vinko, vinko...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

danas wrote:
mIRCerka wrote:
vidim da ti ko ni ja ne znas kako se zove....pa ga zoves Amfilohije :D a to mu ga dodje, saznah danas IME...
a "titula" je patrijarh...ima ih jos...ko se pohvatat sve....

a vinku zamjeram sto ni on ne zna razliku izmedju Hrvata i KATOLIKA....

ili sam ja jedna od rijetkih koja u stvari ne zna da je Hrvat=katolik itd....
za titule me njihove zaboli lakat... :D nemam preca posla nego jos i njihova naopaka imena i titule da pamtim...

a draga moja, nemas ti sta zamjerit vinku -- ti si niko i nista, a on kao vodja katolicke crkve u hrvata svakako bolje od tebe zna jesu li svi hrvati katolici ili nisu... :-) samo jos cekam da nas obavijeste i da su svi katolici hrvati... :D :D :D srbija do tokija... :D
:lol: nasha je nokia ....

i nisam ja NIKO I NISTA, ja sam samo NIKO , jer ta gornja titula je mnogo veca :D

osjecam da on svojom kuknjavom o ugrozenosti skuplja nekakve bodove, da nece, ne da Bog , za Papu da se kandiduje?
danas

Post by danas »

da pamtis wrote:...........Boze nesto kontam da ova Carla nije muslimanka/mudzahedin, zavjera zavjera............
pa znas sta, posto je valjda carla i sama katolkinja, srbima je bila "primer vatikanske zavere" dok je samo njihove koljace proganjala.... sad... :D :D :D ne znam sta da mislim... :D :D :D
ovo je veca konspiracija nego sto moj um moze da pojmi... :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

danas wrote:
da pamtis wrote:...........Boze nesto kontam da ova Carla nije muslimanka/mudzahedin, zavjera zavjera............
pa znas sta, posto je valjda carla i sama katolkinja, srbima je bila "primer vatikanske zavere" dok je samo njihove koljace proganjala.... sad... :D :D :D ne znam sta da mislim... :D :D :D
ovo je veca konspiracija nego sto moj um moze da pojmi... :D :D :D
Bice da je neka antimuska zavjera u pitanju ... :D
novalic

Post by novalic »

zasto ne ode u hag.. vjerovatno zato sto zna da ce i on tamo odsjediti u kakvom zatvoru 5* i ne da mu se na to odluciti.. .. pogledaj malo biografiju toga tipa.. njemu zatvor bas i ne lezi.. a kome i lezi, i kako ima mogucnosti da to za sada izbjegne, bjezi.. ali opet, do jednom...

eh sada, gospoja karla.. i ona je dio politike, zasto nije za zivota optuzila tudjmana, izetbegovica.. da li je i u tome jedan veliki udio politika.. ili nesto drugo..
i, mozete vi sada napisati, nisu isti zlocini.. itd.. sve ja to znam, ali zlocin je zlocin.. i jedan jedini.. za zlocin ima i kazna, koliko je ta kazna simbolicna, to je druga diskusija, ali je i te kako vazno da se cuje ono KRIV JE..

barem za ono koji su ostali iza ubijenih... mislim da je to puno...

isto tako mislim da je pojedinacnost u ovome slucaju.. nezamisliva.. i da se radi o povezanoj kriminalistickoj organizaciji, a nikako globalnom polozaju katolicke crkve u vezi ante gotovine
Prenj

Post by Prenj »

A da malo analiziramo siri kontekst:
Da li su i ako jesu, zasto, ciljevi crkava i nacionalistickih vodja u slucaju ex-Yu ratova podudarni?

Iz tog grma cemo onda lako istjerati i odgovor na pitanje "zasto crkve stite zlocince".
da pamtis

Post by da pamtis »

mozete vi sada napisati, nisu isti zlocini.. itd.. sve ja to znam, ali zlocin je zlocin.. i jedan jedini.. za zlocin ima i kazna, koliko je ta kazna simbolicna, to je druga diskusija, ali je i te kako vazno da se cuje ono KRIV JE..
............u Hagu se sudi pojedincima a ne "politici" ako se bude sudilo "Milosevicevoj politici" ode sve u 3pm zato ne moze.....mir mir niko nije kriv.......
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:A da malo analiziramo siri kontekst:
Da li su i ako jesu, zasto, ciljevi crkava i nacionalistickih vodja u slucaju ex-Yu ratova podudarni?

Iz tog grma cemo onda lako istjerati i odgovor na pitanje "zasto crkve stite zlocince".
obzirom da su neki popovi blagosiljali tenkove, nije ni cudo da sada stite...
danas

Post by danas »

mIRCerka wrote:

nesposobnost vecine vjernika da se dobro zagledaju u njihove vjerske institucije mi ostaje dozivotna misterija.
novalic

Post by novalic »

da pamtis wrote:
ili sam ja jedna od rijetkih koja u stvari ne zna da je Hrvat=katolik itd....
.sto se tice tih problema to najbolje gospodin Seselj rijesaje, da nebi bilo zabune... :D
i naravno da nije kriva za sve
samo je kriva sto optuzuje "glavne krivce" a ne pojedince :-) :D da li si to htjela reci iloi :D izvini ukucalo se jedno o mrsko mi brisati :D
sada, da li nekome smeta sto ucestvujem kao katolikinja..
boze sacuvaj............da ti sama sebi ne smetas.......... :D
da pamtis.. da ti malo ne seres.. i ne ubacujes rijeci u usta...bez veze.. sada je vatikan kriv sto je gotovina zlocinac..

