hebote da mi ne reche ja ne bih ni znao da zivim u Teheranu, sad kad bolje razmislim imas donekle pravo pogotovo kad oko sest ujutro izlazim iz Cloua, nakon opijanja sherbetom cijelu noc sa jaranom srbinom kojem uz to putem jebem mater chetnichku sto me nije uhvatio kad sam padoDivizija22 wrote: Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?
Svi ga smatraju cetnikom, jebu mu mater kad izmedju sebe pricaju Muslimani, u centru se nalazi iranski islamski kulturni centar, zabradjene zene, puno novih dzamija sa kojih odjekuju ezani kao da je koncert...i svaki dio zivota u Sarajevu, odise islamom.
Vecerasnjih "60 minuta"
- Saian
-
rehaktor
mashallahDivizija22 wrote:Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?PR80. wrote:Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.Divizija22 wrote:A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Lakse je kupiti drogu u Sarajevu, nego svinjsko meso.
Djeca su bitnija... Muslimani na dosta mjesta ne mogu nabaviti Halal meso pa predju po 200 - 300 km i nabave za citav mjesec.
Zato... molim te.... ne laprdaj!
Svi ga smatraju cetnikom, jebu mu mater kad izmedju sebe pricaju Muslimani, u centru se nalazi iranski islamski kulturni centar, zabradjene zene, puno novih dzamija sa kojih odjekuju ezani kao da je koncert... i svaki dio zivota u Sarajevu, odise islamom.
zaiskali ste... evo vam ga
-
rehaktor
mislim da bi na cisto rvatskom pitali... gospodicna, a sto su vam to argumenti?dalmatinka wrote:rehaktorIma li itko pametan da ih nauči da nisu bogom dani samo zato što su Hrvati i da nisu ništa bolji ni gori od ijednog ljudskog bića na ovom svijetu? Baš bih voljela čuti argumente njihovih roditelja.ne zelim da pomislis da ja zelim da se hrvati iz bih sele u hrvatsku... dapace... ali, ovakvom politikom ljudi nece imati izbora nego napustiti bih, naime, ako ih od malih nog uce segregaciji, fasizmu... pa nece valjda cijeli zivot provesti ziveci s ljudima s kojima ne zele ni u putu da se sretnu... neko ce kad tad morati popustiti
- daduli_sa
Tebe ocigledno to sto si vidio u 60 minuta ne deprimira, nego naprotiv, potpiruje neke tvoje unutrasnje porive! Ovakvim naknadnim pisanjem si sve objasnio tako da sam odmah odustao od daljeg citanja i razmisljanja da ti razumno odgovorim na tvoj prvi post jer tebi ocigledno neke razmirice izmedju neka dva bh.naroda sluze sa ispucavanje licnoih frustracij, koje usput receno mene kao normalnog gradjanina BiH / Sarajeva ne interesuju!Divizija22 wrote:Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?PR80. wrote:Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.Divizija22 wrote:A gdje se u Sarajevu moze npr. kupiti svinjsko meso?
Lakse je kupiti drogu u Sarajevu, nego svinjsko meso.
Djeca su bitnija... Muslimani na dosta mjesta ne mogu nabaviti Halal meso pa predju po 200 - 300 km i nabave za citav mjesec.
Svi ga smatraju cetnikom, jebu mu mater kad izmedju sebe pricaju Muslimani, u centru se nalazi iranski islamski kulturni centar, zabradjene zene, puno novih dzamija sa kojih odjekuju ezani kao da je koncert...i svaki dio zivota u Sarajevu, odise islamom.
-
Divizija22
Mene deprimiraju ljudi koji zive o oblacima i ne vide pravo stanje, pa govore fantazije u stilu "Mi Bosanci..."daduli_sa wrote: Tebe ocigledno to sto si vidio u 60 minuta ne deprimira, nego naprotiv, potpiruje neke tvoje unutrasnje porive! Ovakvim naknadnim pisanjem si sve objasnio tako da sam odmah odustao od daljeg citanja i razmisljanja da ti razumno odgovorim na tvoj prvi post jer tebi ocigledno neke razmirice izmedju neka dva bh.naroda sluze sa ispucavanje licnoih frustracij, koje usput receno mene kao normalnog gradjanina BiH / Sarajeva ne interesuju!
-
Qwert
Daljna diskusija je suvisna. Tacno u sridu.daduli_sa wrote:Tebe ocigledno to sto si vidio u 60 minuta ne deprimira, nego naprotiv, potpiruje neke tvoje unutrasnje porive! Ovakvim naknadnim pisanjem si sve objasnio tako da sam odmah odustao od daljeg citanja i razmisljanja da ti razumno odgovorim na tvoj prvi post jer tebi ocigledno neke razmirice izmedju neka dva bh.naroda sluze sa ispucavanje licnoih frustracij, koje usput receno mene kao normalnog gradjanina BiH / Sarajeva ne interesuju!Divizija22 wrote:Sta mislis kako je Srbinu u Sarajevu?PR80. wrote: Ja mislim da se nabavka svinjskog mesa i slobodno kretanje civila/ posebno djece NE MOZE NIKAKO UPOREDITI.
-
rehaktor
djecace... mi bosanci zivimo u bosni... kome se to gadi neka se nosi tamo gdje mu nije gadno... kontash?Divizija22 wrote:Mene deprimiraju ljudi koji zive o oblacima i ne vide pravo stanje, pa govore fantazije u stilu "Mi Bosanci..."daduli_sa wrote: Tebe ocigledno to sto si vidio u 60 minuta ne deprimira, nego naprotiv, potpiruje neke tvoje unutrasnje porive! Ovakvim naknadnim pisanjem si sve objasnio tako da sam odmah odustao od daljeg citanja i razmisljanja da ti razumno odgovorim na tvoj prvi post jer tebi ocigledno neke razmirice izmedju neka dva bh.naroda sluze sa ispucavanje licnoih frustracij, koje usput receno mene kao normalnog gradjanina BiH / Sarajeva ne interesuju!
-
Divizija22
Kad cete shvatiti, da se ne mogu ljudi natjerati da se vole, da zive zajedno, da vole BiH, da navijaju za BiH reprezentaciju...
Trebamo da zivimo jedni pored drugih a ne jedni sa drugima, pa cemo se vise postovati i slagati.
Trebamo da zivimo jedni pored drugih a ne jedni sa drugima, pa cemo se vise postovati i slagati.
-
PR80.
Daj argumente... Vec sam ti prije napisala da ne laprdas.Divizija22 wrote:Mene deprimiraju ljudi koji zive o oblacima i ne vide pravo stanje, pa govore fantazije u stilu "Mi Bosanci..."daduli_sa wrote: Tebe ocigledno to sto si vidio u 60 minuta ne deprimira, nego naprotiv, potpiruje neke tvoje unutrasnje porive! Ovakvim naknadnim pisanjem si sve objasnio tako da sam odmah odustao od daljeg citanja i razmisljanja da ti razumno odgovorim na tvoj prvi post jer tebi ocigledno neke razmirice izmedju neka dva bh.naroda sluze sa ispucavanje licnoih frustracij, koje usput receno mene kao normalnog gradjanina BiH / Sarajeva ne interesuju!
I jos nesto: ti o srbima u Sarajevu a tema je na tvoju zalost o Federaciji i podjeli skola.
-
Divizija22
Kao sto Bosnjaci nisu htjeli da zive u Jugoslaviji, tako Srbi i Hrvati ne zele da zive u BiH.
-
rehaktor
ja bih, da razmisljam kao ti, davno svoj zivot prebacio negdje drugo...Divizija22 wrote:Kad cete shvatiti, da se ne mogu ljudi natjerati da se vole, da zive zajedno, da vole BiH, da navijaju za BiH reprezentaciju...
