Koju historiju da uce vasa djeca?!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

epilog

Post by epilog »

S posla reaktore, nesto mi bljutavo ubacivati ovo h koje ti stalno potenciras, vidis kakvi ste vi braca muslimani, s bakirovom biografijom se ne treba brinuti? da da ... jeeee a da vam ne udje... pite reaktore pite...
A gdje si ti bio u to vrijeme? u kojoj jedici? ili si predstavljao HOS( haustorske odbrambene snage) u podrumu? Na njih me najvise podsjecas..

Za obrazlozenje:
hrabri HOS-ovci su za vrijeme opsade sarajeva nesebicno i hrabro sikanirali svoje komsije nemuslimanske nacionalnosti i nisu uzmicali niti jednog metra kada je trebalo obijati njihove stanove, trgovati njihovim dragocjenostima, tuci, ubijati i tjerati one nesretnike koji su ostali ..
Da bas se pitam kada ce se izdati knjiga o odbrani sarajeva... reaktore mozda bi ti mogao da izvuces neki dnevnik, mozes i pod pseudonimom... :lol: :lol: :lol: :lol:
1234/5

Post by 1234/5 »

Svi ste vi pametnjakovoci posliije rata, a u ratu...??

Pa zar cemo dozvoliti da nam drugi pisu historiju, a koju smo smukom prenijeli na svoim ledjima. Zar cemo dozvoliti da nas oni koi su nas ubija, da nam oni pisu istoriju u kojoj ce pisati da je Slobo bio legalni predsjednik a Alija zlocinac?? Treba lli nam to??
Zadig

Post by Zadig »

mislim i nadam se da niko nema sumnju u to
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
Naravno da ne znaci.
Ali znaci da je Aliji bila vaznija sigurnost njegove porodice od Bosne i Hercegovine. Jer Alijin primjer su slijedili 'alijici'. A za Bosnu je ginuo obican narod ...

Za razliku od Churchilla ...
ma gdje ces porediti veliku britaniju koja je imala imperiju u kojoj sunce ne zalazi i bosnu i bosnjake koji su haman zaboravili sta je drzava i kako se vodi...
ovo ti najozbiljnije govorim
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
Zadig wrote:nece, ali suvise malo boja ima ovim danasnjim knjiizicama istorije druze reaktore...

o tome govori prenj
rano je jos da bi se proteklih 15 godina profiliralo na pravi nacin... jos je prevelik utjecaj dnevne politike, iako sumnjam da ce se ta historija ikada napisati tako da svi, ili barem vecina, kazu "e jest', vala je tako bilo"...
ono sto ne treba zaboraviti jeste realno herojska borba bosanskog naroda... vrijednost te borbe ne moze umanjiti ni odsustvo b. izetbegovica s borbenih linija, niti ovaj niti onaj... bosanski narod se sam podigao, branio i odbranih... uprkos svemu
Tacno.
Bosanski narod se sam odbranio dok su 'vodje' sklonile svoje guzice. :x
epilog

Post by epilog »

Bice da ste svi HOS-ovci bili :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Zadig

Post by Zadig »

zaboravili sta je drzava i kako se vodi...
znaci da oni koji su je vodili nisu bili kompetentni da je vode, tj vodili su je lose
1234/5

Post by 1234/5 »

MOZE LI MI NEKO ODGOVORITI REALNO I POSTENO;
KO JE BIO VRHOVNI PREDSJEDNIK I KOMANDANT GOLORUKOG BOSANSKOG NARODA I BOSANSKE ARMIJE KOJA JE BRANILA BIH?????NAROD JE BRANIO BIH, A KO JE BIO KOMANDANT TOG NARODA I ARMIJE KOJA JE ODBRANILA BIH??
epilog

Post by epilog »

Bik koji sjedi?

Onaj koji plese s vukovima?

Alija?
:zzzz:
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote:
Zadig wrote:nece, ali suvise malo boja ima ovim danasnjim knjiizicama istorije druze reaktore...

