Dzamija za dzamijom
-
bih-pravda
Ako sirom Europe i svijeta mogu biti crkve i javno se slaviti neki sveci, zasto je problem da u Bosni imamo dzmije?
Un ovom krscanskom svijetu barem negdje treba da su cuje Ezan i vidi munara. Druga je stvar sto neki misle da su crkve danas a dzmije proslost!
Un ovom krscanskom svijetu barem negdje treba da su cuje Ezan i vidi munara. Druga je stvar sto neki misle da su crkve danas a dzmije proslost!
Last edited by bih-pravda on 14/09/2005 19:59, edited 1 time in total.
-
Kwaheri
...ma nisam bash namjeravala...al vid- nije losha idejarei wrote:zena wrote:rei wrote: idi trk prelistaj pa procitaj i javi sta ono bi
...pusti ba rei, ja sve cekam A da prebrojial nece...ove nove-stare teme...
pa hoces i A u dzamiju
ee di li je nasa Andjelija originale
- JBT
Dakle nista niti smo zakljucili niti naucili.
Nego, vratimo se temi, dalje se navodi da je pranje novca "donacijom" novaca za izgradnju dzamija u direktnoj vezi sa licnim boigacenjem vjerskih sluzbenika. a sto se ispoljava kroz kupovinu i gradnju nekretnina u, opet, licne svrhe, izmedju ostalog.
Nego, vratimo se temi, dalje se navodi da je pranje novca "donacijom" novaca za izgradnju dzamija u direktnoj vezi sa licnim boigacenjem vjerskih sluzbenika. a sto se ispoljava kroz kupovinu i gradnju nekretnina u, opet, licne svrhe, izmedju ostalog.
-
Kwaheri
gdje?JBT wrote:Dakle nista niti smo zakljucili niti naucili.
kada?
ko?
...je informacija...il su mene krivo...obrazovali...
imaju li ti ljudi imena?
btw...sasvim ozbiljno pitam?
-
Kwaheri
Popis bi bio vrlo dug...ali nije problem...ja cu lagano kuckati...sve po nekoliko imena da ti ne bude dosadno...JBT wrote:Navescu sve ako ti prije toga navedes ime nekog hodze koji se ne moze svrstati u navedeni opis.
prvo ja...
Sulejman Bugari
Mustafa Spahic
Enes Karic
Muhamed Velic
Dzevad Hodzic
Muharem Hasanbegovic
Zijad Ljevakovic
- pitt
A gdje tu rejs?zena wrote:Popis bi bio vrlo dug...ali nije problem...ja cu lagano kuckati...sve po nekoliko imena da ti ne bude dosadno...JBT wrote:Navescu sve ako ti prije toga navedes ime nekog hodze koji se ne moze svrstati u navedeni opis.
prvo ja...![]()
Sulejman Bugari
Mustafa Spahic
Enes Karic
Muhamed Velic
Dzevad Hodzic
Muharem Hasanbegovic
Zijad Ljevakovic
-
Kwaheri
jes valapape wrote:zena wrote:
...je informacija...il su mene krivo...obrazovali...Nisu tebe krivo obrazovali, ali .... nisu te htjeli opterecavati finesama.
kad se sjetim...
a ja se bash pitam...sto mi uvijek zafali rijeci...
-
Kwaheri
nazalost njega ne znam... ali prema onom sto sam cula mogao bi biti u ovom popisu...pitt wrote:A gdje tu rejs?zena wrote:Popis bi bio vrlo dug...ali nije problem...ja cu lagano kuckati...sve po nekoliko imena da ti ne bude dosadno...JBT wrote:Navescu sve ako ti prije toga navedes ime nekog hodze koji se ne moze svrstati u navedeni opis.
prvo ja...![]()
Sulejman Bugari
Mustafa Spahic
Enes Karic
Muhamed Velic
Dzevad Hodzic
Muharem Hasanbegovic
Zijad Ljevakovic:D:D
...ja govorim samo o ljudima koje licno znam...
nastavljamo...
Orhan Bajraktarevic
Resid Hafizovic
Adnan Silajdzic
-
mr_orange
Bravo. Dobro vam je čovjek rekao. Još nijednom nisam vidio temu o gomili džamija koje su u ratu porušene, ali zato svako malo ima neka o novim koje se grade. Očito da vam ovo prvo ne smeta.Klon wrote:Pa ljudi skoro hiljadu dzamiju su majmuni srusili.
naravno da treba praviti.
@autor teme
Na osnovu čega ovo tvrdiš? Ako i jeste istina da neki peru pare preko donacija, to ne mora biti džamija. Čisto da znaš, kod nas se najviše para opere preko fudbalskih klubova.
-
Kwaheri
JBT wrote:A ko su ti ljudi i na kojima su polozajima?
Mogu reci sve dobro o Enesu Karicu, ali isti je iz lige koja se zove drugom tj. trenutno neuticajnom.
jel ti pita za hodze? il ti je dug popis? ne kontam...
to su hodze...
e sad, de ti meni reci...a ne moras zuriti, po kojem principu ti je ta podjela prve i druge lige?
Druga liga, kandidat za reisa i dekan FIN-a
Cudna jada...
Nego, ja sam savim ozbiljno pitala, bez da se prepucavam s tobom, nije mi to namjera... Imaju li te hodze za koje tvrdis da peru novac imena?
- JBT
I pricalo se i prica se o srusenim dzamijama i, naravno, sve i jedna treba da bude ponovno izgradjena. Ali, treba li to raditi i po cijenu nezakonitog bogacenja pojedinaca?
Dalje, ovdje u prvom redu govorimo o dzamijama koje se grade tamo gdje nikad nisu bilea, izmedju ostalog, i radi licnog bogacenja putem prisvajanja novaca u sklopu lanca pranja novaca.
Dalje, ovdje u prvom redu govorimo o dzamijama koje se grade tamo gdje nikad nisu bilea, izmedju ostalog, i radi licnog bogacenja putem prisvajanja novaca u sklopu lanca pranja novaca.
-
Kwaheri
mi ovdje koliko vidim ne govorimo o tome...vec o insinuacijama za koje postavljac teme zna da pale vatru...JBT wrote:I pricalo se i prica se o srusenim dzamijama i, naravno, sve i jedna treba da bude ponovno izgradjena. Ali, treba li to raditi i po cijenu nezakonitog bogacenja pojedinaca?
...nejse, kako ono neko rece... pomisao da se na ovakvim temama moze dobiti neki argument za tvrdnju...je u najmanju ruku samoobmana
....zahvaljujem...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
zena wrote:jes valapape wrote:zena wrote:
...je informacija...il su mene krivo...obrazovali...Nisu tebe krivo obrazovali, ali .... nisu te htjeli opterecavati finesama.
![]()
kad se sjetim...sve onako lagano...u grubim crtama...
a ja se bash pitam...sto mi uvijek zafali rijeci...
Kad sam ti spocitao nedostatak finesa, mislio sam ono, o informacijama koje dobijes kada se planira gradnja neke bogomolje. "Investitori i izvodjaci radova" cesto, iz dobrih pobuda, ...
-
Kwaheri
pape wrote:zena wrote:jes valapape wrote:Nisu tebe krivo obrazovali, ali .... nisu te htjeli opterecavati finesama.
![]()
kad se sjetim...sve onako lagano...u grubim crtama...
a ja se bash pitam...sto mi uvijek zafali rijeci...Oprosti mi, ... do mene je. Nevjesto sam formulirao zezu, pa je ispalo ovako kako si shvatila, a ja uopste ne mislim tako o tebi, ... naprotiv.
Kad sam ti spocitao nedostatak finesa, mislio sam ono, o informacijama koje dobijes kada se planira gradnja neke bogomolje. "Investitori i izvodjaci radova" cesto, iz dobrih pobuda, ...... sakriju od dzematlija "finansijsku konstrukciju", ..... `nako, ... "da se raja ne sekira". Na te finese sam mislio.
Eto, ... jesam li se izvadio?
..pape... Bog nek ti prosti
nego ozbiljno...ne tvrdim da malverzacija nema, al majka mu stara, valjda ti ljudi imaju imena , i nisu te malverzacije, po evandjelju naseg JBT...sitne...vide se...
Ako sam ja corava, eto nije on...nek kaze brate. Zao mi je ako malverzacija ima, al me nije stid da se njihova imena kazu. I to sta su ukrali. Neka se oni stide. I pravdaju pred Bogom i narodom.
- JBT
Kandidat na papiru. Reis radi na promjeni ustava kao sto rekoh.Druga liga, kandidat za reisa i dekan FIN-a
Cudna jada...
Naravno da imaju. O tom potom. Takticnost se ne smije zanemariti. Opasni su to ljudi. Oni iz prve lige.Nego, ja sam savim ozbiljno pitala, bez da se prepucavam s tobom, nije mi to namjera... Imaju li te hodze za koje tvrdis da peru novac imena?
Paranoja ili sta?mi ovdje koliko vidim ne govorimo o tome...vec o insinuacijama za koje postavljac teme zna da pale vatru... u nama mladim talibancima
...nejse, kako ono neko rece... pomisao da se na ovakvim temama moze dobiti neki argument za tvrdnju...je u najmanju ruku samoobmana
Pazi ovo....."donacije" - izgradnja dzamija za 10% od doniranih para - broj novoizgradjenih dzamija - imovinsko stanje prvih u muslimanskih vjerskih sluzbenika prije rata i danasnje....
Toliko o argumentima.
Gdje su tvoji argumenti?
Iz najboljih namjera sa dubokim naklonom.
-
BigusDickus
S obzirom da je (manje-vise) dobronamjernom i (ne-dez)informiranom postavljacu teme ocito nestalo argumenata...
hm, stani malo, ovo je prilicno nemoguc scenario, jer kako moze nestati nesto cega nikada nije ni bilo?

Kad si vec "u akciji", mogao bi i zatvoriti ovu temu, jer ocito nikoga nece puno isprovocirati (ja joj ne vidim drugu svrhu...
). A ako hoces, mozes nastaviti i sa "revolucionarnim" izjavama i nekakvim optuzbama... jest' da za optuzbu, trebas navesti i na koga se odnosi ("oni", "pojedinci" itd. nije bas to...
)
Kad si vec "u akciji", mogao bi i zatvoriti ovu temu, jer ocito nikoga nece puno isprovocirati (ja joj ne vidim drugu svrhu...
-
BigusDickus
Pa ti si otvorio temu i poceo optuzivati "njih", "pojedince", "prvu ligu" i sta ja znam sta... a nigdje ni jednog konkretnog podatka...
Spominjes nekakav "izvjestaj"... ciji, ko se spominje u njemu? Podijeli to sa ostalima, ako uopce postoji i ako je vjerodostojno... 
Nemoj ovih "prica iz brijacnice"... toga ima stvarno previse...
Nemoj ovih "prica iz brijacnice"... toga ima stvarno previse...