'Hrvate treba...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

manijak1

Post by manijak1 »

ajmo sada paljba navalimo. orbit se ne uklapa u raju sere stalno udriiiii
puno puta u podzemnoj vise EU gradova sretnem prilicno zamotane djevojke/zene (ne samo marama!) uvjeren kako su turkinje, kad ono "turkinje" odjednom pocnu nas pricati ...
Dakle .........žešći si provincijalni kompleksaš ..........pun netolerancije i vlastitog ufanja :D :D .......i šta ako imaju hidžab jel' ih to po tvom nazoru odmah svrstava u .........smeće ??????
orbit

Post by orbit »

manijak1 wrote:Dakle .........¾e¹æi si provincijalni kompleksa¹ ..........pun netolerancije i vlastitog ufanja :D :D .......i ¹ta ako imaju hid¾ab jel' ih to po tvom nazoru odmah svrstava u .........smeæe ??????
jesam spomenuo smece? ne svrstavam ih ja nigdje, sami sebe svrstavaju! ako tako misle naci posao i integrirati se u drustvo, nek se onda ne zale ako to ne dobiju! :D :-) :zzzz:

isto kao sto se u saudijskoj arabiji ne mozes gol kupati, setati i ulaziti u hotele kao npr. u hrvatskoj nudisti!

eu dozvoljava da hodas kako zelis, ali poslodavac ima pravo ne zaposliti te radi toga, jer ne zeli SPODOBU u firmi koja ce rastjerati musterije, kuzis? jos ce misliti oruzana pljacka banke pa polegati na podove!
Last edited by orbit on 17/09/2005 12:20, edited 1 time in total.
breka

Post by breka »

hm, mislim da je zalosno odobravati takve stvari.
ja postujem ako zele zivjeti na taj nacin, mada je to po meni zatucanost.
ne moze im naravno niko zabraniti to sto rade, ali ne razumijem otkud takvo zatucano shvacanje religije i kurana.
muslimani ne moraju nositi bradu, muslimanke se ne moraju zamotavati od glave do pete da bi bile muslimanke.

na zalost, takvih glupih shvatanje je sve vise i vise.
love

Post by love »

orbit wrote:
love wrote:Pa sta? :?
procitaj i citiraj jos jednom, ne nose samo maramu, nego se zamotaju tako da im se jedva i lice vidi, a nekima se ne vidi nista (afganistan!) !
Mislis na nikab..to nije obicno u Turskoj jedino u Afganistanu( silom).Isto tako nije u islamu obaveza da se zene tako pokrivaju mada neki muslimani vjeruju da jeste.Zena sa nikabom ima kod svakih muslimana pa tako i kod Bosanskih,i nema veze sto smo u Evropi to ne mjenja cinjenicu da smo muslimani
Vodenjak

Post by Vodenjak »

rajvosa wrote:Glupo ludili...Treba ovo sve u zatvor i neka prave puteve po Bosni..

Ovaj komentr je prilicno realan zato ga kopiram..

Av ‌ 17.09.2005 ‌ 07:49 Odgovor
ekstremiste je proizvela
agresija i rat. U Bosni Islam i muslimani nisu od juce nego 500 godina i bili su miroljubivi europski narod. Da nisu nebi i danas tolike crkve i sinagoge bile u toj jadnoj zemlji. I sto se desilo? Izdali i iznevjerili su ih prvi susjedi, skolski prijatelji, radne kolege...nad njima ucinili genocid, etnicko ciscenje, najveci teror i krvoprolice nakon II svj. rata u Europi i to tko, oni od kojih se to nije ucekivalo, oni koji kazu da ljube Isusa, a Isus je govorio 'ne ubij' i 'pozeli drugome ono sto zelis sebi' od onih koji su prekrsili svih 'Deset Bozijih zapovijedi' i sad netko ocekuje da mu bosnjaci vise vjeruju? Ta su vremena zauvijek prosla, samo sa pravdom i postenim odnosom prema tim ljudima, a nikako ovako uvredljivim tekstovima moci ce se povratiti njihovo izgubljeno povjerenje.
Dobar si komentar izabrao @rajvosa!
breka

Post by breka »

da, ne mjenja cinjenicu - hvala bogu da ima i muslimana u evropi.
medjutim, zalosna je cinjenica sto je taj trend pokrivanja u bosni poceo prije najvise 7-8 godina. u afganistanu se to radilo i prije. mislim, ako bosankim muslimanima afganistan uopce sluzi kao uzor, onda je to po meni zalosno...
love

