11.9.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

daduli_sa

Post by daduli_sa »

faraon_ wrote:11.09...vracam se kuci iz skole...prolazim ferhadijom kad u jednoj radnji gdje se prodaje tehnika masa ljudi ispunila radnju i gleda u nesta na tv-u...mnogi imaju smjesak na licu...prodavacica u radnji bulji u ekran i ima smjesak na usnama od uha do uha...ja pucam od smijeha sta je to toliko bitno pa se svi ti silni ljudi iskupili u radnji da gledaju i nastavljam dalje...dolazim kuci kad mama gleda tv-e i govori meni da i ja gledam...slijedecih sedam dana ja sjedim pred tv-om i gledam cnn i desetine razonoraznih dokuemntaraca i talk-emisija...moram priznat zivot je skroz drukcije od tada...
Faraon, ti si izgleda zaista iz nekog paralelnog svijeta dosao! :? :roll: :-)
MBA

#27 Re: 11.9.

Post by MBA »

Frutek wrote:
morti wrote:Žena izlazi iz škole na službeni izlaz,okreće se meni i govori: "Treći svjetski rat,djeco"...
Tajac...
Ma kakav treći svjetski :shock: :?
Ja sam bio u Americi kad se to desilo...Ameri nisu znali ni ko ni šta ih je udarilo...Svi su bili prestravljeni od straha

Svi su bili u soku je adekvatniji komentar!

(pritom puni mržnje prema svemu muslimanskom

Ne bih se slozio!

...barem tada se to osjećalo duže vremena) baš radi tog neznanja odakle je došlo i da li još šta dolazi :roll:

Da bi počeo treći svjetski moraš znat ko te napao da bi mogao da uzvratiš, a Ameri do dana današnjeg, čini mi se, da tačno ne znaju ko ih je rokno na taj dan...

Znamo vrlo dobro ko nas je napao!

MBA

Post by MBA »

bsxsa wrote:Sto se tice odgovora na gdje je Avion sto je udario u Pentagon preporucujem svima da ppogledaju ovaj filmic na linku ispod.

http://www.pentagonstrike.co.uk/flash.htm
[/quote]

Smijesno i zalosno!!!
MBA

Post by MBA »

gavrilo wrote:lagao bih kada bih napisao da mi ih je bilo zao tog dana... da se razumijemo svakog neduzne zrtve mi je zao, ali globalno gledano sjedinjenih americkih drzava ne!

Osobo ruznoga imena, ovo su upravo momenti kada pokazujes svoje pravo Serbsko lice. Nije tebi zao ljudi jer ne bi ovako pisao.
Larci

Post by Larci »

bsxsa wrote:Sto se tice odgovora na gdje je Avion sto je udario u Pentagon preporucujem svima da ppogledaju ovaj filmic na linku ispod.

[/quote]

Odlican film.. pitanje je ..zasto se krije istina??!!!
gavrilo

Post by gavrilo »

MBA wrote:
gavrilo wrote:lagao bih kada bih napisao da mi ih je bilo zao tog dana... da se razumijemo svakog neduzne zrtve mi je zao, ali globalno gledano sjedinjenih americkih drzava ne!

Osobo ruznoga imena, ovo su upravo momenti kada pokazujes svoje pravo Serbsko lice. Nije tebi zao ljudi jer ne bi ovako pisao.
ja bolan :wink:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Larci wrote:

Odlican film.. pitanje je ..zasto se krije istina??!!!
pa isto ti je kao i kod nas kad se pocnu igrati brojem zrtava...za njih su to samo statistike, svi su oni svoju djecu sakrili...
ne znam sta je bilo sa onim pricama da se taj dan 5000 ljudi nije pojavilo na poslu u ETC i blizu WTC...i kazu da su mahom to bili Jevreji....
sve su to neke cudne igre....
a uvijek neduzni nagrabuse....
taj dan sam bila na poslu i cudnim cudom nesto nam komunikacije nisu bas najbolje radile...
i dodjem kuci regularno u 5:30 a tata sjedi blijed ko krpa i gleda TV...
a ja mahinalno (kao vecina stranaca 92-95) uzmem cips i gledam...
da mi je bilo zao ljudi jeste... da sam plakala i bila previse potresena - nisam...
No_Comment

Post by No_Comment »

Bilo je toga dana oko 11 prijepodne ujutru...ja sam naravno kao i uvjek spavao u to vrijeme :D ....kada je u mom stanu zazvonio telefon...bila je to moja djevojka iz Njemacke...onako bunovan digao sam slushalicu i kada sam saznao ko je zapitao sam shta cesh ti u ovo vrijeme...(obicno me uvjek zvala u vecernjim satima po americkom vremenu)...kaze mi ...jesi ziv...odgovoram jesam zashto ne bih bio...jes` zdrava spavam josh bona...kaze haj upali samo tv...odem upalim tv kad ono imam shta vidjeti... zgrada u dimu...vratim se na telefon pitam je shta je ovo...kaze ona to kod nas evo cio dan na tv...i tako posle na poslu sam saznao sve pojedinosti o tome...
rajvosa

