a eto u njemackoj ima perspektive kad se na sve moguce nacine pokusavaju rijesiti rekordne nezaposlenosti..Pupoljak_ wrote:i nije mi bila namjera nikoga reklamirati, a ako jesam zasto ne bih ako ce to iskustvo biti pruzeno mladima iz bosne , u kojoj ni ljudi s doktoratima nemaju neku presprektivu
Ne mogu da vjerujem da su izbrisali :) trafficing bas...
-
car-x
- Saian
fakat mogu ova djeca ispast srednovjechni, podebeli chelavci koje treba "pripazit"alek wrote:ipak ne znamo njene namjere koje su je dovele ovdje. dakle, istoSaian wrote:pa vala da je Olena chuvala djecu, nije, mozda su neki klijenti bili u vrh glave djechachki zaigrani (i izigrani kad smo vec kod toga)![]()
- Lace
zavisi kako vidis svoju perspektivu...ima ljudi s doktoratima i sposobnoscu da se konstantno izgradjuju kroz ono sto uce...ali nesposobni da to znanje unovce ima i onih drugih naravno...perspektiva je cudo jedno...za svakog drugacija...naravno postoji i nesto sto se zove sreca da se nadjes na pravom mjestu u pravo vrijeme kao i jos nesto sto se zove shtela...kako koga sta zapadnePupoljak_ wrote:i nije mi bila namjera nikoga reklamirati, a ako jesam zasto ne bih ako ce to iskustvo biti pruzeno mladima iz bosne , u kojoj ni ljudi s doktoratima nemaju neku presprektivu
moja perspektiva trenutno...zadovoljavajuca
8 sati rada, 5 dana u sedmici...plata veca od BH prosjeka (mnogo sam zadovoljna
-
Pupoljak_
ajd eto to ak vam je lakse... svejedno mi je.. ne da mi se vise izjasnjavat...samo jos da kazem da familija kod koje trenutno stanujem je otisla u Portugal na odmor 10 dana, tak da sam sama kuci , ljencarim, uzivam i ovak sam mislila sve to pohvaliti na indirektan nacin ali ocito nikog nije ni cak zaintrigiralo pa da pita sta i kako...tak da sto se mene tice ne moramo vise o tome 
-
car-x
..cak mozes i na internet, sad kad njih nema.. mada, kad dodje racun na kraju mjeseca, i kad gazda vidi da si surfala bez pitanja, ima da ti to od plate odbije, ali nej se.. ti si UZIVALA..Pupoljak_ wrote:ajd eto to ak vam je lakse... svejedno mi je.. ne da mi se vise izjasnjavat...samo jos da kazem da familija kod koje trenutno stanujem je otisla u Portugal na odmor 10 dana, tak da sam sama kuci , ljencarim, uzivam i ovak sam mislila sve to pohvaliti na indirektan nacin ali ocito nikog nije ni cak zaintrigiralo pa da pita sta i kako...tak da sto se mene tice ne moramo vise o tome
uff.. eeeeee.. jebo ovu bosnu.. da mi je u tu tam njemacku.. pa da i ja mogu surfat dok mi je gazda u portugalu.. smrc
- Lace
a kakav ti je gazda...
voli li stipnuti...dirnuti kada zena ostane na kasnom sastanku a ti uspavas djecu ...ili mozda gazdarica ostane sama s tobom
e mogli su te vala povesti u portugal nije skup...bar nije bio kada je bilo svjetsko prvenstvo
to mi je slijedeca destinacija...jes da je najbliza ambasada u zagrebu ali se moze izorganizovati
to mi je slijedeca destinacija...jes da je najbliza ambasada u zagrebu ali se moze izorganizovati
-
Pupoljak_
pa mislim da si ti jedna od rijetkih koja je uspjela u onome sto je zeljela i da imas dobar posao... ja sam pocela s faxom u Bosni, dosla do dr.god i kad sam vidjela da moras davati novac za ispite, siriti noge , a manje vise uciti, odlucila sam probati negdje drugo. A sto se tice baby placa i sveg tog, mislim da svako ima neki pocetak koji nije lagan , a ja se svojega ne stidim sve dok je posten, i pruza mi vise mogucnosti nego neki na stelu privremeni gospodski posao u BiH... volim Bosnu i nikad se ne bih prodala kao sto ljudi cine sklapanjem braka samo za izlazak iz siromasnih zemalja... moj problem je ocito bio u mnogo toga vezanog za zivot u Bosni, mozda sam pesimista ali kazem istinu .Pupoljak_ wrote:ajd eto to ak vam je lakse... svejedno mi je.. ne da mi se vise izjasnjavat...samo jos da kazem da familija kod koje trenutno stanujem je otisla u Portugal na odmor 10 dana, tak da sam sama kuci , ljencarim, uzivam i ovak sam mislila sve to pohvaliti na indirektan nacin ali ocito nikog nije ni cak zaintrigiralo pa da pita sta i kako...tak da sto se mene tice ne moramo vise o tome
OVAJ POST JE BIO NAMJENJEN LECI::SORRY GRESKA
Last edited by Pupoljak_ on 11/10/2005 22:47, edited 2 times in total.
