Za kralja i otadžbinu

Amadeus II

#26 Re: Za kralja i otadžbinu

Post by Amadeus II »

mr__bosnjak wrote:
Tacno.
Crna Gora nije ikada bila dio Srbije nego potice od Duklje koju su stvorili Slaveni(puno Iliri koji su prihvatili slavenski jezik) na jugu Balkana. Ona je prvo bila Duklja, pa Zeta, pa Crna Gora. I njen narod je uvijek koje je god vjere bio nezavisan od Srba koji su drugog porijekla(iranskog) od Crnogoraca.
Srbi su poslije okupacije Crne Gore ubijali i zlostavljali Crnogorce i bile su zestoke borbe izmedzu srpskih i crnogorskih vojnika pri stvaranju kaljevine SHS sto je vecinom zaobilazeno u historiji.
Eh poslije su Crnogorci posrbljavani i postali dosta pro-srpski orijentisani i ucestvovali u Cetnicima i u ubijanju i zlostavljanju Bosnjaka neznajuci da su samo sredstvo za Srbe u stvaranju velike Srbije.
Poslije Titovog vremena kada je cetnistvo opet zavladalo drugi su se sjetili i oslobodili ali ne Crnogorci koji su otisli sa Srbima u ubijanje i zlostavljanje neznajuci da ih isto ceka ako se odjednom Srbi predomisle kada im vise nisu potrebni.
I sada se ko Crnogorci nesto osvjecavaju pa Srbi pucaju pricu o kriminalu i dobrom polozaju Crnogoraca(koda nema kriminalnih i bogatih Srba). I ko pricaju kako smeta Crna Gora Srbiji a kada im zatreba neko za rat, more ili jednostavno zavesnika(za iskoristiti) onda kome vec Crnoj Gori.
Crnogorci bi ako bi razmislili vidjeli da imaju vece prijatelje u Bosnjacima, Albancima i Hrvatima ali sta ces kad imaju svoju "bracu".
Haj cao
Genijalno....
Pa kakvu si ti istoriju učio, samo da mi je znati?
Najjači dio:
Srbi su poslije okupacije Crne Gore ubijali i zlostavljali Crnogorce i bile su zestoke borbe izmedzu srpskih i crnogorskih vojnika pri stvaranju kaljevine SHS sto je vecinom zaobilazeno u historiji.
Hahaha...
I onda...
Eh poslije su Crnogorci posrbljavani i postali dosta pro-srpski orijentisani i ucestvovali u Cetnicima i u ubijanju i zlostavljanju Bosnjaka neznajuci da su samo sredstvo za Srbe u stvaranju velike Srbije.
Hahahaha...

Jesi li ovo sam smislio ili si negdje pročitao?
Baš ti dobro ide istorija...
Ispadoše crnogorci neki srpski janjičari?
A šta kaže tvoja istorija o crkvi u Crnoj Gori???
Kako to da nije nikada postojala crnogorska pravoslavna crkva, nego su sve crkve u CG srpske pravoslavne crkve?
El_Comunista

#27 Re: Za kralja i otadžbinu

Post by El_Comunista »

Amadeus II wrote:
mr__bosnjak wrote:
Tacno.
Crna Gora nije ikada bila dio Srbije nego potice od Duklje koju su stvorili Slaveni(puno Iliri koji su prihvatili slavenski jezik) na jugu Balkana. Ona je prvo bila Duklja, pa Zeta, pa Crna Gora. I njen narod je uvijek koje je god vjere bio nezavisan od Srba koji su drugog porijekla(iranskog) od Crnogoraca.
Poslije Titovog vremena kada je cetnistvo opet zavladalo drugi su se sjetili i oslobodili ali ne Crnogorci koji su otisli sa Srbima u ubijanje i zlostavljanje neznajuci da ih isto ceka ako se odjednom Srbi predomisle kada im vise nisu potrebni.
I sada se ko Crnogorci nesto osvjecavaju pa Srbi pucaju pricu o kriminalu i dobrom polozaju Crnogoraca(koda nema kriminalnih i bogatih Srba). I ko pricaju kako smeta Crna Gora Srbiji a kada im zatreba neko za rat, more ili jednostavno zavesnika(za iskoristiti) onda kome vec Crnoj Gori.
Crnogorci bi ako bi razmislili vidjeli da imaju vece prijatelje u Bosnjacima, Albancima i Hrvatima ali sta ces kad imaju svoju "bracu".
Haj cao
Genijalno....
Najjači dio:
Hahaha...
I onda...
Hahahaha...