Post by love »

muslimani ne moraju nositi bradu, muslimanke se ne moraju zamotavati od glave do pete da bi bile muslimanke.
Najlkse je tako reci ali to nije istina,muslimanka mora da hoda sa maramom na glavi(poslje rata ih je dosta pokrivenih u Bosni,ali ne mislim na one kojima se samo oci vide).Sto se tice brade ona nije obavezna
dinash

Post by dinash »

orbit wrote:jesam spomenuo smece? ne svrstavam ih ja nigdje, sami sebe svrstavaju! ako tako misle naci posao i integrirati se u drustvo, nek se onda ne zale ako to ne dobiju! :D :-) :zzzz:
koji si ti klinac da odredjujes kako neko treba IZLEDATI/OBLACITI se da se "integrise u drustvo"?
orbit wrote:eu dozvoljava da hodas kako zelis, ali poslodavac ima pravo ne zaposliti te radi toga, jer ne zeli SPODOBU u firmi koja ce rastjerati musterije, kuzis? jos ce misliti oruzana pljacka banke pa polegati na podove!
tacno. treba sve zamotane zene, crnce, ljude sa spojenim obrvama, ljevoruke i sve ostale SPODOBE koje ne izgledaju kao plavooki/plavokosi arijevci poslati u PM ili bar tamo odakle su dosli.

:-)
i ti se nesto bunis. tc-tc-tc ...
love

Post by love »

breka wrote:da, ne mjenja cinjenicu - hvala bogu da ima i muslimana u evropi.
medjutim, zalosna je cinjenica sto je taj trend pokrivanja u bosni poceo prije najvise 7-8 godina. u afganistanu se to radilo i prije. mislim, ako bosankim muslimanima afganistan uopce sluzi kao uzor, onda je to po meni zalosno...
Nije da se zelim svadjati ali jesili ti vidio slike sa ulica Sarajeva prije 2. svjetskog rata? jesili vidio kako se zene nose? tada su zene nosile nikab(zar) nista se nije videlo osim ociju...za vrijeme komunizma to je zabranjeno i zato vise nije tako obicno kao prije,ali se poslje rata opet vraca

Image

"Turkinja" iz Mostara
Last edited by love on 17/09/2005 12:37, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

dinash wrote:
orbit wrote:jesam spomenuo smece? ne svrstavam ih ja nigdje, sami sebe svrstavaju! ako tako misle naci posao i integrirati se u drustvo, nek se onda ne zale ako to ne dobiju! :D :-) :zzzz:
koji si ti klinac da odredjujes kako neko treba IZLEDATI/OBLACITI se da se "integrise u drustvo"?
orbit wrote:eu dozvoljava da hodas kako zelis, ali poslodavac ima pravo ne zaposliti te radi toga, jer ne zeli SPODOBU u firmi koja ce rastjerati musterije, kuzis? jos ce misliti oruzana pljacka banke pa polegati na podove!
tacno. treba sve zamotane zene, crnce, ljude sa spojenim obrvama, ljevoruke i sve ostale SPODOBE koje ne izgledaju kao plavooki/plavokosi arijevci poslati u PM ili bar tamo odakle su dosli.

:-)
i ti se nesto bunis. tc-tc-tc ...
Uhhhh!
plavooki/plavokosi....

Jesam li ja to arijevac? 8-) :D

:-) :)
buhtelj

Post by buhtelj »

Ovo je Europa......ak se nekome ne svidja neka ide u Afganistan i neka ide u Afganistan....i neka ima maskenbal svaki dan.
orbit

Post by orbit »

dinash wrote:koji si ti klinac da odredjujes kako neko treba IZLEDATI/OBLACITI se da se "integrise u drustvo"?
NE KENJAJ! nego citaj, ne odredjujem ja, ali su sve mahom nezaposlene. sta mislis sto? jel mislis da poslodavac nema pravo nezaposliti zbog toga ako ce biti u gubitku?
dinash wrote:tacno. treba sve zamotane zene, crnce, ljude sa spojenim obrvama, ljevoruke i sve ostale SPODOBE koje ne izgledaju kao plavooki/plavokosi arijevci poslati u PM ili bar tamo odakle su dosli.
jebali te arijevci i crnci, tko njih spomenu?
ove ne treba poslati odakle su dosli, ali ce se tesko integrirati u drustvo i mogli bi eventualno sami razmisliti te otici u neku zemlju koja je adekvatnija za njih i gdje bi mogu bolje i lakse prakticirati svoju religiju koja je za njih iznad svega. ili je cilj upravo upadati u oci, pa makar to i ne bile vjernice. onako vjernice na baterije za dzeparac :zzzz:
St.Germain

