Fulio si buraz nevidjeno glede Akve i pevaljki. Ali ako u istoj bude koncert, recimo, Aphex Twin-a, Radiohead-a, Le Tigre i njima slicnih majstora, posjetice se i nadaleko cuvena Akva. A tebi zelim dobar provod na Deep Purple-u. Samo ne zaboravi prije koncerta pustiti brkove ( to je prije, cirka, 40 godina bilo dernamo ) i na isti ponijeti toljagu. Pecina je cudo.fix tha thing wrote:Svileni wrote:Jos da Cicak otvori koncert sa svojim legendarno-imbecilnim uzvikom "O je"
i da idiotluk bude kompletan. Sarajevo, fakat', ide u korak sa vremenom. Nego, imal' jos kakav nadolazeci spektakl prapecinskih band-ova?
imas u akvih pun qurac bandova i pjevaljki koje volis i ako ti se ne svidja deep i jos neki legendarni bandovi onda idi lagano na grandove balerine!!!!
"prapecinski bandovi"-----oj sestro![]()
Dip Parpl in Sarajevo
Moderator: _BataZiv_0809
-
Svileni
-
fix tha thing
glupsone ti usporedjujes ove bandove sa deepomSvileni wrote:Fulio si buraz nevidjeno glede Akve i pevaljki. Ali ako u istoj bude koncert, recimo, Aphex Twin-a, Radiohead-a, Le Tigre i njima slicnih majstora, posjetice se i nadaleko cuvena Akva. A tebi zelim dobar provod na Deep Purple-u. Samo ne zaboravi prije koncerta pustiti brkove ( to je prije, cirka, 40 godina bilo dernamo ) i na isti ponijeti toljagu. Pecina je cudo.fix tha thing wrote:Svileni wrote:Jos da Cicak otvori koncert sa svojim legendarno-imbecilnim uzvikom "O je"
i da idiotluk bude kompletan. Sarajevo, fakat', ide u korak sa vremenom. Nego, imal' jos kakav nadolazeci spektakl prapecinskih band-ova?
imas u akvih pun qurac bandova i pjevaljki koje volis i ako ti se ne svidja deep i jos neki legendarni bandovi onda idi lagano na grandove balerine!!!!
-
Svileni
Ne, ljakse, ja samo konstatujem da je Deep "O je"fix tha thing wrote:glupsone ti usporedjujes ove bandove sa deepomSvileni wrote:Fulio si buraz nevidjeno glede Akve i pevaljki. Ali ako u istoj bude koncert, recimo, Aphex Twin-a, Radiohead-a, Le Tigre i njima slicnih majstora, posjetice se i nadaleko cuvena Akva. A tebi zelim dobar provod na Deep Purple-u. Samo ne zaboravi prije koncerta pustiti brkove ( to je prije, cirka, 40 godina bilo dernamo ) i na isti ponijeti toljagu. Pecina je cudo.fix tha thing wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Purple moderniji i aktuelniji band od gore navedenih
-
fix tha thing
oj glup si ko noc!!!
nije bitno,dobro ovo slusaj medjedu,jel muzika koju netko slusa moderna ili nije!!!! medo,muzika se dijeli samo na dobru i na losu!!a deep svira (stariji albumi)ekstra kvalitetnu muziku!!!
medo,znaci sada sva klasicna muzika koja je toliko u svijetu hvaljena kao najkvalitetnija,ne valja qurcu jer nije moderna!!sta ces tek reci ljubiteljima klasike!!! da stave perike...

nije bitno,dobro ovo slusaj medjedu,jel muzika koju netko slusa moderna ili nije!!!! medo,muzika se dijeli samo na dobru i na losu!!a deep svira (stariji albumi)ekstra kvalitetnu muziku!!!
medo,znaci sada sva klasicna muzika koja je toliko u svijetu hvaljena kao najkvalitetnija,ne valja qurcu jer nije moderna!!sta ces tek reci ljubiteljima klasike!!! da stave perike...
-
Jasho
Dok su Peppersi iz albuma u album bili sve bolji, dotle je Purple iz albuma bivao sve lošiji i dosadniji, bez imalo kvalitete! Svirali su prošle godine u Zagrebu i Beogradu i izbor pjesama je bio očajan! Npr. nisu izveli Child in time i da ne nabrajam druge legendarne pjesme, vec su uglavnom izvodili sranja koja su snimili u drugoj polovici 70-tih i osamdestetima, kao i devedestima i u novom milenijumu! Tek po koja legendarna stvar je bila izvedena!