Kako to da nije nikada postojala crnogorska pravoslavna crkva, nego su sve crkve u CG srpske pravoslavne crkve?
Pogledaj sta pise na ulazu u Stari grad u Budvi i vidjeces da sve ovo tvoje pada u vodu !
manijak1

Post by manijak1 »

:oops:
Pogledaj sta pise na ulazu u Stari grad u Budvi i vidjeces da sve ovo tvoje pada u vodu !
Prije zemljotresa ili ono što je postavljeno 1989 ? :D
breskva

Post by breskva »

crnogorci hoce da se odvoje od srbije jer im je postala teret,
E da mi je da znam kakav im je Srbija teret :?
Sva ministarstva i diplomatska predstavnistva(a odnos abasadora fifti-fifti) se finansiraju iz budzeta republike Srbije, Vojska iz budzeta rep Srbije, sportske manifestacije, i bla bla bla, pa to je najsmesnija drzava na svetu...ma dajte ljudi nismo deca :oops: ..jedino sto oni nebi bas da dele je lova sa primorja, sto oni zarade njihovo, a sto zajedno zaradimo delimo :D

Da se nelazemo nema od toga nista, Crna Gora ce naj verovatnije biti nezavisna, ali sta cemo sa vise od 35% ljudi koji nisu za otcepljenje, a ako nebudu krali na referendumu mozda i vise :shock:
Politika se siluje u Crnoj Gori :D
breskva

Post by breskva »

Manijace jedan, ala si poranio, jel zalivas bastu tako rano :D
Jel se pakujes za Dojcland :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Jel se pakujes za Dojcland
Ma jok.

Poranio u Crnu Goru na izbore...
breskva

Post by breskva »

Ma jok.

Poranio u Crnu Goru na izbore...

Pa bas je poranio :D
manijak1

Post by manijak1 »

breskva wrote:Manijace jedan, ala si poranio, jel zalivas bastu tako rano :D
Jel se pakujes za Dojcland :D
Srećo :oops: uzeo sam za tebe po povoljnoj cijeni papirne maramice Violeta ( cenerXcener = 1 KM :D ) vrlo djelotvorno skidaju šminku koja se razmazuje od suza :( :( :D bašču vazda pazim da ne izraste korova i da ne presahne :oops: :D .
Prvo San Marino pa ćemo onda razmišljati o srijedi i šta nam je činiti jer nismo navikli biti agresori :D :D .
:oops: Breskvo tebi treba viza :oops: vadiš li je ? :D :D
A sada drugi dio našeg jutarnjeg dijaloga :D :D
E da mi je da znam kakav im je Srbija teret
Da pitaju nekoga iz bivših republičkih organa Slovenije , Hrvatske , BiH , Makedonije kakav nije [ mogu se uključiti i delegati iz AP Kosovo ( vot is Metohija ? :D ? :D :D) i Vojvodine ] kakav nije :D :D .
More :D :D luka Bar :D ima neki značaj ?
Pa od Herceg Novog do Budve :D :D kol'ko je mornara na ratnim brodovima ? ( brodovi su dotrajali i spori :D )
ali sta cemo sa vise od 35%
koji nisu da CG bude nezavisna ?
Da otpočnu s balvanima ? ( nemaju više tenkova ? ) :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Nesferatu drži se teme :oops: i ne iznosi povjerljive podatke javno ..........Breseku :oops: volim ja tebe :D :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Da otpočnu s balvanima ?
Daj boze.

Da i mi sta profitiramo dok drugi ratuju....

Treba to staviti u oglase. Povoljno balvani za revolucije. Popust crnogoricama i siftarima.
breskva

Post by breskva »

Neznam dali je to zato sto sam plavusa :D ali ja tebe ama bas nista ne razumem od jutros :D , no nema veze i onako sam navikla da vodim monologe na ovom forumu :D

Viza nam netreba, prosvercovacemo se preko granice :D , a maramice zadrzi posto moze da se desi da zaplacem ... ali od smeha :D

Ps. I ja tebe :D
manijak1

Post by manijak1 »

Jaznamzaštomenerazumiješkadajeriječoteškimtemama :D
Alinajvažnijesirazumjela :D
P.S Umrijećunoćasodljepote :oops: :D
breskva

Post by breskva »

Nisuovotesketemeovosuglupeteme :D koznamozdatejanamrnonerazumem :)

punopzodravauzpesmu"zarjadatibrisemsuze" :D
mr__bosnjak

#39 Re: Za kralja i otadžbinu

Post by mr__bosnjak »

Amadeus II wrote:
mr__bosnjak wrote:
Tacno.
Haj cao
Genijalno....
Najjači dio:
Hahaha...
I onda...
Hahahaha...

E ovaki tipovi ko ti me fakat nerviraju.
Prvo historiju crnogorsku sam citao na vise stranica koje su pisale razne nacionalnosti i uvijek je i po podacima i dokazima dokazano to sto sam napisao ali tebi neodgovara.
Drugo i u BiH su vecinom SPC ali su opet bili Bosnjaci pravoslavci i njihove crkve su bile pod upravom Istanbulske Patrijarhije a ne beogradske koja tek kasnije za skupe pare ulazi u BiH poslije posrbljavanja Bosnjaka.
A Crnogorci su ja mislim imali Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu pa je i sad hoce ali je u posrbljavanju Crnogoraca bila ukinuta.
Nemoj ti samo citat historiju na srpskim stranam pa dolazit i prosipat svoju pamet.
Haj cao.
joker

Post by joker »

Breskvice, cuj sta je sa onih 35% koji ne zele. Tako je pocelo i u SLO (staje sa onih 187 Srba sto nece nezavisnost), pa u CRO (sta je sa onih 15-tak%), pa u BiH (sta je sa onih 31%)...

A sta je sa onih 65% sto hoce nezavisnost?! Ipak je njih vise, je l' de?

Ma kad vam toliko smetaju i kada vas gule pustite ih sta se palite. Bice vam bolje bez njih.

A o AUTOKEFALNOSTI je glupo pricati i ovdje nekom nesto dokazivati. Pa i u Makedoniji SPC unosi razdor u pravoslavnu crkvu. Da mozete i za Grcku pravoslavnu crkvu bi rekli da je srpska. Nije sve sto je pravoslavno ujedno i srpsko. E to je vas problem...
Amadeus II

#41 Re: Za kralja i otadžbinu

Post by Amadeus II »

mr__bosnjak wrote: E ovaki tipovi ko ti me fakat nerviraju.
Prvo historiju crnogorsku sam citao na vise stranica koje su pisale razne nacionalnosti i uvijek je i po podacima i dokazima dokazano to sto sam napisao ali tebi neodgovara.
Drugo i u BiH su vecinom SPC ali su opet bili Bosnjaci pravoslavci i njihove crkve su bile pod upravom Istanbulske Patrijarhije a ne beogradske koja tek kasnije za skupe pare ulazi u BiH poslije posrbljavanja Bosnjaka.
A Crnogorci su ja mislim imali Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu pa je i sad hoce ali je u posrbljavanju Crnogoraca bila ukinuta.
Nemoj ti samo citat historiju na srpskim stranam pa dolazit i prosipat svoju pamet.
Haj cao.

Ma gdje si čitao, pitam te?
A to što ti misliš da su crnogorci imali crnogorsku pravoslavnu crkvu(ukinutu u posrbljavanju crnogoraca hahahahhaa) griješiš, a posrbljavanje crnogoraca je najjače što si ikad smislio...
A ako te nerviram šta da ti radim, ti mene ne možeš baš iznervirati...
Treba ti u ovom slučaju još mnogo argumenata!
I na kraju konkretna pitanja:
Gdje je, ko je ikada posrbio ijednog crnogorca?
Gdje je i kada je postojala crnogorska pravoslavna crkva?
A pošto nećeš znati odgovoriti na ova pitanja, najbolje je da prekineš pisanje na ovu temu...
breskva

Post by breskva »

Breskvice, cuj sta je sa onih 35% koji ne zele. Tako je pocelo i u SLO (staje sa onih 187 Srba sto nece nezavisnost), pa u CRO (sta je sa onih 15-tak%), pa u BiH (sta je sa onih 31%)...

A sta je sa onih 65% sto hoce nezavisnost?! Ipak je njih vise, je l' de?

Ma kad vam toliko smetaju i kada vas gule pustite ih sta se palite. Bice vam bolje bez njih.

A o AUTOKEFALNOSTI je glupo pricati i ovdje nekom nesto dokazivati. Pa i u Makedoniji SPC unosi razdor u pravoslavnu crkvu. Da mozete i za Grcku pravoslavnu crkvu bi rekli da je srpska. Nije sve sto je pravoslavno ujedno i srpsko. E to je vas problem...

Joker,
Jel znas ti sta se zapravo desilo u Skoplju i zasto postoji konflikt medju crkvama?
Znas sta ja sam ustvari zalutala na ovu temu, niti sam u Srbiji niti sam vernik...ja sam samo htela da kazem svoje misljenje a zato valjda forum i sluzi...i naravno da kazem manijaku da se pakuje :D
Ajd uzdravlje :D

PS Niko nji ne drzi nego neda im Solana nigde da idu 8)
Ako neko moze da obeca tih 35% da niko nece da ih dira iako su se popisali kao Srbi, da ce ostati na svojim radnim mestima onda bujrum, ali mislim da Beograd nebi podneo novi nalet izbeglica( naravno svi bi u Beograd :D Crnogorci)..
Chameleon05

#43 Re: Za kralja i otadžbinu

Post by Chameleon05 »

Amadeus II wrote:
Haj cao.

A to što ti misliš da su crnogorci imali crnogorsku pravoslavnu crkvu(ukinutu u posrbljavanju crnogoraca hahahahhaa) griješiš, a posrbljavanje crnogoraca je najjače što si ikad smislio...
A pošto nećeš znati odgovoriti na ova pitanja, najbolje je da prekineš pisanje na ovu temu...

@Amadeus

Ne vrijedi ti raspravljati se sa mr_bošnjakom on uvijek bifla svoje. Informacije nalazi uglavnom na ovakvim mjestima.
gavrilo

Post by gavrilo »

ja predlazem da izadjete na ulice i demonstrujete za veca prava ugrozenih crnogoraca... vidim da nemate mira :oops:
breskva

Post by breskva »

ja predlazem da izadjete na ulice i demonstrujete za veca prava ugrozenih crnogoraca... vidim da nemate mira

:kiss: ko diro?
joker

Post by joker »

Popis u Crnoj Gori iz 2003. godine:
Crnogorci 41%
Srbi 30%
Bosnjaci i Muslimani 14%
Albanci 7%
Hrvati 1%
Ostali 7%

Vjeroispovijesti:
pravoslavna 70%
islam 21%
katolicka 4%
ateisti i ostali 5%

E sad Breskvice gdje ti nadje onih 35% Srba?

P.S. Ovo je popis kad jos nije bila jasno izrazena teznja za nezavisnoscu. U medjuvremenu se vjerovatno broj onih koji se opredjeljuju kao Crnogorci povecao, izmedju ostalog, i zbog povecanja samosvijesti. Takodje, ne mislim ni da su Albanci, Bosnjaci (Muslimani), Hrvati i ostali istomisljenici sa Srbima. Tako se da zakljuciti da Srbi i u CG zele sprovesti teror manjine nad vecinom (kao i u SLO, CRO, BIH).
Arminovski

Post by Arminovski »

mr__bosnjak

#48 Re: Za kralja i otadžbinu

Post by mr__bosnjak »

Amadeus II wrote:
Haj cao.

Nisam ti ja ucitelj historije da te ucim i odgovaram(pospan sam nemogu sad) nego idi ti negdje osim na srpske nastave historije skupa sa Arminovskijem a povedi i breskvu pa se onda vrati.
I bas mi je drago sto te nenerviram i evo i ti mene sve manje.
Arminovski

#49 Re: Za kralja i otadžbinu

Post by Arminovski »

mr__bosnjak wrote: Nisam ti ja ucitelj historije da te ucim i odgovaram(pospan sam nemogu sad) nego idi ti negdje osim na srpske nastave historije skupa sa Arminovskijem a povedi i breskvu pa se onda vrati.
I bas mi je drago sto te nenerviram i evo i ti mene sve manje.
mr_bosnjak: Nisi skonto ironiju jarane... ne zelim da se upustam u ovu diskusiju a slucajno sam naisao na ovu sliku i bila mi smijesna. Covjek je toliko bio zasluzan da je umalo dospio na novcanicu... A sad je sad u zatvoru tj tu gdje i treba.

Sad molim te prepravi svoju poruku tj izbrisi moje ime u njoj.
Shoba

Post by Shoba »

postoji samo jedan nacin kako se rjesavaju ovakvi problemi. Raspise se referendum, pa vecina odluci. Preglasavanje je najnormalniji demokratski proces, i u Crnoj gori ce vecina odluciti. (nadam se da nece biti isto kao i u Bosni, gdje je vecina stanovnistva glasala za nezavisnost, pa je manjina potegla oruzje) :roll:
Post Reply