-
Divizija22
A sta je bilo u Janji?PR80. wrote:Daj argumente... Vec sam ti prije napisala da ne laprdas.Divizija22 wrote:Mene deprimiraju ljudi koji zive o oblacima i ne vide pravo stanje, pa govore fantazije u stilu "Mi Bosanci..."daduli_sa wrote: Tebe ocigledno to sto si vidio u 60 minuta ne deprimira, nego naprotiv, potpiruje neke tvoje unutrasnje porive! Ovakvim naknadnim pisanjem si sve objasnio tako da sam odmah odustao od daljeg citanja i razmisljanja da ti razumno odgovorim na tvoj prvi post jer tebi ocigledno neke razmirice izmedju neka dva bh.naroda sluze sa ispucavanje licnoih frustracij, koje usput receno mene kao normalnog gradjanina BiH / Sarajeva ne interesuju!
I jos nesto: ti o srbima u Sarajevu a tema je na tvoju zalost o Federaciji i podjeli skola.
Jesu li Bosnjaci organizovali proteste, jer su htjeli da im djeca uce po bosnjackom programu, da imaju bosnjacke nastavnike...
Tamo gdje su manjina, bosnjaci zele da uce po bosnjackom programu, a gdje su vecina, onda zele jednu skolu za sve tj. da svi uce po bosnjackom programu.
-
PR80.
Pa za koju zemlju i himnu kuca tvoje srce?Divizija22 wrote:Kad cete shvatiti, da se ne mogu ljudi natjerati da se vole, da zive zajedno, da vole BiH, da navijaju za BiH reprezentaciju...
Nas niko ne tjera sto imamo zelju da nam djeca idu u skolu zajedno sa ostalom djecom bez obzira na vjeru i nacionalnu pripadnost... Zasto? Zato sto mene moj rodjeni otac nije ucio da mrzim ljude zbog njihove vjerske pripadnosti nego da dijelim ljude na dobre i na zle.
Kod tebe je izgleda nazalost suprotna situacija i zato gledas na stvari tako.
- Novi_Nick
#41 Re: Vecerasnjih "60 minuta"
Cuj gdje ces ga to pitat, zna se, k'o papagajiQwert wrote:Ne kolisaj. Reci, sta predlazes?Divizija22 wrote:Prikazivali su odnose medju djecom u tim podjeljenim skolama u Federaciji.
Oni se mrze, isto kao i odrasli. Vec znaju, da se ne druze jedni sa drugima, jer su razlicite vjere. Ako neko misli, da BiH ima buducnost, neka pogleda reprizu te emisije.
-
PR80.
U Hercegovini ti mozemo navesti milion takvih primjera. Hrvati rodjeni i odrasli u Bosni a hoce i glume nesto trece pa da si pita. A da im je "majka Hrvatska" rasirila ruke sigurno bi odleprsali... ali nece niko jada iz tudjega grada... Prihvati sto si i postovat ce te svi takvog kakav jesi.A sta je bilo u Janji?
Jesu li Bosnjaci organizovali proteste, jer su htjeli da im djeca uce po bosnjackom programu, da imaju bosnjacke nastavnike...
Tamo gdje su manjina, bosnjaci zele da uce po bosnjackom programu, a gdje su vecina, onda zele jednu skolu za sve tj. da svi uce po bosnjackom programu.
-
Divizija22
http://aim-ng.com/news/bhs/bih/art-bih0001148.htm
U Osnovnoj školi ''Meša Selimović'' u Janji kod Bijeljine roditelji bošnjačke djece protestvovali su prvog dana školske godine tražeći da se uvede grupa nacionalnih predmeta za njihovu djecu, da se radi po nastavnom planu i programu Tuzlanskog kantona i zahtijevajući nastavnike bošnjačke nacionalnosti. Problem je riješen relativno brzo, te su od ukupno 45 odjeljenja ove škole 35 ostala mješovita po nacionalnom sastavu, kao i do sada, a formirano je deset jednonacionalnih odjeljenja - sedam bošnjačkih i tri srpska
U Osnovnoj školi ''Meša Selimović'' u Janji kod Bijeljine roditelji bošnjačke djece protestvovali su prvog dana školske godine tražeći da se uvede grupa nacionalnih predmeta za njihovu djecu, da se radi po nastavnom planu i programu Tuzlanskog kantona i zahtijevajući nastavnike bošnjačke nacionalnosti. Problem je riješen relativno brzo, te su od ukupno 45 odjeljenja ove škole 35 ostala mješovita po nacionalnom sastavu, kao i do sada, a formirano je deset jednonacionalnih odjeljenja - sedam bošnjačkih i tri srpska
- danas
i ti svasta pitas moja PR80...PR80. wrote:Pa za koju zemlju i himnu kuca tvoje srce?Divizija22 wrote:Kad cete shvatiti, da se ne mogu ljudi natjerati da se vole, da zive zajedno, da vole BiH, da navijaju za BiH reprezentaciju...