Post by rajvosa »

Ti si vec odavno sve rekao pa se ovom postu necudim,
Nego kazi ti meni ima'l broja za tebe

http://shop.oaza.co.yu/user/category.js ... _lang_id=1
gavrilo

Post by gavrilo »

rajvosa wrote:
gavrilo wrote:lagao bih kada bih napisao da mi ih je bilo zao tog dana... da se razumijemo svake neduzne zrtve mi je zao, ali globalno gledano sjedinjenih americkih drzava ne!

vjerovatno ima. sto je l' tebi treba par?
rajvosa

Post by rajvosa »

gavrilo wrote:
rajvosa wrote:
gavrilo wrote:lagao bih kada bih napisao da mi ih je bilo zao tog dana... da se razumijemo svake neduzne zrtve mi je zao, ali globalno gledano sjedinjenih americkih drzava ne!

vjerovatno ima. sto je l' tebi treba par?

Ma JOK sta ce meni ja sam BOSANAC
gavrilo

Post by gavrilo »

rajvosa wrote:Ma JOK sta ce meni ja sam BOSANAC
Image
avicena

Post by avicena »

daduli_sa wrote: ....gdje su bili 11.7.94. kad se desila Srebrenica....
Slažem se daduli_sa, skuplji je jedan Amer od hiljadu Indijaca....

Naletih slučajno, zanimljivo bar za pogledati:

http://johnanderson75.blogspot.com/
rajvosa

Post by rajvosa »

gavrilo wrote:
rajvosa wrote:Ma JOK sta ce meni ja sam BOSANAC
Image

Tako brate pokazi sta ti je iza ledja
avicena

Post by avicena »

JOŠ JEDAN ZANIMLJIV LINK:

http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
repeater

Post by repeater »

morti wrote:
Uostalom,svaka ti čast ako ljude procijenjuješ na osnovu posta...i da dodam da uošte ne "odiše" spektaklom...Ja tebe neću procjenjivati...
ako smijem upitati: da li si istog mišljenja nakon ovih komentara -- od četničke 'jebeš ameriku, zaslužila je' do tipične ravnodušnosti potkrpljene trivijalnim sjećanjima?
Fair Life

Post by Fair Life »

Sta zakljucujete poslije odgledavanja ovog filma.
morti

Post by morti »

repeater wrote:
morti wrote:
Uostalom,svaka ti čast ako ljude procijenjuješ na osnovu posta...i da dodam da uošte ne "odiše" spektaklom...Ja tebe neću procjenjivati...
ako smijem upitati: da li si istog mišljenja nakon ovih komentara -- od četničke 'jebeš ameriku, zaslužila je' do tipične ravnodušnosti potkrpljene trivijalnim sjećanjima?
Ovu temu nisam zamislio kao nekakav "skup sjećanja"...
Znam da bi 90% raje umjesto,kako ti kažeš, postiranih "ravnodušnih sjećanja",napisalo kako im je žao i kako svijet propada...
Šta je u sjećanjima zlo...
Ja se sjećam prvih demonstracija u Sarajevu...Bio sam tu...Dakle SJEĆANJA...
Raja uglavnom nije bila u SAD-u da dramatično opiše događaje...
Hendrix

Post by Hendrix »

Svima je lafo žao ljudi ali ustvari i nije,dok je daleko u redu je.Isto je i s nama bilo,koliko je Amerikanaca uopšte znalo za rat kod nas a pogotovo za masakre?5%?Ma i manje ja mislim.Tako svijet nažalost funkcioniše i ne može se promijeniti,u Ruandi je ubijeno milione ljudi na najbrutalniji način i ko to obilježava?Koga briga za Čečeniju?Ne vjerujem da iko misli i na sve ostale ratove dok god su dovoljno udaljeni.
halo

Post by halo »

SD-6 wrote:dodjoh is škole malo ranije...bacio kladionicu...kad tamo nema prenosa :mladen maric sav i vas izgubljen,neobrijan,mahmuran a ispred njega tona papira,malo se prebacuje po satelitu...i tad prvi put čusmo za Osamu Bin Ladena...covjeka koji je zavalio sve čestite muslimane ma gdje da su,stavio im hipoteku i takvo breme pod kojim ako nece izdahnuti...onda ce nastavit meditirat na sondu...jednostavno previše pojmova se pojebalo,isprevrtalo....a krivu drinu više ne moze niko,niti ima zelju i interes ispravljati je ...do sudnjega dana
Barem je neko skonto cestitam i potpisujem
kitumijashi

#47 ameri i njihova masinerija LAZI

Post by kitumijashi »

da aktualiziram temu ...

ko nije pogledo' filmic, neka to uradi sada ..

Post Reply