o tome govori prenj
rano je jos da bi se proteklih 15 godina profiliralo na pravi nacin... jos je prevelik utjecaj dnevne politike, iako sumnjam da ce se ta historija ikada napisati tako da svi, ili barem vecina, kazu "e jest', vala je tako bilo"...
ono sto ne treba zaboraviti jeste realno herojska borba bosanskog naroda... vrijednost te borbe ne moze umanjiti ni odsustvo b. izetbegovica s borbenih linija, niti ovaj niti onaj... bosanski narod se sam podigao, branio i odbranih... uprkos svemu
Tacno.
Bosanski narod se sam odbranio dok su 'vodje' sklonile svoje guzice. :x
meni je najsmjesnije kada neko kaze da je organizirao odbranu bih... ma mozda su pokusali organizirati ili su organizirali neke male dijelove ili celije otpora... ali da bosanci nisu imali bosnu u srcu i da narod nije osjetio da je oruzje jedini spas, mogli su organizirati sta god su htjeli...
zato sto su bosanci (ponajvise bosnjaci, ali i znatan dio drugih bosanaca) bili spremni dati zivote za ovu zemlju danas ova zemlja postoji...
i ne dao bog da nam opet zatreba, siguran sam da bi opet branili zemlju i cast...
toliko :)
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
Prenj wrote:
Naravno da ne znaci.
Ali znaci da je Aliji bila vaznija sigurnost njegove porodice od Bosne i Hercegovine. Jer Alijin primjer su slijedili 'alijici'. A za Bosnu je ginuo obican narod ...

ma gdje ces porediti veliku britaniju koja je imala imperiju u kojoj sunce ne zalazi i bosnu i bosnjake koji su haman zaboravili sta je drzava i kako se vodi...
Ne treba daleko ici ni u prostoru, ni u vremenu: Titov sin Zarko je izgubio nogu u II svj. ratu, heroj Crvene Armije, imao je 21. godinu kada je rat poceo.
1234/5

Post by 1234/5 »

TACNO ALIJA!!!
NA CIJOJ JE STRANI BIO?
CIJOM JE ARMIJOM KOMANDOVAO?
JELI NAPADAO ILI BRANIO BIH?
JELI BIO ZA BIH ILI ZA VELIKU SRBIJU?
JELI HTJEO DA DIJELI SRBIJU U HRVATSKU??

A TO DA JE SDA PRVA ORGANIZOVALA ODBRANU JE HISTORISKI FAKAT, DA NIJE ORGANIZOVALA, DANAS BI SARAJEVO BILO NAJVECA MASOVNA GROBNICA NA SVIJETU!!
Last edited by 1234/5 on 29/09/2005 16:09, edited 1 time in total.
rehaktor

Post by rehaktor »

Zadig wrote:
zaboravili sta je drzava i kako se vodi...
znaci da oni koji su je vodili nisu bili kompetentni da je vode, tj vodili su je lose
ne, vodili su je najbolje sto smo znali... namjerno kazem sto smo znali
bosnjaci nisu imali razvijenu drzavotvornu svijest (nazalost, mnogi je nemaju ni danas)... ono sto je proradila jeste ljubav prema bosni kao zemlji, kao paradigmi, a ne ljubav prema bosni kao drzavi... drzava bosna se je ponovo izgradjivala uporedo sa krvavim ratom u kojemu se branila... to je jedan od razloga naseg, ponekad, neshvatljivog odnosa prema drzavi...
epilog

Post by epilog »

Alija je porucio gradjanima sarajeva da ne trebaju slaviti novu godinu i da trebaju izbaciti jelke iz kuca jer to nije u muslimanskom duhu... :roll:
Alija je rekao da je haram da djeca ocekuju djeda mraza...jer i to nije u muslimanskom duhu...
Poruke su isle preko ltiradija....

Da, Alija je htio multietnicko sarajevo i bosnu hercegovinu...

OOOOO da te nije Alija... :( :( :( :(
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote:
Prenj wrote:
Naravno da ne znaci.

Ne treba daleko ici ni u prostoru, ni u vremenu: Titov sin Zarko je izgubio nogu u II svj. ratu, heroj Crvene Armije, imao je 21. godinu kada je rat poceo.
ma pusti sada revolucionare... alija nije bio revolucionar... siguran sam da je u dusi bio totalni paicfista... potpuno drugi psiholoski sklop... da mu je neko imao muda reci da bi za moral boraca bilo iznimno vazno da i njegov sin okusi rov, ja vjerujem da bi on to i uradio, medjutim to bi znacilo da ce i njihovi sinovi morati u blato... e nije bakir toliko vrijedan...
rehaktor

Post by rehaktor »

epilog wrote:Alija je porucio gradjanima sarajeva da ne trebaju slaviti novu godinu i da trebaju izbaciti jelke iz kuca jer to nije u muslimanskom duhu... :roll:
Alija je rekao da je haram da djeca ocekuju djeda mraza...jer i to nije u muslimanskom duhu...
Poruke su isle preko ltiradija....

