New Orleans - grad opomena!!!

Rasprave o vjerskim temama.
wels

Post by wels »

Kad smrt dohiti insanu,strah je taj koji vlada dusom i jednih i drugih,
jakih i slabih,malih i velikih,vratnika :D i razvratnika,gubitnika i dobitnika,vjernika i nevjernika ..... ,bez razlike.

Orson Wells

http://images.google.de/images?q=tbn:IM ... on_150.jpg

Do tada se tjesi! abdulhaqq_e.
stelium

Post by stelium »

U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
Neki se osvjeste za par godina(kad popuste teski tranziti) a neki ostanu da plivaju u magli-vjecno ziveci u zabludama i nadajuci se boljemu zivotu na tamo onome svijetu. :)
stella_k

Post by stella_k »

stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
Neki se osvjeste za par godina(kad popuste teski tranziti) a neki ostanu da plivaju u magli-vjecno ziveci u zabludama i nadajuci se boljemu zivotu na tamo onome svijetu. :)
Posebno sa Neptunom na MC.
A ovdje ih ima ooohoooo :D
danas

Post by danas »

stelium wrote:U horoskopu individue se da ocitati da li je podlozna ovakvim manipulacijama od strane tzv. vjerskih vodja-gurua ili ne.
pa kad na to jos dodas tezak tranzitni kvadrat marsa i saturna, nije ni cudo da je bila poplava, jel' tako? :-)
mosor1

Post by mosor1 »

avicena wrote:
mosor1 wrote:
abdulhaqq_ wrote:Bismillah!

80. I Luta - kad reče narodu svome: "Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio?

81. Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!"

82. A odgovor naroda njegova glasio je: "Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi čistunci!"

83. I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili.

84. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.
Evo, bas zbog ovakvih gluposti, i ljudi koji ih doslovno shvacaju, ponekad pomislim da bi krscanstvo i islam trebalo dekretom ukinuti, radi zastite ljudske inteligencije.
Eh, kad bi tebe pitali............ali bilo je kroz historiju......ali ti projekti se pokazali kao neinteligentni ;-)
Ne boj se ti mene, ja to samo povremeno pomislim, kad me ovakvi citati naljute - ja sam ti zadnji koji bi takvu stvar napravio, bas zbog toga sto ne volim prisilu, ni onaj osobiti sloj ljudi koji bi ju provodio.

Ali da imas otok i na njemu pleme urodenika ciji vjerski obicaji nalazu ritualna ubojstva i kanibalizam, bi li ti kao civiliziran covjek dekretom (na human nacin) zabranio/ublazio njihovu religiju i potrudio se da ih prosvijetlis?
stella_k

Post by stella_k »

danas wrote:
pa kad na to jos dodas tezak tranzitni kvadrat marsa i saturna, nije ni cudo da je bila poplava, jel' tako? :-)
Uuuuuuu...sestro.... :D
avicena

Post by avicena »

Imali ko još bolje......prvi put.......drugi put......? Image
stella_k

Post by stella_k »

avicena wrote:

Prodato..Neptun 0 MC :-)
danas

Post by danas »

stella_k wrote:
avicena wrote:

Prodato..Neptun 0 MC :-)
ja mislim, i u teskim aspektima sa debilitiranim JU? :-)
avicena

Post by avicena »

Meni je nešto Mars sumnjiv....!
danas

Post by danas »

avicena wrote:Meni je nešto Mars sumnjiv....!
mislim da je ipak vise do saturna... :-) 8)
avicena

Post by avicena »

mosor1 wrote: Ne boj se ti mene, ja to samo povremeno pomislim, kad me ovakvi citati naljute - ja sam ti zadnji koji bi takvu stvar napravio, bas zbog toga sto ne volim prisilu, ni onaj osobiti sloj ljudi koji bi ju provodio.

Ali da imas otok i na njemu pleme urodenika ciji vjerski obicaji nalazu ritualna ubojstva i kanibalizam, bi li ti kao civiliziran covjek dekretom (na human nacin) zabranio/ublazio njihovu religiju i potrudio se da ih prosvijetlis?
Nije to reakcija zbog straha.....
E gdje nađe ta ritualna ubojstva i kanibalizam da porediš sa islamom?
stella_k

Post by stella_k »

Potpuno se slazem sa tobom.
A nekima natal toliko strahom odise da ih taj strah nikad ne prodje. :D
mosor1

Post by mosor1 »

avicena wrote:
mosor1 wrote:Ali da imas otok i na njemu pleme urodenika ciji vjerski obicaji nalazu ritualna ubojstva i kanibalizam, bi li ti kao civiliziran covjek dekretom (na human nacin) zabranio/ublazio njihovu religiju i potrudio se da ih prosvijetlis?
Nije to reakcija zbog straha.....
E gdje nađe ta ritualna ubojstva i kanibalizam da porediš sa islamom?
Mozes li oznaciti u mom postu pasus u kome to dvoje poredim s islamom? Naravno da ne. Procitaj ponovo. A onda, molim te, odgovori na pitanje.
avicena

