kijametdedo wrote:cuj ritam masina...
znaci nije bilo igle u gramofonu?
Objesiti DJ Arija...
Moderator: _BataZiv_0809
- DaysleepeR
-
skake
haha, koji su glupani to pa da ih jedan coek izradi po sto puta. I oni opet nista ne kontaju. Opet ce proci kraj njega ulicom kao da se nije nista desilo. A svaki put po 50 km im uzme.
Kad ne znaju odabrat party, ko ih jebe. Gledajte prvo ko je organizator, a onda ko nastupa. Jer danas je najmanje bitno ko nastupa. Bitno je napravit dobar party. Ali sta ces, takav je narod. Nisu dzaba ni izborni rezultati uvijek isti. Mozes ih zajebat kolko hoces, al narod uvijek za iste hehe.
Kad ne znaju odabrat party, ko ih jebe. Gledajte prvo ko je organizator, a onda ko nastupa. Jer danas je najmanje bitno ko nastupa. Bitno je napravit dobar party. Ali sta ces, takav je narod. Nisu dzaba ni izborni rezultati uvijek isti. Mozes ih zajebat kolko hoces, al narod uvijek za iste hehe.
-
Angel In Coma
Ko prvo, niko od vas nije srao bilo šta u vezi Arija do sranje u Zetri s kojim on nije imao apsolutno ništa. E onda su krenule razne mahalske priče tipa rekla-kazala u kojima se štošta tvrdi u vezi Arija i ima negativnu konotaciju. I svi ti likovi koji to pričaju se ponašaju i tvrde kojekakve gluposti kao da su bili na licu mjesta tih "dešavanja" a zapravo nemaju veze s tim.
Kao drugo, kada razni Dj-evi prespavaju let ili naprave slične gluposti pa ne dođu da odrade svoj set - to je ok, jer zaboga oni su zvijezde pa im se može. A kada organizator, u ovom slučaju Ari, crkne da dovede onog papka Millsa, i Mills izradi prvo nas raju pa onda istog Arija - onda je naravno Ari kriv. Smiješni ste.
I meni je jako krivo zbog ovoga što se desilo, isto kao i vama, ali mi je van pameti da se istresam na Ariju.
Jeff Mills je zahtjevao nekih milion stvari i organizatori su mu sve obezbijedili. Isti Jeff Mills je sa svojim menadžerom dolazio u BKC prije partija na sound-check i sve je bilo uredu. Međutim, kad je treba početi da svira papak je skontao da ritam-mašina nije zaboga marke koju je on zahtjevao i naravno nije htjeo da svira. Ja mislim da je tu u pitanju čisti bezobrazluk i snobizam. Pa vi zaključite. Zar je uredu izraditi toliko ljudi iz gore navedenih razloga? Da je upitanju marka ritam-mašine zar to ne bi naglasio na sound -checku a ne kad je trebao početi svirati? Ima li Ari ikakve veze s tim?
Ja vas molim ljudi da ne budete ovce kojima određeni čobani, koji istome Ariju ližu dupe, kojekakvim pričama stvaraju pogrešne slike konkretno o Ariju. ITD.
Isto tako me nemojte pogrešno shvatiti jer nemam namjeru ikoga vrijeđati niti braniti. Jednostavno imam potrebu da kažem šta mislim i šta znam i da vam ukažem da ne pričate i tvrdite stvari o kojim zapravo nemate pojma ili ste načuli nešto od nekoga kojemu je rekao neko...
Kao drugo, kada razni Dj-evi prespavaju let ili naprave slične gluposti pa ne dođu da odrade svoj set - to je ok, jer zaboga oni su zvijezde pa im se može. A kada organizator, u ovom slučaju Ari, crkne da dovede onog papka Millsa, i Mills izradi prvo nas raju pa onda istog Arija - onda je naravno Ari kriv. Smiješni ste.
I meni je jako krivo zbog ovoga što se desilo, isto kao i vama, ali mi je van pameti da se istresam na Ariju.
Jeff Mills je zahtjevao nekih milion stvari i organizatori su mu sve obezbijedili. Isti Jeff Mills je sa svojim menadžerom dolazio u BKC prije partija na sound-check i sve je bilo uredu. Međutim, kad je treba početi da svira papak je skontao da ritam-mašina nije zaboga marke koju je on zahtjevao i naravno nije htjeo da svira. Ja mislim da je tu u pitanju čisti bezobrazluk i snobizam. Pa vi zaključite. Zar je uredu izraditi toliko ljudi iz gore navedenih razloga? Da je upitanju marka ritam-mašine zar to ne bi naglasio na sound -checku a ne kad je trebao početi svirati? Ima li Ari ikakve veze s tim?