de ba, malo razmisljaj.. i ne pokusavaj biti duhovit, ne ide ti
novalic

Post by novalic »

da pamtis wrote:
mozete vi sada napisati, nisu isti zlocini.. itd.. sve ja to znam, ali zlocin je zlocin.. i jedan jedini.. za zlocin ima i kazna, koliko je ta kazna simbolicna, to je druga diskusija, ali je i te kako vazno da se cuje ono KRIV JE..
............u Hagu se sudi pojedincima a ne "politici" ako se bude sudilo "Milosevicevoj politici" ode sve u 3pm zato ne moze.....mir mir niko nije kriv.......
u hagu se ne moze suditi pojedincima.. ne budali.. pa nisu pojedinci ratovali, nego u sklopu nekoga ili necega.. postoje osobne odgovornosti, ali, ako ikako realno pogledas, uvijek je nekoga bilo gore...

samo sto oni gore nisu redovno odgovarali..
mIRCerka

Post by mIRCerka »

danas wrote:
mIRCerka wrote:

nesposobnost vecine vjernika da se dobro zagledaju u njihove vjerske institucije mi ostaje dozivotna misterija.
problem je u tom prisvojnom pridjevu NJIHOVE...bitno je da je nesto NJIHOVO, ili MOJE, ili NASE i nebitno je potpuno da li je to dobro ili ne...dokle god je nase... :roll:
da pamtis

Post by da pamtis »

sada je vatikan kriv sto je gotovina zlocinac..
:D ne vjerujem mislim da Carla kaze da je :D kriv vatikan zato sto je gotovina na slobodi ati kako hoces :D
novalic

Post by novalic »

moze bit'.. samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...

to mi je posve nelogicno, eto 8-)
da pamtis

Post by da pamtis »

u hagu se ne moze suditi pojedincima..
citaj slucaj milosevic.................... :( da li je osudena Miloseviceva politika............da li se sudi politici SDS ?????????..........
novalic

Post by novalic »

zar se to moze odvojiti ?????
mostarac

Post by mostarac »

novalic wrote:moze bit'.. samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...

ne bi im bilo prvi put

Pa ko je onolike fasiste izvuko od ruke pravde nakon drugog svjetskog rata i dobro se okoristio njihovim plijenom koji uzese od zrtava
da pamtis

Post by da pamtis »

samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...
.............mozda pojedinci........a Carla je "udarila" po glavi.........
Prenj

Post by Prenj »

novalic wrote:zar se to moze odvojiti ?????
Zlocinci su, u potrazi za zaklonom, ucinili SVE da svoje zlocine maskiraju narodom kojem pripadaju.

Sjeca li se ko kada je koji mjesec prije rata V. Ostojica isprebijao ljubomorni muz, a on onda iskoristio priliku i galamio u korist srpstva i isticao svoju nesebicnu 'zrtvu'?
da pamtis

Post by da pamtis »

umro je mostar wrote:
novalic wrote:moze bit'.. samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...

ne bi im bilo prvi put

Pa ko je onolike fasiste izvuko od ruke pravde nakon drugog svjetskog rata i dobro se okoristio njihovim plijenom koji uzese od zrtava
Image
da pamtis

Post by da pamtis »

Prenj wrote:
Zlocinci su, u potrazi za zaklonom, ucinili SVE da svoje zlocine maskiraju narodom kojem pripadaju.

Sjeca li se ko kada je koji mjesec prije rata V. Ostojica isprebijao ljubomorni muz, a on onda iskoristio priliku i galamio u korist srpstva i isticao svoju nesebicnu 'zrtvu'?
Image
Amfilohije... :D :D
danas

Post by danas »

da pamtis wrote:
Prenj wrote:

Image
Amfilohije... :D :D
jarane...
nisu napravili taj deterdzent koji ovo moze oprati.... :roll:
novalic

Post by novalic »

umro je mostar wrote:

ne bi im bilo prvi put

zar mislis da im poslije toga nije doslo iz guzice u glavu.. u poredjenju.. komunikacije poslije II sv. rata i sada.. ako su mislili da se tada nesto moze sakriti.. pa nisu oni bas toliko naivni..
novalic

Post by novalic »

da pamtis wrote:
samo ne mislim da bi vatikan stavljao u parantezu svoj kredibilitet radi jednog gotovine...
.............mozda pojedinci........a Carla je "udarila" po glavi.........
to ja tebi i govorim, ona je pametno napravila, tuce tamo gdje ce napraviti najvise buke, a ovi, da bi ih carla ostavila na miru, pritisnuce.. franjevce.. i gotovina ce u hag...

ps

oprostite, ponijele me iluzije 8-) :D
mostarac

Post by mostarac »

novalic wrote:
umro je mostar wrote:

ne bi im bilo prvi put

zar mislis da im poslije toga nije doslo iz guzice u glavu.. u poredjenju.. komunikacije poslije II sv. rata i sada.. ako su mislili da se tada nesto moze sakriti.. pa nisu oni bas toliko naivni..
naravno da im je doslo iz guzice u glavu. Sada to rade mnogo pametnije. Bola sve su vjerske institucije iste. Iako vjera propovjeda dobro i u svom temelju svaka vjera ima dobro svih ljudi vjerske institucije su glavni izvori i proizvodjaci zla na ovom svijetu. Ne treba biti mnogo pametan da se to skonta.
novalic

Post by novalic »

nisu.. varas se.. nisu vjerske institucije nego ljudi.. jedanputa razgraniciti vjeru.. i Boga.. od nesavrsenog ljudskog bica.. ne bi bilo lose
Post Reply