izvini ali ti si meni vise nego zalostan. zao mi je sto post pocinjem uvredom, ali pozivas se na logiku a nemas pojma o njoj. Ni po cemu nije logicno da ti BOG naredi da ubijes svoju mamu, to je izuzetno djetinjasta izjava, da ovo opravdas mozes se jedino pozvati na svoje godine (mladost-ludost).umro je mostar wrote:love wrote:Bog je najvazniji na ovom svijetu(vecini)..naravno da se Bog pise velikim slovima i da volim vise Boga nego majku i oca..ali odmah poslje Boga i Bozijih poslanika dolazi majka pa onda otac(po islamu)![]()
![]()
![]()
![]()
izvini ali meni je ovo vise i nego zalosna izjava. Eh sad se logicki namece zakljucak da bi ti ubio svoju majku i svoga oca da ti to bog naredi, a ubio bi ih jer ako to ne ucinis napravio si grijeh, a za grijeh se placa, a gdje je tu onda ljudska humanost i zrtvovanje, i dolazimo do toga da su vjernici egoisti. Ovo ja samo zakljucujem na osnovu ove recenice, koja mi je iskreno receno zalosna, prezalosna i za moje poimanje svijeta ovo ne moze izjaviti niko normalan
Posto vjerovatno ne mozes shvatiti ovako kratko i jednostavno pojasnjenje, evo da nacrtam:
1. BOG prema svim zakonima koje je ON stvorio, nece narediti tebi niti ikome drugom da ubijes svoju mamu.
2. nije grijeh ne poslusati nekoga kad ti kaze da ubijes, pa makar i svoju mamu, bez obzira sto se tebi cini da je to sam Bog, jer si previse nadrogiran u tom trenutku /realnija pretpostavka
3. to sto ti ne shavtas neke stvari, do tvog je obrazovanja i opće kulture, a nikako ti ne daje za pravo da nekom ekazes da nije normalan! za to b i prvo trebao definisati pojam "normalan", sto ne vjerujem da si u stanju.
4. kakva ljudska humanost i zrtvovanje, i kako si ti molim te dosao do toga da su vjernici "egoisti"
5. bar si iskren/a po pitanju svojih stavova i lijepo ti savjetujem da se vise ne provaljujes po forumu, nego se malo obrazuj.
A ti dade dobar i jasan odgovor na pitanje gore.