Ja vas molim ljudi da ne budete ovce kojima određeni čobani, koji istome Ariju ližu dupe, kojekakvim pričama stvaraju pogrešne slike konkretno o Ariju. ITD.
Isto tako me nemojte pogrešno shvatiti jer nemam namjeru ikoga vrijeđati niti braniti. Jednostavno imam potrebu da kažem šta mislim i šta znam i da vam ukažem da ne pričate i tvrdite stvari o kojim zapravo nemate pojma ili ste načuli nešto od nekoga kojemu je rekao neko...
-
7th_Heaven
skake wrote: Kad ne znaju odabrat party, ko ih jebe. Gledajte prvo ko je organizator, a onda ko nastupa. Jer danas je najmanje bitno ko nastupa. Bitno je napravit dobar party hehe.
to skake, samo naprijed...
-
Kafka
Angel, NE SERI! Ili Ari ili stoji iza tvog imena, ili si ti jedan/jedna od onih sto se nakon svakog Arijevog party-a obogate. Ima vas dvoje troje takvih uz njega. Ostali vas mrze. Samo ne znam kako vam niko njusku ne razvali vec jednom u gradu. Siju vam treba svima zavrnuti, lopovi jedni. Cura mu hoda sutradan puna kesa po gradu. Vratila se iz ducana mala haha. Da ima malo obraza ne bi izlazila iz kuce 10 dana.
To sta Mills trazi, zna se valjda unaprijed. poenta je u tome da Ari smije samo s takvim imenima radit party. Onda oni ne dodju, a masa prisustvuje njegovom party-u. WOW. Nek odsvira jednom sam, vidjecemo koliko ljudi ce doci na taj party. Uostalom bilo je takvih situacija - i dodje 10 ljudi.
Sad sam pravo ljut
Kako te nije sram javljati se uopce sa tezom kako je mills kriv.
Fale li dj.-evi na drugim partijama ovako? dovoljno je o tom razmislit, pa ces zakljucit stosta! (ustvari ti to vec znas)
To sta Mills trazi, zna se valjda unaprijed. poenta je u tome da Ari smije samo s takvim imenima radit party. Onda oni ne dodju, a masa prisustvuje njegovom party-u. WOW. Nek odsvira jednom sam, vidjecemo koliko ljudi ce doci na taj party. Uostalom bilo je takvih situacija - i dodje 10 ljudi.
Fale li dj.-evi na drugim partijama ovako? dovoljno je o tom razmislit, pa ces zakljucit stosta! (ustvari ti to vec znas)
-
Angel In Coma
Kafka wrote:Angel, NE SERI! Ili Ari ili stoji iza tvog imena, ili si ti jedan/jedna od onih sto se nakon svakog Arijevog party-a obogate. Ima vas dvoje troje takvih uz njega. Ostali vas mrze. Samo ne znam kako vam niko njusku ne razvali vec jednom u gradu. Siju vam treba svima zavrnuti, lopovi jedni. Cura mu hoda sutradan puna kesa po gradu. Vratila se iz ducana mala haha. Da ima malo obraza ne bi izlazila iz kuce 10 dana.
![]()
![]()
Sad sam pravo ljut
![]()
![]()
![]()
Iza ovog nicka ne stoji Ari, da se razumijemo, niti neko ko ima bilo kakve koristi ili profita od Arija i tih party-ja.
Njegovu djevojku ne poznajem, niti znam šta ona radi, i neću to uopšte da komentarišem.
A ako ti misliš da je uredu to što je Mills uradio onda ti stvarno imaš pogrešan način rasuđivanja. Skontaj ti da je isti Jeff Mills prošle godine svirao ovdje s istim organizatorom. Dakle, da je do organizatora Mills više ne bi pristao da dođe!
Pročitaj ponovo neke činjenice pa ćeš nadam se shvatiti bolje.
To da drugi DJ-evi znaju "izraditi" raju se dešava i ovdje i u svijetu. Informiši se bolje i iz provjerenih izvora.
Opet donosiš pogrešne zaključke tako da je apsurdno komentarisati išta dalje.
- DaysleepeR
Koji instrument svira taj Mills?
Nije mi poznato da se na ritam masini moze svirati.
Bubnjevi ok, ali ritam masina valjda sama svira?
-
Angel In Coma
DaysleepeR wrote:Koji instrument svira taj Mills?