Da, Alija je htio multietnicko sarajevo i bosnu hercegovinu...

OOOOO da te nije Alija... :( :( :( :(
a gradjani sarajeva masovno poslusali neprikosnovenog vozda :-)

ne kaki
1234/5

Post by 1234/5 »

BEZ PUNO BRBLJANJA I DISKUTOVANJA;
ALIJA NIJE BIO SAVRSEN, PRAVIO JE GRESKE(tesko vrijeme), NI TITO NIJE BIO SAVRSEN.
ALI IPAK, CINJENICA JE I FAKAT, DA SE ALIJA BORIO ZA BIH, DA JE VOLIO BIH, DA SU MU NAROD I BIH BILI NA SRCU, DA JE BIO PREDSJEDNIK GOLORUKOG NARODA I VOJSKE U NAJTEZEM MOGUCEZ VREMENU, I DA JE ZAJEDNO SA SVOIM NARODOM I ARMIJOM IZASAO IZ RATA UZDIGNUTE GLAVE I CISTOG OBRAZA, DA JE BIO DOBAR COVJEK, U NAJTEZIM TRENUCIMA BIO JE SA NARODOM I UZ NAROD, NIJE POBJEGAO NEGDJE U INOSTRANSTVO, BIO JE TU, SA NAMA...

Ako mislite da nesto nije tacno od ovoga, navedite sta konkretno?
epilog

Post by epilog »

Bravo reks,
pa vidis da mozes kad hoces, naravno da nisu, bar nije vecina, i njima i moze biti zahvalan da danas mogu nekom da prodaju muda pod bubrege da je htio multietnicku bosnu...Znaju to hrvati i srbi iz sarajeva, hrvati iz konjica, jablanice itd... ne, kakvi! nije bilo zlocina od hrabre armije bih...
sreca je samo da danas ima jos normalnih muslimana, to ovu drzavu i cini jos cjelovitom, srbi su genetski poremecen narod sto se tice drzavnosti, nacionalnosti itd..hrvati su onakvi koliko mogu...sve u svemu od govana nikad pite...
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

@1234/5
Aj kad smo mi TUKMACI a ti pametan objasni mi molim te kako ti onda zamisljas tu .ebenu knjigu od istorije/povjesti. Kako zamisljas da u jednom razredu sjede zajedno djeca svih nacija i imaju cas istorije/povjesti 1992-1995.
Bas bi volio cut o cemu bi ti to njima prico. A da poslije ta djeca odu zajedno igrat klikera.

A o ratu mi nemoj pricat jer vidim da svako vuce na svoju stranu i svako samo svoje brani. Ko da su pokupili svu pamet svijeta.
1234/5

Post by 1234/5 »

ALIJA JE HTJEO MULTIETNICKU BOSNU, JER AKO NIJE, ODGOVORI MI NESTO MOLIM TE??

NA PROSTORIMA KOJE JE KONTROLISALA ARMIJA BIH, KOLIKO JE SRUSENO CRKAVA??
KOLIKO JE ALIJA SRUSIO CRKAVA U SARAJEVU??
KOLIKO JE SRBA I HRVATA UBIJENO U SARAJEVU??
ZASTO U TUZLI, ZENICI, SARAJEVU NEMUSLIMANI NISU BILI PROTJERANI I POBIJENI??
ZASTO SE U PO RATA U SARAJEVSKIM CRKVAMA NORMALNO ODVIJALA MISA??
ZASTO ALIJA TO SVE NIJE PORUSIO??

U KOJEM GRADU U BIH JE ALIJA NAREDIO PROTJERIVANJE SVIH NEMUSLIMANA I SPALJIVANJE NEMUSLIMANSKIH OBJEKATA??
1234/5

Post by 1234/5 »

Ze Dijaspora wrote:@1234/5
Aj kad smo mi TUKMACI a ti pametan objasni mi molim te kako ti onda zamisljas tu .ebenu knjigu od istorije/povjesti. Kako zamisljas da u jednom razredu sjede zajedno djeca svih nacija i imaju cas istorije/povjesti 1992-1995.
Bas bi volio cut o cemu bi ti to njima prico. A da poslije ta djeca odu zajedno igrat klikera.

