prodaja marijin dvora i hrvatska hajka
-
twin_mk
Moguce. Treba im dati priliku. Ionako nakon svakog tendera ide neki ugovor. Ako ne ostvare planirano u datom roku, zna se 
Ako je blef - na velikom je ulogu, a mi nemamo sta izgubiti. Osim dodatnih par mjeseci, sto i nije tako puno jer smo dosad izgubili 10 godina s prodajom tog prostora.
Ako je blef - na velikom je ulogu, a mi nemamo sta izgubiti. Osim dodatnih par mjeseci, sto i nije tako puno jer smo dosad izgubili 10 godina s prodajom tog prostora.
-
_BosanaC
To se slazem u potpunosti. Ipak, bolje bi bilo naci potpuno domacu firmu i njoj prodati taj prostor, te napraviti nesto sto sutra nece biti pod koncesijom i ciji novac ce ostajati u Sarajevu i BiH.
Naravno, opet podvlacim, nekome ko je sposoban da iskoristi te potencijale, jer ipak se radi o centru Sarajeva.
Naravno, opet podvlacim, nekome ko je sposoban da iskoristi te potencijale, jer ipak se radi o centru Sarajeva.
-
Davy Crockett
#31 Re: prodaja marijin dvora i hrvatska hajka
fadil schtil wrote:u hrvatskim novinama pokranuta je svojevrsna hajka kao odgovor na navodnu moducnost prodaje de-luxe lokacije na m. dvoru firmi iz saudijske arabije. radi se o investiciji od 100 miliona.
naravno ne zaboravlja se sve dovesti u vezu sa terorizmom, naime spominje se kontrola odredjene firme u engleskoj, niti veze rahmetli izetbegovica sa kraljevskom porodicom, ni 7.muslimanska - i kao, sta god sudijci sagradili za oko 100.000.000 KM, narusiti ce izgled sehera.
pa citira se i vrli nam kardinal, ko biva katolicka crkva je preko puta.
pa neuspio pokusaj proboja izvjesne firme iz hrvatske na istom tenderu!!
i sad pitam se, dodjelimo mi ikome ista vani objasnjavati, sta pravimo i ko pravi?? mislim svi se sjecamo hrvatskog presinga nedavno u vezi izgradnje koridora 5c.
cisto kurcenje i prepotencija
Koliko su Hrvati zastupljeni na vašem tržištu? Kod nas je na delu hrvatska invazija. Kupuju i ono što niko neće ali i prosperitetne kompanije prehrambene industrije.
-
Thanatos
#32 Re: prodaja marijin dvora i hrvatska hajka
Sad sam se uvjerio da i nije riječ o nikakvoj invaziji i da je stvar prenapuhana.Davy Crockett wrote:fadil schtil wrote:u hrvatskim novinama pokranuta je svojevrsna hajka kao odgovor na navodnu moducnost prodaje de-luxe lokacije na m. dvoru firmi iz saudijske arabije. radi se o investiciji od 100 miliona.
naravno ne zaboravlja se sve dovesti u vezu sa terorizmom, naime spominje se kontrola odredjene firme u engleskoj, niti veze rahmetli izetbegovica sa kraljevskom porodicom, ni 7.muslimanska - i kao, sta god sudijci sagradili za oko 100.000.000 KM, narusiti ce izgled sehera.
pa citira se i vrli nam kardinal, ko biva katolicka crkva je preko puta.
pa neuspio pokusaj proboja izvjesne firme iz hrvatske na istom tenderu!!
i sad pitam se, dodjelimo mi ikome ista vani objasnjavati, sta pravimo i ko pravi?? mislim svi se sjecamo hrvatskog presinga nedavno u vezi izgradnje koridora 5c.
cisto kurcenje i prepotencija
Koliko su Hrvati zastupljeni na vašem tržištu? Kod nas je na delu hrvatska invazija. Kupuju i ono što niko neće ali i prosperitetne kompanije prehrambene industrije.
Znači radi se o vrlo kvalitetnim investicijama jer mnogo više ulažu u modernizaciju i socijalni program od drugih. Pa 2% i nije nešto...Otkad je počela privatizacija u Srbiji, hrvatske su tvrtke za kupnju tamošnjih tvrtki potrošile 40 milijuna eura. Osim novca koji su platili za kupnju, hrvatski ulagači obvezali su se da će u idućih pet godina u njihovu modernizaciju uložiti još 43 milijuna eura, a u zbrinjavanje viška radnika i ostale socijalne programe oko 25 milijuna eura.
