Mene je samo strah jednog horor scenarija po Bosnu, a on je sljedeci i sudeci po evropskom raspolozenju vrlo moguc:
Nacionalista nisam i to sam dokazao hiljadu puta na ovom forumu, ali Evropa ima ogromnu kolicinu islamofobije kroz ciju prizmu posmatra i bosanske muslimane. Da se ne zavaravamo, Turska ima probleme sa ulaskom u EU samo zato jer su muslimani, a ne radi ljudskih prava. Jebote ne zahtjevaju od Srbije da prizna genocid koji ja napravila juche, a od Turske zahtjevaju da prizna genocid prije 100 godina. Dakle tu nesto smrdi, a znamo i sta. Nije problem turska drzava nego to sto su muslimani, jer mislim da Rumunija naprimjer ima mnogo vecih problema u svakom pogledu nego turska pa opet gura ka EU. Tako je i sa ostalim drzavama. jednostavno se Turskoj trazi dlaka u jajetu, jer su muslimani, a ja se bojim tog scenarija i za bosanske muslimane i da ovo sa Srbijom i Hrvatskom nije doslo slucajno, a iz razloga jer oni BH muslimane gledaju isto kao i one teroriste iz pojedinih zemalja bliskog istoka. Njima je to sve isto, jer ne zaboravimo da se nivo opsteg pbrazovanja prosjecnog gradjanina EU ne moze ni blizu porediti sa nivoom opsteg obrazovanja gradjanina BiH, sto govori da oni na sve nas gledaju isto i sa ovim hoce da naprave izolaciju BH muslimana kao potencijalnih terorista. Bosanski Srbi i Hrvati ce imati drzavljanstva "matica" i moci ce se slobodno kretati po EU i uzivati njene blagodeti, a bosanski muslimani ce ostati izolovani i getoizirani sa BH pasosima sa kojima nece moci nigdje, a bosanskiSrbi i Hrvati nikakvog interesa nece imati da poprave stanje u BiH, jer ce njima biti dobro, pogotovo jer ce od EU imati samo koristi, ali ne i stete, jer nece zivjeti u "maticama". Na taj nacin ce odrzavati stanje u BiH ovakvim kakvo jeste godinama i decenijama, cekajuci da bosanski muslimani mirno kleknu i nestanu. To je jedan od mogucih scenarija koji je vrlo izvjestan, a pravi naziv mu je GETOIZACIJA BOSANSKIH MUSLIMANA.
Zbog toga je od izuzetne vaznosti i za BiH i za njen najbrojniji narod da sve sto ima makar malo ugleda u svijetu trazi, moli i zahtjeva da uslov ulaska SiCG i Hrvatske u EU bude uzimanje drzavljanstava njihovim bosanskim "sunarodnjacima". U pitanju je opstanak Bosne i Hercegovine i to je jedno od vitalnih pitanja i situacija je vrlo vrlo vrlo ozbiljna i nije ni najmanje bezazlena.[/quot
Pa ti hrvati i srbi kako kazes ce imati njihove pasose i ici ce po evropi a muslimani nece moci.
Ne zaboravi da oni zive u BIH i ako je BIH zaostala i nerazvijena, kako ce ti imati para da idu po svijetu sa tim pasosima.
Nije nama pravim Bosancima i Hercegovcima stalo do evrppe koliko do stabilne BIH.
A stabilna BIh je ujedno i put u evropu.
Tvoj strah i pesimizam ne treba izbaciti iz nekog moguceg scenaria,samo ne zaboravi na ovim se prostorima ne rusi jedan narod ili drzava ekonomijom ,nego ratom i genocidom.
A eto otklonili smo taj faktor,a za ekonomiju mi smo Bosanci majstori prezivljavanja i zivljenja .
Sve ce doci na svoje nista se neboj zemljak.
ovi drugi neka razbijaju glave.