Post by avicena »

mosor1 wrote: Mozes li oznaciti u mom postu pasus u kome to dvoje poredim s islamom? Naravno da ne. Procitaj ponovo. A onda, molim te, odgovori na pitanje.
Evo, bas zbog ovakvih gluposti, i ljudi koji ih doslovno shvacaju, ponekad pomislim da bi krscanstvo i islam trebalo dekretom ukinuti, radi zastite ljudske inteligencije.
Ne baš direktno, ali nevjerovatno asocira.
mosor1

Post by mosor1 »

avicena wrote:
mosor1 wrote: Mozes li oznaciti u mom postu pasus u kome to dvoje poredim s islamom? Naravno da ne. Procitaj ponovo. A onda, molim te, odgovori na pitanje.
Ne baš direktno, ali nevjerovatno asocira.
Cuj njega: "Ne baš direktno, ali nevjerovatno." Naravno da ne mislim da su ritualna ubojstva i kanibalizam odlike krscanstva ili islama. Moja je poanta da razvojem ljudskog drustva pojedina vjerovanja postaju smijesna i zastarjela. I krscanstvo i islam svojim su radanjem i razvojem suzbili i iskorijenili neka starija vjerovanja. Jednog ce dana i njima proci rok trajanja.
avicena

Post by avicena »

mosor1 wrote: Jednog ce dana i njima proci rok trajanja.
To je sad domena osoba poput Vidivite Džemile, Kleopatre - balkanske proročice.....već smo polemisali poodavno o ovome.....da li je uspon ili kriza i čega....
mosor1

Post by mosor1 »

avicena wrote:
mosor1 wrote:Jednog ce dana i njima proci rok trajanja.
To je sad domena osoba poput Vidovite Džemile, Kleopatre - balkanske proročice.....
To su valjda rekli i oni sto su nosali zlatno tele... :)
avicena wrote:već smo polemisali poodavno o ovome.....da li je uspon ili kriza i čega....
Imas pravo - pa cemo prestati, i omoguciti drugima da dodu do rijeci.
Fair Life

Post by Fair Life »

Cini mi se da 'krivih drva' nikad nece nestati.
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Ali ibn Talib (radillahu `anhu) kaže: “Poslanik (sallallahu `alejhi ve sellem) nas je vodio u Sabah Namazu i kad je završio Namaz jedan čovjek ga zovnu: “Kad će biti Smak svijeta?” Poslanik (sallallahu `alejhi ve sellem) ga opomenu i reče mu da bude tih. Poslije malo vremena on podiže pogled prema nebu i reče: “Slavljen neka je Onaj koji ga je uzdigao i vodi brigu o njemu.” Onda obori pogled na zemlju i reče: “Slavljen neka je Onaj koji te je proširio i stvorio.” Onda Poslanik (sallallahu `alejhi ve sellem) reče: “Smak će doći kad vam vladari budu tirani, i kad ljudi budu vjerovali u zvijezde a poricali el-Kadar (Allahovo određenje sudbine), i kada emanet postane sredstvo profitiranja, i kada ljudi budu nerado plaćali Zekat, i kad se blud raširi - kad se ove stvari pojave, tvoj narod će nestati.”
manijak1

Post by manijak1 »

I ti Abdull našao primjer New Orleansa ............slučajno ?
Kako onda po tvom viđenju koje više šteti nego koristi onome što hoćeš reći ............izgledaju katastrofalni zemljotresi u Iranu.......Turskoj .........?
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!
Kako onda po tvom viđenju koje više šteti nego koristi onome što hoćeš reći ............izgledaju katastrofalni zemljotresi u Iranu.......Turskoj .........?
Kao Allahova kazna naravno!

Po cemu mislis da su Iran i Turska nesto bolji od New Orleansa???
Last edited by abdulhaqq_ on 14/09/2005 09:22, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

manijak1 wrote:I ti Abdull našao primjer New Orleansa ............slučajno ?
E pa vidi se da navijamo za isti tim :)) Upravoo sam to htio da pitam sto ti napisa.
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Kao Allahova kazna naravno!

Po cemu mislis da su Iran i Turska nesto bolji od New Orleansa???
Prenj

Post by Prenj »

abdulhaqq_ wrote:Bismillah!

80. I Luta - kad reče narodu svome: "Zašto činite razvrat koji niko prije vas na svijetu nije činio?

81. Vi sa strašću prilazite muškarcima, umjesto ženama. Ta vi ste narod koji sve granice zla prelazi!"

82. A odgovor naroda njegova glasio je: "Istjerajte ih iz grada vašeg, oni su ljudi čistunci!"

83. I Mi smo njega i porodicu njegovu spasili, osim žene njegove; ona je ostala sa onima koji su kaznu iskusili.

84. I na njih smo kišu spustili, pa pogledaj kako su razvratnici skončali.
Je li i Sarajevo bilo isto tako "pravedno" kaznjeno?
Post Reply