Astrologija, sihr lazaca i gulikoza???

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply

Astrologija je....

Poll ended at 07/10/2005 22:18

Crnomagijaska i od astrologa treba bjezati
6
40%
Pomoc u duhovnom i tjelesnom zivotu
9
60%

Total votes: 15

Sarafcina

Post by Sarafcina »

stelium wrote:Eh sad,necu se vise igrati,vrati mi moje krpice:
Sharaf wrote:ti prva kreces i dokazes mi da Jupiter ima abc djelovanje Smile
Ignorises moju:
JA wrote:Hajmo konkretno!
Ja bih,kao kraj, volio cuti objasnjenje zasto npr osoba X zraci znatno vecom karizmom nego osoba Y.Sam izaberi polje(politika,sport,nauka,religija,umjetnost...),za tu disertaciju imas na raspolaganju sve "istinite" nauke Smile .
Ja recimo,uporedim podatke tih dviju osoba te na osnovu astrologije uocim razlike i dobijem odgovor na pitanje,zasto je X sposobniji na odredjenom polju od Y. Smile Uz sve to,jednostavno nemam potrebu da nekog ubjedjujem u istinitost tih ociglednih cinjenica.
Ti probaj sa genetikom,teologijom,fizikom,hemijom,medicinom...whatever i ubjedi me u "laznost" astrologije. Wink ]
Dalje:
Sharaf wrote:Sarafologija, a ne Sharafologija je moj izum[/color]
I ja sam jednom bila mlada,lijepa,zgodna i bogata...uuuups :oops: ali nemam dokaza za tu tvrdnju...imas li ti za svoju???

Dalje:
Sharaf wrote:Na peto ... ponovi odgovor Smile

jer ja samo kazem u dvije sobe (ili cak jednoj) se radjaju dvije bebe (u New Yorku cesta pojava) i rode se u istom minutu Smile.
Objasni zasto nemaju ili imaju istu sudbinu osobine Smile
]
Imas li dokaze za ovu tvrdnju.Zivis u NY?!Daj mi imena djece pa da ih malo analiziramo,upoznamo,ustanovimo cinjenice,izvazemo pro et contra etc. :)
Dalje:
Sharaf wrote:I jos mi nisi pobila Sarafologiju Smile. Jer taman i da je tamo neki Alfred autor (a nije), ti jos uvijek nisi nista pobila Smile.
Nemam namjeru da pobijam niciju biologiju,pardon nemam volje a ni vremena-motivacije...hipoteticko pitanje:"Jel`to cemu vrijedno?"

Dalje:
Sharaf wrote:I mozes li mi dati moj datum rodjenja na osnovu mojih osobina Smile.
Sigurno da mogu.Evo tako sam te dobro upoznala nakon ovih par postova da je to cudo jedno :D .Cijenim da si rodjen negdje izmedju februara i novembra mada ni januar i decembar ne mogu iskljuciti zbog tvoje kompetentnosti na planu mashinstva. :)

Eto,ja sad odoh polirati Mars momku :D da ga ne uhvati korozija a ti smisli kako ces pobiti astrologiju.Al`potrudi se ono pravo,jebesh biologiju . :wink: Onaj moj prvi Quote neka ti bude domaca zadaca. :)

Paa :D hajde se odluci sta dokazujemo/pobijamo ;)
Sarafologiju ili astrologiju. Ja sam zato da se ide jedno po jedno :).

Trazila si objasnjenje za karizmu. Dobila si ga :).
Ne svidja ti se ;). Izvoli pobij :) :P.
To sto nauka ne definise pojam karizme :D, ne cini astrologiju tacnom :).
A mozemo eksperiment sa karizmom i drugacije definirati :). Nadjemo deset osoba. Tebi dadnemo datume rodjenja, a ti pogodi koji je datum od koje osobe :). To je ipak lakse od pogadjanja datuma :), a da bi nesto bilo n od nauke :)...mora za jedno osam-devet od deset osoba pogoditi datume :D.

Da je Sarafologija moja ja tvrdim na osnovu toga sto je niko (normalan :D) nikad prije mene nije formulisao niti koristio :)). U to sam siguran :D. A nadam se da ne treba biti previse pametan, da se to iz aviona vidi :D.

