koliko vam je vazno nacionalno porijeklo....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Bas_ta

Post by Bas_ta »

Naravno nije mi vazno.

Mada bih voljela "opravdati" ljude koji te direktno pitaju sta si. Ja to vise dozivljavam kao "dobronajmjernost" (pod navodnicima je jer je nekako soft rijec:P), a ne kao namjeru da budu...zlobni. Mozda samo zele da znaju koje praznike slavis ili sl. Ne znam. Mozda tako mislim jer ja nikad ne bih pitala to pitanje osim u svrhu da znam kad da ti cestitam sta...:s

Nedavno sam cula komentar slican, kako je tu osobu sablaznilo sto je neko pita sta je. Po toj osobi su Sarajlije bile opsjednute "nacionalizmom". Sto bi rekli Mostarci "nidje veze"...:s

:shock:
Prince

#27 Re: koliko vam je vazno nacionalno porijeklo....

Post by Prince »

St.Germain wrote:vasih prijatelja, poznanika, ljubavnika i ljubavnica...molim za iskrene odgovore...zasto se ovi iz rs-a kurce i misle da su drugaciji?
Prijatelj mi može biti svako ko normalno razmišlja. Generalno ne volim Srbe, ali ima izuzetaka, mada mi u suštini svi idu na živce, neki više, neki manje. Ne volim još neke nacije, ali ne treba generalizovati, nemam prijatelja Albanaca, Makedonaca... Što ne znači da neću imati.
Poznanici mogu biti bilo ko, to mi uopšte nije važno.
Ljubavnica takođe može biti bilo koje nacije, jedino ne može biti Izraelka, kao ni prijatelj, poznanik, poslovni partner... bilo ko... Njih bi sve.... Znate već...
Za ženu bih volio da bude muslimanka, Sarajka, ali čisto sumnjam da će biti, jer se uvijek zabavljam s curama iz drugih gradova, ili čak drugih država.
Tako, da odgovorim, jako mi je važno nacionalno porijeklo, jer kod takvih komunikacija dođu do izražaja talasne dužine, koje su meni jako bitne pri sklapanju nekih novih prijateljstava, poznanstava, veza, poslova... Nemam ništa protiv ljudi drugih nacija generalno, i oni su ljudi, i ne smatram nikoga manje vrijednim, ali opet mi je bitno, jer ne mogu naći zajednički jezik sa svakim...
Zox

Post by Zox »

Bas_ta wrote:Naravno nije mi vazno.

Mada bih voljela "opravdati" ljude koji te direktno pitaju sta si. Ja to vise dozivljavam kao "dobronajmjernost" (pod navodnicima je jer je nekako soft rijec:P), a ne kao namjeru da budu...zlobni. Mozda samo zele da znaju koje praznike slavis ili sl. Ne znam. Mozda tako mislim jer ja nikad ne bih pitala to pitanje osim u svrhu da znam kad da ti cestitam sta...:s

Nedavno sam cula komentar slican, kako je tu osobu sablaznilo sto je neko pita sta je. Po toj osobi su Sarajlije bile opsjednute "nacionalizmom". Sto bi rekli Mostarci "nidje veze"...:s

:shock:
Pa sarajlije sad i jesu PUNO VISE opsjednute nekim stvarima nego prije, ali vjerovatno manje nego mnogi drugi.
U mom slucaju, garantovano nisu pitali "sta sam" da bi mi cestitali praznike, jer mi nisu cestitali Bozic a vidjeli smo se dan prije :lol:
Prije bih rekao da su me pitali sta sam da bi znali "kako ce sa mnom". Ma, u biti znam tacno zasto su me pitali, ali ne znam kako da objasnim. :(
k@me

Post by k@me »

Makedonci koje sam upoznao i s kojima sam se druzio su dobri ljudi.
Bas_ta

Post by Bas_ta »

Pa sarajlije sad i jesu PUNO VISE opsjednute nekim stvarima nego prije, ali vjerovatno manje nego mnogi drugi.
Slazem se sa ovim "mnogo manje nego drugi". Mozda su(smo) direktniji pa izgledamo da nas vise interesuje nesto sto svakog interesuje, i vise! :roll:
blues_woman

Post by blues_woman »

apsolutno mi nije vazno i NIKO ne moze uticati na mene u tom smislu. ali pitam vas da li na vas vasa porodica moze uticati ukoliko je osoba sa kojom se druzite /zabavljate druge "nacionalnosti" ili bolje receno druge vjeroispovjesti bez obzira sto vama ne smeta, da li bi ste ostali pri svom ili bi ste dozvolili da neko utice na vas? npr. dugo se zabavljate sa osobom druge vjeroispovjesti i dodje pitanje braka. i vasi se protive tome. sta tad?
Zox

Post by Zox »

Bas_ta wrote:
Slazem se sa ovim "mnogo manje nego drugi". Mozda su(smo) direktniji pa izgledamo da nas vise interesuje nesto sto svakog interesuje, i vise! :roll:
Toliko toga se dogodilo da je i razumljivo.
Ne vjerujem da smo po tom pitanju direktniji. Da uzmem opet za primjer one ljude o kojima sam malo iznad pisao, oni su se prvo jedno vrijeme domundjavali medjusobno, da bi tek na kraju radoznalost preovladala u jednom od njih.
$

Post by $ »

ljudi su zivjeli godinama sa prijateljima za koje nisu imali pojma ko su i sta su porijeklom, vjerom i genima. odjednom shvate da su zivjeli okruzeni nekim drugim ljudima kojima je to bilo i to kako bitno.
meni se zadnjih godina desavalo da me stara raja, ona od uvijek, pitaju 'a boga ti sta si ti?'. ja to vidim kao skraceno od 'gotivim te, raja smo i vazda mi je bilo nebitno ko si. sad kad se puno govori o nacionalnosti, eto iz radoznalosti te pitam - sta si?'. ne vrijedja me od raje. niko me drugi nikad i nije pitao.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

Ja se sjećam kad smo se ja i jaran vraćali iz škole, bili smo prvi ili drugi osnovne, i pita on mene:˝Šta si ti po nacionalnosti?˝. Ja reko:˝Nemam pojma.˝ Kaže on:˝Ne znam ni je.˝
Sad je situacija malo drukčija, ali ne s moje strane.
dinash

Post by dinash »

ja sam kao klinac pitao baku "koja je ovo crkva?" prstom pokazujuci u begovu dzamiju. samar koji sam popio kao odgovor mi je vec tada rekao da neke stvari bolje ne treba pitati.

inace mi nacionalna i bilo koja pripadnost (fudbalskom klubu naprimjer) ne znaci nista. da nije tako sigurno se ne bih preselio ... ali kao sto zox rece, mnogim ljudim jeste. nebrojeno puta sam dobio pitanje "kako je to - biti musliman / how does it feel beeing a muslim"?

:? :?:

nikad nisam znao sta da odgovorim ... uglavnom odvalim "bolje od sexa" ... kakvo pitanje takav odgovor :arrow:
livadic

Post by livadic »

i ono malo preostalih sarajevskih cafira ... :oops:

ubrzano prodaje stanove ... :lol:

ne pitajuci previse za cijenu ... :roll: :roll: :roll:

... a ovdje viruelno sve puca od multikulture ... 8) ... !!!

:D

aferim ... aferim ... :roll: ... !!!

;)

kamence ::

Makedonci koje sam upoznao i s kojima sam se druzio su dobri ljudi

livadic ::

a i muslimanu su ... :lol: ... koje li koincidencije ... :roll: :roll: :roll:

;)

prince ::

Generalno ne volim Srbe, ali ima izuzetaka, mada mi u suštini svi idu na živce, neki više, neki manje. Ne volim još neke nacije

smije li pogadjati ... :D ... koje su nacije u pitanju ... :roll: :roll: :roll: ... ???!!!

;)

gazda ivo ::

Svaka cast moji Bosanci. Ivo.

dobri moj gazda ivo ... :roll:

... prvo ti to provjeri u praksi ... :wink:

pa onda reci hop ... :shock: ... !!!

;)

joj latina provokatora cccc eto ako ce ti biti lakse moja djevojka
je iz "latinluka" i nije supljak

--------

ima bosnjakinja i u latinluku ... :oops:

... ako me sjecanje dobro sluzi ... :wink: ... !!!

;)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

"... a ovdje viruelno sve puca od multikulture ... "

Dodji malo, ostani dulje pa ces vidjeti i u praxi
livadic

Post by livadic »

bio sam dovoljno dugo ... :oops: ...

godinama ... :wink: ... pa nigdje nista ... :roll: ...

;)

Glumica

Post by Glumica »

phh... cuj dodji, pa vidi... svasta, moj horns... svako vidi ono sto zeli da vidi...
$

Post by $ »

svi prodaju a ja kupio stan do mojih roditelja :shock:

e jesam tenakre... :?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

livadic wrote:bio sam dovoljno dugo ... :oops: ...

godinama ... :wink: ... pa nigdje nista ... :roll: ...

;)

Priznaj livadicu, ciji te je "baba uz'o na nisan"

'ajde, ne grize nitko
livadic

Post by livadic »

svi prodaju a ja kupio stan do mojih roditelja

e jesam tenakre...

--------

mora da je cafir davao pojeftino ... :lol:

pa ... :roll: ... jazuk da propadne ... ;) ... !!!

;)

phh... cuj dodji, pa vidi... svasta, moj horns... svako vidi ono sto zeli da vidi...

------------

da bas moja gluma ... :cry: ... odvali ovakvu besmislicu ... :roll: ... ???!!!

prebroj sve cafire*direktore u drustvenim firmama ... :roll: :roll: :roll:

... i onda ces vidjeti ... :D

ono sto se istinski gleda ... ;) ... !!!

;)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

ehhh! prvo ne volim livadica jer pravi ovolike otegnute postove...koji ti je anyway, al ajde djeca se igraju

nacionalnost, ne mogu reci da mi nije bitno koje je ko nacionalnosti ali to nije radi mene...vec radi njih...

uvijek sam mislila kako sam liberalna osoba i kako nista ne gledam kroz neke kategorizacije, no sad se to polako mijenja, no hodala sam s fraerom koji je bio razlicite nacionalnosti od mene, pa ipak smo se s vremena na vrijeme kacili oko toga, n. pr. ja sam cesto optuzivala neke pripadnike njegove nacionalnosti kako su nesto napravili, on ih je takoder omalovazavao, ali sam ja svejedno osjecala kako ih djelimicno brani optuzujuci pripadnike moje nacionalnosti koje ja ne branim jer ih ima svakakvih...aman :lol:

inace sam prilicno ybunjena oko toga kako se ponasati, jer mi isto nije svejednoi kada sam ja sva fina prema nekome, a neko me gleda ko smece jer sam druge nacionalnosti...ma dobro ne bas ko smece ali eto tako nesto...i to je to...samo se ponekad prevarim, znam da tu osobu ne bi trbala mrziti zbog toga jer je opdredene nacionalnosti, vec bi je trebala mrziti jer je glupa i neuka, ustvari je uopce ne bi trebala mrziti vec samo lagano preci preko toga, ali to mi ocito ne ide...pa se svremena na vrijeme osjecam stvarno jadno

JER JOS JEBENO RASPRAVLJAMO O OVIM TEMAMA, JER JOS JEBENO POSTOJI PROBLEM, PA DAJ DA SE O VISE RIJESI, KAKO CEMO NASTAVITI ZIVJETI AKO SE MRZIMO PO OVOM PO ONOM, I KAKO LAGANO ZAOSTAJEM ZA KOLEGICAMA, PRIMJECUJEM KAKO JE I KAD ZAVRSIS FAX PROBLEM SE DRUZITI S NEKIM KO GA NEMA, JEDVA SA IH PREPOZNALA...AL TO JE NEKA DRUGA TEMA...