Post by St.Germain »

ovaj tekst je objavljen u cilju sataniziranja vjernika muslimana u BIH ali i Bosnjaka u sirem smislu. S obzirom da ovakva razmisljanja dijeli procentualno zanemariv broj Bosnjaka, svakome s dvije ciste u glavi je jasno o cemu se radi
breka

Post by breka »

pa znaci tvoj je stav da se opet vracamo drugom svjetskom ratu, cetnicima, ustasama, vjerskom fanatizmu ...?

ne razumijem nikako cemu to vodi ...

poslije rata smo zivjeli isto tako dobro i bez ovih gore nabrojanih stvari, ne sjecam se da je iko proganjan zbog vjerskih obicaja ili upraznjavanja religije. u mojoj familiji su isli i u crkve i jedne i druge i u dzamije. i slavio se svaki vjerski praznik bez ikakve sramote.

ne shvacam cemu sad jos pretjerivanje oko svega
dinash

Post by dinash »

Vodenjak wrote: Uhhhh!
plavooki/plavokosi....

samo ti zezaj :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

St.Germain wrote:ovaj tekst je objavljen u cilju sataniziranja vjernika muslimana u BIH ali i Bosnjaka u sirem smislu. S obzirom da ovakva razmisljanja dijeli procentualno zanemariv broj Bosnjaka, svakome s dvije ciste u glavi je jasno o cemu se radi
:dance: :thumbup:
breka

Post by breka »

ovaj tekst je objavljen u cilju sataniziranja vjerskih fundamentalista, a ne istinskih vjernika. ne laprdaj
orbit

Post by orbit »

St.Germain wrote:ovaj tekst je objavljen u cilju sataniziranja vjernika muslimana u BIH ali i Bosnjaka u sirem smislu. S obzirom da ovakva razmisljanja dijeli procentualno zanemariv broj Bosnjaka, svakome s dvije ciste u glavi je jasno o cemu se radi
e germa jebi ga. ako pronadjes neko selo s novorodjenim izoliranim krscanima, amisima ili mormonima javi i pisem vecernjaku da daju reportazu!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

@orbit, @breka...

Germa je u pravu!
Ne zaboravite da ogromna vecina citalaca ne razmislja svojom glavom kao vi...
St.Germain

Post by St.Germain »

orbit wrote:
e germa jebi ga. ako pronadjes neko selo s novorodjenim izoliranim krscanima, amisima ili mormonima javi i pisem vecernjaku da daju reportazu!
pazi, ja ne poricem da je ovo istina, nego se svemu ovome daje veca medijska paznja, nego sto to zasluzuje. prosjecno obrazovani citalac ce pomisliti da je ovaj slucaj pravilo a ne izuzetak. radi se o cistoj medijskoj manipulaciji.
@Vodenjak, bio si brzi ;)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zoom66 wrote:
dinash wrote:
Vodenjak wrote: Uhhhh!
plavooki/plavokosi....

samo ti zezaj :D
vodenjak, evo ja se ne zezam i odgovorno i s promidzbenom pozornoshcu tvrdim da jesi...:D:P
Pa sta onda moja malenkost radi ovdje sa svakakvim individuama... :? :? :shock:

:D :D
dinash

Post by dinash »

orbit wrote:
dinash wrote:koji si ti klinac da odredjujes kako neko treba IZLEDATI/OBLACITI se da se "integrise u drustvo"?
NE KENJAJ! nego citaj, ne odredjujem ja, ali su sve mahom nezaposlene. sta mislis sto? jel mislis da poslodavac nema pravo nezaposliti zbog toga ako ce biti u gubitku?
HALO?! :x

mozda bih ti i odgovorio ali ... sori, nisi vrijedan. vidi ti komentara. i onda se naljutis kad ti neko kaze da si "provincijalni kompleksaš"? sve voznje podzemnim ovog svijeta ne mogu ti pomoci.

(btw, mnoge religije i sekte imaju svoje dress codove)
manijak1

Post by manijak1 »

Si siguran da bu takva tema , njih interesirala ? :D :D
Si ?
Đe nađe Amiše ........ne gaze ni mrave a trebali bi takove cvrčke ......koji se brinu o izoliranim teroristima.
Hajka :D u ime demokratije :D
manijak1

Post by manijak1 »

Haj i da opsujem ..........Orbit , jebo te Široki :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:Haj i da opsujem ..........Orbit , jebo te Široki :D :D
E nek si mu vala i rek´o! :!:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply