SAD I ZVANICNO: ZLATAN HTIO DA IGRA ZA BOSNU, NASI GA ODBILI

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

murti439

Post by murti439 »

No_Comment wrote: Shvedska...zemlja u kojoj je svakodnevnica..prosjek i sivilo :? ...uz najbolju volju ja ne mogu shvatiti shto je pisac zelio reci... :roll:
Sta sam htio reci? U principu, nista bitno vezano za ovu diskusiju... ali, ako ti je bas stalo, htio sam reci da je Svedjanima jako tesko svariti cinjenicu da je tamnoputi Zlatan iz geta postao planetarna zvijezda, a ne ono sto mu je bilo namijenjeno.
No_Comment

Post by No_Comment »

murti439 wrote:
No_Comment wrote: Shvedska...zemlja u kojoj je svakodnevnica..prosjek i sivilo :? ...uz najbolju volju ja ne mogu shvatiti shto je pisac zelio reci... :roll:
Sta sam htio reci? U principu, nista bitno vezano za ovu diskusiju... ali, ako ti je bas stalo, htio sam reci da je Svedjanima jako tesko svariti cinjenicu da je tamnoputi Zlatan iz geta postao planetarna zvijezda, a ne ono sto mu je bilo namijenjeno.
Tamnoputi Zlatan hm hm :? ...diskutabilno... :shock: :oops:
manijak1

Post by manijak1 »

E vidiš ni to nije tačno a zašto ?
Koliko je Švedska ugostila "Zlatana" ?
Koliko ima novopečenih Šveđana iz BiH ?
Koliko je Švedska učinila za BiH ?
I na kraju krajeva jedna je od tri zemlje iz koja ima ugovor o dvojnom državljanstvu sa zemljom kojoj svi nekada sa i bez razloga , okreću leđa.
Prema tome ako su šta htjeli .......htjeli možda reći da i oni imaju švedski san .........i da ih je jedan Bosanac skoro odveo u Njemačku .
Tuzlachina

Post by Tuzlachina »

Zlatko bi da zabija golove pa veli ako me neces ti Bosno ima ko hoce !
I uz to ce ga cijeniti i platiti jos i vise !
Koliko je slicnih BH talenata na isti fol u pasosima zapada !
:-)
winetou

Post by winetou »

Tuzlachina wrote:Zlatko bi da zabija golove pa veli ako me neces ti Bosno ima ko hoce !
I uz to ce ga cijeniti i platiti jos i vise !
Koliko je slicnih BH talenata na isti fol u pasosima zapada !
:-)
Sumnjam da svedski FS raspolaze nekim parama da bi bilo kome ista placao...

BTW. Georg Best nikad nije igrao na SP.
manijak1

Post by manijak1 »

BTW ..........zašto niko ne zove Vedada Ibiševića iz Dijona ( na posudbi iz PSG-a ) daje golove na svakoj tekmi francuske druge lige .
Vodenjak

Post by Vodenjak »

murti439 wrote:
Evo jos jednog sveznajuceg pametologa!

Ako spadas u one koje je Svedska primila gologuza, u cosak i stidi se jedno pola sata - za pocetak!

Ako pak nisi u Svedskoj, vec samo lupetas, kao jedan dio onih kojima je i Slovenija zapad (odnosno sjever!), zacepi gubicu!

Zlatan je bez ikakve sumnje lik kojega ogromna vecina Svedjana naprosto obozava! Isto kao sto obozava crnju Henrica Larsona i kao sto je obozavala jos crnjeg Martina Dahlina!
Na svu srecu, taj narod nema maniju nacionalizma najgoreg tipa, kao sto je velika vecina nasih ljudi ima!
murti439

Post by murti439 »

manijak1 wrote::oops: Bez švedske štampe i bez rahimića , ibrahimovića , salihamidžića ...........ovaj savez treba dobro pročistiti , koliko je još takvih talenata koji nisu dobili šansu a nisu imali ( zamisli da plaća što igra to nema ni u školskim selekcijama :D ) para.
Što se Saveza tiče, možemo i posebnu temu otvoriti, ali ne mislim da će pomoći da se iskaže deseti dio bijesa koji svako ko imalo voli našu fudbalsku reprezentaciju osjeća.

Ali meni zvuči skroz pogrešno spominjati Ibrahimovića zajedno sa Rahimićem i "Salihom". U krajnjem slučaju ovaj prvopomenuti bar može birati, dok je npr. Salihamidžić samo i jedino Bosanac (koliko god mu to ne odgovaralo). Ne znam razumiješ li me, ali meni Ibrahimović u našoj reprezentaciji zvuči čudno (kao kad se Hrvati ufuravaju da je John Malkovich Hrvat).
No_Comment

Post by No_Comment »

murti439 wrote:
manijak1 wrote::oops: Bez švedske štampe i bez rahimića , ibrahimovića , salihamidžića ...........ovaj savez treba dobro pročistiti , koliko je još takvih talenata koji nisu dobili šansu a nisu imali ( zamisli da plaća što igra to nema ni u školskim selekcijama :D ) para.
Što se Saveza tiče, možemo i posebnu temu otvoriti, ali ne mislim da će pomoći da se iskaže deseti dio bijesa koji svako ko imalo voli našu fudbalsku reprezentaciju osjeća.

Ali meni zvuči skroz pogrešno spominjati Ibrahimovića zajedno sa Rahimićem i "Salihom". U krajnjem slučaju ovaj prvopomenuti bar može birati, dok je npr. Salihamidžić samo i jedino Bosanac (koliko god mu to ne odgovaralo). Ne znam razumiješ li me, ali meni Ibrahimović u našoj reprezentaciji zvuči čudno (kao kad se Hrvati ufuravaju da je John Malkovich Hrvat).
Opet uz najbolju mogucu volju ne mogu da skuzim shta je pisac gornjim tekstom zelio reci...usporedba Ibrahimovic...Malkovich hm hm :? :shock:
murti439

Post by murti439 »

Uz dužno poštovanje manijaku1 i Vodenjaku:

ja znam kako Švedska funkcioniše, dugo sam ovdje... ako vidim neke stvari i ne bojim se pokazati na njih, ne znači ni da mislim da su svi Šveđani nacionalisti/rasisti, niti da ne znam cijeniti sve što je ta zemlja učinila za našu...

ili hoćete reći da će i u Bosni i Hercegovini, nakon ulaska u EU i porasta standarda, nestati jala i čaršijske zlobe (da ne ulazimo sad u tretman pojedinih grupacija, recimo Kineza)
manijak1

Post by manijak1 »

:D
Evo jos jednog sveznajuceg pametologa!
by Vodenjak
:D
Pa :D nisi ni ti daleko :D
Ma ja hoću reći da se okrenemo sebi a Zlatan je svakako zlatan :D meni je drago što je uspio i što igra u vrhunskoj formi :oops: dakle ne nalazim da ga je potrebno na bilo koji negativan način prozivati.
A naš savez nakon ovog ciklusa kvalifikacija stvarno preispitati , kao Predsjedništvo BiH .........jer dovoljno je vidjeti nam sva dešavanja u Ligi pa da postanemo svjesni zašto je sve to tako kako jeste.
murti439

Post by murti439 »

No_Comment wrote:
murti439 wrote:

Opet uz najbolju mogucu volju ne mogu da skuzim shta je pisac gornjim tekstom zelio reci...usporedba Ibrahimovic...Malkovich hm hm :? :shock:
E, j..i ga, ti, više... :-D

Po meni Ibrahimović može igrati u našoj fudbalskoj reprezentaciji kao Terry Casell u košarkaškoj, dakle neko naturalizovan - može ako hoće, ali ako neće nema nikakvu obavezu...

Je l' sad bolje?
No_Comment

Post by No_Comment »

murti439 wrote:
No_Comment wrote:
murti439 wrote: Što se Saveza tiče, možemo i posebnu temu otvoriti, ali ne mislim da će pomoći da se iskaže deseti dio bijesa koji svako ko imalo voli našu fudbalsku reprezentaciju osjeća.

Po meni Ibrahimović može igrati u našoj fudbalskoj reprezentaciji kao Terry Casell u košarkaškoj, dakle neko naturalizovan - može ako hoće, ali ako neće nema nikakvu obavezu...

Je l' sad bolje?
Pa nije Ibrahimovic Americki crnac... :shock:
murti439

Post by murti439 »

No_Comment wrote:
murti439 wrote:
No_Comment wrote: Opet uz najbolju mogucu volju ne mogu da skuzim shta je pisac gornjim tekstom zelio reci...usporedba Ibrahimovic...Malkovich hm hm :? :shock:

Je l' sad bolje?
Ali npr. zna naš jezik koliko i Terry... u najboljem slučaju...
murti439

Post by murti439 »

I Terry je, by the way, Castle, ne Casell, k'o što sam odvalio maloprije
murti439

Post by murti439 »

callmethebreeeze wrote:
murti439 wrote:Polako, ljudi!

Na stranu svedska stampa, momak je nedavno dao intervju "Danima" (na koji se, by the way, poziva i koji pogresno prenosi i svedski novinar) u kojem sam kaze da se nudio nasoj reprezentaciji, da su ga odbili i da sad uvidja da danas ipak igra za svoju reprezentaciju.

Treba biti realan: on ima bosanskohercegovacko ime i prezime i to je sve sto ga veze za nas i nasu zemlju - po svemu ostalom je Svedjanin.

Zasto svedska stampa ovo aktualizira bas danas?! Zlatan je prekjuce, kao sto znate, sam rijesio jednu od njihovih najvaznijih utakmica u ovim kvalifikacijama. Cilj clanka je da se uspjesnom momku useljenickog porijekla smjesta pokaze da je dizanje iznad prosjeka i sivila svakodnevice u toj zemlji, blago receno, nepozeljno. Nije to u Ibrahimovicevom slucaju ni prvi, a, na zalost, ni posljednji put.
ja mislim da je taj clanak napisan puno prije utakmice svedska-madjarska. ako si pazljivo pratio svedsku stampu ovih dana mogao si procitati samo hvalospjeve na racun zlatana.
Upravo o tome i govorim... Dva dana hvalospjeva, treći dan preventivna mjera da "mali" kojim slučajem ne bi uhvatio furseta i pomislio da je bolji od ostalih...

Članak je notorna patka. Čovjek je izjavio "Danima" da se smatra Šveđaninom i da danas misli da igra gdje treba, ovi prenose kako je izjavio da se kaje, ali da je sada, k'o fol, prekasno. Niđe veze, što bi rekli u Mostaru.
No_Comment

Post by No_Comment »

murti439 wrote:
No_Comment wrote:
murti439 wrote: E, j..i ga, ti, više... :-D

Je l' sad bolje?
Ali npr. zna naš jezik koliko i Terry... u najboljem slučaju...
Eh to je vec ako je tako sa jezikom ...zalosno :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Joj koja lupanja!
Ona klasicna i to iz zablje perspektive! :roll:

Mi za drugu ni ne znamo!!! :x
manijak1

Post by manijak1 »

Vodenjak wrote:Joj koja lupanja!

Bojim se da kad to radimo iz ptičje :D vrlo brzo odemo na dno bare :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:

Bojim se da kad to radimo iz ptičje :D vrlo brzo odemo na dno bare :D :D
Ima i toga... :-) :)
murti439

Post by murti439 »

???

Interesuje me, stvarno! Probaj mi objasniti šta lupam i zašto to radim iz žablje perspektive! A ne bi bilo zgoreg ni da nam kažeš koju pametnu "na zadanu temu"... Kad već možeš...
Last edited by murti439 on 09/09/2005 23:13, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

murti439 wrote:

???
:zzzz: :zzzz:
BigBoss

Post by BigBoss »

Ibrahimovic je ucinio dosta za doseljenike iz geta (ima ih odsvakle) jer im je podigao renome, i za Svedsku jer je Svedjanin. Za BiH nije nista ucinio, ako je htjeo igrati za BiH pa mu nasi nisu dali tu pricu prodajite nekom ne znam ni ja kome. :D Kad neko voli svoju zemlju onda ce i igrati za nju, nacionalni tim se ne zove ponekad bezveze nacionalni. Zadnji put sam cuo da su mu roditelji Jugosloveni na TV-vijestima. Bosnu nisu ni spomenuli. A Salihamidzic, Barbarez to su Bosancerosi za njih se uvijek kaze Bosnians. :-D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BigBoss wrote:Ibrahimovic je ucinio dosta za doseljenike iz geta (ima ih odsvakle) jer im je podigao renome, i za Svedsku jer je Svedjanin. Za BiH nije nista ucinio, ako je htjeo igrati za BiH pa mu nasi nisu dali tu pricu prodajite nekom ne znam ni ja kome. :D Kad neko voli svoju zemlju onda ce i igrati za nju, nacionalni tim se ne zove ponekad bezveze nacionalni. Zadnji put sam cuo da su mu roditelji Jugosloveni na TV-vijestima. Bosnu nisu ni spomenuli. A Salihamidzic, Barbarez to su Bosancerosi za njih se uvijek kaze Bosnians. :-D
Ljudi, domovina vam je tamo gdje ste odrasli, djetinjstvo proveli, zamomcili se...

Taj je covjek i rodjen i odrastao u tudjini i budimo sretni i cijenimo to sto i dalje nosi nase ime i sto je, makar i za ljubav oca, pokazao zelju da zaigra za reprezentaciju BiH!
Probudimo se iz naseg uchmalog sna jednom i shvatimo da se cijeli svijet ipak ne vrti oko par miliona nas Bosanaca i Hercegovaca, koliko god to mi zeljeli!
BigBoss

Post by BigBoss »

Vidi se da neki ne znaju nista o njemu a diskutuju. Covjek je ratni izbjeglica i dosao je u Svedsku sa 12 godina. Znaci prvo se informisite pa diskutujte jer tracite vrijeme i sebi i drugima. :D :D
Post Reply