeru. Nije vas dovoljno nadjubrilo, treba jos. Samo, ovaj put nas 300,000 u USA i preko 1,000,000 u svijetu cemo vec da snadbijemo svoje ko Siptari OVK na Kosovu. I nece biti samo jedan metak-jedan mrtav cetnik-pacenik.
-
Panasonic
Zar hoce? Ako jednog dana udju u EU, ode Dusanov san o "Velikoj Srbiji" niz voduBalinovac wrote:I ona STOKA hoce u Evropu SRAMOTA
"Srbija do Tokija", "Srbija do Tokija!", jednom se pjevalo i urlikalo "Srbija do Knina!" ali eto, ne dodje ni do Knina, a sad ce jos Crnu Goru i Kosovo izgubiti... Pa ce onda ostati samo beogradski turski pashaluk
-
No_Comment
Nesferatu wrote:Koji gradjanski, drumski razbojnice i kocijasu jedan?Pa samo ima 50.000 bivsi srpski logorasa a ko zna koliko ubijeni na nasoj strani
Onaj po kojem ste sve i jednu kasarnu opljackali i sa onima sto su drugi narodi pored Srpskog ulagali 50 godina u tu armiju, dosli da nam djecu ubijate, zene silujete, nas koljete i jos imate obraza da lazete i spominjete nekih 50,000 Srpskih logorasa, gdje su, ostavi mi stranicu ijednu koja nije Sprska na kojoj imaju pouzdane informacija o 50,000 Srba logorasa. To vas je bilo 50,000 samo ako one koji su dobrovoljno ostali u Sarajevu, one "Alijine Srbe" za koje ste se tako brinuli tokom rata i koje ste ubijali od Marakala do Aleje Snajpera, jednako uredno kao i bilo koje druge gradjane Sarajeva, ako te uracunas zajedno sa onima iz Tuzle, onda vas je bilo 50,000 logorasa Srba sa svim muslimanima i Hrvatima koji smo logorovali opkoljeni sa 70% teritorija zlocinacke RS, RS Krajine i otadzbine Srbije i CG.
Zastava iz Pakistana nije nijednog Srbina nikad ubila. Ubila ga je zastava sa 4C i kokarda. A vama su te i dalje jako srcu mile, pa vi nastavite samo u tom smjeru. Nije vas dovoljno nadjubrilo, treba jos. Samo, ovaj put nas 300,000 u USA i preko 1,000,000 u svijetu cemo vec da snadbijemo svoje ko Siptari OVK na Kosovu. I nece biti samo jedan metak-jedan mrtav cetnik-pacenik.
Svaka cast...
- Fair Life
Da izracunam...Nesferatu wrote:Samo, ovaj put nas 300,000 u USA i preko 1,000,000 u svijetu cemo vec da snadbijemo svoje ko Siptari OVK na Kosovu. I nece biti samo jedan metak-jedan mrtav cetnik-pacenik.

Svako po hiljadu... Bilo bi tu love. Ja dajem 5000, ali ne prije nego sto se ratni profiteri iz zadnjega rata ne nadju na vjesalima.
Zajebi pricu Nesferatu...
-
Nesferatu
Koja demokratija? Ona ista po kojoj ste klali sve sto nije nosilo 4C na celu, pocevsi od Srba koji su se izjasnili da su Bosanski pravoslavci, jedan od kojih je zavrsio na Manjaci zbog takvog "demokratskog" stava.bez uvazavanja interesa ostalih konstitutivnih naroda? a gdje je tu demokratija? jel to ona bosna i hercegovina koje se srbi i hrvati boje? pa po tvojoj prici ispade da su bili u pravu!
I normalno da se Srbi iz RS trebaju bojati. Jer znate sta ste uradili. I znate da se zapoceli nesto sto ne mozete zavrsiti. Ne moze nijedna strana, od tri, ali budi uvjeren da ako bude koja strana zavrsavala zapoceto, to nece biti Srpska. I zbog toga si ti odmaglio u skokvima onog dana kad je BiH opstala
.
