U SRCU BEOGRADA - iz prve ruke!!!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

HZSA wrote:Prvo hrasno, trebao si otici, pa vidjeti.
Dalje, ja nisam indijanac, tako da neznam ni za kakve turske, pakistanske, albanske ili koje vec zastave, ja sam isao sa bar salom hordi zla, normalno obucen sa kacketom na glavi, jednostavno da se zna da je gore bilo i hordi, a ti indijanac to ne kontas. Nije mi cilj bio prepirati se s tobom, nego da te malo podsjetim na komentare u vezi cetnika.
I zbog ovakvih kao sto si ti, ispada da smo mi otisli gore da pravimo belaj, zato je internet tako cudna stvar, a ti sljedeci put stisni, pa se sam uvjeri kako je i sta je, jer smo po prvi put svi bili koliko toliko slozni na tribini, mi, robijasi,manijaci,fukare...itd.itd.
BHF-ima svaka cast, ali ja ih ne cijenim toliko, i nisu mi idoli kao nekima od vas (mislim iskljucivo na tebe), koji niste bili na jednoj gostujucoj tekmi reprezentacije, prema tome, ne seri.

A evo ti jos jedan dokaz protiv kojekakvih seratora poput tebe.

Jedan citat sa http://www.rts.co.yu foruma
"moj novi nick ovde-JUGOSLOVEN-NAZALOST!....znam da ce mnogi biti protiv ovoga sto cu napisati ali vreme je da i mi srbi pocinjemo gledati istini u oci!svi odose u evropu a mi..kao da smo najveci barbari na svetu!ono sto se desilo veceras na tribinama nase lepotice-marakane-je za svaku osudu!dosao sam cak iz danske na tu utakmicu,tamo sam na privremenom poslu i bas me interesuje kako ce me gledati danci kada se pojavim u ponedeljak pred njima...bio sam ne tako daleko od navijacke"skupinice"bosninin navijaca i na njih je bacena prava bomba!tako strahovito je puklo da mi se zaledila krv u zilama!a kako je tek bilo onoj deci..jer svi su bili jako mladi i navijali su samo za svoj tim..nicim nisu provocirali(kao oni iz republike srpske u sarajevu kada su im skandirali-ovo je srbija..da su skandirali ovo je bosna i mene bi "zabolelo"ali nisu..bili su jako fer i korektni..tada na scenu stupa GAMAD IZ REPUBLIKE SRPSKE koja bacanjem svakojakih predmeta,stolica,flasa,petardi i na kraju-BOMBE.baca jos jednu ljagu na srbiju i na srbijance pred ocima celoga sveta!ne zavaravajte se da ovo nece osvanuti u svim svetskim novinama i ako nas diskvalifikuju,nemojte da vas zacudi!mozda bi i bilo dobro za dobrobit nase dece sutra,da napokon shvatimo koliko i koje zlo nam dolazi preko drine-iz srpske!kada su mogli jednu veliku englesku diskvalifikovati,nas ce jos lakse!a jos sto spanci i dalje zele da odu"direktno"mada su najmanje to zasluzili(pre je i bosna zasluzila to jer su im dali osam minuta nakon kraja,o tome je cela evropa pisala,a kamoli ne od nas!)zaista..SRAMOTA!barbarski i neljudski!kao coveku mi je muka od svega onoga...ljudi koji ne cene i ne vole svoju zemlju,koji ne cene SVOJE ne mogu da cene ni tudje pogotovu!ti tzv"navijaci"(citaj-olos i kriminalci!!)iz republike srpske jos jednoim su dokazali i srbiji"zavalili" sa ledja..zbog njih ne mozemo u evropu,zbog njih nas svet mrzi,zbog njih su nas bombardovali i zbog njih na kraju mozemo da ostanemo samo"mala srbija"bez cg i bez kosova i vojvodine..jer svet daje na jednoj a uzima na drugoj strani!a ja jedino sto zelim je da zivim mirno u europi,da budem europljanin i cenjen kada odputujem vani a ne da u mene gledaju kao nekoga koji je"iz one srbije"...da mi dete ima sta da pojede,da imam krov nad glavom i da me niko ne uznemirava..da zivim zivot dostojan COVEKA!!ali,opet-republika srpska..ne daj boze da danas sutra moram ziveti pored onakvih!pa ja bih sam sebi presudio!ono sto sam video mi je pokvarilo i slavlje i vece..bojim se rekacije iz fife jer moze biti KOBNA za srbiju i crnu goru!bez obzira kako se ovo sve zavrsilo,osecam se jako povredjen kao covek i jako mi je zao onih nekoliko stotina mladica i devojaka koji su takodjer necija deca(i ja sam otac i znam kako im moze biti,jer se smatram COVEKOM)i koji su dosli kao prijetelji ,jer nicim nas nisu izazivali,kao neko ko je zeleo samo da bude ucesnik jedne fenomenalne fudbalske veceri koja je trebala uci u istoriju..nazalost,uci ce kao NAJCRNJA MRLJA srpskog fudbala...sramota i neverica!.......HVALA"NAVIJACIMA"IZ REPUBLIKE SRPSKE KOJI NAS PO KO ZNA KOJI PUT OSRAMOTISE PRED CELIM SVETOM"
Tvoj mentalni sklop ocito jos uvijek se razvija tako da svaka rasprava sa tobom i mene spusta na taj nivo. Pitao sam te lijepo koji ce kurac Turska zastava sa nasim navijacima i nista vise. Pa covjece bolje da sim se posrao u usta nego Turskom zastavom mahao u Beogradu. Ja nisam rekao da si to bio licno ti ali neko jeste i trebali ste mu radi vase sigurnosti svi jebat m****. A sto se tice BH Fanatkosa oni su za tebe i tvoje Pitarcice primjer kako treba navijati i zato se naravno tebi i ne svidjaju jer ljudi idu da "bodre" a ne da prave sranja po utakmicama pa da se onda hvale sa tim.
Qwert

Post by Qwert »

debela wrote:svi vi koji ste isli na utakmicu ste znali sta vas ceka. koljete se medjusobno na domacem terenu a kamoli u beogradu. sad odjednom cudjenje i zgrazavanje tipa kako se takvo nesto moglo dogoditi, mi idemo normalno navijati, a oni nas napadaju. hajde molim vas. svjesno stavljati glavu u torbu zarad cega? nezrelo dokazivanje. samo kome i cemu. a je li iko od vas pomislio na svoje roditelje ili druge drage osobe koje su ostale ovdje da strahuju i cekaju vijesti o necijoj pogibiji ili sakacenju. hocete li dragi ljudi ikada doci pameti i odrasti :x
Eto sad su navijaci krivi. Kriv je prvo nas savez sto nije trazio bolju zastitu, onda organizatori. Debela.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

hajde dobro vise, dosta vas je...
jedva se rijesismo padobranaca na forumu, sad se i vi poceli medjusobno klati i pljuvati...
mozete li malo normalnije razgovarati?

sve se trudim da ne komentarisem, ali mi smeta sto svako malo moram da pobrisem pola postova medjusobne pljuvacine ljudi iz istog grada....

ako hocete da se pljujete, cuvajte to za subotu kad bebe razvale malene....

do tada, BHF skidam kapu s glave.
debela

Post by debela »

jeste qwert, navijaci su krivi jer se navijaci medjusobno kolju. pricam o motivima ljudi da idu na utakmice koje su sve samo ne mjesto gdje se odmjeravaju snage na sportskom terenu. na utakmice se vec dugo i predugo ide zarad drugacijih ciljeva. ako ti kao pojedinac ne preuzmes odgovornost za sopstveni zivot u svoje ruke ne mozes ocekivati da ce to neko uciniti za tebe. ne ovdje i ne vise.
flora.sa

Post by flora.sa »

horion_bosona

hvala na postu...
čitala sam gotovo bez daha...objašnjenje bez imalo nacionalističkih sranja...super dočarano, čak sam imala i "sliku" pred sobom dok sam čitala...

i na kraju...

svaka vam čast, trebalo je stisnuti i otići tamo!!!!
:thumbup: :bih:

sve čestitke...
buhtelj

Post by buhtelj »

Srbin je lud. Srbin je proklet ti ga ubijes on hoce jos...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .....

Moj frendovski savjet za BIH Srbe svi kolektivno napravite samoubojstvo i na Balkanu ce da bude vijeciti mir... :x :x :x :x
adi.ze.h

Post by adi.ze.h »

Dosta raje je iz Zenice islo, jedan bus organizovano Robijasa a ostali sa fanaticosima.. 4 su povrijedjena, od toga jedan teze, ali svi su pusteni na kucno lijecenje. Svima koji su gore bili kapa do poda..
kojsino

Post by kojsino »

Nije ni cudo sto su Srbi u cijelom svijetu primjer barbarstva i primitivizma..
Lace

Post by Lace »

hrasno38 wrote:
HZSA wrote:Nemogu da vjerujem da niko nije prikazao desavanja na tribini...jednostavno smo mogli izginuti gore...gamad cetnicka.
Samo da napomenem da su oko nas bili divljaci iz istocnog sarajeva, bijeljine, itd. itd. mater im cetnicku, pa ti hrasno razmisli malo zasto ih zovem cetnicima, jer sjeti se malo tvojih kritika na moje postove, jer da si sinoc bio tamo i dozivio (prezivio) ovo sto smo mi prezivjeli, ni na kraj pameti ti ne bi bilo da mi pametujes o uvredama, jer oni su cetnici, nista vise (manje).
Slusaj me posljednji put. Ocito da si gore otisao samo da bi mogao ovdje napisati da si bio gore i da bi mi ti se kao divili. ne seri vise jer pun mi je kurac i cetnika i takvih kao sto si ti. Koji je idiot na takvu utakmicu ponio Tursku i Iransku zastavu pa mahao sa njom iz autobusa po Beogradu. Sta mu je bio cilj??? Da ide da navija za BiH ili da napravi sranje. Kakve mi imamo veze sa Turskom i Iranom. Sta ste ocekivali onda gore. Ovu sam informaciju dobio od nasih ljudi iz Beograda da ste poceli podjebavati na putu kroz Beograd i to ne BH Fanatikosi nego upravo ovi sto su krenuli iz Sarajeva, Zenice, Tuzle tj. navijaci nasih bajnih klubova. Citavo jutro i proslu noc jebem se sa cetnicima a sad prije sat vremena dobijam potvrdu o onome sto su mi i sami rekli o Turskim zastavama. Jebo vas vise i Srbija i Turska i Iran i fudbal.

bas tako...ja mislim da je to neki ubaceni element i imao je za cilj...napraviti sranje...ne bi me iznenadilo da je u pitanju bio neko iz RS-a a opet ja sam inace paranoicna pa me nemojte ozbiljno shvatati :-? :D
danas

Post by danas »

Lace wrote: bas tako...ja mislim da je to neki ubaceni element i imao je za cilj...napraviti sranje...ne bi me iznenadilo da je u pitanju bio neko iz RS-a a opet ja sam inace paranoicna pa me nemojte ozbiljno shvatati :-? :D
mislim da nisi paranoicna... ovo je vrlo lako moguce... :roll: :-?
mostarac

Post by mostarac »

Kako je sinoć bilo gostujućim navijačima na tribinama Marakane govori i to da su ih srpski navijači gađali i mrtvim golubovima "mira".
Dio jadnih ptica prethodno puštenih ka' u znak mira je najebalo, sletivši na srb-extrem tribinu...kvrc ode vrat.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pocecu vas ubijat golubovima mira :D :D :D :D