Nedjeljni telegraf došao je do podatka iz Agencije za privatizaciju da hrvatske tvrtke sudjeluju sa 2,39 posto u ukupnoj privatizaciji Srbije, a njihov udjel u investicijama puno je veći i iznosi pet posto, dok je u socijalnom programu narastao čak na devet posto.
Što se tiče BiH tu je naravno hrvatski kapital mnogo prisutniji i ne može se uspoređivati sa srbijom, jer imaš većinski naseljene hrvatske krajeve koji su ekonomski dosta povezani s hrvatskim firmama...
Recimo praktički sav uvoz u BiH ti se događa preko zap hercegovine, barem imam takav dojam.
-
fadil schtil
ee, ma znam ja da i odredjenom domacem elementu smeta pogani, muslimanski petro-dolar!! nemojmo se lagat.Fair Life wrote:Explorer-ka wrote:(...)
GO Saudijci GO
pa ne bi bili na najistaknutijim lokacijama u buducem centru predstavnici lanaca iz 'lijepe njihove', pila se FRANCK kahhva a usta se prethodno spirala JAMNICOM, a oni zesci pi sabahile udarali po KARLOVACKOM i OZUJSKOM, listo Vecernjak. pa nece derat o. dragojevic na svakom koraku u luksuznim flurovima i vladao bi takav stimung i flair da bi neki slucajni prolaznik, recimao iz novog sada, pomislio prije da se nalazi u sred zagreba nego u seheru(sasvim mi je normalno i fino mi je kad doticnog i slicne cujem kako odzvanjaju u zagrebackom importane-u npr., ali avaj, ovo je 'jedina nasa' zajednicka, i svako predoziranje i debalans, pa eto na koncu i muzike i slicnih detalja dozivljavam kao imperijalizam. medjutim kao realan covjek nemam ja nista protiv engleskog npr. 'muzickog imperijalizma' jer oni imaju tu tezinu i gabarit. a seve, oli ...ma ne zajebavajte se. limited only
a zasto sam i da INA kupi EP, ili CROATIA OSIGURANJE istoimeno SARAJEVSKO
pa u sutrasnjoj ininoj firmi kcerci bi od dva (isto sposobna i kvalifikovana na isto radno mjesto) bosnjaka i hrvata, pogadjate, u najmanju ruku prednost bi imao 'manji' brat. i ako bih birao izmedju recimo slovenije i hrvatske upravo iz ovog razloga prednost bi uvijek davao slovencima koji nebi sigurno dali posao niti jednom od gore dvojce pomenutih nego onom trecem, jos boljem ma kako se zvao.
i tu je citava poenta price. na srecu ljudi u sarajajevu su skontali.
jebote a nas nema ni u statistikama o broju stranih turista na hrvatskom jadranu. nevezano za to sto nikad nisam cuo da austrijanci kazu austrijske alpe - kontam, onda oni mora da nas vode pod stavkom 'domaci gost'. nema treceg. pa nismo duhovi u pizdu materinu
kao bi ti, bogati, FairLife objasnio ovu moju zadnju misao??? ti si eto pametan
-
Pmusa
A mozda da se pogleda na DRZAVNOM ZAVODU ZA STATISTIKUjebote a nas nema ni u statistikama o broju stranih turista na hrvatskom jadranu. nevezano za to sto nikad nisam cuo da austrijanci kazu austrijske alpe - kontam, onda oni mora da nas vode pod stavkom 'domaci gost'. nema treceg. pa nismo duhovi u pizdu materinu
-
Thanatos
Pmusa wrote:A mozda da se pogleda na DRZAVNOM ZAVODU ZA STATISTIKUjebote a nas nema ni u statistikama o broju stranih turista na hrvatskom jadranu. nevezano za to sto nikad nisam cuo da austrijanci kazu austrijske alpe - kontam, onda oni mora da nas vode pod stavkom 'domaci gost'. nema treceg. pa nismo duhovi u pizdu materinu
Broj turista u 6.mj (u tisućama/hiljadama)
Srbi 9
Bih građani 52 (neprijavljivanje?)