Nema veze Bosnjacka politika sa vasim Veliko-srpstvom. Bosnjaka nema na Kosovu, nema ih u RH, a tu ste svi vi isti Cetnici. Rat na Balkanu je prestao onda kad je na Dedinje spustila se prva laserima navodjena bomba. Nije prestao kad su nestali Srbi iz RH. Niti kad je potpisan Dayton. Zbog toga nemoj vrsiti zamjenu teza i podmetanje kukavicjeg jajeta. Upravo je obrunt slucaj. Razlog zbog kojeg su muslimani u BiH "veliko muslimani" u politickom smislu je ono sto im se je desilo kao posljedica Srpskog fasizma. Jer Sarajevo, Goradze, Bihac, Zepa, Srebrenica su Bosnjacke mjesta koje su cetnici okruzili pa palili i zarili godinu za godinom. Nije bilo obrnuto.pa cijenjeni moj sagovornice, mozda nisi bas upucen da su bosanski srbi, za svoju "bracu" iz srbije samo bosanci! da ne naglasavam ono glupi bosanci! upravo ovakva bosnjacka politika je dovela do toga da su bosanski srbi odjednom postali "veliki" srbi.
Ama nije uopste to problem.sjeti se malo sta je bio problem prije rata. problem je bio upravo to sto su se bosanski srbi i hrvati uplasili bosnjacke dominacije i islamske deklaracije. svojim ekstremnim stavovima i ocitom nepodnosljivoscu prema njima ih samo opravdavas! ti zelis bosnu onakvu kakva tebi odgovara, bez uvazavanja prava ostalih gradjana!
Problem je to sto si ti prihvatio sve sto ti je Brat Radovan i gospodin Mate Boban servirao na pladnju. Alija Izetbegovic je upravo doveden na celo BiH od strane Srba. Njegovu knjigu Islamska Deklaracija je prva stampala Srpska REC tj. izdavacka kuca SANU-a. On je pusten iz zatvora na osnovu peticije koju je potisao izmedju ostalih Dobrica Cosic i Seselj. Iako ga Bosnjaci nisu izabrali za predsjednika, jer je Fikret Abdic dobio najveci broj glasova, veliko Srbi sa Islamistima uspjevaju instalirati Aliju na celo BiH. Dakle Alija je produk veliko-Srpske politike a svu famu koji su digli Srpski mediji je samo isla njemu samom na ruke, kao sto je isla i Radovanu.
Niko tebe ne tjera da budes Bosanski patriota.drzava ciji pasos cu nositi s ponosom, a ne sa stidom, zato sto nas gledaju kao potencijalne teroriste i fundamentaliste! moja domovina nije ni srbija ni hrvatska. moja domovina je bosna i hercegovina. ali, posto je izgleda bitno da ta drzava postoji samo formalno, ja je svakim danom sve manje smatram svojom domovinom. zao mi je, ali ja ne mogu biti patriota po svaku cijenu. da bi je smatrao svojom, drzava mora da mi pruzi nesto. minimum ljudskog dostojanstva i ponosa.
Ali izmedju onog kojem Bosna nista ne znaci i onoga koji Bosnu zeli unistit i u temelju zatrati je velika razlika. Jednom je svejedno. Drugi bi svoje ruke okrvavio, tudje zivote zatirao, klao, palio i silovao, samo da bi dosao do tog toliko zeljenog cilja. A, to nece moci. No passaran. Nikad vise.
Jest.puska je opcija koju bih uzeo u razmatranje jedino u slucaju da su moji najblizi u neposrednoj zivotnoj opasnosti i NIKAKO drugacije! barbarski nacin prepustam barbarima. ja sam svoje prnje civilizovano pokupio, posto mi druge opcije niste ostavili! radije cu se osjecati kao stranac u tudjini, nego u drzavi koju sam smatrao svojom domovinom.
Samo si zakasnio na donosenje ovako pametne odluke jedno 15 godina.
I zaboravio si jos jedno.
Svojim stavovima branis najvece barabare i one koji su pocinili najvece zlocine u Europi od Drugog Svijetskog rata. Tacno 60 godina u Europi se nije nasla nacija da bude fasistoidna kao Srpska, nije se nasao narod da bude toliko suicidan i homocidan, toliko nacionalisticki nastrojen i toliko skucen u svom vidjenu sebe samih i onoga sto oni predstavljaju.
Ti si mogao 1992 godine biti Bosanski Srbin koji je odlucio da nesto zrtvuje da bi imao nesto i da spasi. Umjesto toga, poigrao si ruleta, opcija ili sve gubim ili sve dobijam. Sve su ti uzeli Srbi kao Radovan Karadzic i njegova bratija. Ostao je samo goli vrat i brada. I kad su i to htjeli da ti oduzmu, i da ti i taj vrat presjeku slajuci ga na razne fronte u odbranu Srpstva tj. njihovih fotelja, onda si se osvjestio i klisnuo negdje vani. Al' nisi jos se usudio da javno vrisnes i kazes, stani sta uradiste sa mnom, mojim narodom, drugim narodima. Ne. Postalo je sve reciprocitetno. Sve racionalno objasnjivo i sasvim logicno. Zar ne?
Pa kad je takvim, da te ja pitam, sta ces na stranici Sarajevo-x?
-
MBA
fukara_tz wrote:Potpisite peticiju da se ponisti utakmica. Vrijedi pokusati
http://www.petitiononline.com/utakmica/petition.html
Pravi sampioni (ili oni koji nastoje da to budu) gledaju na buducnost. Ruzne stvari se desavaju u sportu. Spanija, npr., uvijek nadje "nacina" da se provuce. No, nema tu plakanja; takvi timovi se moraju pobijediti igrom. Pogledajte malog Zlatana Ibrahimovica; on nosi pecat nase kreativnosti, a--srecom--rodjen je u okruzenju koje mu istu (kreativnost) nije sputalo ili iskvarilo.
Mi smo super ljudi, ali nas nas odnos spram zivota jebe. Jednostavno, mi smo svoj najveci neprijatelj.
- Fair Life
Ovakve poput talijuma trebalo bi poslati u kurac krasni. On se naprdjava sa objasnjenjima o kokardi... a ni jedne da prozbori o sranjima ispod njegovog prozora.
Ovaj komentar koji sam prilozio sa nekog cetnickog foruma...
"Ево поштована браћо и сестре приближавамо се дану кад се одржава сабор на Мањачи. Ове године би то требало бити 21. јула, у четвртак. Обзиром да је то радни дан, Равногорски покрет Отаџбине Српске, округ Крајина ће тражити Благослов и одобрење од Владике да се сабор на мањачи одржи у суботу и недељу 23. и 24. јула.
Без обзира што још увек немамо званичан датум одржавања сабора, можемо већ сад да Вас позовемо да ове године посетите сабор који се одржава на Мањачи код Бања Луке.
Овај сабор, полако али сигурно, прелази у традицију и постаје значајан скуп, као и скуп на Равној Гори. Уз Вашу помоћ и помоћ драгог Бога, посетом овог скупа и поклањању костима великом четничком сину, војводи Урошу Дреновићу, сабор на мањачи ћемо направити националним празником који ће посећивати на десетине хиљада наших честитих Срба.
О свим детаљима око организовања и препрема сабора, Равногорски покрет у Брчком ће Вас благовремено обавештавати на овом форуму, као и на сајту РЧП-а Брчко."
... poziva na skup na Manjaci, na planini na kojoj je bio jedan od najvecih logora sa civilnim zatvorenicima (nesto malo manje od 4000 u sest stala u osmom mjesecu 1992.) koje su drzali cetnici (zaista cetnici pod komandom komandanta logora Popovicem)... i sto je najvece sranje pravoslavnu crkvu na Manjaci su izgradili logorasi. Prilikom izgradnje koristen je bakarni krov koji je skinut sa dzamije u Kamengradu... i td.
Na tom istom mjestu u Stricicima na Manjaci je Vojislav Seselj u maju 1991. godine imao predavanje cetnicima... nedaleko od sela Tramosnja.
O tome on ni jedne da zucne... Ucheraj mu !!
Ovaj komentar koji sam prilozio sa nekog cetnickog foruma...
"Ево поштована браћо и сестре приближавамо се дану кад се одржава сабор на Мањачи. Ове године би то требало бити 21. јула, у четвртак. Обзиром да је то радни дан, Равногорски покрет Отаџбине Српске, округ Крајина ће тражити Благослов и одобрење од Владике да се сабор на мањачи одржи у суботу и недељу 23. и 24. јула.
Без обзира што још увек немамо званичан датум одржавања сабора, можемо већ сад да Вас позовемо да ове године посетите сабор који се одржава на Мањачи код Бања Луке.
Овај сабор, полако али сигурно, прелази у традицију и постаје значајан скуп, као и скуп на Равној Гори. Уз Вашу помоћ и помоћ драгог Бога, посетом овог скупа и поклањању костима великом четничком сину, војводи Урошу Дреновићу, сабор на мањачи ћемо направити националним празником који ће посећивати на десетине хиљада наших честитих Срба.
О свим детаљима око организовања и препрема сабора, Равногорски покрет у Брчком ће Вас благовремено обавештавати на овом форуму, као и на сајту РЧП-а Брчко."
... poziva na skup na Manjaci, na planini na kojoj je bio jedan od najvecih logora sa civilnim zatvorenicima (nesto malo manje od 4000 u sest stala u osmom mjesecu 1992.) koje su drzali cetnici (zaista cetnici pod komandom komandanta logora Popovicem)... i sto je najvece sranje pravoslavnu crkvu na Manjaci su izgradili logorasi. Prilikom izgradnje koristen je bakarni krov koji je skinut sa dzamije u Kamengradu... i td.
Na tom istom mjestu u Stricicima na Manjaci je Vojislav Seselj u maju 1991. godine imao predavanje cetnicima... nedaleko od sela Tramosnja.
O tome on ni jedne da zucne... Ucheraj mu !!
Last edited by Fair Life on 16/10/2005 00:12, edited 1 time in total.
-
savjest
Nesferatu wrote:http://www.rcp-brcko.com/forum/viewtopic.php?t=848
Leto je proslo, sta ima novo ? jel bilo svadbe ? nove veze ?
sve po starom... tuzno i ruzno
nemoj tako seko ! koliko nasih dobrih mladica ima po SCG-RS, pusti tuznost i napred!
ma ima ih al su svi isti bez izuzetaka... trenutno neka hvala al sto dalje od mene svako musko
uvek ima ih dobrih, jes da je tesko naci ali vjeruj nisu svi djubrad Wink i seko moraju se radjati mali cetnici
ma to za cetnike male nije problem... to je za 5 minuta zavrseno pa dovidjenja
nemoze to tako ! mora se mali cetnik lepo vaspitati a zato treba tu isti VELIKI CETNIK i pravi ,da posle ista vrsta se radja Very Happy , i nema tu 5 minuta Very Happy
jedan lijek za te bolide
http://www.microcer.co.yu/katalog/grade ... la_3kg.jpg
-
Barbarez
Da skratimo:
* Svi slovenci su guzonje i lopovi - zato nismo mogli sa njima
* Svi hrvati su ustase pa samo zato ratovali sa njima
* Svi koji su za BiH su mudzahedini pa smo im morali djecu biti iz snajpera (cak iako su se zvali darko, ivan i goran oni su mudzahedini) tri godine
* Svi albanci su teroristi pa smo i sa njih morali probati istrijebiti
* Ove sto hoce da biti samostalni Crnogorci su ludi pa smo immorali namjestiti koju saobacajnu nesrecu
Uglavnom, vidite da niko ne valja osim nas. Zato ni nece sa nama vise u drzavu...
pozdrav
srpska akademija nauka i umjetnosti
-------------------------------------------------------------------------------------
Eto to vam je to........
* Svi slovenci su guzonje i lopovi - zato nismo mogli sa njima
* Svi hrvati su ustase pa samo zato ratovali sa njima
* Svi koji su za BiH su mudzahedini pa smo im morali djecu biti iz snajpera (cak iako su se zvali darko, ivan i goran oni su mudzahedini) tri godine
* Svi albanci su teroristi pa smo i sa njih morali probati istrijebiti
* Ove sto hoce da biti samostalni Crnogorci su ludi pa smo immorali namjestiti koju saobacajnu nesrecu
Uglavnom, vidite da niko ne valja osim nas. Zato ni nece sa nama vise u drzavu...
pozdrav
srpska akademija nauka i umjetnosti
-------------------------------------------------------------------------------------
Eto to vam je to........
-
Nesferatu
Evo da ti ja dadnem jedan primjer iz svog zivota.mozete li reci da su svi vojnici u nacistickoj njemackoj bili fasisti? (dakle vojnici, ne svi nijemci) smijete li se kladiti da tamo nije bilo momaka koji su bili regrutovani a da ih niko nije pitao zele li oni da ucestvuju u tome? ko zna koliko je njih pocinilo nevjerovatne zlocine, zato sto su morali, iz straha za svoj zivot (da nisu oni, neko bi drugi) ili mozda zato sto su jednostavno bili povuceni euforijom u odredjenom momentu! da sve nije bilo kao sto je bilo, mozda bi bili sasvim obicni, tolerantni ljudi.