Jeff Mills je DJ - valjda ti je sad jasno maco. Slagala bih te kad bih rekla jer ne znam tačan naziv-tip-marku te ritam mašine koju je zahtjevao. I da ona "sama svira" ali je neko treba programirati
-
Phobius
Svaka cast Black Acidu, koji je jadnik sviro i sviro tu noc. Prijateljica mi je bila sa momkom (došla iz Srebrenika) i makar kaže da je Acid dobro sviro. A zna se to za Arija. Sve dobre događajke u BiH organizuje Fobia (Loop Fest, pa Liebing 2x ...). Jest da su rjetki al zato vrijedni. A ko će onom narkomanu Ariju više vjerovat. Kad se nadrogira ne zna ni u Virtual DJ-u svirat. Žao mi je što sve slabiji utisak ostavljamo, zbog nekih seronja.
-
van dyk
ma ljudi moji meni jos uvijek nije dobro,kako sam se razocarao radi ovakih situacija,prvo kevin dodjem iz mostara nije samo tu 20 il tih 25 jebenih dao bih 100 al daj bola uradi sve fer!Pricalo se o specijalnim efektima,prvo kad sam usao u BKC nije uopste bilo tih situacija ekrana znate sta mislim,odma sam poceo sumnjat!
A da je jeff bio tu ne vjerujem,sto kazete mogo je i neki CRNJO da se pojavi svi isti ko ce ga prepoznat!?
Evo jedan Dj iz Mo mi je rekao kako ari radi to radi,dogovori party sve upane u semu i onda jeffu il sta ja znam kevinu kaze dan prije kako nije skupljeno dovoljno love il sta ja znam i otkaze mu -a nas po usima opali!
JA SE KUNEM DA NECU VISE NI NA JEDAN NJEGOVA PARTY UPAST(taman on doveo BOGA ja necu doci!
MOJ HORNS vidis ti
pozdrav raja!
A da je jeff bio tu ne vjerujem,sto kazete mogo je i neki CRNJO da se pojavi svi isti ko ce ga prepoznat!?
Evo jedan Dj iz Mo mi je rekao kako ari radi to radi,dogovori party sve upane u semu i onda jeffu il sta ja znam kevinu kaze dan prije kako nije skupljeno dovoljno love il sta ja znam i otkaze mu -a nas po usima opali!
JA SE KUNEM DA NECU VISE NI NA JEDAN NJEGOVA PARTY UPAST(taman on doveo BOGA ja necu doci!
MOJ HORNS vidis ti
pozdrav raja!
- DaysleepeR
Ovo je bilo ironicno pitanje.Angel In Coma wrote:DaysleepeR wrote:Koji instrument svira taj Mills?
Jeff Mills je DJ - valjda ti je sad jasno maco. Slagala bih te kad bih rekla jer ne znam tačan naziv-tip-marku te ritam mašine koju je zahtjevao. I da ona "sama svira" ali je neko treba programiratiProšle godine mu je obezbijeđena ali je uopšte nije koristio.
Znam ja da je Mills DJ, bas zbog tog pitam sta svira, jer DJ inace ne svira nego pusta ploce i vrti dugmice i reglere.
To je divna vjestina ali nije sviranje.
Jedini mi u BiH kazemo da DJ svira, i trebamo se poceti drugacije izrazavati jer je to nepostivanje svakoga ko godinama lije znoj da bi savladao odredjeni instrument.
To play the record - pustiti plocu.
To play the instrument - svirati instrument.
Necemo sad mi svi biti zrtve nekog ko nije dovoljno znao engleski pa pogresno preveo glagol "to play" u kontekstu pustanja ploca.
Millsu svaka cast, ali DJ kada izvodi svoj program, on ne svira.
I sad da me sad nebi napadali, dugogodisnji sam muzicar, i poznajem sve vrste pravljenja muzike od pomenute ritam masine, preko samplera i sequencera, do "staromodnog" lupanja po zicama, zato vjerujte znam sta pricam.
-
Angel In Coma
Šteta što je ponekad teško skužiti ironiju ovdje
Zar ti ne misliš da je zapravo nemoguće se izraziti jednom riječju na našem jeziku šta to zapravo DJ radi?
Ma sve je ok 
- DaysleepeR
Nije uopste nemoguce.
Zasto ne reci Mills nije nastupao, ili bilo koji drugi DJ.
Oni fakticki nastupaju.
To perform - nastupati.
