Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mIRCerka wrote:
vidim da ti ko ni ja ne znas kako se zove....pa ga zoves Amfilohije a to mu ga dodje, saznah danas IME...
a "titula" je patrijarh...ima ih jos...ko se pohvatat sve....
a vinku zamjeram sto ni on ne zna razliku izmedju Hrvata i KATOLIKA....
ili sam ja jedna od rijetkih koja u stvari ne zna da je Hrvat=katolik itd....
za titule me njihove zaboli lakat... nemam preca posla nego jos i njihova naopaka imena i titule da pamtim...
a draga moja, nemas ti sta zamjerit vinku -- ti si niko i nista, a on kao vodja katolicke crkve u hrvata svakako bolje od tebe zna jesu li svi hrvati katolici ili nisu... samo jos cekam da nas obavijeste i da su svi katolici hrvati... srbija do tokija...
nasha je nokia ....
i nisam ja NIKO I NISTA, ja sam samo NIKO , jer ta gornja titula je mnogo veca
osjecam da on svojom kuknjavom o ugrozenosti skuplja nekakve bodove, da nece, ne da Bog , za Papu da se kandiduje?
da pamtis wrote:...........Boze nesto kontam da ova Carla nije muslimanka/mudzahedin, zavjera zavjera............
pa znas sta, posto je valjda carla i sama katolkinja, srbima je bila "primer vatikanske zavere" dok je samo njihove koljace proganjala.... sad... ne znam sta da mislim...
ovo je veca konspiracija nego sto moj um moze da pojmi...
da pamtis wrote:...........Boze nesto kontam da ova Carla nije muslimanka/mudzahedin, zavjera zavjera............
pa znas sta, posto je valjda carla i sama katolkinja, srbima je bila "primer vatikanske zavere" dok je samo njihove koljace proganjala.... sad... ne znam sta da mislim...
ovo je veca konspiracija nego sto moj um moze da pojmi...
zasto ne ode u hag.. vjerovatno zato sto zna da ce i on tamo odsjediti u kakvom zatvoru 5* i ne da mu se na to odluciti.. .. pogledaj malo biografiju toga tipa.. njemu zatvor bas i ne lezi.. a kome i lezi, i kako ima mogucnosti da to za sada izbjegne, bjezi.. ali opet, do jednom...
eh sada, gospoja karla.. i ona je dio politike, zasto nije za zivota optuzila tudjmana, izetbegovica.. da li je i u tome jedan veliki udio politika.. ili nesto drugo..
i, mozete vi sada napisati, nisu isti zlocini.. itd.. sve ja to znam, ali zlocin je zlocin.. i jedan jedini.. za zlocin ima i kazna, koliko je ta kazna simbolicna, to je druga diskusija, ali je i te kako vazno da se cuje ono KRIV JE..
barem za ono koji su ostali iza ubijenih... mislim da je to puno...
isto tako mislim da je pojedinacnost u ovome slucaju.. nezamisliva.. i da se radi o povezanoj kriminalistickoj organizaciji, a nikako globalnom polozaju katolicke crkve u vezi ante gotovine
mozete vi sada napisati, nisu isti zlocini.. itd.. sve ja to znam, ali zlocin je zlocin.. i jedan jedini.. za zlocin ima i kazna, koliko je ta kazna simbolicna, to je druga diskusija, ali je i te kako vazno da se cuje ono KRIV JE..
............u Hagu se sudi pojedincima a ne "politici" ako se bude sudilo "Milosevicevoj politici" ode sve u 3pm zato ne moze.....mir mir niko nije kriv.......
mozete vi sada napisati, nisu isti zlocini.. itd.. sve ja to znam, ali zlocin je zlocin.. i jedan jedini.. za zlocin ima i kazna, koliko je ta kazna simbolicna, to je druga diskusija, ali je i te kako vazno da se cuje ono KRIV JE..
............u Hagu se sudi pojedincima a ne "politici" ako se bude sudilo "Milosevicevoj politici" ode sve u 3pm zato ne moze.....mir mir niko nije kriv.......
u hagu se ne moze suditi pojedincima.. ne budali.. pa nisu pojedinci ratovali, nego u sklopu nekoga ili necega.. postoje osobne odgovornosti, ali, ako ikako realno pogledas, uvijek je nekoga bilo gore...
Prenj wrote:A da malo analiziramo siri kontekst:
Da li su i ako jesu, zasto, ciljevi crkava i nacionalistickih vodja u slucaju ex-Yu ratova podudarni?
Iz tog grma cemo onda lako istjerati i odgovor na pitanje "zasto crkve stite zlocince".
obzirom da su neki popovi blagosiljali tenkove, nije ni cudo da sada stite...
nesposobnost vecine vjernika da se dobro zagledaju u njihove vjerske institucije mi ostaje dozivotna misterija.
problem je u tom prisvojnom pridjevu NJIHOVE...bitno je da je nesto NJIHOVO, ili MOJE, ili NASE i nebitno je potpuno da li je to dobro ili ne...dokle god je nase...
Zlocinci su, u potrazi za zaklonom, ucinili SVE da svoje zlocine maskiraju narodom kojem pripadaju.
Sjeca li se ko kada je koji mjesec prije rata V. Ostojica isprebijao ljubomorni muz, a on onda iskoristio priliku i galamio u korist srpstva i isticao svoju nesebicnu 'zrtvu'?
Zlocinci su, u potrazi za zaklonom, ucinili SVE da svoje zlocine maskiraju narodom kojem pripadaju.
Sjeca li se ko kada je koji mjesec prije rata V. Ostojica isprebijao ljubomorni muz, a on onda iskoristio priliku i galamio u korist srpstva i isticao svoju nesebicnu 'zrtvu'?
Amfilohije...
jarane...
nisu napravili taj deterdzent koji ovo moze oprati....
novalic wrote:moze bit'.. samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...
to mi je posve nelogicno, eto
ne bi im bilo prvi put
Pa ko je onolike fasiste izvuko od ruke pravde nakon drugog svjetskog rata i dobro se okoristio njihovim plijenom koji uzese od zrtava
zar mislis da im poslije toga nije doslo iz guzice u glavu.. u poredjenju.. komunikacije poslije II sv. rata i sada.. ako su mislili da se tada nesto moze sakriti.. pa nisu oni bas toliko naivni..
samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...
.............mozda pojedinci........a Carla je "udarila" po glavi.........
to ja tebi i govorim, ona je pametno napravila, tuce tamo gdje ce napraviti najvise buke, a ovi, da bi ih carla ostavila na miru, pritisnuce.. franjevce.. i gotovina ce u hag...
novalic wrote:moze bit'.. samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...
to mi je posve nelogicno, eto
ne bi im bilo prvi put
Pa ko je onolike fasiste izvuko od ruke pravde nakon drugog svjetskog rata i dobro se okoristio njihovim plijenom koji uzese od zrtava
zar mislis da im poslije toga nije doslo iz guzice u glavu.. u poredjenju.. komunikacije poslije II sv. rata i sada.. ako su mislili da se tada nesto moze sakriti.. pa nisu oni bas toliko naivni..
naravno da im je doslo iz guzice u glavu. Sada to rade mnogo pametnije. Bola sve su vjerske institucije iste. Iako vjera propovjeda dobro i u svom temelju svaka vjera ima dobro svih ljudi vjerske institucije su glavni izvori i proizvodjaci zla na ovom svijetu. Ne treba biti mnogo pametan da se to skonta.