BiH je trenutno teritorijalno okupirana i podjeljena drzava

Da li su po vasem misljenju RBiH i njen Bosanskohercegovacki narod i nacija okupirani od Srba, Hrvata, Bosnjaka/Sandzaklija?

Da, ostavicu svoj komentar zasto mislim da je tako
16
43%
Ne, ostavicu svoj komentar zasto mislim da nije tako
7
19%
Ne znam, neka mi drugi razjasne situaciju zasto je BH okupirana drzava
1
3%
Glupa ti je i tema i pogled na politicku i teritorijalnu situaciju u BiH
13
35%

Total votes: 37

Thanatos

Post by Thanatos »

hananah wrote:Konfederacija sa Hrvatskom je jedini ispravan put u kojim Bosna treba da ide :)
Nešto kao Benelux. :)
Crobos
Kako trekerski :-)
hananah

Post by hananah »

Ma Crobos sve do be pasaluka :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Hananah je očito, u hrvatsko-katoličkoj fazi svojega odrastanja :-)

Uz budistički način života i muslimansko podrijetlo, hananah nam je živući primjer nutarnje frustracije uzrokovane k tome i prekomjernom tjelesnom težinom :)

Bravo, Hano !

A od te konfederacije - ništa ni u šali :)

Polahko, bit će dana za mejdana, sve u skladu sa Ženevskom konvencijom i ljudskim pravima:)
Shoba

Post by Shoba »

samo Bosna.......ni sa kim vise..........drzava ravnopravnih gradjana, i vozdra.........
hananah

Post by hananah »

Ahmede svaka ti se pozlatila i svaka ti iz rukava vode dala :D
Htio ti ne htio bit ce Crobos :)
hananah

Post by hananah »

Ahmede, ako si jos tu :D Reci nam o svom identitetu nesto posto imas samo 2 posta pa ti se ne moze u trag uci, ono koji su sve klonovi, nikovi itd. tvoji, posto ti ne uspjeva da se odrzis nesto dugo na forumu pod jednim nikom, neces tako ni u Evropu ni u Crobos :D
p.s. Kojeg si ti podrijetla Hrvatskog ili??????? nadje li se gdje :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Hanice, ja sam Hrvatski plemić, koji još uvijek snije sanak o velikoj nam Hrvatskoj u pravoj vjeri - dini-islamu :)

Inshaalah enteallah, da se i mi Hrvati,okupamo svjetlom istine!
hananah

Post by hananah »

Poturceni Hrvatski plemic :roll:
I moji su poturceni, a ne znam jesu li plemici bili, moram to malo proceprkati :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Upravo tako, Hanice, poturčeni hrvatski plemić, čiji su preci , zahvaljujući dobrohotnosti katoličkih sunarodnjaka,morali napustiti, potkraj 18 stoljeća svoju rodnu grudu , danas u sastavu kiflice :)

No, na svu sreću, izgubljeno se namirilo s ovu stranu Save :)

I uzgred, izgubio hrvatski nacionalni osjećaj, zgrabivši čvrsto Bošnjačko ponosno ime !

No, ako bi se moji bivši sunarodnjaci opredijelili za svjetlo Kur"ana, rado bih se opet Hrvatom zvao :)
hananah

Post by hananah »

Znaci da si ipak za Crobos :)
A da li bi se vratio vjeri pradjedova :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Hano,nijesam ti od ovih lutajućih, a do sada sam samo bio revnosan čitač i analitičar napisanog na ovom forumu :)

Pa me želja povukla da se registriram i napišem svoj prvijenac na koncu ovoga dvadeset prvog dana rujna mjeseca!

Hano, nijesam od tebe očekivao provokacije ala Srbistan :)

Ne, nema govora o povratku vjeri pradjedova, pa iz nje smo utekli,zar ne? :)

Hvala Bogu na tome, uz dužno poštovanje prema izboru svakog od nas ! :)
hananah

Post by hananah »

uuuuuuuu pa ti si od one sorte koju ne mogu ni na mapi :( hajd bog :D
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Bog, Hano :D na pravi put da nas uputi :)

Ja ti ljuede ne dijelim na one koji su na mapi ili mimo nje :)

Ja sve ljude, jednostavno, volim, neke manje, neke više.....no, volim ljudski rod :)

I ćafire,zamisli :)
El_Comunista

Post by El_Comunista »

