Sergej Barbarez
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Prenj
Ocito su sve BH patriote slozne u ocjeni da je Sergej ljudina i heroj reprezentacije.
Nazalost, Sergej i njemu slicni, herojska djela za nasu zemlju mogu napraviti samo u sportu, bilo gdje drugo bili bi svrstani u pogrdnu kategoriju "ostali" i kao takvi, bili diskvalifikovani za bilo kakvu karijeru.
Zar to nije grozno?
Nazalost, Sergej i njemu slicni, herojska djela za nasu zemlju mogu napraviti samo u sportu, bilo gdje drugo bili bi svrstani u pogrdnu kategoriju "ostali" i kao takvi, bili diskvalifikovani za bilo kakvu karijeru.
Zar to nije grozno?
- Qler
evo sad sam procitao temu, i ako cete mi vjerovati, da sada nisam ni znao koje je vjere Sergej, jednostavno to me nikad nije ni zanimalo
covjek je ljudina, legenda, car, sah, kralj, i sta sve ne, i sto rece, stari ja mislim, i da je crnac
nema veze
SVE NAJBOLJE O BARBAREZU i muzicka zelja:
NE MOZE NAM NIKO NISTA
JACI SMO OD SUDBINEEE
MOGU SAMO DA NAS MRZE
ONI STO NAS NE VOLEE...
:D:D:D:D
:bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih::bih:
covjek je ljudina, legenda, car, sah, kralj, i sta sve ne, i sto rece, stari ja mislim, i da je crnac
SVE NAJBOLJE O BARBAREZU i muzicka zelja:
NE MOZE NAM NIKO NISTA
JACI SMO OD SUDBINEEE
MOGU SAMO DA NAS MRZE
ONI STO NAS NE VOLEE...
- manijak1
-
List
Prezime Barbarez zastupljeno je u Istocnoj Hercegovini odakle i Sergej Barbarez vjerovatno potice (osim ako je pao s Marsa). Takodjer, prezime Barbarez postoji i u Rudom. I naravno, u Mostaru. Sergejevi prezimenjaci nose imena koja su na nasim prostorima najzastupljenija kod pravoslavnih. Tako da ne vjerujem da je Jevrej.Zreli wrote:On je Jevrej. Potice iz Spanije. Protjeran od katolicke inkvizicije.
- manijak1
- pitt
jebo hiljadu zasto-hiljadu zatoList wrote:Prezime Barbarez zastupljeno je u Istocnoj Hercegovini odakle i Sergej Barbarez vjerovatno potice (osim ako je pao s Marsa). Takodjer, prezime Barbarez postoji i u Rudom. I naravno, u Mostaru. Sergejevi prezimenjaci nose imena koja su na nasim prostorima najzastupljenija kod pravoslavnih. Tako da ne vjerujem da je Jevrej.Zreli wrote:On je Jevrej. Potice iz Spanije. Protjeran od katolicke inkvizicije.![]()
Mala je vjerovatnoca. Jer Jevreji posvecuju veliku paznju svom naslijedju. I najcesce nose imena atipicna za ovaj dio planete. Nama gotovo potpuno nepoznata imena.
-
tempera
#37 barbarez
pa dok god igra za reprezentaciju BiH kakve veze ima ko je, odakle je , ko mu je mama a ko tetka . a o dajidama da ne pricam .... najvazniji je valjda rezultat ,,, hajde da se i San Marino pobjedi .... 
-
No_Comment
Bio ,,Barba,, Jevrej ili ne...u svakom slucaju je veliki igrac...i josh veci kao covjek...inace to tvoje pravilo o Jevrejskim imenima bash i nije tacno...npr.RANKO Rihtman, DANILO Kish, SLAVKO I IVO Goldstein,MLADEN Schwartz sa imenima koja nose nebi se reklo da su ta imena atipicna za ovaj dio planete...List wrote:Prezime Barbarez zastupljeno je u Istocnoj Hercegovini odakle i Sergej Barbarez vjerovatno potice (osim ako je pao s Marsa). Takodjer, prezime Barbarez postoji i u Rudom. I naravno, u Mostaru. Sergejevi prezimenjaci nose imena koja su na nasim prostorima najzastupljenija kod pravoslavnih. Tako da ne vjerujem da je Jevrej.Zreli wrote:On je Jevrej. Potice iz Spanije. Protjeran od katolicke inkvizicije.![]()
Mala je vjerovatnoca. Jer Jevreji posvecuju veliku paznju svom naslijedju. I najcesce nose imena atipicna za ovaj dio planete. Nama gotovo potpuno nepoznata imena.
