Zaboravljeni sarajevski sport - kačenje
- 8. sekretar SKOJ-a
Jes', jes'u smjeru prema Malti tu je pruga malo ševeljala....a onda, iznenada semafor...pitt wrote: I "bliski" susret sa semaforom na socijalnom:D:D:D
- DiplomataSaSela
Kacili smo se uglavnom poslije Kaktusa dok ne pogide momak.Ime mu je bilo Renato.Negdje tamo oko ekonomske.Mozda se neko sjeca ovoga...
-
mačak u čizmama
ovo su već teške riječineutralac wrote:Znaci u Seheru nista novo jos od 1891.Tada su konji bili sa prednje strane.
-
A-ZO
sjeca li se ko sibica parafinki, one male elegantne bijele kutijice sto su se otvarale na povlacenje - kako su se super raketice pravile od alu-folije iz kutija od cigara i tih maleckih "parafin-drvaca" - znale su zgrade prelijetati...
pa je jedno vrijeme u SA bilo pravo popularno izmedju raje - imati licni "telefon/toki-voki" (pramobitel
) npr. 2 najbolja jarana po jednu veliku praznu kutiju od kikirikija, probusene na dnu i povezane supljim strikom i do 200-300 metara izmedju zgrada, bila cesta pojava, pa dok jedan govori, drugi svoju kutiju drzi na uhu, i pricas koliko ti volja, besplatno
a preko zime glavna zanimacija, pravljenje iglo-a i tvdjava od snjeznih cigala, pa kad se sve to stvrdne preko noci, postane tako kompaktno da se znalo drzati mjesecima, a u njima skoro ko u kuci - raja se uvece skupi, a sutradan svak na svoju stranu i udri grudvama jedni na druge (grupe su se nazivale po boji zgrade iz koje su dolazili, npr. bijelci, zelenci, crvenci, zutci...
pa je jedno vrijeme u SA bilo pravo popularno izmedju raje - imati licni "telefon/toki-voki" (pramobitel
a preko zime glavna zanimacija, pravljenje iglo-a i tvdjava od snjeznih cigala, pa kad se sve to stvrdne preko noci, postane tako kompaktno da se znalo drzati mjesecima, a u njima skoro ko u kuci - raja se uvece skupi, a sutradan svak na svoju stranu i udri grudvama jedni na druge (grupe su se nazivale po boji zgrade iz koje su dolazili, npr. bijelci, zelenci, crvenci, zutci...
-
A-ZO
ne smijem ti ni pricati sta sam radio sa cjevima od antena i arsenalom fiseka, pa ko je sve "fasovo"FortunaBela wrote:Jesi i ti šejtan bio.....![]()
![]()
- 8. sekretar SKOJ-a
Sve je to počelo daavno, a genijalni i ugasli magazin FAN je to fino objasnio jednim dogadjajem iz 1942.g. Kačili se Fortunin dedo i moj babo kad ih je neki darker skin'o sa rude, opalio im po čvoku, a mom babi i klempu i čvoku...i rekao im: Marš odavle, i da vas vise nisam vidio da se kačite....Bio je to MAX.neutralac wrote:Samo se vi kacite i dalje, ali bi bilo lijepo znati ime inicijatora ovog "sporta". Kada je to sve pocelo i kako da se nije prosirilo masovno?
Cini mi se da jos aktivno igraju oni u New Delhy-ju.
- 8. sekretar SKOJ-a
Ako ste se čitavog života kačili, bili zakačeni, nakačeni, otkačeni....napravite radikalnu promjenu u svom životu i postanite
BODA BODA taxista!

Idealno rješenje za sve sarajevske saobraćajno/ekonomsko/ekološke probleme BODA BODA MOTO-TAXI. Od granice do granice, from border to border, za minimalan iznos kaemova BODA BODA TAXI!

BODA BODA taxista!

Idealno rješenje za sve sarajevske saobraćajno/ekonomsko/ekološke probleme BODA BODA MOTO-TAXI. Od granice do granice, from border to border, za minimalan iznos kaemova BODA BODA TAXI!

Last edited by 8. sekretar SKOJ-a on 27/09/2005 08:06, edited 3 times in total.
-
FortunaBela
A-ZO wrote:ne smijem ti ni pricati sta sam radio sa cjevima od antena i arsenalom fiseka, pa ko je sve "fasovo"FortunaBela wrote:Jesi i ti šejtan bio.....![]()
![]()
od mojih pikada i pracki svih vrsta, a da ne spominjem lukove i strijele, plasljivce, trokolice, bicikla, kasnije motore... ihi-hiiiiiiiiiii...
Moj arsenal je bio; baloni sa vodom, paradaiz, jaja, krompir, a da ne govorim o ledenim grudvama punjenim kamanjem....
Ih, to su bila vreman....
-
FortunaBela
Jes, jes, ali ne moje traume... 
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
FortunaBela wrote:Štto bolan, bio je to doživljaj....u to virjeme, sad ga ne bih ponovila, što bih kad znam da mogu....
A obecala si!
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Nikad ludom radovanje
:D Ali ne moze se kaciti jer nema vise onog nazad da se drzis.
Zato cemo se kaciti za fijaker na Vrelu Bosne

Zato cemo se kaciti za fijaker na Vrelu Bosne
-
FortunaBela
Ja znam za šta ću se kačiti....
na Vrelu Bosne.... 
-
Santos
Cuj jesam se kacio pa jarane ako ides u masinsku ili si iso veliki odmor odes po pitu guzva nema sansi stic na sljedeci cas moras se zakacit ali ako si imo mjesta .Onda se zakacis za vrata i ako imas srece da stane na semaforu ako nestane iskaces i pazis na stub jel obicno jedno deset m.te tivra kad iskaces.Znam ja Renata nadimak mu bio Slager.Kako se necu sjecat ja sam izlazio u kaktus.Koja si ti mozda se znamo.