Mozda da se ugledamo na Veliku Britaniju. Sta mislite zasto Skoti i Velsani imaju svoje nacionalne reprezentacije ?!
Zato sto ne zele da se odreknu svog nacionalnog identiteta !
Tako isto,slozicu se da bude jedna BiH ali kada Republika Srpska bude imala svoju reprezentaciju u svim sportovima !
Ovako je to samo jedno ugnjetavanje pojedinih pro-bosnjackih nacionalista i pokusaj da se napravi ono sto nije islo !
Znaci zaboravi na taj BiH identitet, Srbi su prvi koji ga nece nikada prihvatiti ali u zelji za mirom,slobodom i prosperitetom kada dobijemo ono gore sto sam naveo voljecemo i mi BiH !
Ovako je BiH samo vjestacka tvorevina i mogla bih se raspasti !
Ustav BiH treba doradjivati ali ne ici ka unitarizaciji nego ka decentralizaciji koja ce 10000 % biti garant mira i opstanka sva tri BH naroda ! Ovako Bosnjaci samo rade na stetu Srba i trude se da probude stare uspomene. Kazem neki,ne svi. Svijetal primjer je Senad Avdic !
da pamtis

Post by da pamtis »

Beograd za svjedoke pozvao generale Mekenzija i Rouza

Bivši potpredsjednik Karadžićeve vlade za unutrašnju politiku, a danas ombudsmen BiH Vitomir Popović, beogradski muftija Hamdija Jusufspahić, kanadski i britanski generali Luis Mekenzi i Majkl Rouz pojaviće se krajem februara naredne godine pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu kako bi svjedočili u korist Srbije i Crne Gore u odbrani od bh. tužbe za genocid, saznaje Oslobođenje iz pouzdanih izvora

Navedene osobe nalaze se na listi 13 svjedoka odbrane, koju je pravni zastupnik SCG Radoslav Stojanović dostavio Sudu u Hagu 9. septembra.

Pravni tim SCG će, takođe, na glavnom ročištu u slučaju bh. tužbe čiji je početak zakazan za 27. februar 2006. godine u Hagu izvesti u odbranu i generala Aleksandra Dimitrijevića, bivšeg šefa obavještajne službe Jugoslavije. Dimitrijević će, zajedno sa nekadašnjim komandantima UNPROFOR-a Rouzom i Mekenzijem, svjedočiti o odnosima Vojske RS i JNA, kasnije Jugoslavenske armije, tokom agresije na BiH.

Traktat o ratnoj propagandi držaće Lazar Lalić, bivši novinar Miloševićevog medijskog bastiona RTV Srbije, a u odbranu od optužbi za genocid staće i Zoran Lilić koji se na funkciji predsjednika SR Jugoslavije nalazio od 1993. do 1997. godine. SCG najavljuje izvođenje svjedoka Vladimira Lukića, koji je od 20. januara 1993. do 18. augusta 1994 godine vodio Vladu RS.

Pozvan je i njegov kolega iz Vlade Srbije Dušan Mihajlović. On je od 1992. do 1999. sudjelovao u radu Vlade Srbije na različitim funkcijama, da bi se kasnije pridružio opoziciji. Vladimir Miličević, bivši načelnik kruševačke policije, svjedočiće o tome kako su Bošnjaci, koji su u julu 1995. izbjegli ispred genocida u Srebrenici, kasnije ugošćeni u Žepi u njegovoj zoni odgovornosti.

Među svjedocima odbrane pojaviće se i srbijanski opozicionar Dragoljub Mićunović, te Žan Pol Sardon, direktor Nacionalnog instituta za demografska istraživanja Francuske. Sardon bi trebao iznijeti podatke ovog instituta o broju žrtava u BiH od 1992. do 1995. godine. Na kraju pravni tim SCG pozvaće i Hoze Kutiljera, bivšeg sekretara Evropske zajednice koji bi trebao objasniti zašto je odbijen mirovni plan iz 1992. godine, te kakvu je ulogu imala tzv. srpska republika BiH u toku mirovnih pregovora te godine.

Osim što je dostavila listu svjedoka, SCG je ponovo zatražila od Međunarodnog suda pravde u Hagu da preispita svoju nadležnost u slučaju bh. tužbe protiv SCG. Sud u Hagu je od 1993. godine, kada je BiH podigla tužbu protiv tadašnje SR Jugoslavije, u tri navrata vijećao po istom zahtjevu i proglasio se nadležnim. No, prema pravilima Suda, svaka od strana ima pravo obnoviti ovaj zahtjev u svakom dijelu procesa.

