Cemu tolika mrznja ?

Rasprave o vjerskim temama.
rei

Post by rei »

rei wrote:
hananah wrote:Nekad sam znala postiti par dana, ono cisto radi svojih, medjutim, zasto da ih lazem kad ja to ne radim iz srca. Mislim da je ovako postenije, jednostavno ne postim, nekad napravim Iftar jer jako volim kuhati i jer mi je drago da se pocaste nakon posta.
E sad, nikog ne mrzim, ali izbjegavam i prezirem velike vjerske fanatike bilo koje religijske konfesije. E zasto? Zato sto imam osjecaj da se iz petinih zila natezu da mi stave u glavu nesto sto ne zelim, i jos jedan razlog je taj sto cesto upotrebljavaju ono cuveno "ma znam ja...ti to ne mislis tako nego ovako", a ja bas kazem ono sto mislim, kad se zezam tacno se to moze primjetiti, tako da ne volim da mi neko govori da ja nesto mislim kad ne mislim bas to. Stavljaju mi rijeci u usta, izvlece iz koneksta, zele da cuju ono sto njima odgovara a ne ono sto sam rekla. Eto, jos jednom - ne mrzim ih ali se ne osjecam ugodno u njihovom drustvu, gubljenje vremena i energije te ih tako izbjegavam. A prezirem ih jer znaju u svojim ubjedjivanjima cesto biti verbalno jako agresivni.

cuj druziz se sa vjerskim fanaticima, stvarno gdje ih nadjete....
joj hano da i ti vala ne izmisljas ufff :lol:
@hananhah citat
[]Ja napisah, ono mi stavi rijeci u usta Sto ti je mozak
Ja rekoh da ih izbjegavam, ono odmah izvuce iz toga da se ja druzim s njima Sto ti je mozak i ljudska glupost to je cudo jedno [/quote]

obozavam citati komentare svojih neistomisljenika, naravno onih
dobronamjernih, ti to nisi, vrlo si dvolicna i nekulturna, a ne mogu
da se upustam u analiziranje tvog mozga jer i nema sta.... [/b]
Ja__

Post by Ja__ »

Hahahahah rei :D
hananah

Post by hananah »

eto sta pametno od tebe rei :)
prvo meti ispred svojih vrata pa onda se upustaj u metenje ispred tudjih :D
CiCiban

Post by CiCiban »

hananah wrote:Cici draga, ipak cu "te" tebi prepustiti, slicnim jezikom pricate, sve nesto izmedju redova, pa se ipak ti s njima mozes puno bolje sporazumjeti nego ja :) Ma znas mene, kod mene sve otvoreno kao knjiga i jasno receno :)
jasno jelde? i iskreno?
kako je moguce da te zlostavljaju..kad kilometrima vidim bjezis od ''njih '' :D
''njima'' kosulja poderana na ledjima od tvojih kritika..
a ''tvoja'' citava od zlostavljanja

elem.. :D moja iskustva su ponesto drugacija.. u vezi sa svim tim.. uglavnom su mene peglali objasnjavajuci mi zasto u sta vjeruju.. :? nicim pozvani ateisti..neodlucni i sliČno
osim mozda mojom maramom, citali preko reda sta li :D
a meni se cijelo vrijeme jeDDino jela pizza :-)
kad god sam srela teistu bila sam ostavljena na miru .. :D
Last edited by CiCiban on 18/09/2005 19:49, edited 1 time in total.
hananah

Post by hananah »

lako mi je za tebe, imas par dobrih pizzerija u gradu :)
a sta cu ja? gdje da nadjem onu krempitu sto je neko postirao na forumu, crkoh jeduci krempite po gradu ali onakvu ne nadjoh :(
Pompadour

Post by Pompadour »

i tako to obicno krece...pocne se od jednog a zavrsi licnim sukobljavanjem i vrijedjanjem...rasprave se zavrsavaju: "Vidi kolika ti je glava a ti nesto pricas!" i sl. argumentima, nikad nauciti brate slatki da se napada problem ili tema rasprave a ne covjek kojem je odredjeni stav u ustima...Lijepo je sto se vi znate i pratite kroz "vijekove" ali je smijesno citati kad se ovako iznebuha upadne. Srezete covjeku namjeru (mozda dobru, nikad se ne zna ) da otipka nesto.
Eto ga sad, ne znam sta sam i htjela napisati...Al opet dobro, vi kako znate i umijete, ovo je bio cisto jedan miroljubljivi prijedlog, pa majku mu staru...aj uzdravlje

madame Pompadour :?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jedno pitanje za sve vjernike: Koja je vasa reakcija kada neki cafir u vasem drustvu (prisustvu) opsuje Boga?

Ignorisete ga, pustite ga na miru, ili...?

Uzdravlje!
nebi

Post by nebi »

_BosanaC wrote:Jedno pitanje za sve vjernike: Koja je vasa reakcija kada neki cafir u vasem drustvu (prisustvu) opsuje Boga?