I slazem sa kao i obicno sa hrasno38. vecina je otisla gore da se moze sutra raji hvaliti kako je bio na istorijskoj utakmici u Beogradu i kako je bas on bio ta faca koja je bila medju tih hiljadu hrabrih koji su se usudili i drznuli da odu u Beograd. Dobro rece neko, a hrasno opet cini mi se, da niko nije pomislio na svoju porodicu koja je ostala kuci u strahu i koja je strepila za njihove zivote i nemojte mi prosipat pateticna sranja da ste gore isli radi sporta, jer niste. Isli ste iz sasvim drugih razloga, neko iz politickih, a neko iz onih "TIFO", kao da se odbrani obraz grupe. nema tog sportskog cilja koji je vrijedan necije kapi krvi, jer je to u suprotnosti sa temeljima sporta i njegovim osnovnim postulatima. Medjutim danas je nesto sasvim drugo. Otislo se gore da se kurchi i kaze kako mi imamo muda. Samo me zanima odgovor na pitanje, a kome smo to mi otisli da kazemo i zbog cega. Sta bi se desilo da se nije otislo. Dio navijacke populacije, koji za sebe voli reci da su samo oni navijachi, su jedna jako cudna i pomalo primitivna grupacija ljudi koja misli da klubovi i reprezentacije ne mogu bez tog dijela navijacha i koji misle da je nesto vazno za npr. fudbalski klub Rijeku, je li neko Armadi ukrao transparent ili nije. Jedino sto je vazno za fudbalski klub Rijeka je to na kojem se mjestu nalazi, a cast Armade je apsolutno nebitna za klub kao i to da li ce ta navijacka skupina postojati ili nece, jer uvijek ce biti ljudi koji se ne identifikuju sa njima koji ce ici bodriti Rijeku. Dakle isto tako navijachi sinoc nisu nista pomogli repki BiH nego su joj odmogli i apsolutno nista pozitivno osim za raju iz sokaka nisu napravili sa svojim odlaskom. Napravili su to da je Sergej morao pored utakmice voditi racuna i o njima kao da mu nije bilo dosta svoje muke. Odnemogli do bola i apsolutno ne kontam zasto se islo gore, jer se znalo da je to utakmica koja nema veze sa sportom. Jedno je otici u Belgiju i gdje bude 15.000 nasih i to je super. Dosli ljudi jer zele da bodre repku, ali otici u Beograd, a jos znati sta nas ceka je u najmanju ruku debilno. Onaj ko je sinoc bio u Beogradu, uz svo postovanje, za mene nije hrabar, nego budala i uopste ne znam sta se sa onim htjelo postici.
mostarac

Post by mostarac »

eh da zelim jos napomenuti da su navijaci Hrvatske sinoc definitivno zapecatili sudbinu kandidature Hrvatske i Madjarske za Euro 2012. Praveci se da oni bodre svoju reprezentaciju prvo su u Malti napravili sranje, a zatim su se sinoc pobili izmedju sebe i napravili nered. Jebena je ta TIFO "kultura" i "casti" pojedinih TIFO grupa koje se ravnaju po pravilima srednjevjekovlja.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

@ horion bosona

svaka ti cast, kad ste imali hrabrosti otici medju cetnike. bio sam ponosan sinoc sto sam Bosanac i sto ste navijaci moje reprezentacije.
RESPECT brate! :) :)
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

umro je mostar wrote:eh da zelim jos napomenuti da su navijaci Hrvatske sinoc definitivno zapecatili sudbinu kandidature Hrvatske i Madjarske za Euro 2012. Praveci se da oni bodre svoju reprezentaciju prvo su u Malti napravili sranje, a zatim su se sinoc pobili izmedju sebe i napravili nered. Jebena je ta TIFO "kultura" i "casti" pojedinih TIFO grupa koje se ravnaju po pravilima srednjevjekovlja.
malo paradoksalno zvuci ovih dana :D

na kraju ce prvenstvo krenuti iz cevrtfinala :D
horion_bosona

Post by horion_bosona »

umro je mostar wrote:
Kako je sinoć bilo gostujućim navijačima na tribinama Marakane govori i to da su ih srpski navijači gađali i mrtvim golubovima "mira".
Dio jadnih ptica prethodno puštenih ka' u znak mira je najebalo, sletivši na srb-extrem tribinu...kvrc ode vrat.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pocecu vas ubijat golubovima mira :D :D :D :D

I slazem sa kao i obicno sa hrasno38. vecina je otisla gore da se moze sutra raji hvaliti kako je bio na istorijskoj utakmici u Beogradu i kako je bas on bio ta faca koja je bila medju tih hiljadu hrabrih koji su se usudili i drznuli da odu u Beograd. Dobro rece neko, a hrasno opet cini mi se, da niko nije pomislio na svoju porodicu koja je ostala kuci u strahu i koja je strepila za njihove zivote i nemojte mi prosipat pateticna sranja da ste gore isli radi sporta, jer niste. Isli ste iz sasvim drugih razloga, neko iz politickih, a neko iz onih "TIFO", kao da se odbrani obraz grupe. nema tog sportskog cilja koji je vrijedan necije kapi krvi, jer je to u suprotnosti sa temeljima sporta i njegovim osnovnim postulatima. Medjutim danas je nesto sasvim drugo. Otislo se gore da se kurchi i kaze kako mi imamo muda. Samo me zanima odgovor na pitanje, a kome smo to mi otisli da kazemo i zbog cega. Sta bi se desilo da se nije otislo. Dio navijacke populacije, koji za sebe voli reci da su samo oni navijachi, su jedna jako cudna i pomalo primitivna grupacija ljudi koja misli da klubovi i reprezentacije ne mogu bez tog dijela navijacha i koji misle da je nesto vazno za npr. fudbalski klub Rijeku, je li neko Armadi ukrao transparent ili nije. Jedino sto je vazno za fudbalski klub Rijeka je to na kojem se mjestu nalazi, a cast Armade je apsolutno nebitna za klub kao i to da li ce ta navijacka skupina postojati ili nece, jer uvijek ce biti ljudi koji se ne identifikuju sa njima koji ce ici bodriti Rijeku. Dakle isto tako navijachi sinoc nisu nista pomogli repki BiH nego su joj odmogli i apsolutno nista pozitivno osim za raju iz sokaka nisu napravili sa svojim odlaskom. Napravili su to da je Sergej morao pored utakmice voditi racuna i o njima kao da mu nije bilo dosta svoje muke. Odnemogli do bola i apsolutno ne kontam zasto se islo gore, jer se znalo da je to utakmica koja nema veze sa sportom. Jedno je otici u Belgiju i gdje bude 15.000 nasih i to je super. Dosli ljudi jer zele da bodre repku, ali otici u Beograd, a jos znati sta nas ceka je u najmanju ruku debilno. Onaj ko je sinoc bio u Beogradu, uz svo postovanje, za mene nije hrabar, nego budala i uopste ne znam sta se sa onim htjelo postici.
Uz svo duzno postovanje prema tebi i svim koji misle kao ti. Misli sta god hoces stvarno me ne zanima niti vjerujem da to zanima momke koje su sinoc bili na marakani. Sve sto sam napisao,napisao sam u svoje ime i mislim da je i slijepcu jasne moje namjere.

Kao prvo otiso sam gore da podrzim reprezentaciju moje domovine, zato sam smatro da je to jedino ispravno. Zato sto vjerujem da je ova reprezentacija sastavljena od Bosanaca i Hercegovaca razlicitih nacionalnosti i vjeroispovjesti, i zato sto vjeujem duboko u svom srcu da je ova reprezentacija proekcija buduce moje domovine, kao jedne normalne drzave!!!!

Rodjenoj majci nisam ni rekao da idem u Beograd da zena ne bi strijepila zbog moje bezbjednosti(brat me pokrivao da sam otiso kod druga spavat) ali sam ju jutros sav sretan nazvo na posao i rekao da sam bio i da sam se ziv i zdrav vratio. Jarane, jedino ljubav prema domovini te moze odvesti u onu dzunglu.
I molim te nemoj nam sad soliti pamet ti si donio odluku da ne ides a mi da idemo, i gotova prica!
stardust3003

Post by stardust3003 »

Svaka cast svim navijacima koji su bili na marakani (BiH naravno)...
Jos jednom se vidjelo koliko je mrznje sa druge strane...Nakon svega sto smo prezivjeli (Srebrenica, Prijedor, Foca..etc) oni nas i dalje vise mrze nego mi njih...ustvari Mi ne umijemo ni mrziti, nije nam takav mentalni sklop...ali smo se jos jednom uvjerili kakva su to GAMAD pogotovo kada su brojniji i kada se osjecaju sigurno...Tacno je da prednjaci GAMAD iz RS ali ko im sve to omogucava molim vas...
I jos nesto...jedina pozitivna stvar u svemu ovome bi bila da ih diskvalifikuju jer definitivno ne zasluzuju da odu u NJemacku, ne moramo mi otici umjesto njih ali oni ne bi smjeli...Naravno da se to nece desiti jer "smrdi" i Evropa, smrdi i FIFA, smrdi puno toga...
Pozdrav svima koji su sinoc navijali za BiH...a posebno momcima koji su bili na bojnom polju na marakani!!!
hamza1

Post by hamza1 »

ma nema sanse da ih diskvalifikuju. Delegat je Francuz. Napisace da su nasi provocirali. Vidjeces kada mi dobijemo kaznu!!
stella_k

Post by stella_k »

horion_bosona wrote:
Uz svo duzno postovanje prema tebi i svim koji misle kao ti. Misli sta god hoces stvarno me ne zanima niti vjerujem da to zanima momke koje su sinoc bili na marakani. Sve sto sam napisao,napisao sam u svoje ime i mislim da je i slijepcu jasne moje namjere.

Kao prvo otiso sam gore da podrzim reprezentaciju moje domovine, zato sam smatro da je to jedino ispravno. Zato sto vjerujem da je ova reprezentacija sastavljena od Bosanaca i Hercegovaca razlicitih nacionalnosti i vjeroispovjesti, i zato sto vjeujem duboko u svom srcu da je ova reprezentacija proekcija buduce moje domovine, kao jedne normalne drzave!!!!

Rodjenoj majci nisam ni rekao da idem u Beograd da zena ne bi strijepila zbog moje bezbjednosti(brat me pokrivao da sam otiso kod druga spavat) ali sam ju jutros sav sretan nazvo na posao i rekao da sam bio i da sam se ziv i zdrav vratio. Jarane, jedino ljubav prema domovini te moze odvesti u onu dzunglu.
I molim te nemoj nam sad soliti pamet ti si donio odluku da ne ides a mi da idemo, i gotova prica!
Ja skidam kapu navijacima koji su isli na Marakanu....za to treba brate imati hrabrosti, treba imati SRCE!
Cini mi se da ste zaboravili da su momci slicni njima prvi stali u odbranu BiH; koji se nisu bojali i bili prave patriote!!
Zato jos jednom, momcineImage
hol_akon

Post by hol_akon »

Izvinjavam se ako ovaj komentar ovdje nepase ali nisam znao gdje da ga postavim.

Nadam se da cete pogledati ova 3 video klipa od strane scg navijaca sa marakane...Ovdje!! - Prije nego sto bih ste skinuli 3 video klipa sa tekme, potrebna je registracija.

Tokom veceras ocekujemo jos slika + video klipova + navijacki izvjestaja.
Sve to na - http://www.bhtribina.com

Hvala - na razumjevanju!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

sad sam gledala sport centar na hajatu...i slusala i gledala Sergeja kako govori da mu je ovo zadnji nastup za reprezentaciju... :( :( :(
rekao je "ja sam trebao da ih povedem na svjetsko, jer sam BIO kapiten i vodja ove reprezentacije...nisam uspio...jebi ga"....
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Sto ne mogu ovih preko kurca pacifista (hrasno, mostar). Cuj nasli se pozvani da analiziraju necije motive odlaska na utakmicu kao da je to predominanto za situaciju koja se desila, kakva pretencioznost. Na FPN pa tamo svoje pseudosocioloske opservacije prosipajte.
mostarac

Post by mostarac »

Celicna_saka wrote:Sto ne mogu ovih preko kurca pacifista (hrasno, mostar). Cuj nasli se pozvani da analiziraju necije motive odlaska na utakmicu kao da je to predominanto za situaciju koja se desila, kakva pretencioznost. Na FPN pa tamo svoje pseudosocioloske opservacije prosipajte.
neko u sportu gleda ono sto on uistinu jeste, a to je sport, a ne poligon za neke druge stvari.