-
Pupoljak_
car-x wrote:..cak mozes i na internet, sad kad njih nema.. mada, kad dodje racun na kraju mjeseca, i kad gazda vidi da si surfala bez pitanja, ima da ti to od plate odbije, ali nej se.. ti si UZIVALA..Pupoljak_ wrote:ajd eto to ak vam je lakse... svejedno mi je.. ne da mi se vise izjasnjavat...samo jos da kazem da familija kod koje trenutno stanujem je otisla u Portugal na odmor 10 dana, tak da sam sama kuci , ljencarim, uzivam i ovak sam mislila sve to pohvaliti na indirektan nacin ali ocito nikog nije ni cak zaintrigiralo pa da pita sta i kako...tak da sto se mene tice ne moramo vise o tome
uff.. eeeeee.. jebo ovu bosnu.. da mi je u tu tam njemacku.. pa da i ja mogu surfat dok mi je gazda u portugalu.. smrc
hehehe, pa valjda sam bila ok pa mi je gazdarica ostavila pristup laptopu s kojeg inace obavlja poslove
- Lace
na kom si ti faxu to bilaPupoljak_ wrote:pa mislim da si ti jedna od rijetkih koja je uspjela u onome sto je zeljela i da imas dobar posao... ja sam pocela s faxom u Bosni, dosla do dr.god i kad sam vidjela da moras davati novac za ispite, siriti noge , a manje vise uciti, odlucila sam probati negdje drugo. A sto se tice baby placa i sveg tog, mislim da svako ima neki pocetak koji nije lagan , a ja se svojega ne stidim sve dok je posten, i pruza mi vise mogucnosti nego neki na stelu privremeni gospodski posao u BiH... volim Bosnu i nikad se ne bih prodala kao sto ljudi cine sklapanjem braka samo za izlazak iz siromasnih zemalja... moj problem je ocito bio u mnogo toga vezanog za zivot u Bosni, mozda sam pesimista ali kazem istinu .Pupoljak_ wrote:ajd eto to ak vam je lakse... svejedno mi je.. ne da mi se vise izjasnjavat...samo jos da kazem da familija kod koje trenutno stanujem je otisla u Portugal na odmor 10 dana, tak da sam sama kuci , ljencarim, uzivam i ovak sam mislila sve to pohvaliti na indirektan nacin ali ocito nikog nije ni cak zaintrigiralo pa da pita sta i kako...tak da sto se mene tice ne moramo vise o tome
-
car-x
vau!!!!!Pupoljak_ wrote: hehehe, pa valjda sam bila ok pa mi je gazdarica ostavila pristup laptopu s kojeg inace obavlja poslove
jebote..
koje dostignuce..
inace te samo pusta do sporeta i frizidera, a kad si dobra produzi lanac i do televizora.. a sad, mozes mislit, ostavila ti je pristup i laptopu s kojeg inace obavlja poslove.. vauuu.. fasciniran sam..
-
car-x
pupoljak, jbg, sad mi nesto zao.. pretjero sam.. izvini.. i ti si otisla za svojom srecom i to je ok skroz.. ne znam ni kakva ti je situacija kod kuce, kad te natjeralo da ides tako..
elem, ima ljudi koji se u bosni jako dobro snadju i fino zive, bez da ih neko gura i forsira..
ima i onih nezadovoljnih koji samo kukaju i samo sanjaju da odu negdje, razmisljajuci valjda da ih drugdje ceka sehara sa dukatima iz koje treba samo nagrabiti..
ja vec skoro deset godina zivim u austriji.. najprije sam studiro, pa sam onda nekad studiro i radio, a sad samo radim.. i dobro zaradjujem fala bogu, ali samo mislim o tome kako i kad da se vratim u bosnu i da dole pokusam napraviti nesto od sebe.. jer ovdje, istina, ima love, ali ja to sve sjebem od 1. do 30. i opet u krug.. tako da sigurno nije bajno..
elem, ima ljudi koji se u bosni jako dobro snadju i fino zive, bez da ih neko gura i forsira..
ima i onih nezadovoljnih koji samo kukaju i samo sanjaju da odu negdje, razmisljajuci valjda da ih drugdje ceka sehara sa dukatima iz koje treba samo nagrabiti..
ja vec skoro deset godina zivim u austriji.. najprije sam studiro, pa sam onda nekad studiro i radio, a sad samo radim.. i dobro zaradjujem fala bogu, ali samo mislim o tome kako i kad da se vratim u bosnu i da dole pokusam napraviti nesto od sebe.. jer ovdje, istina, ima love, ali ja to sve sjebem od 1. do 30. i opet u krug.. tako da sigurno nije bajno..