A o ratu mi nemoj pricat jer vidim da svako vuce na svoju stranu i svako samo svoje brani. Ko da su pokupili svu pamet svijeta.
SLAZEM SE JA TOBOM DA SVI VUKU NA SVOJU STRANU ALI, STA MISLIS DALI BI MI TREBALI IZBACITI IZ NASE HISTORIJE DA JE SRBIJA IZVRSILA AGRESIJU NA BIH, DA SU SRBI POCINILI GENOCID U BIH, DA JE SARAJEVO BILO POD OPSADOM I DA JE UBIJENO 10 000 CIVILA I DJECE, DA JE ARMIJA BIH BRANILA BOSNU, DA SU BOSNJACI BILI U 90% SLUCAJEVA ZRTVE, DA SMO UBIJANI, KLANI, I PROTJERIVANI. STA MISLIS DALI JE SVE OVO ISTINA, ILI NIJE PA BI TO SVE TREBALO IZBACITI IZ NASIH UDZBENIKA????? TREBAMO LI OVO SVE ZABORAVITI IZ NASE HISTORIJE?? JELI SVE OVO ISTINA ILI NIJE??
epilog

Post by epilog »

Evo ti odgovore:

Crkava ne znam koliko je sruseno niti me interesuje..
Puno Srba i Hrvat je protjerano iz sarajeva, izmedju ostalog i moja porodica kojoj je poruceno da je "bolje" da ide.
Oni koji su ostali su koristeni kao kopaci rovova ili kao zivi stitovi..u tim hrabrim akcijama "o kojima tvoj alija vjerovatno nije imao pojma" i danas lezi laz o sarajevu, multietnickom sarajevu pa i takvoj bih...
A ti sad opet pozeleni jer moje dijete cu ja uciti istinu o sarajevu..a ne ti! i tvoj alija! moje dijete ce znati i o genocidu u srebrenici..moje dijete ce zivjeti u nekoj drugoj drzavi i nema veze jebiga..ajd sad vozdra
rehaktor

Post by rehaktor »

epilog wrote:Bravo reks,
pa vidis da mozes kad hoces, naravno da nisu, bar nije vecina, i njima i moze biti zahvalan da danas mogu nekom da prodaju muda pod bubrege da je htio multietnicku bosnu...Znaju to hrvati i srbi iz sarajeva, hrvati iz konjica, jablanice itd... ne, kakvi! nije bilo zlocina od hrabre armije bih...
sreca je samo da danas ima jos normalnih muslimana, to ovu drzavu i cini jos cjelovitom, srbi su genetski poremecen narod sto se tice drzavnosti, nacionalnosti itd..hrvati su onakvi koliko mogu...sve u svemu od govana nikad pite...
pravo da ti kazem, od armije bih i nije bilo zlocina...
rehaktor

Post by rehaktor »

epilog wrote:Evo ti odgovore:

Crkava ne znam koliko je sruseno niti me interesuje..
Puno Srba i Hrvat je protjerano iz sarajeva, izmedju ostalog i moja porodica kojoj je poruceno da je "bolje" da ide.
Oni koji su ostali su koristeni kao kopaci rovova ili kao zivi stitovi..u tim hrabrim akcijama "o kojima tvoj alija vjerovatno nije imao pojma" i danas lezi laz o sarajevu, multietnickom sarajevu pa i takvoj bih...
A ti sad opet pozeleni jer moje dijete cu ja uciti istinu o sarajevu..a ne ti! i tvoj alija! moje dijete ce znati i o genocidu u srebrenici..moje dijete ce zivjeti u nekoj drugoj drzavi i nema veze jebiga..ajd sad vozdra
vala, ako ti budes ucio svoje dijete, nece ti se mali bas znanjem proslaviti :D :-)

nego, kakav si sa fudbalom, tu ne treba historija, samo trcis...
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Nekazem da treba izbacit nego kazem da treba to ostavit za neka druga vremena. Za pametnije ljude koji nece samo vuc na svoje. Koji nece bit optereceni NACIONALIZMOM kao sto su sad 99% ljudi u Bosni. Mislim da je normalnom covjeku stalo za jedan normalan zivot. Kako sad stojimo samo se prepiremo o NACIONALIZMU i uvjeravamo druge kako smo samo mi u pravu. A onda oni uvjeravaju tebe kako su oni upravu. Znaci vrtimo se u krug. I kako sad izaci iz tog ako ce mo se i po skolstvu prepirat, djecu razdvajat i beskonacno se svadjat. Kako da nam djeca postuju svoje kolege kao ljudsko bice a ne da ga gledaju kao pripadnika neke druge nacije/vjere i da se ogranicavaju od istih.
Ako ovako nastavi izumrijecemo i ja i ti i nasa djeca i unucad i praunucad a svadja ce i tad biti na istoj razini ko i sad. Zar ne?
Post Reply