Ako pogledas na netu izvjestaje sa party-a, vidjeces da uvijek pominju tu rijec "perform".
Cini se kao prikladnija za ono sto DJ radi, jer obicno je u pitanju audio+video nastup.
Znaci opet nije samo muzika.
I samo da kazem, ja nisam za to da se Ari objesi.
Na koga bi onda sarajevske majke upirale prstom i govorile "nedo ti Bog da onakav budes"
Zasto ne reci Mills nije nastupao, ili bilo koji drugi DJ.
Oni fakticki nastupaju.
To perform - nastupati.
Ako pogledas na netu izvjestaje sa party-a, vidjeces da uvijek pominju tu rijec "perform".
Cini se kao prikladnija za ono sto DJ radi, jer obicno je u pitanju audio+video nastup.
Znaci opet nije samo muzika.
I samo da kazem, ja nisam za to da se Ari objesi.
Na koga bi onda sarajevske majke upirale prstom i govorile "nedo ti Bog da onakav budes"
- Ergot
Svaka cast momcino, popij jednu od mene!DaysleepeR wrote: Ovo je bilo ironicno pitanje.
Znam ja da je Mills DJ, bas zbog tog pitam sta svira, jer DJ inace ne svira nego pusta ploce i vrti dugmice i reglere.
To je divna vjestina ali nije sviranje.
Jedini mi u BiH kazemo da DJ svira, i trebamo se poceti drugacije izrazavati jer je to nepostivanje svakoga ko godinama lije znoj da bi savladao odredjeni instrument.
To play the record - pustiti plocu.
To play the instrument - svirati instrument.
Necemo sad mi svi biti zrtve nekog ko nije dovoljno znao engleski pa pogresno preveo glagol "to play" u kontekstu pustanja ploca.
Millsu svaka cast, ali DJ kada izvodi svoj program, on ne svira.
I sad da me sad nebi napadali, dugogodisnji sam muzicar, i poznajem sve vrste pravljenja muzike od pomenute ritam masine, preko samplera i sequencera, do "staromodnog" lupanja po zicama, zato vjerujte znam sta pricam.
-
Telefon
Ma jebo vas Mills ! Opet sve po ariju..frajer je napravio stotine odlicnih partija,napravio 2,3 greske i svi sada gledaju samo na greske. Kevin nije sletio pa ga je doveo ponovo a jebeni mils je mogao da se ne qurci. Party je bio odlican i bez milsa,super raja,zvuk lajt..sve je bilo odlicno.
-
kijametdedo
sine, tebi bi bilo odlicno i u ormaru medju garderobom. kontao bi da je pravo guzva nakon par eksera...
a svi smo culi za distorzivne efekte halucinogenih narkotika na osvjetljenje, tako da je light show zagarantovan...
radne brigade, lijepo vam kazem...
a svi smo culi za distorzivne efekte halucinogenih narkotika na osvjetljenje, tako da je light show zagarantovan...
radne brigade, lijepo vam kazem...
-
Hladni_sa
Samo da odgovorim curi koja "brani" Arija...Ono sto kazes za mahalske price da je Plasticman pokraden...Vjeruj mi da jest zato sto je moja najbolja jaranica pravo dobra i sa Arijem i sa Mirzom (Black Acid) i sa Spunk-om koji su svirali u subotu..I vjeruj mi da mi se klela svim i svacim da je nakon party-a u Zetri kad je Plasticman (Richie Hawtin) sviro Ari izasao sa buntom para i sjeo u auto sa njom i govorio mlateci parama "hajde gdje idemo da dernecimo"...Mislim stvarno vise nema smisla...I nije mahalska prica...vjeruj... 
- DaysleepeR
E pa ljudi kad je takva situacija, evo prijedlog da napravite Udruzenje Gradjana koje ce se baviti organizacijama party-a i koncerata.
Mozda cemo onda vidjeti koliko je neko supak, ili koliko je to ustvari tesko, i sa koliko ego tripova se jedan organizator mora boriti.
Mozda cemo onda vidjeti koliko je neko supak, ili koliko je to ustvari tesko, i sa koliko ego tripova se jedan organizator mora boriti.
-
kamikaza
DaysleepeR wrote:E pa ljudi kad je takva situacija, evo prijedlog da napravite Udruzenje Gradjana koje ce se baviti organizacijama party-a i koncerata.