BiH izvodi američke i britanske eksperte

Za razliku advokata odbrane, koji na glavnom ročištu planiraju izvesti niz svjedoka, uglavnom bivših funkcionera i oficira, tim pravnika koji zastupa tužbu BiH sa Van den Bizenom opredijelio se za drugačiju strategiju koja zahtjeva daleko manje vremena za iznošenje dokaza.

Predstavnici bh. tužbe će pred Međunarodni sud u Hagu izvesti tri međunarodna eksperta za urbicid, istoriju i vojne odnose na Balkanu.

Direktor Dokumentacionog centra iz SAD Andreas Ridlmajer iznijeće, između ostalog, podatke o rušenju kulturnih i vjerskih spomenika tokom agresije na našu zemlju. Američki historičar Robert Donia će, uz ostalo, objasniti genezu agresije na BiH, a penzionisani general britanske vojske Ričard Danat će iznijeti eskpertne podatke o učešću Vojske SR Jugoslavije na području BiH i vojnoj logističkoj podršci koju je susjedna država pružala Karadžićevom režimu tokom agresije na BiH.

Ovaj britanski ekspert se već pojavljivao kao svjedok u slučajevima koji su vođeni pred Međunarodnim tribunalom za zločine počinjene na području bivše SFRJ.

Hamdija Jusufspahić Image da li hamdija i sad radi za UDBU ????
No_Comment

Post by No_Comment »

da pamtis wrote:
Beograd za svjedoke pozvao generale Mekenzija i Rouza

Bivši potpredsjednik Karadžićeve vlade za unutrašnju politiku, a danas ombudsmen BiH Vitomir Popović, beogradski muftija Hamdija Jusufspahić, kanadski i britanski generali Luis Mekenzi i Majkl Rouz pojaviće se krajem februara naredne godine pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu kako bi svjedočili u korist Srbije i Crne Gore u odbrani od bh. tužbe za genocid, saznaje Oslobođenje iz pouzdanih izvora

Navedene osobe nalaze se na listi 13 svjedoka odbrane, koju je pravni zastupnik SCG Radoslav Stojanović dostavio Sudu u Hagu 9. septembra.

Pravni tim SCG će, takođe, na glavnom ročištu u slučaju bh. tužbe čiji je početak zakazan za 27. februar 2006. godine u Hagu izvesti u odbranu i generala Aleksandra Dimitrijevića, bivšeg šefa obavještajne službe Jugoslavije. Dimitrijević će, zajedno sa nekadašnjim komandantima UNPROFOR-a Rouzom i Mekenzijem, svjedočiti o odnosima Vojske RS i JNA, kasnije Jugoslavenske armije, tokom agresije na BiH.

Traktat o ratnoj propagandi držaće Lazar Lalić, bivši novinar Miloševićevog medijskog bastiona RTV Srbije, a u odbranu od optužbi za genocid staće i Zoran Lilić koji se na funkciji predsjednika SR Jugoslavije nalazio od 1993. do 1997. godine. SCG najavljuje izvođenje svjedoka Vladimira Lukića, koji je od 20. januara 1993. do 18. augusta 1994 godine vodio Vladu RS.

Pozvan je i njegov kolega iz Vlade Srbije Dušan Mihajlović. On je od 1992. do 1999. sudjelovao u radu Vlade Srbije na različitim funkcijama, da bi se kasnije pridružio opoziciji. Vladimir Miličević, bivši načelnik kruševačke policije, svjedočiće o tome kako su Bošnjaci, koji su u julu 1995. izbjegli ispred genocida u Srebrenici, kasnije ugošćeni u Žepi u njegovoj zoni odgovornosti.

Među svjedocima odbrane pojaviće se i srbijanski opozicionar Dragoljub Mićunović, te Žan Pol Sardon, direktor Nacionalnog instituta za demografska istraživanja Francuske. Sardon bi trebao iznijeti podatke ovog instituta o broju žrtava u BiH od 1992. do 1995. godine. Na kraju pravni tim SCG pozvaće i Hoze Kutiljera, bivšeg sekretara Evropske zajednice koji bi trebao objasniti zašto je odbijen mirovni plan iz 1992. godine, te kakvu je ulogu imala tzv. srpska republika BiH u toku mirovnih pregovora te godine.

Osim što je dostavila listu svjedoka, SCG je ponovo zatražila od Međunarodnog suda pravde u Hagu da preispita svoju nadležnost u slučaju bh. tužbe protiv SCG. Sud u Hagu je od 1993. godine, kada je BiH podigla tužbu protiv tadašnje SR Jugoslavije, u tri navrata vijećao po istom zahtjevu i proglasio se nadležnim. No, prema pravilima Suda, svaka od strana ima pravo obnoviti ovaj zahtjev u svakom dijelu procesa.

BiH izvodi američke i britanske eksperte

Za razliku advokata odbrane, koji na glavnom ročištu planiraju izvesti niz svjedoka, uglavnom bivših funkcionera i oficira, tim pravnika koji zastupa tužbu BiH sa Van den Bizenom opredijelio se za drugačiju strategiju koja zahtjeva daleko manje vremena za iznošenje dokaza.

Predstavnici bh. tužbe će pred Međunarodni sud u Hagu izvesti tri međunarodna eksperta za urbicid, istoriju i vojne odnose na Balkanu.

Direktor Dokumentacionog centra iz SAD Andreas Ridlmajer iznijeće, između ostalog, podatke o rušenju kulturnih i vjerskih spomenika tokom agresije na našu zemlju. Američki historičar Robert Donia će, uz ostalo, objasniti genezu agresije na BiH, a penzionisani general britanske vojske Ričard Danat će iznijeti eskpertne podatke o učešću Vojske SR Jugoslavije na području BiH i vojnoj logističkoj podršci koju je susjedna država pružala Karadžićevom režimu tokom agresije na BiH.

Ovaj britanski ekspert se već pojavljivao kao svjedok u slučajevima koji su vođeni pred Međunarodnim tribunalom za zločine počinjene na području bivše SFRJ.

Hamdija Jusufspahić Image da li hamdija i sad radi za UDBU ????
D. P. mozda si trebo posebnu temu otvoriti o ovome... ;) :D
rajvosa

Post by rajvosa »

hananah wrote:Konfederacija sa Hrvatskom je jedini ispravan put u kojim Bosna treba da ide :)

Hoces reci EU........
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Neda mi se puno pisat pa cu biti kratak
Prvo tema je bezvezna mogao bih i ja postavit temu o dali je Srbija i njen srbijanski narod okupiran od Srba.
Drugo konfederacija sa onima koji su nedavno izvrsili agresiju na Bosnu i Hercegovinu i pokusali istrjebit Bosnjake te i danas pokazuju svoju pro-ustasku politiku je nemoguca.
Trece komunisto znas li da Skotska i Wales nisu stvorene agresijom na Engelsku i nije tu bilo istjebljenja Engleza onda sigurno nebi uopste bila Velika Britanija koja je zajednica vise drzava to BiH nije. I sa takvim idejama o nekoj vecoj nezavisnosti RS su samo pokusaji pro-cetnickih politicara da uspiju sa onim sto nisu uspjeli u agresiji na Bosnu i Hercegovinu
I cetvrto opet kazem tema je bezvezna i Ahmede nemoj bolan sanjat i nauci se da se nebira nacija po vjeri ti ako ces biti Hrvat to budi iako su oni budisti ako neces nemoj.
I peto opet tema je bezvezna.
_galaksija

Post by _galaksija »

Bosna i Hercegovina jos nije usla u 21 vijek,pa kako ce u EU?Za BiH nema nikakvog izlaza ni rjesenja,nju je zauvijek okruzio Kineski zid,koji joj neda da udje u 21 vijek i EU i jos mnogo cega :(
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Jest baš vala a koji su to ili koje su to crne rupe ? :D :D
Ko je po tebi u regiji ušao da ne kažem unišao u 21-i vijek ?
_galaksija

Post by _galaksija »

manijak1 wrote::oops: :D Jest baš vala a koji su to ili koje su to crne rupe ? :D :D
Ko je po tebi u regiji ušao da ne kažem unišao u 21-i vijek ?
Da li bi volio da ti to sapnem na uho? :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ne bih :D to volio :D .
Ali ........skaži pažalusta :D :D
_galaksija

Post by _galaksija »

manijak1 wrote:Ne bih :D to volio :D .
Ali ........skaži pažalusta :D :D
ni ja dusho :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Čuj dušo pa hoće pa ne bi đe si ti ? ........a što ne kažeš ko je to u 21 vijeku na Balkanu :?
_galaksija

Post by _galaksija »

manijak1 wrote::oops: Čuj dušo pa hoće pa ne bi đe si ti ? ........a što ne kažeš ko je to u 21 vijeku na Balkanu :?
Ja misla ti dovoljno pametan da sam skontas ko je u 21 vijeku ne na Balkanu!!!!!!! vec u Bosni fraeru!Ili zaboravljas ili ne znas da razlikujes Balkan od BiH :roll:
Post Reply