zar nije ocigledno...
-
PR80.
Pa kad je ovako "otvoren" kontam da ga o`cepim josh vishe...danas wrote:i ti svasta pitas moja PR80...PR80. wrote:Pa za koju zemlju i himnu kuca tvoje srce?Divizija22 wrote:Kad cete shvatiti, da se ne mogu ljudi natjerati da se vole, da zive zajedno, da vole BiH, da navijaju za BiH reprezentaciju...
Trebamo da zivimo jedni pored drugih a ne jedni sa drugima, pa cemo se vise postovati i slagati.![]()
zar nije ocigledno...
- Fair Life
#46 Re: Vecerasnjih "60 minuta"
Davno nekad u nekakvoj sociologiji koju je napisao G.Gurvich sam procitao gotovo identicnu recenicu.PR80. wrote:...U djeci se ne radja mrzna, odrasli je grade u njima...
(...)
Zato...

Last edited by Fair Life on 03/10/2005 23:58, edited 1 time in total.
-
Divizija22
Od Janje nema boljeg primjera.
Kad su Bosnjaci u manjini, onda zele da im djeca uce po bosnjackom programu, onda zele bosnjacke nastavnike...tako, da te fraze o jedinistvenoj skoli, padaju u vodu.
Kad su Bosnjaci u manjini, onda zele da im djeca uce po bosnjackom programu, onda zele bosnjacke nastavnike...tako, da te fraze o jedinistvenoj skoli, padaju u vodu.
- Saian
Divizija22 wrote:http://aim-ng.com/news/bhs/bih/art-bih0001148.htm
fazon je sto sam ja po bosnjachkom (ja ga vishe volim zvati bosanskom) programu u sarajevskoj drugoj gimnaziji, pisao ispravke pismenih radova na chirilici jer mi je profesorica rekla da je i to bosansko pismo, da sam uchio u dijelu nacionalne knjizevnosti i srpske i hrvatske i bosnjachke pisce, problem je sto ce bi ta djeca u Janji da je sve ostalo po starom bila zakinuta za dobar ako ne i chitav dio Maka Dizdara, Tina Ujevica, Ivana Gorana Kovachica... a najvjerovatnije i za latinicu
-
melina
Divizija22 wrote:Od Janje nema boljeg primjera.
ne znam sta zelis time posebno reci????
pa to je uvijek tako... srpska politika je rasturila jugoslaviju insistirajuci kako na jugoslaviju imaju vise prava od drugih jer ih je vise... pa za ime boga vise su ginuli, pa je vise vole i ostalo...
uvijek je onom koji je u vecini u interesu da potencira zajednistvo jer se ostali utapaju, asimiliraju .... dok se manjine tome protive...pokušavaju sačuvati svoju osobnost....
ali ......nas je problem kako pomiriti te dvije krajnosti, kad smo se vec tu našli zahvaljujući nesretnim zvjezdama, i ne mozemo nista drugo nego jednostavno zivjeti ...
-
PR80.
E sad ti nama fino opisi geografski polozaj Janje pa da se mi uvjerimo da tu bosnjaci nemaju pravo glasa?Divizija22 wrote:Od Janje nema boljeg primjera.
Znaci ako ja rodim dijete u B. Luci moram se pomiriti sa tom cinjenicom da ce mi uciti srpski a ne bosanski jezik?
Da li procitas to sto pises majke ti?
Last edited by PR80. on 04/10/2005 00:05, edited 1 time in total.