- Lace
pa to ja pokusavam reci...mozda nespretno ili grubo...ali nisam zlonamjerna...moze se i ovdje fino zivjeti bez da se nekome prodaje ta prica o cuvanju djece u inostranstvu kao odskocnom daskom za dalje, necem fantasticnom...ja radim skoro 10 godina...radila sam i kao konobarica i kao pomocni radnik u stampariji za mizernu platu od 100-300KM mjesecno...za privatnike koji su moderni robovlasnici i neki dan sam skontala da sam u 4 godine promjenila 10-ak poslova i da sam na zadnjem nekih 6 godina ali nisam odustajala dok nisam nasla pravi posao...od tih 6 godina 3 godine guram fax...polako ali sigurno idem ka papiru koji ovdje ne vrijedi puno i mozda nikada necu raditi taj posao ali ce mi pomoci da radim ovaj posao bolje...ono vezano za shtelu i srecu pomenuh kao prvu stanicu (ja sam imala srece da dobijem posao... a onda sam se potrudila da postanem neophodna) hocu reci dalje je sve do tebe...mene su primili na par mjeseci a ostadoh tu 6 godina
prica za trafficking je veoma aktuelna ovdje...i najcesci slucajevi djevojaka i djevojcica koje su postale zrtve traffickinga pocinju bas ovakvom pricom...oglasom za cuvanje djece u inostranstvu...zeljom za boljim zivotom negdje drugdje koji je sve samo nije bajka o kakvoj su mastale
ja se zaista nadam da si zadovoljna i da ce ti to pomoci da prosperiras u zivotu ali treba biti pametan u danasnje vrijeme...pametno planirati stvari i imati osiguranje i zaledjinu...nekoga na koga mozes racunati i tamo (sad skontah da je i ovo zamka...nemali broj djevojaka su bile navucene na prostituciju "zahvaljujuci" nekome "kome su vjerovale"!
)
ne znam sta reci na ovu temu osim djevojke budite pametne!
prica za trafficking je veoma aktuelna ovdje...i najcesci slucajevi djevojaka i djevojcica koje su postale zrtve traffickinga pocinju bas ovakvom pricom...oglasom za cuvanje djece u inostranstvu...zeljom za boljim zivotom negdje drugdje koji je sve samo nije bajka o kakvoj su mastale
ja se zaista nadam da si zadovoljna i da ce ti to pomoci da prosperiras u zivotu ali treba biti pametan u danasnje vrijeme...pametno planirati stvari i imati osiguranje i zaledjinu...nekoga na koga mozes racunati i tamo (sad skontah da je i ovo zamka...nemali broj djevojaka su bile navucene na prostituciju "zahvaljujuci" nekome "kome su vjerovale"!
ne znam sta reci na ovu temu osim djevojke budite pametne!
-
Pupoljak_
srdacno vam svima zahvaljujem na komentarima a tebi Lace ponajvise jer si bila najkonkretnija. Sto se tice x-man, kompijuter nisam spomenila iz tog razloga sto je meni to fascinacija , imam ga kuci u Bosni. Svejedno je kako ko pocne i sta radi, bitno je koliko mu se mogucnosti otvara kroz njegov posao pa radio bilo sta , bitno je da je zadovoljan. Ja sam samo htjela na ovom internetu pohvaliti ovaj program jer to nije kak mislite samo ciscenje i ganjanje djece, prije svega i skolovanje, ja recimo obzirom da govorim engleski jako dobro, idem na casove za treci level i da dobijem internacionalnu diplomu za znanje, i pocetak njemackog. ocu reci ljudi dosta vas vidim ovdje kao ponizavalo me kao, ma daj ici strancima ovo ili ono... bla bla... u zivotu su mi uvijek pomogli vise njemci i amerikanci nego nasi je... bosanci. Gadi mi se sto kod nas (naravno cast izuzecima ) brat brata ce da izda, a da ne govorimo o prijateljstvu. Naravno sad generalizujem,ali iznosim cinjenice. Ljudi su poceli da se prodaju za jeftino. Nije bajno ni na zapadu,ali molim te lijepo kad pogledam da se razvijam u sredini koja dijeli djecu tri nacionalnosti u jednoj skoli nakon deset godina rata, pomislim gdje i kako ce moja djeca odrastat. Kad pomislim da kod nas covjek covjeka ubije za nesto droge, i taj neki ima veze i bude u zatvoru 2 mjeseca. Ja zasita volim svoju Bosnu,ali ljudi koji tom drzavom upravljaju ne zele niti ce ikad promjeniti neke stvari. Ne bih da iko pomisli kako sam htjela ovo ili ono... mozda sam i ja spletom okolnosti imala srecu i naletila na fine ljude koji me ne maltretiraju , koji su me prihvatili kao clana svoje porodice za kratko vrijeme , i onda iz sveg ushicenja udjem na sarajevo-x... Vidim da se Agent Uffelman javila za au-pair i pomislim zasto ne reci nesto o tome... Razumijem i zasto i zbog cega ste reagirali tak a ja nisam mogla odmah shavatiti-. sorry i ovim zatvaram tu svu pricu oko posla, perspektive nase Bosne i izlaza iz nje. svakako Lace hvala ti na dugim postovima iz kojih se moze zakljuciti dosta toga.
Cujemo se i raznijenimo misljenje na drugom postu
Cujemo se i raznijenimo misljenje na drugom postu