-
stelium
SERGEJ BARBAREZ
...sinonim za rijeci:
-ljudskost
-lojalnost
-ponos
-patriotizam
-prkos
-sopstvena zrtva
-vodstvo
...a oni uzeli kalkulisati sta mu je deda mogao biti da ga lakse mogu strpati u ladicu ako bi mozda nekad zakazao(sto je ljudski).. da dzelati znaju reci:"...ma ipak je on jevrej,srbin,spanac,marsovac,racq,palac..."
...sinonim za rijeci:
-ljudskost
-lojalnost
-ponos
-patriotizam
-prkos
-sopstvena zrtva
-vodstvo
...a oni uzeli kalkulisati sta mu je deda mogao biti da ga lakse mogu strpati u ladicu ako bi mozda nekad zakazao(sto je ljudski).. da dzelati znaju reci:"...ma ipak je on jevrej,srbin,spanac,marsovac,racq,palac..."
-
List
stelium wrote:SERGEJ BARBAREZ...a oni uzeli kalkulisati sta mu je deda mogao biti da ga lakse mogu strpati u ladicu ako bi mozda nekad zakazao(sto je ljudski).. da dzelati znaju reci:"...ma ipak je on jevrej,srbin,spanac,marsovac,racq,palac..."
No_Comment, ima u skoro svakoj Jevrejskoj familiji u Bosni juznoslavenskih imena. Ali u svakoj familiji ima i imena koja su atipicna za ove prostore. Narocito ako je otac Jevrej a majka pripadnica jednog od juznoslavenskih naroda.
Npr. Bencion, David, Jozef, Dori, Samuel, Efraim, Jahiel.
- Murat Sabanovic
jebo vas je sve ,kada diskutujete o barbarezovoj nacionalnosti ili religiji
barbarezov doprinos bh selekciji moze se porediti sa zidonovim doprinosom francuskoj.
a vi i dalje dikutujte ko je i sta ...
barbarezov doprinos bh selekciji moze se porediti sa zidonovim doprinosom francuskoj.
a vi i dalje dikutujte ko je i sta ...
-
No_Comment
Da to si u pravu...List wrote:stelium wrote:SERGEJ BARBAREZ...a oni uzeli kalkulisati sta mu je deda mogao biti da ga lakse mogu strpati u ladicu ako bi mozda nekad zakazao(sto je ljudski).. da dzelati znaju reci:"...ma ipak je on jevrej,srbin,spanac,marsovac,racq,palac..."O ljudima sudim na osnovu onoga sto kazu i ucine. Na osnovu vidjenog donosim sud o tome sta im se mota po glavi. Volim posmatrati ljude.
![]()
No_Comment, ima u skoro svakoj Jevrejskoj familiji u Bosni juznoslavenskih imena. Ali u svakoj familiji ima i imena koja su atipicna za ove prostore. Narocito ako je otac Jevrej a majka pripadnica jednog od juznoslavenskih naroda.
Npr. Bencion, David, Jozef, Dori, Samuel, Efraim, Jahiel.
- manijak1
.........svakako da jeste jer ako neko sa strane čita
uhvatio bi se za glavu ( onu gore ) ovi bi i Barbareza pokvarili ..........međutim ti koji bi to htjeli .........neka treniraju onu dole ........glavu.
- daduli_sa
Dovoljno receno!stelium wrote:SERGEJ BARBAREZ
...sinonim za rijeci:
-ljudskost
-lojalnost
-ponos
-patriotizam
-prkos
-sopstvena zrtva
-vodstvo
Sergeja za uzora mladima!
- manijak1
-
breka
koji moj vas zanima koje je covjek nacije ili vjeroispovijesti!!!
vazno je da je dobar covjek, ljudina i igracina i da voli svoju zemlju i pri tom ne mrzi ostale!
sramite se ovakvih pitanja.
znam o kojim opterecenim mozgovima je rijec zato sto i moja malenkost ima "strano" prezime koje je uvijek zanimalo kojekakve kompleksase...
odakle sam i koje sam vjere.
odhebite, sta vas briga - ja sam pingvin.
eto
vazno je da je dobar covjek, ljudina i igracina i da voli svoju zemlju i pri tom ne mrzi ostale!
sramite se ovakvih pitanja.
znam o kojim opterecenim mozgovima je rijec zato sto i moja malenkost ima "strano" prezime koje je uvijek zanimalo kojekakve kompleksase...
odakle sam i koje sam vjere.
odhebite, sta vas briga - ja sam pingvin.
eto