Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pitt wrote:Samo vi sjedite, ispijajte kafe i mahalajte....a nek vam drugi kroje sudbinu i biju vase bitke
Šta predlažeš kao rješenje?
Uzmite stvar u svoje ruke.....obrazujte ljude da od toga fajde nema i izadjite na izbore u sto vecem broju i glasajte za normalne ljude kojima ce boljitak cijele zemlje i svih gradjana biti u prvom planu.
Utopija...jel da?
pitt wrote:Samo vi sjedite, ispijajte kafe i mahalajte....a nek vam drugi kroje sudbinu i biju vase bitke
Uzmite stvar u svoje ruke.....obrazujte ljude da od toga fajde nema i izadjite na izbore u sto vecem broju i glasajte za normalne ljude kojima ce boljitak cijele zemlje i svih gradjana biti u prvom planu.
Utopija...jel da?
De ba pitt, ovo je Bosna...
Ako tvoj prijedlog ne sadrzava lopovluk, pucanje, ispijanje velikih kolicina alkohola i sl. onda nema nista od njega... Cuj "obrazujte ljude", koje bolan ljude, 20% ljudi u BiH nema zavrsenu osnovnu...
PA bas zato sto ih ima hejbet neukih treba im objasniti neke stvari I molim lijepo....ja ne spomenuh nista protiv vecih kolicina alkohola (poslije ramazana ofkors). To se podrazumjeva u svakom planu :D:D
micika wrote:Aha samo nasa dijaspora ima obrazovni kadar
Nazalost da. Prije su vani isli fizicki radnici, VKV majstori, "baustelci", a danas idu ljekari, inzinjeri, arhitekte i sl... Uostalom, siguran sam da i ti "baustelci" imaju makar osnovnu, za razliku od svakog petog Bosanca.
Utopija...jel da?
Utopija...jel da?
Zasad! Samo što se to stanje ne mijenja već 15 godina.
Nazalost da. Prije su vani isli fizicki radnici, VKV majstori, "baustelci", a danas idu ljekari, inzinjeri, arhitekte i sl... Uostalom, siguran sam da i ti "baustelci" imaju makar osnovnu, za razliku od svakog petog Bosanca.
Slazem se ja da je ludo i lose vrijeme al nemoj ba sve tako crno-bijelo joj sve se pazim da mi se jezik ne razveze
Ma daj....ima u bosni hejbet pametnih, obrazovanih i strucnih ljudi.......samo sto se meni cini da su previse pasivni i stoje sa strane i dopuste da imsacica neukih i zadrtih kroji kapu
micika wrote:A sta nasa dijaspora radi za Bosnu Bar sad poslije rata bi se trebali aktivirati ako vec nisu morali slusat 4 godine jauke,granate,osjecati glad itd
Isto sto i ovi drugi.....boljitak domovine nam svima treba biti zajednicki cilj i prema tome moramo i trebamo skupa raditi a ne upirat prstom jedni na druge.
Ma daj....ima u bosni hejbet pametnih, obrazovanih i strucnih ljudi.......samo sto se meni cini da su previse pasivni i stoje sa strane i dopuste da imsacica neukih i zadrtih kroji kapu
Ima, slazem se, ali ujedno njima zamjeram vise no tim nepismenim likovima koji sisaju sisu nacionalizma...
Ti pametni i obrazovani su se haman nasli u svemu ovome, pa im odgovara status quo, a ako su toliko pasivni da im "sacica neukih i zadrtih kroji kapu", onda i ne zasluzujemo bolje.
nebi wrote:Dijaspora ce donirati jednu brusilicu marke "Black&Decker"
jel more craftsman :D:D
.....ako je za Chichu, reci cu vam ja gdje sam eksploziv zakopao prije nego sam preplivao okean..... .....sve je spremno.....samo provjeri baterije, postavi i potpali...