Vukovi!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

pitt

Post by pitt »

_BosanaC wrote:E sad zamislite cuvenog doktora kad nekad dodje na red izglasavanje nacionalnih parkova...
Koji ce klinac nacionalni parkovi kad se vise nema sta zastiti? :?
Zadig

Post by Zadig »

imaju minska polja...
Zadig

Post by Zadig »

fino ograditi, strpati politicare, koji zadnji ostane, nagrada....deset dana u pionirskoj sa....lavicom
:D
pitt

Post by pitt »

Zadig wrote:fino ograditi, strpati politicare, koji zadnji ostane, nagrada....deset dana u pionirskoj sa....lavicom
to je vec animal cruelty :D:D
Bumbar

Post by Bumbar »

pitt wrote:
Zadig wrote:fino ograditi, strpati politicare, koji zadnji ostane, nagrada....deset dana u pionirskoj sa....lavicom
to je vec animal cruelty :D:D
ahahahahaha...
edu

Post by edu »

lavica i majmuni, uzivo na hayat planet.. :D :D :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Novi reality show :lol:
edu

Post by edu »

voditelji bracni par kuric (sto bi avdic rekao tobe jarabi.. :D :D :D )...
Saian

Post by Saian »

Sahbaz wrote:
Koji ce klinac nacionalni parkovi kad se vise nema sta zastiti?
Jer se nista sa nacionalnim predznakom ne smije dirati. Moze se samo terminologija promjeniti na "tri-paritetni nacionalni park". 8)
fakat nacionalni park koje nacije? ? :roll: :roll: ove druge dvije mogu komotno shebat sta hoce u njemu jel ?? :D :D koji apsurd matero :roll: :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Cuo sam da ce uskoro zivotinje potegnuti i pitanje vitalnog nacionalnog interesa...
Saian

Post by Saian »

Sahbaz wrote:@Saian

Sad ce to tebi fino Skljoco sve objasniti kad vec trazis...a ja odoh u stab javiti. :D

sto imam osjechaj da cu zvat spansku inkviziciju da odmijeni Skljocu :-) :D :D

Image
Mladen

Post by Mladen »

Vuka kada pripitomis dobijas psa ! :) :D

Salu na stranu,

mislim da je od vaznosti njega prirodnih biotopa na cjelokupnim nasim podrucjima. Nacionalni parkovi itekako imaju smisla, zbog radi :) harmonije u nasoj prirodi koja ne trpi extreme. Mislim da je daleko pravilnije da im se omoguci prirodni biotop umjesto zoloskih vrtova.

A i inace sam protiv lova i bilo koje vrste agresije, pa i naspram zivotinja.
ljuspica

#38 Re: Vukovi!

Post by ljuspica »

Iako sam aktivni planinar nisam nikad imala prilike vidjeti vuka van kaveza. Za vuka kažu da je jako plasljiva životinja i da nikad nece čovjeka napasti sem ako nije u coporu. Ne znam nisam nikad ni cula da je nekoga napao….niti sam ikad cula da ih je neko vidio u coporu, kao da na nasim planinama i ne zive u coporu. No, vukova ćud je poznata narodu koji je zivio i zivi na obroncima planina.
U slucaju da naletis na vuka ima jedna prica koju sam ili citala ili cula ne sjecam se sad, a to je da onda kad ga vidis da uzmes duzu motku ili spagu i da je postavis vodoravno jer navodno vuk se plasi zmije pa ce i pobjeci, a od spage/motke mislice da je zmija.
Inace on je jako inteligentna životinja i kad lovi plijen on ga lovi na taj nacin sto ga tjera dok se plijen ne umori i izgubi snagu. Tek tada skace na svoju zrtvu. Tim vukovim sistemom u zadnje vrijeme love i lovci na divlje životinje.
Da li neko zna gdje vukovi vole obitavati? Poznato mi je da recimo stijene nisu omiljene medvjedima i tesko ga je sresti medju stijenama, ali u sumi da, u nekim brlozima….a vuka?
Post Reply