Vasa kci se udaje za crnca...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li bi vam smetalo da vam se dijete uda / ozeni za crnca / crnkinju?

Nimalo
34
68%
Ne bi mi bilo pravo
2
4%
Smetalo bi mi malo
3
6%
Ne bih to prihvatio/la
4
8%
Pokusala/o bih to sprijeciti
7
14%

Total votes: 50

tigris

Post by tigris »

danas wrote:
manijak1 wrote::oops: Nisam samo danas :( :( :( :( :( :(
nisi samo mene... :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol:
PR80.

Post by PR80. »

pitt wrote:Skokni malo do detroita pa da vidis bosanki sto vodaju tamnoputu djecu :D
A bosanci? :shock: :D
pitt

Post by pitt »

PR80. wrote:
pitt wrote:Skokni malo do detroita pa da vidis bosanki sto vodaju tamnoputu djecu :D
A bosanci? :shock: :D
Furaju se na Eminema :D:D
Forsaken

Post by Forsaken »

Mrzim rasizam i niggere

:D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

bez zajebancije, ja mislim da bi crnci imali mnogo schmeka za sevdah, te da bi time umnogome obogatili nasu kulturnu bastinu...prema tome, dabome...

Image

(...iako ja mnogo vise volim male zute slatke kosooke, kao sto sam vec jednom rekao...)
bajadera

Post by bajadera »

Meni ne bi smetalo, uopšte, no imala bih ipak par stvari da kažem i na koje treba da upozorim, čisto da se zna u šta mi se dijete upušta...

npr. da zna da nikad neće biti potpuno prihvaćen(a) od (tamnije) strane porodice, zbog razlike u boji kože (jer i crnci su rasisti prema bijelcima, itekako, naročito u USA), da će dijete - proizvod tog braka - uvijek biti crnac ili crnkinja, bez obzira na bosanske bjelopute gene, da će i to moje dijete morati promijeniti stil života zbog ženidbe/udaje za tamnoputog partnera (u USA to znači jesti pohovanu piletinu, rižu i grah i ostalu, jako začinjenu, "soul food", između ostalog), da će se za to moje dijete govoriti da ima "jungle fever", te da će biti prezreno od jednog dijela bijelaca, imati problema oko sopstvenog identiteta, itd. itd. itd.

Nemam predrasuda u smislu rase i nisam ksenofobična, ali, nažalost, mora se biti svjestan nekih stvari koje udaja, tj. ženidba za crnca, tj. crnkinju nose sa sobom :(
hananah

Post by hananah »

Meni bi smetalo da mi se dijete uda/ozeni za nekog vjerskog fanatika bilo koje religije ali opet ne bih tu stajala na putu, a sad koje je boje koza njenom/njegovom izabraniku/izabranici to je najmanje vazno :)
edu

Post by edu »

car-x wrote:mati od jedne moje frendice, nakon sto joj je ova priopcila da se zabavlja s crncem rekla, je rekla:

draga moja xxxxx, genitalije crnaca nisu napravljene da odgovaraju nama, bijelim zenama..

tito dragi, koji rasizam.. ;)
pa bolje da mi se zena zove xxxxx, nego da je crnkinja.. :D :D :D
Stari

Post by Stari »

Ovo sa kcerkom mi je nekako previse u duhu musko-sovinisticke transkontinentalne zavjere protiv zena...tako da necu dalje da komentarisem.

Nego kad bih imao sina ....i on mi jedan dan doveo Naomi Cambel (valjda se ovako pise :roll: )...znate sta bih mu rekao?. Pa gdje ti zbari ovo ...sunce ti y... zarko. Isto ko da te nisam ja pravio. :D
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

Stari wrote:Ovo sa kcerkom mi je nekako previse u duhu musko-sovinisticke transkontinentalne zavjere protiv zena...tako da necu dalje da komentarisem.

Nego kad bih imao sina ....i on mi jedan dan doveo Naomi Cambel (valjda se ovako pise :roll: )...znate sta bih mu rekao?. Pa gdje ti zbari ovo ...sunce ti y... zarko. Isto ko da te nisam ja pravio. :D
Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Nije to nista...

Poznat mi je slucaj kad je sin rekao roditeljima da se namjerava zeniti i da ce (kao sutra) dovesti 'izabranicu' da je roditelji konacno upoznaju.

Sutradan sretni roditelji otvore vrata na zvuk zvona na ulaznim vratima i ostanu... paf. Mlada je dojahala na Harley Davidson-u... brada joj do pasa, celava ispod kacige, izlizanih traperica, sa nekakvim lancima oko pasa i niz prsa i ledja, mindjusa puna glava i jezik, zvace duhan... i kad su joj culi njen umiljati bariton...

Nije za pricu... sa sretnim zavrsetkom. Otac zavrsio na kardiologiji, mater za koju se uvijek mislilo da je snazna licnost, dozivjela je nervni slom... a mladenci ne hajuci za okolinu nastavili zivjeti u izvanbracnoj zajednici.