Norvežani 21
Nizozemci 106
Danci 53
Francuzi 111
Talijani 246
Njemci 320
Šveđani 55
Britanci 44
SAD 16
Švicarci 36
Španjolci 19 (zar oni nemaju more
Portugalci 4
Izraelci 12 (
Litva 6 (
Island 1 (odkud oni
Irci 10
Belgijanci 37
Luksemburžani 1 (
Finci 6
pa istočni:
Slovenci 325
Slovaci 72
Poljaci 79
Mađari 171
Česi 225
Znači Srbi su ti na 21. mjestu.
-
fadil schtil
e bas su sjebani, mozes misliti, na samom zacelju. pa jebote od kada je to HRVATSKI jadran (pa nisu to austrijske alpe, ko biva imaju i svicarske, slovenske) prestiz pa da se nekome sere da je opet neko drugi na dnu ljestvice??Thanatos wrote:Pmusa wrote:A mozda da se pogleda na DRZAVNOM ZAVODU ZA STATISTIKUjebote a nas nema ni u statistikama o broju stranih turista na hrvatskom jadranu. nevezano za to sto nikad nisam cuo da austrijanci kazu austrijske alpe - kontam, onda oni mora da nas vode pod stavkom 'domaci gost'. nema treceg. pa nismo duhovi u pizdu materinu![]()
![]()
Broj turista u 6.mj (u tisućama/hiljadama)
Srbi 9
Bih građani 52 (neprijavljivanje?)
Norvežani 21
Nizozemci 106
Danci 53
Francuzi 111
Talijani 246
Njemci 320
Šveđani 55
Britanci 44
SAD 16
Švicarci 36
Španjolci 19 (zar oni nemaju more)
Portugalci 4
Izraelci 12 ()
Litva 6 ()
Island 1 (odkud oni)
Irci 10
Belgijanci 37
Luksemburžani 1 ()
Finci 6
pa istočni:
Slovenci 325
Slovaci 72
Poljaci 79
Mađari 171
Česi 225
Znači Srbi su ti na 21. mjestu.
u medjuvremenu srbi su se preselili na sredozemlje. bio i ja. i na HRVATSKO more, istom svaka cast, nikada vise. ma nije zbog statistike. a ni zbog dalmatinaca - pa skontali su oni da mi pijemo iskljucivo i jedino kaFu i kiselu, pa popustili. nit zbog hercegovaca, znaju i oni da mogu samo fasovat, jal od policije il onih kome seru. tako da ni tu nema peoblema.
jedino mozda se predomislim, pa ako Bog da, za jedno pedesetak godina sa rajom na penzionerski izlet. pusim, i garant ce me derat bronhitis, u najboljem slucaju.
a ja srbi i sredozemlje. povjerljivi svejdoci vele da su po antaliji i stambolu na restoranima vidjali table: 'srbija do japana'. i haj' reci kako turci ne znaju!!
- Fair Life
Samo "islamofobima"...fadil schtil wrote:ee, ma znam ja da i odredjenom domacem elementu smeta pogani, muslimanski petro-dolar!! nemojmo se lagat.Fair Life wrote:Explorer-ka wrote:(...)
GO Saudijci GO
(...)
Njima treba podici i cijenu nafte, a "braci" ... discount... kako bi inace motorka radila.
-
SD-6
bjese tema nedavno o IslamofobijiFair Life wrote:[img]http://www.travelersdigest.com/pictures ... g_md_clr.gExplorer-ka wrote:(...)
GO Saudijci GO
if[/img]
-
SD-6
ee, ma znam ja da i odredjenom domacem elementu smeta pogani, muslimanski petro-dolar!! nemojmo se lagat.fadil schtil wrote:Fair Life wrote:Explorer-ka wrote:(...)