Za djecu :). Zar ima veze gdje zivim :D.
Zato ti ne trebaju imena djece i cinjenice:), imas astrologiju i reci mi da li ce imati ili nece imati iste osobine i sudbinu ;). Samo jedan odgovor... Imaju ili nemaju ?
A objasnjenje mozemo poslije ;).
A naravno :), ako imaju iste osobine, onda apriori pobijas genetiku :D.

Nemas vremena da pobijas :D. Ipak je onda sarafologija bolja od astrologije :D :P. Ili je problem sto pobijanje sarafologije pobija i astrologiju :D :)

I? Mozes li mi reci kada sam rodjen na osnovu mojih osobina? :)
Mozes li reci bilo kome? :D Ako uzmes deset ljudi :D, kod koliko ces moci tacno reci datum rodjenja na osnovu osobina?
Ako mu kazes osobine na osnovu datuma :D, ne vidim sto ne moze i obrnuto ;).

Poliraj Marsa imajuci u vidu :oops:

Posljednja istrazivanja :roll: su pokazala zasto muskarci
uzivaju u oralnom
seksu :D :P:

10% voli :D taj osjecaj :shock:

12% voli dominantnost :?

i :P

78% jednostavno voli tisinu ... :zzzz:

Sarafologija, astrologija i sve kvazi nauke se pobijaju nemogucnoscu da daju odgovor na pitanje ;):

Kako znas da Mars/Jupiter/M15 imaju abc uticaj na jedinku?
(Primjeti da ja ne tvrdim da uticaja nema ;), nego pitam kako znas da je to bas abc :D)
A ako jos upitas zasto nemaju hhh uticaj :D, diskusije obicno zavrse ljutnjom :). Ali mi se ionako samo zezamo :).
stelium

Post by stelium »

Moram priznati,slabog sam karaktera,ne mogu odoljeti a da ne odgovorim jos na ovaj post.Pa hajdemo redom:
Paa Very Happy hajde se odluci sta dokazujemo/pobijamo Wink
Sarafologiju ili astrologiju. Ja sam zato da se ide jedno po jedno Smile.
Ja apsolutno nisam ovdje da nesto dokazujem ili da misioniram u neku svrhu.Na pitanje da li vjerujem u astrologiju odgovorih potvrdno i to je to.Meni se,uz dosta nelogicnosti,pokazala par puta kao izuzetno zanimljivom i dala mi odgovore na pitanja na koja mi ni jedna od ovih tvojih "Sharaf-istina" nije mogla odgovoriti.
A sta je tvoja misija na ovoj temi?Da pobijes astrologiju.OK :) ,cool kazem,samo naprijed.Ako smatras da si procitao dovoljno materijala vezanog za to polje slobodno nastavi.Nemam nista protiv.Predpostavljam da si naisao na par od onih jeftinih knjizica sto sve zivo generaliziraju i osjetio se sposobnim u svojoj nakani.Mogu ti reci da te razumijem jer je nekih 90% knjiga,pisanih na ovu temu,cista propast,uvreda za ljudsku inteligenciju. :)
Trazila si objasnjenje za karizmu. Dobila si ga Smile
Evo opet sam procitao tvoje postove i nigdje ne mogu da naidjem na konkretna objasnjenja karizme,sve je na bazi neke sharaf-kritike,humora(? :) ),sarkazma,ironije,whatever ali NISTA konkretno o samom pojmu sa neke odredjene tacke gledista.
A mozemo eksperiment sa karizmom i drugacije definirati Smile. Nadjemo deset osoba. Tebi dadnemo datume rodjenja, a ti pogodi koji je datum od koje osobe Smile. To je ipak lakse od pogadjanja datuma Smile, a da bi nesto bilo n od nauke Smile...mora za jedno osam-devet od deset osoba pogoditi datume Very Happy.
Ova mi je omiljena :D ,moram priznati!!!
Kao prvo ja nisam astrolog vec samo neko koga to interesuje a to je enormna razlika.Kao drugo,ni jedan,iole ozbiljan astrolog ti se nece upustati u te djecije gluposti pogadjanja(!?) vremena rodjenja.To se prepusta Dzemilama i njenim kasikama,Kleopatrama i ostalim damama zeljnim spektakularnih pogleda :) .
Za djecu Smile. Zar ima veze gdje zivim Very Happy.
Zato ti ne trebaju imena djece i cinjenice:), imas astrologiju i reci mi da li ce imati ili nece imati iste osobine i sudbinu Wink. Samo jedan odgovor... Imaju ili nemaju ?
A objasnjenje mozemo poslije Wink.
A naravno Smile, ako imaju iste osobine, onda apriori pobijas genetiku Very Happy.
Moj odgovor:Slicne osobine u svakom slucaju postoje.Da se bolje znamo to bih ti i dokazao uzimajuci sebe za primjer(jedan od nekoliko za koje znam sa sigurnoscu) istovremeno se poredeci sa komsijom koji je rodjen isti dan kao i ja.A druga stvar,ovo je ipak javna rasprava,zasto da iznosim neke :) stvari iz privatnosti samo da bi tebi dokazao ovo ili ono.Nemam potrebe,vjeruj ili ne,svejedno je :wink:
Nemas vremena da pobijas Very Happy. Ipak je onda sarafologija bolja od astrologije Very Happy Razz. Ili je problem sto pobijanje sarafologije pobija i astrologiju Very Happy Smile
Pa da.Mnogo vremena mi oduzme ovo odgovaranje a nista korisno nece donjeti,znam u naprijed.Ti ces ostati na svojoj sharafologiji,ja na astrologiji,neko ce slijepo vjerovati u boga,neko u 100 maraka,neko u Zelju,Celika,Veleza i slicno.Kljucna rijec:Tolerancija :)
Poliraj Marsa imajuci u vidu Embarassed

Posljednja istrazivanja Rolling eyes su pokazala zasto muskarci
uzivaju u oralnom
seksu Very Happy Razz:

10% voli Very Happy taj osjecaj Shocked

12% voli dominantnost Confused

i Razz

78% jednostavno voli tisinu ... Sleepy
Neces mi vjerovati.Dam ga neki dan na poliranje i dodjem do spoznaje da je to prilicno monoton proces.Sad tacno ne znam gdje da se uvrstim,medju koje od gore navedenih procenata. :) Licno preferiram dinamiku. :wink: (jebiga,mjesec mi je u Ovnu :D )
Kako znas da Mars/Jupiter/M15 imaju abc uticaj na jedinku?
To jednostavno vidim svaki dan u svom socijalnom okruzenju. :)
diskusije obicno zavrse ljutnjom Smile. Ali mi se ionako samo zezamo Smile.
Znam sa sigurnoscu da ova diskusija nece zavrsiti sa ljutnjom jer mi odgovara ovakva vrsta "zezanja" a kako vidim i tebi.Status quo nam ne gine!
Dakle,zivio ti meni,pripazi na sharafe a ja cu na aspekte,radixe,Jupitere i dakako na svog Marsa :D .
Arminovski

Post by Arminovski »

Jest da saraf argumentira na svoj srafovski :-) nacin ali ima jednu dobru poentu. Ako je moguce pogoditi osobine jedne osobe na osnovu toga kada i gdje je rodjena onda bi logicno bilo da se moze ici i unatrag.
Ja sam odgovorio isto na pitanje u vezi karizme medjutim niko nije odgovorio na moja pitanja.

To sto stelium ne zna naci konkretne primjere astrologije "u akciji" je do toga sto ih nema. A i kad ih ima oni su svedeni na pojedine slucajeve sto nije statisticki dovoljno. Kada bi se uracunali svi true/false slucajevi ubjedjen sam da bi rezultat bio da astrologija ne predvidja nista bolje nego puko nagadjanje. To se moze vidjeti iz sljedeceg:

Statistical studies undertaken in an objective and honest way always showed that astrology only worked by pure coincidence and that the signs or planets did not have a particular influence on the klix of an individual. For example, a statistical study was very seriously carried out in 1985 in California, United States, with the agreement of forty astrologers, among the most famous. This study, which used a series of double blind tests (Carlson, S.: December 1985, "A double blind test of astrology", Nature, 318, 419-425), clearly showed in an objective way that the predictions of the astrologers only work, at the best, by pure coincidence or are, at the worst, completely erroneous: the correlation asserted and/or predicted between the position of the planets and other astronomical objects at the hour of the birth and the personality of an individual does not exist. Clearly, the scientific experiment refutes the astrological assumption.

However, some statistics, which are too far away from impartiality, or even knowingly distorted, could sometimes show the opposite. After analysis, it was always shown that these statistics had been arranged, even falsified, in order to reach such a result. We are far from the honesty and the objectivity of any correctly carried out scientific process...

Text je izvadjen iz:
http://www.astrosurf.com/nitschelm/astr_usa.html

Evo nadjoh jos jedan interesantan link u gdje se mogu naci mnogi od onih pitanja sto sam ih vec prije postavio:
http://skepdic.com/astrolgy.html

Preporucujem ga svima koji su zainteresovani.
stella_k

Post by stella_k »

Haha, vidim bilo je veselo i bez mene.
@sarafcina
ja bas nista ne znam o sarafologiji tako da na tu temu nemam pravo diskutovati; samo cu se glupo isprovaljivati pogresnim i slabo srocenim pitanjima.
Ali na osnovu svih tvojih tvrdnji i cijele dosadasnje diskusije, odgovorno tvrdim da ti je Merkur toliko aflikovan i sheban, da je to cudo jedno.
Od kud tebi tvrdnja da astrologija zanemaruje genetiku?
Dvoje djece rodjene na istom mjestu u istoj minuti....hajde de.
A od kuda ti znas sudbinu te djece?
A to za tih deset osoba; pa moze, ali ne mozes dati samo datume, vec kompletne podatke (vrijeme, datum i mjesto rodjenja), i garanciju po 15 min neobaveznog razgovora za svakog od njih face to face. Ja prihvatam izazov.

A sad malo prakse:
Rat u BiH je zavrsio potpisivanjem Dejtonskog sporazuma. Kada?
Saturn je u znaku riba krenuo iz retrogradnog u direktan hod-kada?
Jos jedna zanimljivost....bas nekako tih dana je i Pluton izasao iz znaka Skorpije...Pa ti sad vidi kako....progooglaj..

Malo licnog svjedocenja: Zanijela u martu 1995 god. Svi rekli da nisam bas svoja, kako cu podizati dijete i sl. Ja sam tvrdila da se dijete nece roditi u ratu. Tako je i bilo..uz Boziju pomoc, zdrava beba vrlo lako i lijepo dosla na svijet- u decembru 1995g.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Sarafcina se zajebaje :D
ali :oops: u argumentaciji nigdje nije pogrijesio :)

Sarafologija je zasnovana na istim principima kao i astrologija :) dokonosti ;)i zajebanciji :)

To sto ce neko to uzeti ozbiljno :) ... ne mijenja fakt da je to cista idiotarija :)

A za pogadjanje stellium ;)

ako sutnemo kamen, pa on padne gdje padne ;)
ja sjednem i izracunam zasto je kamen pao bas Muji na glavu ;)
I onda opet sjednem, pa izracunam i kako da sutnes kamen :D
da zvekne Sulju u facu :)
Ti meni pricas da si objasnila zasto je Muji kamen pao na glavu :shock:
ali neces da "pogadjas" kako i Sulju da sredimo ;)

Poenta je da to astrologija i ne moze uraditi, jer nema ama bas nikakvih izvora ili dokaza za tvrdnju Mars utice na abb.

Nisam citao iz nekih knjizica. Uglavnom znam ponesto iz "ove" nauke :D, a astrologija se u nju nikako ne uklapa ;).

Objasnjenja o kojima pricas su vise selektivna percepcija, a manje stvarna objasnjenja. Desava se svima ;). Mene je smekala miss Hrvatske ;).

Sretno sa Marsom
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Stella :), ako se ne znamo :)
sjednemo i popricamo jedno popodne :) koliko ti treba vremena :)
I ti reci sta imas :)
A ja cu dovesti jos dvoje ljudi sa sobom :)
CIsto za slucaj da se znamo (ili mozes dobiti info o meni) ;)

Obavijesticemo raju :) o ishodu :).

Hmm :) za taj Merkur :)
Ne znam sta znaci da mi je Merkur sjeban :). Prevedi u nesto sto mozemo provjeriti, pa cu ti reci ;). To za slucaj da ne prihvatas izazov :).
stella_k

Post by stella_k »

[/quote]
Velik dio te karizme se moze sigurno pripisati genima a nakon toga i drustvu tj koliko to drustvo (okolina) dozvoljava da jedna osoba razvija svoje talente. To su ocigledne cinjenice. Geni i njihov utjecaj na nase ponasanje i fizicke osobine su dokazani. Ako to osporavas onda ova diskusija nema smisla.[/quote]

Mislim da ovdje uopste nije rijec o osporavanju genetike, niti o dokazivanju da drustvo nema uticaj na nas.
Naime radi se o necem sasvim drugom: OSIM uticaja okoline u kojoj se krecemo i OSIM genetskih predispozicija, jednostavno nekad imamo srece ili ne.
Majka u utrobi nosi dvoje djece; genetika istovjetna kao i uslovi razvoja obje jedinke, davalac zivota takodjer isti, dakle sve je divno, medjutim prilikom rodjenja jedna beba je samo bezživotno tijelo...zasto? Pravimo koncept horoskop...i znamo zasto.
Toliko ljudi u cijelom svijetu igra igre na srecu, ali danas je samo jedan Dobitnik...zasto? Tranziti....i znamo zasto.
Zenimo se ili udajemo u 18toj godini i znamo da je glupo, i svi su protiv, i mi sami imamo samo nadu da drugi nisu u pravu, ali ipak to cinimo...zasto?
I ima toga jos koliko volis...Isto kao sto postoji razlog zbog kojeg ti volis obje noge i glavu "na zemlji", vjerujes samo ono sto se ljudskim okom (nesavrsenim, priznaj) i jos nesavrsenijim instrumentima ispitati moze...
Image
Ovaj smajli je piktogram skorpije, u tom znaku sam rodjena...
stella_k

Post by stella_k »

Sarafcina wrote:Stella :), ako se ne znamo :)

Ne znam sta znaci da mi je Merkur sjeban :). Prevedi u nesto sto mozemo provjeriti, pa cu ti reci ;). To za slucaj da ne prihvatas izazov :).
Merkur ne mozes provjeriti jer ne posjedujes osnovno znanje teme o kojoj diskutujes; a za dogovor se slazem. Moze. Samo molim te, voljela bih znati sta cu ja imati od tog vidjenja? Hocu da imam vlastitu satisfakciju; dokazivanje astrologije uopste nije u pitanju jer ona je sebe davno dokazala, dakle treba mi nesto sto ce me jako obradovati.
Za pocetak, prvo ces mi morati poslati svoje TACNE podatke rodjenja, dakle mjesto, vrijeme i datum.
Da se malo pohvalim...procitaj malo Hereticka razmisljanja,strana 4....ima par slatkih postova...i bilo je na nevidjeno...Image

PS Mislila sam da je dogovor za horoskope deset ljudi...sta je sad ovo?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

stella_k wrote:
Sarafcina wrote:Stella :), ako se ne znamo :)

Merkur ne mozes provjeriti jer ne posjedujes osnovno znanje teme o kojoj diskutujes; a za dogovor se slazem. Moze. Samo molim te, voljela bih znati sta cu ja imati od tog vidjenja? Hocu da imam vlastitu satisfakciju; dokazivanje astrologije uopste nije u pitanju jer ona je sebe davno dokazala, dakle treba mi nesto sto ce me jako obradovati.
Za pocetak, prvo ces mi morati poslati svoje TACNE podatke rodjenja, dakle mjesto, vrijeme i datum.
Da se malo pohvalim...procitaj malo Hereticka razmisljanja, negdje od sredine....ima par slatkih postova...i bilo je na nevidjeno...Image

Bice da se nismo razumjeli :). Za deset osoba dobijes datume i sve sto ti treba :). Na tebi je da kazes koji datum kome pripada :).

Kada sam ja u pitanju dobijes deset datuma i vremena rodjenja stvarnih osoba i kazes koji je od njih moj :).
Ne treba mi jos jedna natalna karta :D. To imam i na netu :). I ne radi :D.
stella_k

Post by stella_k »

Ok. Dogovoreno. Dakle dobijem podatke za deset ljudi...razgovaram sa njima po 15 min...nakon toga kazem koji je ciji horoskop.
Moja satisfakcija???Image

PS Znam da mozes imati kartu na netu...ali nemas tumaca...nezgodno... :-)
Sta ti tamo pise za Merkur?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Ne znam sta tamo pise :)... daj mi neku adresu pa ti odmah javim sta pise :).
Ti samo reci prva sta treba pisati :).

Za deset ljudi :).
Ja dovodim ljude koji su svi iz iste generacije ;).
Prisutan sam pri svim razgovorima.
nema pitanja koji mogu na bilo koji nacin odavati bilo sta o datumu rodjenja ili astroloskom znaku :).

Za jedno petnaestak dana :). Moze?
stella_k

Post by stella_k »

Sarafcina wrote:Ne znam sta tamo pise :)... daj mi neku adresu pa ti odmah javim sta pise :).
Ti samo reci prva sta treba pisati :).

Za deset ljudi :).
Ja dovodim ljude koji su svi iz iste generacije ;).
Prisutan sam pri svim razgovorima.
nema pitanja koji mogu na bilo koji nacin odavati bilo sta o datumu rodjenja ili astroloskom znaku :).

Za jedno petnaestak dana :). Moze?
Moze, nakon sto mi kazes koja je moja satisfakcija u svemu tome.

I nece moci za petnaestak dana, jer meni ipak terba vise vremena za analizu toliko horoskopa. Kad ces mi poslati te podatke?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Zavisi sta zelis :).

Posto nisi spomenula ni tacnost, podrazumijeva se da ces tacno odrediti za sve? :)

Predlozi sta zelis za satisfakciju :).
Satisfakcija pripada onome ko bude u pravu, a neka je placa onaj ko izgubi :).

Podatke ti posaljem za deset dana :) moram da nadjem deset ljudi voljnih da ucestvuju u necemu besplatno.
Ti reci koliko ti treba vremena i dobijas ga.

Ali :) da ne bude da nisi upozorena :)
to jos nikome nije poslo za rukom :)
stella_k

Post by stella_k »

Sarafcina wrote:Zavisi sta zelis :).

Posto nisi spomenula ni tacnost, podrazumijeva se da ces tacno odrediti za sve? :)

Predlozi sta zelis za satisfakciju :).
Satisfakcija pripada onome ko bude u pravu, a neka je placa onaj ko izgubi :).
Sarafcina, ja se ne kockam.
Horoskop za 10 ljudi je vrlo velik posao, radim ga dobrovoljno, hocu da znam cime cu biti nagradjena za toliki trud?

Dalje, nisam rekla da cu sve pogoditi kao sto nisam rekla da necu niti jednog. Rezultati ce najvise zavisiti od tacnosti dobijenih podataka, molim te da budu vrlo precizni, i minute su jako vazne.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Znam da su minute jako bitne. I zato i uzimam deset dana da nadjem ljude kod kojih su minute sigurno tacne.

Tacnost je nesto s cim nauka radi. Prihvatam da mozes pogrijesiti kod jedne (odnosno kod nas automatski dvije osobe), sto je za naucne standarde ogromna tolerancija od 20%.

Za nizu tacnost, :)
je objasnjenje slucajnost.
Satisfakciju u tom slucaju placas ti meni.
Jer nije malan posao naci i nagovoriti deset ljudi da pristanu na ovo.
schnjufko

#41 Jel mi moze neko nacrtat dobru kartu za posao

Post by schnjufko »

E fakat sam cuo za razne budalastine ali sklapat uposlenike po firmama na osnovu natalnog horoskopa mi je goli crnjak. Nemam nista protiv dobrih odnosa u ekipi s kojom radis ali na osnovu astrologije odredjivati ko je doobio posao mi je krajnji crnjak. Jos veci mi je crnjak da se razglaba o sarafima i zvijezdama opako a nikome ovaj primjer nije pao na pamet. U ostalom vrlo bitna stvar a mogu da kazem i savjet onima koji su izvisili za posao jer im natalna karta nevalja je i cinjenica da su izvisili za posao jer nemaju karakter ovce koja ce glupo da klima glavom i da trpi svaku glupost. Posto bi za sefa vjerovatno imali egiomanijaka mislim da doticnom poslu i nebi trebali toliko da se raduju. Pogotovo yato sto pomenuti ego maijak nema sigurnosti u vlastite odluke jer se oslanja na zvijezde umjesto na svoju intuiciju i znanje. Ja licno nemam zelju da radim u takvoj firmi.
A sada jedno pitanje raji sa ovog foruma. Sta mislite da je stvarno bitno prilikom apliciranja za posao.
Prvo me interesuje opste misljenje o tome, a kao drugo mozda saznam nesto o cemu do sada nisam razmisljao.
PS Ne zelim da me ljudi ovdje shvate kao nekoga ko negira spiritualne nauke mislim da bi svijet mnogo bio ljepsi danas da se i dalje klanjamo bogovima sume rude vode ii slicno, ali volio bi da o tome razmisljate malo prirodnije. U tome slucaju necete biti toliko egocentricni i razmisljati o tome kako vam neko odgovara ili ne odgovara za vasu firmu nego kako sve zajedno prilagoditi nekom plemenitijem cilju.
Ovo je vise duhovno pitanje i pitanje zasto vas interesuje astrologja da okrenete svijet prema sebi ili sebe prema svijetu ili samo da ga malo bolje kuzite.
A-ZO

Post by A-ZO »

horoskop i podobnost do vrste posla su usko vezani, npr. u japanu (a znamo da su najinteligentnija nacija, ne bez razloga) niko osim djevica (zodijackih) ne moze dobiti posao cistaca/cistacice, to vam je 100%-tni dokaz da je horoskop egzaktna nauka
stella_k

Post by stella_k »

Sarafcina wrote:Znam da su minute jako bitne. I zato i uzimam deset dana da nadjem ljude kod kojih su minute sigurno tacne.

Tacnost je nesto s cim nauka radi. Prihvatam da mozes pogrijesiti kod jedne (odnosno kod nas automatski dvije osobe), sto je za naucne standarde ogromna tolerancija od 20%.

Za nizu tacnost, :)
je objasnjenje slucajnost.
Satisfakciju u tom slucaju placas ti meni.
Jer nije malan posao naci i nagovoriti deset ljudi da pristanu na ovo.
Pretpostavljam da se ti salis sa mnom??Ne dolazi u obzir.
Ako se ja javljam da dobrovoljno uradim 10 natalnih karata, pjeske naravno, da ih analiziram, provedem dane nad njima, dozvolim sebi luksuz da dopustim da me neko iz ciste zahebancije i neznanja osnovnih stvari u diskusiji prozove i pozove na provjeru, i da ja to uradim cisto ONAKO.....salis se ti. Vidim ja.
schnjufko

#44 ima jos nekih razlika o japanu

Post by schnjufko »

isto tako u japanu ako si zena nesmjes govoriti muskim rijecima japanski je sastavljen iz niza razlicitih dijalekata cak i danas kada su naj savremenija nacija na planeti. osim toga na neke poslove nemozes racunati cak ni ako ti valja natalna karta jer jednostavno ne dolazis iz podrobne kaste. Isto tako su ti japanci jedan od naj agresivnijih ekoloskih naroda i sjeku sume po cijeloj indokini a o industriji ribe da i ne govorim. Mozda bolje da pricamo o marsovcima oni su nam blizi nego japanci. U ostalom u japanu je jos uvjek jak patrijahalni ucinak na bilo kakvo odlucivanje a i sama kultura je dosta drukcija od nase. Mene samo nteresuje da li trebam u buduce da osim sto sam podoban nacionalno pa onda eticki pa onda familijarno pa na kraju i strucno uduce na konkurse moram slati i natalne karte.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Fakat se ne zezam :)
Samo ne kontam sta zelis :)
da ti neko plati natalnu kartu za koju ti mislis da pripada drugoj osobi ?!?!?

Ili da ja sve to odradim, izgubim par dana (a nije bas zgodno da pricam koliko kosta sat kada radim ;) ) da bi ti uzela generisala deset karata na netu (ako ne ulazes nista, zasto da ne) i ofrlje, pa sta ubode. :)

Ja samo kazem, satisfakcija (kakva god) neka bude ista za oboje. A ti slobodno predlozi.
A-ZO

#46 Re: ima jos nekih razlika o japanu

Post by A-ZO »

schnjufko wrote:isto tako u japanu ako si zena nesmjes govoriti muskim rijecima japanski je sastavljen iz niza razlicitih dijalekata cak i danas kada su naj savremenija nacija na planeti. osim toga na neke poslove nemozes racunati cak ni ako ti valja natalna karta jer jednostavno ne dolazis iz podrobne kaste. Isto tako su ti japanci jedan od naj agresivnijih ekoloskih naroda i sjeku sume po cijeloj indokini a o industriji ribe da i ne govorim. Mozda bolje da pricamo o marsovcima oni su nam blizi nego japanci. U ostalom u japanu je jos uvjek jak patrijahalni ucinak na bilo kakvo odlucivanje a i sama kultura je dosta drukcija od nase. Mene samo nteresuje da li trebam u buduce da osim sto sam podoban nacionalno pa onda eticki pa onda familijarno pa na kraju i strucno uduce na konkurse moram slati i natalne karte.
Apsolutno! (osim ako se zaposljavas u neku levatsku firmu kojima je to svejedno, tj. koji blage veze nemaju o cemu se tu radi), osim toga sve sto si naveo o japancima je tacno i upravo zbog takve kulture, tradicije i obicaja jesu sve ono pozitivno sto mi nismo, a nisu sve ono negativno sto mi (balkanci) jesmo
danas

Post by danas »

A-ZO wrote:horoskop i podobnost do vrste posla su usko vezani, npr. u japanu (a znamo da su najinteligentnija nacija, ne bez razloga) niko osim djevica (zodijackih) ne moze dobiti posao cistaca/cistacice, to vam je 100%-tni dokaz da je horoskop egzaktna nauka
ja sam djevica.... :x :x :x :x
A-ZO

Post by A-ZO »

danas wrote:
A-ZO wrote:horoskop i podobnost do vrste posla su usko vezani, npr. u japanu (a znamo da su najinteligentnija nacija, ne bez razloga) niko osim djevica (zodijackih) ne moze dobiti posao cistaca/cistacice, to vam je 100%-tni dokaz da je horoskop egzaktna nauka
ja sam djevica.... :x :x :x :x
ma znam ja da si ti "djevica", ali nisam znao da ces procitati moj komentar (da sam znao, ne bih te uznemirio, sorry) :(
stella_k

Post by stella_k »

Sarafcina wrote:Fakat se ne zezam :)
Samo ne kontam sta zelis :)
da ti neko plati natalnu kartu za koju ti mislis da pripada drugoj osobi ?!?!?

Ili da ja sve to odradim, izgubim par dana (a nije bas zgodno da pricam koliko kosta sat kada radim ;) ) da bi ti uzela generisala deset karata na netu (ako ne ulazes nista, zasto da ne) i ofrlje, pa sta ubode. :)

Ja samo kazem, satisfakcija (kakva god) neka bude ista za oboje. A ti slobodno predlozi.
Sarafcina, ne samo da se zezas vec i mene shvatas neozbiljno.
Da bi smo mi uopste mogli dogovoriti experimnet ove vrste, ti zaista moras nauciti neke stvari iz astrologije.
danas

Post by danas »

A-ZO wrote: ma znam ja da si ti "djevica", ali nisam znao da ces procitati moj komentar (da sam znao, ne bih te uznemirio, sorry) :(
zato valjda ne zivim u japanu... :-)
Post Reply