-
Angel In Coma
Hladni_sa wrote:Samo da odgovorim curi koja "brani" Arija...Ono sto kazes za mahalske price da je Plasticman pokraden...Vjeruj mi da jest zato sto je moja najbolja jaranica pravo dobra i sa Arijem i sa Mirzom (Black Acid) i sa Spunk-om koji su svirali u subotu..I vjeruj mi da mi se klela svim i svacim da je nakon party-a u Zetri kad je Plasticman (Richie Hawtin) sviro Ari izasao sa buntom para i sjeo u auto sa njom i govorio mlateci parama "hajde gdje idemo da dernecimo"...Mislim stvarno vise nema smisla...I nije mahalska prica...vjeruj...
Ja sam naglasila da te ružne priče o Ariju izmišljaju i šire upravo ljudi koji su "dobri" s njim i ližu mu dupe što si ti ovim postom potvrdio.
Ježim se od mahalskih priča nevezano za Arija razumiješ?
-
ZmijaSong
Eh da vam nesto sapnem... Informacije iz prve ruke...
Mills JESTE bio u Sarajevu, bio i na probi, tad mu nije zasmetalo sto doticna oprema nije Roland nego Veztax. On je nekad oko/iza ponoci trazio od Arija (ne volim ga) drugu polovinu kesa, na sta mu je Ari odgovorio da nema da mu da u tom momentu, ali da ce mu dati ujutro. I to je bio kraj price. Mills je odbio da nastupi. Na kraju je Ari cak pokusao da ne plati ni Mirzi (Black Acidu) koji je odsvirao puna cetiri i po sata i to odlicno, fenomenalno, ne bi nam ni Mills bolje svirao, ko ga hebe. Ari jeste na vrijeme uplatio prvih 50% kesa na Millsov racun, tj. akontaciju. Ali ne moze biti da nije imao drugu polovinu kesa, nije valjda sav kes od pretprodaje i od prethodnih partija posmrkao, mamu mu.
Opet smo svi mi popusili. Ja mu odoh tamo jer je uplatio akontaciju, Mills dosao na probu, pa kontam bice sve ok. Al Ari od mene dobit vise ni markice, pa makar doveo Underworld. Toliko od mene.
Pozdrav svim pozitivnim ljudima.
Mills JESTE bio u Sarajevu, bio i na probi, tad mu nije zasmetalo sto doticna oprema nije Roland nego Veztax. On je nekad oko/iza ponoci trazio od Arija (ne volim ga) drugu polovinu kesa, na sta mu je Ari odgovorio da nema da mu da u tom momentu, ali da ce mu dati ujutro. I to je bio kraj price. Mills je odbio da nastupi. Na kraju je Ari cak pokusao da ne plati ni Mirzi (Black Acidu) koji je odsvirao puna cetiri i po sata i to odlicno, fenomenalno, ne bi nam ni Mills bolje svirao, ko ga hebe. Ari jeste na vrijeme uplatio prvih 50% kesa na Millsov racun, tj. akontaciju. Ali ne moze biti da nije imao drugu polovinu kesa, nije valjda sav kes od pretprodaje i od prethodnih partija posmrkao, mamu mu.
Opet smo svi mi popusili. Ja mu odoh tamo jer je uplatio akontaciju, Mills dosao na probu, pa kontam bice sve ok. Al Ari od mene dobit vise ni markice, pa makar doveo Underworld. Toliko od mene.
Pozdrav svim pozitivnim ljudima.
-
skake
Turobna je ta istina, u svakom slucaju.
Sta napravise od scene, mamu im jebem! Sto je najzalosnije, jedan covjek pokvari sve. Nek ide u tri stotine p.m. Ne da necu otici vise na njegov party (kakav je, slijedeci ce pokusat vec za mjsec dana napravit, ne osvrcuci se na kritike), nego cu se pobrinut licno da ni marke vise ne ukrade, nikom! Nije dovoljno vise ni bojkovat njegove party-e, vec ce morat svaki fening vratit mojim ljudima koji je dobio nezasluzeno. Kad vec on nema obraza da se sam na neki nacin iskupi... barem rijecima
Sta napravise od scene, mamu im jebem! Sto je najzalosnije, jedan covjek pokvari sve. Nek ide u tri stotine p.m. Ne da necu otici vise na njegov party (kakav je, slijedeci ce pokusat vec za mjsec dana napravit, ne osvrcuci se na kritike), nego cu se pobrinut licno da ni marke vise ne ukrade, nikom! Nije dovoljno vise ni bojkovat njegove party-e, vec ce morat svaki fening vratit mojim ljudima koji je dobio nezasluzeno. Kad vec on nema obraza da se sam na neki nacin iskupi... barem rijecima