Moja tetka je udana za Srbina. Kad je rat poceo u Sarajevu, on se je spakovao, uzeo dvoje djece i njoj rekao da "cuva stan" a on ide. Zavrsio je u Srbiji, jer su ga po rodnoj grudi u RS htjeli mobilisati i poslati negdje na ratiste. Nakon sto je zavrsio rat, on se vraca u Sarajevo. Tu je ko izgubljen slucaj, vise nikog ne zna i nikog ne interesuje. Blizu je penzije. Gubi nadu da ce ikad naci posao, koji i ne nalazi. Umjesto toga provodi dane na balkonu. Prilikom moje posjete iz USA, tokom koje mi je bilo vidljivo da mu je drago da sam dosao i sa njim popricao, djelomicno jer sam donjeo par piva i neke sportske novine sa sobom, koje on ne moze da priusti jer cijela 4-voroclana familija opstaje na jednoj plati moje tetke, sa dva studenta koja treba hraniti i odjevati, zaticem ga kako sjedi i slusa u Sarajevu radio "Srpsko Sarajevo" iz Lukavice.
U Sarajevu koliko ima radio stanica?
Zasto bas, da slusa Srpsko Sarajevo?
Ozenjen sa muslimankom vec preko 25 godina, s kojom dvoje djece ima, ona ga hrani tako reci i odrzava i ono malo normaliteta koje je ostalo u njegovom zivotu jer da je nije, vjerovatno bi se otisnuo u zivot potpunog losera i pjane, nezaposlen, stambeno nerijesenog pitanja, sa dvoje djece koja su sita slusanja prica koje on prica i koje nigdje vise nista i ne vrijede.
E, to je to.
Vidjeo je sta mu je Srpstvo dalo. I dzaba, opet. Sutra kad bi zapucalo, bjezao bi opet ne u USA, ne u Australiju, nego u Srbiju.
Sta je to u tim ljudima i kako to objasniti, to je nemoguce. On ako se i ne bi borio za RS, bi sigurno potpisao da bude RS i bi izasao na glasanje da bude RS. Mozda danas, manje nego ikada prije, upravo jer je na niske grane spao, al' koliko vremena treba da se dodje tobe? Koliko ljudskih zivota? Koliko nesrece?
-
Nesferatu
Ama bio sam klinac i za mene su drugi odradjivali matematiku.
Sad je doslo drugo vrijeme u kojem moram matematiku ja sam za sebe da odradim.
I sjedim tako na balkonu u Sarajevu, znam kakve su se sve bljuvotine sipale po gradjanima tog grada sa tog radija "Srpsko Sarajevo" na kojem se jos uvijek govori ekavicom i javljaju se samo takve komadetine budaletina, i slusam ja to sve i gledam onog tetka Srbina koji je gledao kako odrastam i lagano razmisljam, da li da njega posaljem u tri picke materine, dal da se nastavim smjeskati kao da mi ne smeta to sto je on i dalje "Za kralja i otadzbinu", ili da se utopim u Balkansko ludilo u kojem je nenormalno biti normalan i pokusati odpetljati krive Drine i otklonuti krive klance.
Ne rekoh nista. Samo ga lagano prekirzih u mom teferu. Neka se jebe. Onako kako sam se jebo i ja i moji po Sarajevu i drugim Bosanskim vrletima dok je on u Srbiji izigravao izbjeglicu iz besmisla.
Sad je doslo drugo vrijeme u kojem moram matematiku ja sam za sebe da odradim.
I sjedim tako na balkonu u Sarajevu, znam kakve su se sve bljuvotine sipale po gradjanima tog grada sa tog radija "Srpsko Sarajevo" na kojem se jos uvijek govori ekavicom i javljaju se samo takve komadetine budaletina, i slusam ja to sve i gledam onog tetka Srbina koji je gledao kako odrastam i lagano razmisljam, da li da njega posaljem u tri picke materine, dal da se nastavim smjeskati kao da mi ne smeta to sto je on i dalje "Za kralja i otadzbinu", ili da se utopim u Balkansko ludilo u kojem je nenormalno biti normalan i pokusati odpetljati krive Drine i otklonuti krive klance.
Ne rekoh nista. Samo ga lagano prekirzih u mom teferu. Neka se jebe. Onako kako sam se jebo i ja i moji po Sarajevu i drugim Bosanskim vrletima dok je on u Srbiji izigravao izbjeglicu iz besmisla.
-
mr__bosnjak
Nesferatu
Sve sto si rekao je ispravno.
Sve sto si rekao je ispravno.