-
FFK as Lucy01
Gledala sam ih na koncertu ovdje u Nashville-u prije 3 godine i nisu bili losi, ali u poredjenju sa DVD koji imam sa njihovog koncerta u Londonu 1994, samo su bili losa kopija jer Richy nije svirao i Ian nije pjevao, pa mi je to doslo ko da neki drugi bend izvodi njihove pjesme. Na istom koncertu su bili i Scorpions i u odnosu na Deep Purple su zvucali fantasticno.
Ja sam i na koncerte Rolling Stones otisla samo zato sto su legenda rock muzike, a ne zato sto imaju trenutno najbolju muziku. Mislim, ipak...Mick-u je mislim preko 60 godina i nekako mi nije bas cool kad ga vidim da se trza po onoj pozornici (sve zamisljam mog starog
).
Ja sam i na koncerte Rolling Stones otisla samo zato sto su legenda rock muzike, a ne zato sto imaju trenutno najbolju muziku. Mislim, ipak...Mick-u je mislim preko 60 godina i nekako mi nije bas cool kad ga vidim da se trza po onoj pozornici (sve zamisljam mog starog
-
fix tha thing
SVAKA CAST ZA RHCP!!!!ali sam si rekao legendarne stvari!!!! budi siguran da ne bi isao na deep npr da je u zg!!! ali kada su ovdje ,trebalo bi se na to otici jer sigurno je da ima se sta cuti!!

-
Svileni
Tata ti je glup. Ali evo, priznajem ( da ti bude malo lakse ) u pravu si:Deep Purple je sjajan band, aktuelan, nije prevazidjen a i ovaj Jasho laze da su im albumi sve gori i gori. Naprotiv, sto su stariji sve su bolji.fix tha thing wrote:oj glup si ko noc!!!
medo,znaci sada sva klasicna muzika koja je toliko u svijetu hvaljena kao najkvalitetnija,ne valja qurcu jer nije moderna!!sta ces tek reci ljubiteljima klasike!!! da stave perike...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Long live Cickovi sljedbenici. O je!!!
-
izvansvemirac
Neko od vas gleda "Nadrealiste"????
"Ja bih samo da repliciram kolegi od prije... (Kolegama koji misle da je Purple 'pros'o') ... Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju!"
Iako su "dolazili" skoro, svejedno se radujem i ovo dolasku, koji ce, nadam se, biti bez navodnika.
Koliko god da losi budu, sjetit cu se da postoje "SHABANI I SINANI", i bit cu sretan!
THAAAAANK YOOOU!!!
"Ja bih samo da repliciram kolegi od prije... (Kolegama koji misle da je Purple 'pros'o') ... Ne obra se bostan dok sljive ne popadaju!"
Iako su "dolazili" skoro, svejedno se radujem i ovo dolasku, koji ce, nadam se, biti bez navodnika.
Koliko god da losi budu, sjetit cu se da postoje "SHABANI I SINANI", i bit cu sretan!
THAAAAANK YOOOU!!!
-
ma_zdraoooo
Ma treba se otici na taj koncert, ako imas para idi, zasto da ne, ipak je to Deep Purple. Poslije toga se kaze: "bio sam na njihovom koncertu"
Ali nije to isti Purple sto se slusa na CD-u, ovih dana su mnogo tanji.
Nece svirati CHILD IN TIME i SOLDIER OF FORTUNE , Gillan ne moze odpjevati. CHILD IN TIME su zadnji put svirali 93-ce, iskasapili su je totalno, sramota, ne samo Gillan nego je i Lord zaboravio kako se svira.
Pjesma je jednostavno teska za izvesti. Ritchie je tad zadnji put svirao sa njima, tip je puko skroz.
Sto se tice ostalih pjesama, ljudi jos uvijek dobro sviraju.
ROCK ON !
Ali nije to isti Purple sto se slusa na CD-u, ovih dana su mnogo tanji.
Nece svirati CHILD IN TIME i SOLDIER OF FORTUNE , Gillan ne moze odpjevati. CHILD IN TIME su zadnji put svirali 93-ce, iskasapili su je totalno, sramota, ne samo Gillan nego je i Lord zaboravio kako se svira.
Pjesma je jednostavno teska za izvesti. Ritchie je tad zadnji put svirao sa njima, tip je puko skroz.
Sto se tice ostalih pjesama, ljudi jos uvijek dobro sviraju.
ROCK ON !
- DaysleepeR
Meni to nije bitno.
Potrazite i poslusajte pjesmu "Somethimes I Feel Like Screaming" pjesma napravljena i odsvirana od postave koja dolazi u Sarajevo, po meni jedna od najboljih pjesama koje su ikad napravili.
Bice to ekstra koncert.
Potrazite i poslusajte pjesmu "Somethimes I Feel Like Screaming" pjesma napravljena i odsvirana od postave koja dolazi u Sarajevo, po meni jedna od najboljih pjesama koje su ikad napravili.
Bice to ekstra koncert.
-
neocekivana_sila
hahahaha. RESPECT. Šta ti dođe Vuneny? Neki rođak, istomišljenik? Ima nas još, uglavnom.Svileni wrote:Jos da Cicak otvori koncert sa svojim legendarno-imbecilnim uzvikom "O je"
- DaysleepeR
Za ove slusatelje up to date muzike samo jedan citat iz filma High Fidelity koji govori sve o apsurdnosti trendovanja muzike.
Mr I. Raymond. Ray to his friends,
and more importantly to his neighbour.
The guy who, until about six weeks ago,
lived upstairs.
I start to remember things
about him now.
His horrible clothes and hair.
His music: Latin, Bulgarian, whatever
world music was trendy that week.
He had rings on his fingers.
Awful cooking smells.
I never liked him much then,
and I fuckin' hate him now.
Procitajte knjigu, pogledajte film barem i vidjecete kakva je to i kojeg godista muzika koja ima pravu vrijednost.
Mr I. Raymond. Ray to his friends,
and more importantly to his neighbour.
The guy who, until about six weeks ago,
lived upstairs.
I start to remember things
about him now.
His horrible clothes and hair.
His music: Latin, Bulgarian, whatever
world music was trendy that week.
He had rings on his fingers.
Awful cooking smells.
I never liked him much then,
and I fuckin' hate him now.
Procitajte knjigu, pogledajte film barem i vidjecete kakva je to i kojeg godista muzika koja ima pravu vrijednost.
-
neocekivana_sila
Nick je papak, šta on znaDaysleepeR wrote:Za ove slusatelje up to date muzike samo jedan citat iz filma High Fidelity koji govori sve o apsurdnosti trendovanja muzike.
R'n'R je anahrono, mačističko leglo gluposti..i sa zavidnim uspjehom pokopava samog sebe. Dobro, nemam ništa protiv da mu se tu i tamo ispiše koji epitaf, ali ti mogu i predočiti dokaze kako je stara mrcina na samom dnu kulturno-društvenog značenja.
Dobro mi došao u 21. vijek..
- Prince
A ti imaš jedno žaljenje od mene jer si metal rules cura. To ti je dovoljno.metal_rules_cura wrote:Hahah,imas kod mene jedno posebo odlicje cime treba da se ponosis:Najtupaviji komentar na forumu dosad koliko evo vec strasno dugo navratim ovdje!Aferim!Prince wrote:Svileni wrote:Jos da Cicak otvori koncert sa svojim legendarno-imbecilnim uzvikom "O je"
i da idiotluk bude kompletan. Sarajevo, fakat', ide u korak sa vremenom. Nego, imal' jos kakav nadolazeci spektakl prapecinskih band-ova?![]()
![]()
![]()
Dijelim tvoje mišljenje, i naravno, ne pada mi na pamet da idem, jer bih se osjećao kao 15-godišnji darker. Svaka njima čast za svirke od prije 40 godina, ali danas nisu nikom zanimljivi, vjerovatno zato i dolaze u Sarajevo, jer ne mogu nigdje drugo.
-
Jasho
Isto tako Daysleeperu u predzadnjoj knjizi 31 songs Hornby opisuje kako je npr Bowiea trebalo gledati 70-tih, a ne 2000 i neke, isto to je rekao i za ostale bendove o kojima je pisao u knjizi. Purple su obilježili jedan period muzike i ostavili neizbrisiv trag, ali danas oni nisu ni sjena tog Purplea, ni sa albumima, kao ni sa svirkom i to sve skupa danas nema ni blizu čar, kao nekad. Rijetki su bandovi poput Pink Floyda,koji mogu da nesviraju i 10 godina i kad se okupe ponovo, da zvuće kao da nikad nisu stali. što je pokazao njihov nastup na G8!