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
micika

Post by micika »

Livadaru,posto stalno ostavljas takav dojam da ne podnosis Bosnjake,zasto nikako nemozes da se "halalis" sa forumom i "mudzahedincima" :?:

Jeli to nikad nisi imao djevojku Bosnjakinju?
Niko te ne mrzi niti proziva na forumu niti ikoga ovdje samo zato sto je neke druge vjeroispovijesti a ti stalno koristis priliku da suknes drugim ljudima!
ZASTO?

Ohladi malo Livadaru,prijatelji se ne biraju niti sortiraju kao jabuke.Koga je briga za nacionalnost sve dok si covjek?
$

Post by $ »

u pravu si, dvoje kafira prodavalo stan. sele se... bice mojima zao, jer su prijatelji.

a sele u logavinu, gdje im je kcer renovirala mali stancic sa bascom. pa ce taman moja stara moc kod bivse kone na kafu.
livadic

Post by livadic »

Livadaru,posto stalno ostavljas takav dojam da ne podnosis Bosnjake,zasto nikako nemozes da se "halalis" sa forumom i "mudzahedincima"

---------

zato sto sam i ja ... ;) ... u dubini duse ... :oops:

... iskreno multikulturan ... :shock:

skontala ... :roll: ... ???!!!

;)

Jeli to nikad nisi imao djevojku Bosnjakinju?

-------

natuerlich ... :oops: ... !!!

vise puta ... :shock: ...

;)

Niko te ne mrzi niti proziva na forumu niti ikoga ovdje samo zato sto je neke druge vjeroispovijesti a ti stalno koristis priliku da suknes drugim ljudima!
ZASTO?

--------

procitaj sarajevski oglasnik ... :? ... na primjer ... ;)

pa mozda i skontas ... zasto ... :roll:

;)

Ohladi malo Livadaru,prijatelji se ne biraju niti sortiraju kao jabuke.Koga je briga za nacionalnost sve dok si covjek?

--------

nikoga osim prijatelja ... :roll:

i buducih bracnih saputnika ... ;)

;)
livadic

Post by livadic »

u pravu si, dvoje kafira prodavalo stan. sele se... bice mojima zao, jer su prijatelji.

a sele u logavinu, gdje im je kcer renovirala mali stancic sa bascom. pa ce taman moja stara moc kod bivse kone na kafu.

----

samo ti gledaj ... ;)

kad se cafiri u zadnjem momentu predomisle ... :roll:

pa sa novcima ... 8)

umjesto u logavinu ... :oops:

razgule kod druge kcerke u zapadni*mostar il b*luku ... :wink: ... !!!

pa ce opet biti ... :D ... a kad to livadic nije bio u pravu ... :shock: ... ???!!!

;)
$

Post by $ »

de ba nemoj ko safet

>> opet sam ja u pravu

>> evo se potvrdjuje ono sto sam ja govorio

nego,
ljudi vec preselili, pare im legle u austriji :wink:
teta d. je vec prostrla miljeice po tv-u i stolicima
ja im poslo plasticnog patuljka za basce
al zelenog, da ne provociramo komsiluk :wink:
ake

Post by ake »

moracu i ja kupit kakav stancic,
da zaradim sta para 8)
livadic

Post by livadic »

nego,
ljudi vec preselili, pare im legle u austriji
teta d. je vec prostrla miljeice po tv-u i stolicima
ja im poslo plasticnog patuljka za basce
al zelenog, da ne provociramo komsiluk

-------

cujem da jeftino farbaju ... :wink:

vrtne patuljke ... :lol:

po b*l & z*m ... :oops: ... !!!

;)

moracu i ja kupit kakav stancic,
da zaradim sta para

-------

jel' i ti u hilafeticu ... :wink: ... ???!!!

;)
Post Reply