GO Saudijci GO
pa ne bi bili na najistaknutijim lokacijama u buducem centru predstavnici lanaca iz 'lijepe njihove', pila se FRANCK kahhva a usta se prethodno spirala JAMNICOM, a oni zesci pi sabahile udarali po KARLOVACKOM i OZUJSKOM, listo Vecernjak. pa nece derat o. dragojevic na svakom koraku u luksuznim flurovima i vladao bi takav stimung i flair da bi neki slucajni prolaznik, recimao iz novog sada, pomislio prije da se nalazi u sred zagreba nego u seheru(sasvim mi je normalno i fino mi je kad doticnog i slicne cujem kako odzvanjaju u zagrebackom importane-u npr., ali avaj, ovo je 'jedina nasa' zajednicka, i svako predoziranje i debalans, pa eto na koncu i muzike i slicnih detalja dozivljavam kao imperijalizam. medjutim kao realan covjek nemam ja nista protiv engleskog npr. 'muzickog imperijalizma' jer oni imaju tu tezinu i gabarit. a seve, oli ...ma ne zajebavajte se. limited only
a zasto sam i da INA kupi EP, ili CROATIA OSIGURANJE istoimeno SARAJEVSKO
pa u sutrasnjoj ininoj firmi kcerci bi od dva (isto sposobna i kvalifikovana na isto radno mjesto) bosnjaka i hrvata, pogadjate, u najmanju ruku prednost bi imao 'manji' brat. i ako bih birao izmedju recimo slovenije i hrvatske upravo iz ovog razloga prednost bi uvijek davao slovencima koji nebi sigurno dali posao niti jednom od gore dvojce pomenutih nego onom trecem, jos boljem ma kako se zvao.
i tu je citava poenta price. na srecu ljudi u sarajajevu su skontali.
jebote a nas nema ni u statistikama o broju stranih turista na hrvatskom jadranu. nevezano za to sto nikad nisam cuo da austrijanci kazu austrijske alpe - kontam, onda oni mora da nas vode pod stavkom 'domaci gost'. nema treceg. pa nismo duhovi u pizdu materinu
kao bi ti, bogati, FairLife objasnio ovu moju zadnju misao???ti si eto pametan[/quote]
neka dok virne u omiljeni bukvar...jah nema toga tamo...dakle nista od odgovora...slabo minder fercera...svo svoju pamet je skupio i savio u tariguz u kojem se oglasavaju njegovi ideološki sapatnici
-
Toozla
....ni "mjesecari", ni "gimnasticari" ne ulazu novac u Bosnu zato sto ih dusa boli zbog nase sumorne situacije.....jedini razlog zbog kojeg su spremni uloziti velike novce u BIH je generisanje profita iz ulozenih sredstava.....prema tome i jedni i drugi hoce da zarade na nama.....
.....kako se ponasati prema njima.....u stilu "i mi vas volimo najvise na svijetu al' dze smo mi u svemu tome".....ponudu kojom Sarajevo finansijski profitira vise treba prihvatiti.....da bi smo o tome konstruktivno raspravljali, neko je trebao postirati detalje jedne i druge ponude.....
....na zalost, nama je puno bitnije jel' u pitanju mjesec ili gimnastika, a niko i ne spominje gdje smo mi u svemu tome finansijski.........eno, na diskusiji tema "Bosanska plata 2500 EUR ".....
...dok su nam gimnasticari i mjesecari vazniji od svega ostalog i svek dok ne skontamo kako se gospodari samim sobom i vlastitim resursima, mrka nam je kapa....
.....kako se ponasati prema njima.....u stilu "i mi vas volimo najvise na svijetu al' dze smo mi u svemu tome".....ponudu kojom Sarajevo finansijski profitira vise treba prihvatiti.....da bi smo o tome konstruktivno raspravljali, neko je trebao postirati detalje jedne i druge ponude.....
....na zalost, nama je puno bitnije jel' u pitanju mjesec ili gimnastika, a niko i ne spominje gdje smo mi u svemu tome finansijski.........eno, na diskusiji tema "Bosanska plata 2500 EUR ".....
-
Toozla
....bolje ti je, ako nista, zasadi hurme na svakom drugom placu za dzamiju.....za par godina barem mozes platiti krecenje dzamija koje pravis danas....SD-6 wrote:...treba gradit Dzamije u svakom Dzematu dje ima više od 200 ljudi,dakle samo zaredat od Ilidze ....slazete li se?![]()
![]()
?...samo predlazem
,sta se odmah derete
-
SD-6
...biznis se već davno razgrano kolega...u slobodno vrijeme dilam hurme&tespihe
nego...ako ja pokrenem temu...npr. sevhija/donacija za dzamiju tu i tu...koliko ćeš dat...onako iskreno
(mislim znam da ceš dat al' kol'ko)
evo me stara poćera...QQ...kud je sad pošla
-
Toozla
....pa znamne....sad si me na krivoj nozi uhvatio....SD-6 wrote:...biznis se već davno razgrano kolega...u slobodno vrijeme dilam hurme&tespihenego...ako ja pokrenem temu...npr. sevhija/donacija za dzamiju tu i tu...koliko ćeš dat...onako iskreno
![]()
![]()
.....hocel', od mene, biti dovoljan komentar izmedju cetri i sest recenica.....mislim na toj temi o donacijama....
Last edited by Toozla on 09/09/2005 03:32, edited 1 time in total.
- Fair Life
Od mene jedan 'hodzin zapis'... i sliku Fatmira Alispahica. Jel' moze?SD-6 wrote:...biznis se već davno razgrano kolega...u slobodno vrijeme dilam hurme&tespihenego...ako ja pokrenem temu...npr. sevhija/donacija za dzamiju tu i tu...koliko ćeš dat...onako iskreno
![]()
![]()
Jos je pod garancijom, zapis mislim, mada se hodza Pehadza preselio na Ahiret...
-
savjest
Za sarajevski Magros saudijski investitor nudi 107 miliona KM
Prema podacima Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo, investitor iz Saudijske Arabije ponudio je 105 miliona KM za investicije, 2 miliona KM za kupnju većinskog paketa dionica, vraćanje dugova kompanije i podmirenje obaveza prema radnicima, te otvaranje novih 184 radnih mjesta
Saudijski konzorcij Al-Shiddi ponudio je 107 miliona KM za preuzimanje sarajevske trgovinske kompanije Magros. Na procesu neposredne pogodbe za prodaju državnog kapitala u Magrosu iza Al-Shiddija plasirale su se kompanije Mellain iz Sarajeva, te grupacije Avaz i Unioninvest, koje žele kupiti državni udjel u kompanijama Magros veletrgovina i Magros export-import, u čijem je vlasništvu atraktivna lokacija u samom centru Sarajeva, na Marin Dvoru, uz zgradu Vijeća ministara BiH, prenose Nezavisne novine. Regulacijskim planom na tom mjestu predviđena je izgradnja velikog poslovno-trgovačkog centra.
Prema podacima Agencije za privatizaciju Kantona Sarajevo, investitor iz Saudijske Arabije ponudio je 105 miliona KM za investicije, 2 miliona KM za kupnju većinskog paketa dionica, vraćanje dugova kompanije i podmirenje obaveza prema radnicima, te otvaranje novih 184 radnih mjesta.
Mellain nudi 34 miliona KM za investicije i 2 miliona KM za državne dionice, s time da njihova ponuda ne sadrži obveze prema sadašnjim radnicima niti otvaranje novih radnih mjesta.
Investitori okupljeni iza naziva Avaz nude plasiranje 30 miliona KM u investicije i 2 miliona KM u kupnju većinskog vlasničkog udjela u Magrosu, te otvaranje 30 novih radnih mjesta, dok se obaveze prema radnicima planiraju riješiti dogovorom.
Unioninvest je u konzorciju uz sebe vezao kompanije Unipromet, Dijamant, Prevent, IGM, EGW, ASA Auto i ANS Drive, a nude 2 miliona KM za dionice i 4 miliona KM za investicije, te otvaranje samo šest novih radnih mjesta.
Midhat Sarić, predsjednik komisije koja vodi postupak prodaje Magrosa, nije želio komentirati prispjele ponude jer je proces neposredne nagodbe još uvijek otvoren. Jedino je potvrdio da su pristigle četiri ponude. Cijeli proces mora se završiti u roku od dva mjeseca, a svi ponuđači moraju osigurati bankarske garancije u iznosu od 10 posto vrijednosti ponuđene investicije.
Ponuda saudijske kompanije izgleda najbolja. Tako se barem da zakljuciti iz informacija koje su nam ponudene u gornjem clanku. No trebali bi imati uvid u cijeli dosje. Investicija od preko 100 miliona KM bi bila jedna od vecih u Sarajevu od kraja agresije do danas i imala bi ogromne pozitivne posljedice.
-
Davy Crockett
@Thanatos
Nije baš da nema kupovine zapadnih suseda.
Check this out:
"Dijamant" Zrenjanin je jedna od jačih firmi u Srbiji.
Mnogi su predviđali da "Agrokor" neće otkupiti sve dionice ali ipak hoće.
Nije baš da nema kupovine zapadnih suseda.
Check this out:
Agrokor kupio 2/3 akcija Dijamanta
9. septembar 2005. | 13:07 | Izvor: Beta
Zrenjanin -- Hrvatski Agrokor za 30 miliona evra kupio 67 odsto akcija zrenjanske industrije ulja Dijamant.
Sekretar za međunarodne odnose u vladi Vojvodine Predrag Grgić potvrdio je da je zagrebačka kompanija Agrokor otkupila većinski paket od 67 odsto akcija zrenjaninske industrije ulja Dijamant u vrednosti od 30 miliona evra.
"Jedan od direktora 'Agrokora' Ljerka Puljić mi je u razgovoru početkom ove nedelje potvrdila da je to urađeno za 30 miliona evra i da ta firma planira da otkupi kompletan paket akcija za još 20 miliona evra", kazao je Grgić.
Prema njegovim rečima, "Agrokor" namerava i da izgradi veliki distributivni centar u Zrenjaninu, da modernizuje proizvodnju majoneza i margarina i da zakupi 15.000 hektara banatskih oranica na kojima bi se uzgajala sirovina za proizvodnju.
"Dijamant" Zrenjanin je jedna od jačih firmi u Srbiji.
Mnogi su predviđali da "Agrokor" neće otkupiti sve dionice ali ipak hoće.
-
fadil schtil
ti si od takve vrste da bi automatski i odbio taj fiktivni discaunt za koji bi se potencijalno i prisljepo sa federalni(je)m ti partnerom- samo zbog PODRIJETLAFair Life wrote:Samo "islamofobima"...fadil schtil wrote:ee, ma znam ja da i odredjenom domacem elementu smeta pogani, muslimanski petro-dolar!! nemojmo se lagat.Fair Life wrote:
(...)
Njima treba podici i cijenu nafte, a "braci" ... discount... kako bi inace motorka radila.
nego, dobronamjernost podrazumjeva osim kritike i samokritiku - na ovome drugom tvoje jato je uvelko deficitarno.
trebali kojim slucajem kenjati po aliji, reisu, sarajevu, bosmalu - najaci si, a fukara te slijepo i bespogovorno slijedi.
mozda bih i ja, zasto da ne, svi pobrojani zasluzuju manje-vise kritiku.
al kad imamo za temu prlica, kardinala, rastjerivacice turista sa staroga mosta, divljanje po kamenim spavacima, ina-inu drskost, nadrkani odnos 'lijepe tvoje' - nema te ili eventualno 'miniras' OKOLIS polujasnim smile-ovima i kod dobronamjernih stvaras zazor i sumnju
- Fair Life
Kuca mi je u 'dzematu'... nije u 'zhupi', jebiga.fadil schtil wrote:(...)
al kad imamo za temu prlica, kardinala, rastjerivacice turista sa staroga mosta, divljanje po kamenim spavacima, ina-inu drskost, nadrkani odnos 'lijepe tvoje' - nema te ili eventualno 'miniras' OKOLIS polujasnim smile-ovima i kod dobronamjernih stvaras zazor i sumnju
Pisem o onome sto me handri...
-
orbit
plivamo u petrodolarima i svi arapi bi eto rado slali da nije zlocestih hrvata koji to blokirajufadil schtil wrote:ee, ma znam ja da i odredjenom domacem elementu smeta pogani, muslimanski petro-dolar!! nemojmo se lagat.(...)
nego, dobronamjernost podrazumjeva osim kritike i samokritiku - na ovome drugom tvoje jato je uvelko deficitarno.
trebali kojim slucajem kenjati po aliji, reisu, sarajevu, bosmalu - najaci si, a fukara te slijepo i bespogovorno slijedi.
sto se samokritike tice i tema i fukare...bitno je da se ti redovito javljas na teme o zlocinima u grabovici, uzdolu, trusini, doljanima, bugojnu, kaknju, kostajnici itd...i osudjujes iste