Jednostavno... najbolje dici ruke od namjere da se nesto mijenja u slucaju da se ne slazete sa odlukom djeteta.
hananah

Post by hananah »

bas kao ultra tanki dobro upijajuci :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

A wrote:Po rezultatima ankete bi se reklo da smo ultra-liberalna sredina 8-)
:zzzz: Jesmo, ... :zzzz:
Trebala si postaviti anketu uz naslov teme, ... "Vasa kci se udaje za vlaha!" ..... :oops: :D
pitt

Post by pitt »

pape wrote:
Trebala si postaviti anketu uz naslov teme, ... "Vasa kci se udaje za vlaha!" ..... :oops: :D
eeee to bi vec bio belaj :D:D:D
maccarona

Post by maccarona »

meni su uvijek govorili :D

sakrij se iza crnca od vlaha :oops: :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
pape wrote:
eeee to bi vec bio belaj :D:D:D
joj, sad se sjetih onog vica: mali mujica dosao kuci i kaze "babo, ja se pravo zaljubio!". "pa u koga bolan?" pita babo. "ma u stojana"... "pa kud bas u vlaha!"... :lol: :lol: :lol: :roll:
PR80.

Post by PR80. »

Puna Afrika muslimana, pa kad roditelji kazu: ma nek je samo brat musliman znaci da se roditelji nemaju na sta zaliti. :D
Crnac, fakultetski obrazovano dijete, stao na svoje noge i jos musliman... bolje nego kakav 6 - pack. :D

Eh, sad malo ozbiljnije o temi:
Nemam nista protiv crnaca, imam cak i prijatelja i vjeruj ako steknes pravog crnca prijatelja onda je to pravi prijatelj.
Najbitnija stvar za mene je da mi dijete bude zdravo, sretno, a to gdje ga nafaka ceka ne znam i nemam pravo da se mijesam.
Ja kao mati imam duznost i odgovornost da izvedem svoje dijete na selamet, da ga posavjetujem a za buducnost necu imati pravo da odlucujem. To je isto da je moj tata odlucio da ja radim kao fotograf a ja nikakvog interesa ne pokazujem za tim.
Zato, uradit cu sve sto bude u mojoj moci da se moje dijete osjeca voljenim/om, pruziti mu roditeljsku ljubav i njegu i biti tu naravno kad bude najvise potrebno...
zlata

Post by zlata »

Vec treca godina...moj sincic je zaljubljen u malu crnkinju...rodom sa Jamaike. Inace voli plavuse...bio zaljubljen u odgajateljicu...plavu Svabicu iz vrtica...dok...dok...dok... nije upozn'o svoju "Garu".

Zacudjena...pitala ga ja...kako to da se zaljubio u crnkinju...kad je prije najvolio plavuse. Veli djete: "Mama, od sve djece u skoli...ona je prema meni najfinija." "She treats me the best."

Na taj odgovor...je mama promukla.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Anketa je rasistička. Autor teme neka se prvo zamisli pre nego postavi ovakvu temu.
pitt

Post by pitt »

zlata wrote:Vec treca godina...moj sincic je zaljubljen u malu crnkinju...rodom sa Jamaike. Inace voli plavuse...bio zaljubljen u odgajateljicu...plavu Svabicu iz vrtica...dok...dok...dok... nije upozn'o svoju "Garu".

Zacudjena...pitala ga ja...kako to da se zaljubio u crnkinju...kad je prije najvolio plavuse. Veli djete: "Mama, od sve djece u skoli...ona je prema meni najfinija." "She treats me the best."

Na taj odgovor...je mama promukla.
Jungle fever :D:D:D
danas

Post by danas »

Davy Crockett wrote:Anketa je rasistička. Autor teme neka se prvo zamisli pre nego postavi ovakvu temu.
anketa nije rasisticka... rasisticki mogu biti samo (neki) odgovori. meni bi smetalo da mi se kcer uda za nekoga ko ce je maltretirati, tuci, ponizavati... dok se mladenci medjusobno vole i postuju, sta mi ima smetati. mogu im pozeljeti samo najbolje; puno ljubavi i postovanja, strpljenja i mudrosti. trebace im, uzimajuci u obzir danasnje raznorazne moraliste...
PR80.

Post by PR80. »

danas wrote:
Davy Crockett wrote:Anketa je rasistička. Autor teme neka se prvo zamisli pre nego postavi ovakvu temu.
anketa nije rasisticka... rasisticki mogu biti samo (neki) odgovori. meni bi smetalo da mi se kcer uda za nekoga ko ce je maltretirati, tuci, ponizavati... dok se mladenci medjusobno vole i postuju, sta mi ima smetati. mogu im pozeljeti samo najbolje; puno ljubavi i postovanja, strpljenja i mudrosti. trebace im, uzimajuci u obzir danasnje raznorazne moraliste...
Bash tako! :-)
gavrilo

Post by gavrilo »

smetalo bi mi da se uda za nekog iz ex yu podrucja :D
No_Comment

Post by No_Comment »

maccarona wrote:meni su uvijek govorili :D

sakrij se iza crnca od vlaha :oops: :D

:lol: :lol: :lol: :lol:
List

Post by List »

Hocu i ja jednu cokoladnu iz Senegala. Pa nek crknu dusmani. :bih: