Koji ce klinac nacionalni parkovi kad se vise nema sta zastiti?_BosanaC wrote:E sad zamislite cuvenog doktora kad nekad dodje na red izglasavanje nacionalnih parkova...
Vukovi!
Moderator: anex
- Saian
fakat nacionalni park koje nacije? ?Sahbaz wrote:Jer se nista sa nacionalnim predznakom ne smije dirati. Moze se samo terminologija promjeniti na "tri-paritetni nacionalni park".Koji ce klinac nacionalni parkovi kad se vise nema sta zastiti?
-
Mladen
Vuka kada pripitomis dobijas psa !
Salu na stranu,
mislim da je od vaznosti njega prirodnih biotopa na cjelokupnim nasim podrucjima. Nacionalni parkovi itekako imaju smisla, zbog radi
harmonije u nasoj prirodi koja ne trpi extreme. Mislim da je daleko pravilnije da im se omoguci prirodni biotop umjesto zoloskih vrtova.
A i inace sam protiv lova i bilo koje vrste agresije, pa i naspram zivotinja.
Salu na stranu,
mislim da je od vaznosti njega prirodnih biotopa na cjelokupnim nasim podrucjima. Nacionalni parkovi itekako imaju smisla, zbog radi
A i inace sam protiv lova i bilo koje vrste agresije, pa i naspram zivotinja.
-
ljuspica
#38 Re: Vukovi!
Iako sam aktivni planinar nisam nikad imala prilike vidjeti vuka van kaveza. Za vuka kažu da je jako plasljiva životinja i da nikad nece čovjeka napasti sem ako nije u coporu. Ne znam nisam nikad ni cula da je nekoga napao….niti sam ikad cula da ih je neko vidio u coporu, kao da na nasim planinama i ne zive u coporu. No, vukova ćud je poznata narodu koji je zivio i zivi na obroncima planina.
U slucaju da naletis na vuka ima jedna prica koju sam ili citala ili cula ne sjecam se sad, a to je da onda kad ga vidis da uzmes duzu motku ili spagu i da je postavis vodoravno jer navodno vuk se plasi zmije pa ce i pobjeci, a od spage/motke mislice da je zmija.
Inace on je jako inteligentna životinja i kad lovi plijen on ga lovi na taj nacin sto ga tjera dok se plijen ne umori i izgubi snagu. Tek tada skace na svoju zrtvu. Tim vukovim sistemom u zadnje vrijeme love i lovci na divlje životinje.
Da li neko zna gdje vukovi vole obitavati? Poznato mi je da recimo stijene nisu omiljene medvjedima i tesko ga je sresti medju stijenama, ali u sumi da, u nekim brlozima….a vuka?
U slucaju da naletis na vuka ima jedna prica koju sam ili citala ili cula ne sjecam se sad, a to je da onda kad ga vidis da uzmes duzu motku ili spagu i da je postavis vodoravno jer navodno vuk se plasi zmije pa ce i pobjeci, a od spage/motke mislice da je zmija.
Inace on je jako inteligentna životinja i kad lovi plijen on ga lovi na taj nacin sto ga tjera dok se plijen ne umori i izgubi snagu. Tek tada skace na svoju zrtvu. Tim vukovim sistemom u zadnje vrijeme love i lovci na divlje životinje.
Da li neko zna gdje vukovi vole obitavati? Poznato mi je da recimo stijene nisu omiljene medvjedima i tesko ga je sresti medju stijenama, ali u sumi da, u nekim brlozima….a vuka?