Meni bi puno ljepse bilo na jednoj utakmici da sjedimo zajedno navijachi i jednog i drugog kluba (nije bitno ko igra) i da zezamo jedni druge, bez nasilja, nego da se odjelimo u chopore i gledamo ko ce kome vise hebat sve zivo i nezivo u familiji i njenoj blizoj i daljoj okolici. Medjutim, nazalost vecina ljudi ne razmislja ovako ili bar nije dovoljno glasna i mocna da se usprotivi stadionskim siledzijama bilo kojeg kluba ili reprezentacije.
Mozda ja na to gledam idealisticki i u svakoj utakmici mi je jedino vazan rezultat, a ne protivnik, ali je ipak tako i mislim da je ispravno.
HZSA

Post by HZSA »

Ubaceni elementi...tobe jarrabi, sta vama pada na pamet, bezveze mi je tebi hrasno objasnjavati neke stvari, stoji to sto ti kazes u vezi zastava, ali ti nisi svjestan situacije u kojoj smo se mi nalazili, samo nam je jos falilo da se medjusobno pokoljemo, jer nemozes indijancu objsniti mentalitet navijaca (valjda me kontas).
A sto se tice BHF-a ne bih da komentarisem o njima i o mogucnostima, al jednu stvar cu ti reci, da mi imamo i pola love koju oni posjeduju i zaradjuju, bili bi u evropi. A ako su oni za nas izmisili navijanje, gdje su onda manijaci, jer nas 1000 nadglasa vas nekoliko hiljada (sjeti se grbavice)

A sto se tice ubacenih elemenata, jos jednom da se nasmijem...a pitanje za debelu, kada oni mogu doci u sarajevo i pjevati da su srce srbije, zasto mi nemozemo otici u beograd i ponavljam, bodriti nasu reprezentaciju?! ne vidim u cemu je tu problem...ali ocigledno da te ne zanima nista vise od krajnjeg rezultata pa se necemo ubjedjivati.
debela

Post by debela »

hordas, fakat mi se ne da po treci put objasnjavati. ako ce ti biti lakse za razumjeti o cemu sam pisala, slicno su rekli hrasno i mostar. naravno da se necemo ubjedjivati jer smatram da sam bila jasna po ovom pitanju, a stav necu promijeniti.
pozdrav (iako si pitar :D )
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

umro je mostar wrote:
Celicna_saka wrote:Sto ne mogu ovih preko kurca pacifista (hrasno, mostar). Cuj nasli se pozvani da analiziraju necije motive odlaska na utakmicu kao da je to predominanto za situaciju koja se desila, kakva pretencioznost. Na FPN pa tamo svoje pseudosocioloske opservacije prosipajte.
neko u sportu gleda ono sto on uistinu jeste, a to je sport, a ne poligon za neke druge stvari.

Meni bi puno ljepse bilo na jednoj utakmici da sjedimo zajedno navijachi i jednog i drugog kluba (nije bitno ko igra) i da zezamo jedni druge, bez nasilja, nego da se odjelimo u chopore i gledamo ko ce kome vise hebat sve zivo i nezivo u familiji i njenoj blizoj i daljoj okolici. Medjutim, nazalost vecina ljudi ne razmislja ovako ili bar nije dovoljno glasna i mocna da se usprotivi stadionskim siledzijama bilo kojeg kluba ili reprezentacije.
Mozda ja na to gledam idealisticki i u svakoj utakmici mi je jedino vazan rezultat, a ne protivnik, ali je ipak tako i mislim da je ispravno.
Vrijedno hvale ali kao sto sam kazes idealisticki, ipak je ovo balkan i drugacija je realnost. Previse je stvari se desilo na ovim prostorima tako da svaka sfera drusta ne odrazava samo sebe vec se mjesa i sa ostalim.
Momke kritikovati zato sto su primili kisu kamenica na glavu samo i to kroz preispitvanje samog njihovog motiva sto je samo po sebi uzaludan posao, priznaces, da je blago receno deplasirano.
Locked