Uzdravlje!
uopste ne primjecujem...to je u Bosni uzrecica.
nebi

Post by nebi »

CiCiban wrote:jasno jelde? i iskreno?
kako je moguce da te zlostavljaju..kad kilometrima vidim bjezis od ''njih '' :D
''njima'' kosulja poderana na ledjima od tvojih kritika..
a ''tvoja'' citava od zlostavljanja
cici,plagijatore :D
prilicno nespretna aluzija na sure "Jusuf".
love

Post by love »

nebi wrote:
_BosanaC wrote:Jedno pitanje za sve vjernike: Koja je vasa reakcija kada neki cafir u vasem drustvu (prisustvu) opsuje Boga?

Uzdravlje!
Onda nisi bio u Bosni poslje 1992....ma i prije nije bilo prihvaceno a posebno ne sad

BosanaC@ ja mu fino lijepo kazem kulturno da se ne psuje i da to nije pristojno ako se tako naucio u svojoj dzungli da to tamo i ostavi :) on na to nista nema reci nego samo pocrveni kao paprika
alek

Post by alek »

a nije li nepristojno i necije okruzenje nazvati dzunglom :? :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

haris303 wrote:Pa realno kada se gleda ja ne bih rekao da se tu radi o nekoj mržnji .... prije će biti da se radi o nekoj vrsti odbojnosti koja se ispoljava u nekim momentima na nepristojan i nedoličan način ..... sa druge strane, takođe se može reći da na forumu postoji takođe primijetna netrpeljivost (prema nevjernicima) onih koji se izjašnjavaju kao vjernici .... e sada, to što je na forumu puno više onih koji ne vjeruju od onih koji vjeruju je drugi par opanaka .... to je i razlog zašto je prvi vid odbojnosti izraženiji ...... tako meni to nekako izgleda.....meni kao vjerniku.
:thumbup:
nebi

Post by nebi »

love wrote:
nebi wrote:

Uzdravlje!
Onda nisi bio u Bosni poslje 1992....ma i prije nije bilo prihvaceno a posebno ne sad

BosanaC@ ja mu fino lijepo kazem kulturno da se ne psuje i da to nije pristojno ako se tako naucio u svojoj dzungli da to tamo i ostavi :) on na to nista nema reci nego samo pocrveni kao paprika
Prie ce biti da nisam bio u Sandzaku od 1992....
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

kekec wrote:
List wrote:Kekec, mogu se linkovi vaditi za vecinu nas. Al srecom, arhiva nije kompletirana. :-) :P
A ima ih dosta koji sa tajnim nickovima pisu ono sto zaista misle. :wink: :)
Mogu se vaditi linkovi za sve, ali ces tesko naci nekoga koji je ovoliko dvolican, kao sto je love ispao u gore navedenom postu.
Tesko ces naci forumasa koji danas kaze: "volim", a sutra :"mrzim" za istu stvar. Velika vecina forumasa (barem koliko ja mogu primjetiti) ima svoj stav i misljenje koje se ne mjenja ili vrlo, vrlo malo ako dodju nove cinjenice. ;-)
Pa nemojte vi nama naseg love....ccc jeste neki...pa more bit da je doso tobe na ovom forumu!cccc ja i vas.....
melina

Post by melina »

naprotiv...mene raduje sto se ljudi vracaju religiji u velikom broju...

nije vazno kojoj, islam ili neka druga, treca...

veliki prostor se otvara kada se masa uvuce u religiju...

nezgoda tog procesa je sto kad takvi dobiju vlast drugima ne daju zivjeti po drugacijim pravilima... (a kako im je vlast konacni cilj, opasnost je velika)
JBT

Post by JBT »

Cuj, mrznja.
Moj jarane Love, da ti znas koliko si kontradiktoran islamu postao bi pustinjak.
Bosanac sa dna kace

melina wrote:naprotiv...mene raduje sto se ljudi vracaju religiji u velikom broju...

nije vazno kojoj, islam ili neka druga, treca...

veliki prostor se otvara kada se masa uvuce u religiju...

nezgoda tog procesa je sto kad takvi dobiju vlast drugima ne daju zivjeti po drugacijim pravilima... (a kako im je vlast konacni cilj, opasnost je velika)
znas isto tako prodju i oni koji vjeruju kad se masa uvuce u ateizam pa dobiju vlast...pa ni oni ko ovi gore sto ih ti navede ne daju zivjeti po drugacijim pravilima....
love

Post by love »

Ne ne ne..Sandzak je kako znam uSrbiji a svi znamo da srbi imaju veliku tradiciju da psuju tako da nije rijtko cuti Sandzacke bosnjake kako psuju..sto se tice BIH ovdje je islam ojacao a to tebi ocigledno smeta ali "ako ti je krivo popij jedno pivo" :D :-)
Bosanac sa dna kace

love wrote:
Ne ne ne..Sandzak je kako znam uSrbiji a svi znamo da srbi imaju veliku tradiciju da psuju tako da nije rijtko cuti Sandzacke bosnjake kako psuju..sto se tice BIH ovdje je islam ojacao a to tebi ocigledno smeta ali "ako ti je krivo popij jedno pivo" :D :-)
Eeee ko te ne zna skupo bi te platio! Pa sto navracas ljude na grijeh ociti! ccccc :D
BECHO

Post by BECHO »

Invazija TNIKACE se nastavlja! Love, Dr., Meldina, Amina itd...Imal vas jos? :D
Post Reply