Islamofobija?

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A wrote:Islamofob nikad nije nacionalista "zapadne" ili "istocne" orijentacije, oni su - koalicioni partneri.
Islamofobi su uglavnom oni koji su protiv radikalizacije islama (i ostalih vjera, no za etiketiranje tih pojava su zaduzeni koalicioni partneri), protiv politizacije vjere, protiv nametanja Islama kao Bosnian way of life, oni koji ne zele muslimansko Sarajevo. Islamofobi su najcesce gradjanski orijentisani forumasi, bez obzira na vjeru (nemalo je muslimana medju njima) i dijagnozu "islamofob" uglavnom nikad ne postavlja niti jedan Bosnjak ili musliman umjerene, gradjanske opcije. To si pravo daju samo oni koji se nadju u nedostatku argumenata u demokratskoj, otvorenoj raspravi sa neistomisljenicima.
Tako sam makar ja to shvatila :roll:
Procitati i zatvoriti temu!

Nista vise ne treba - nadam se ni Prenju koji je postavio pitanje!
Sve preko ovoga je samo naprdjivanje!
Ups! :D Prepucavanje! :-) :)
Stari

Post by Stari »

Islamofob nikad nije nacionalista "zapadne" ili "istocne" orijentacije, oni su - koalicioni partneri.
Islamofobi su uglavnom oni koji su protiv radikalizacije islama (i ostalih vjera, no za etiketiranje tih pojava su zaduzeni koalicioni partneri), protiv politizacije vjere, protiv nametanja Islama kao Bosnian way of life,
oni koji ne zele muslimansko Sarajevo
. Islamofobi su najcesce gradjanski orijentisani forumasi, bez obzira na vjeru (nemalo je muslimana medju njima) i dijagnozu "islamofob" uglavnom nikad ne postavlja niti jedan Bosnjak ili musliman umjerene, gradjanske opcije. To si pravo daju samo oni koji se nadju u nedostatku argumenata u demokratskoj, otvorenoj raspravi sa neistomisljenicima.
Tako sam makar ja to shvatila

Ovo sto sam uokvirio u crveno, slazem se u potpunosti , moze predstavljati jedan vid manifestovanja islamofobije. Ne zeljeti muslimansko sarajevo...je po meni slicno zahtjevu ...zeljeti Zagreb bez katolika ili ....da zasiljim do kraja....isto kao zeljeti pravoslavni Teheran.
Last edited by Stari on 05/09/2005 18:20, edited 1 time in total.
rei

Post by rei »

Hm"islamofobija" ,taj izraz sam najcesce vidjela da se upotrebljava upravo ovdje na forumima, i islamofoba po meni ima ovdje, u stvarnom zivotu nesrecem takve ljude,niti iko u mom okruzenju ima potrebe
da koristi takav izraz. U Bosni zive ljudi islamske vjeroispovijestii, njihova privatna stvar kako ce prakticirati vjerske obicaje , isto tako ne zanima me niti vodim brigu da li su to pravi,lazni ,ovakvi ili onakvi vjernici, i da li ce se takvih ili onakvih vjernika biti sve vise, oni koji se boje kakvi ce i koliko ce biti takvih vjernika za mene su "islamofobi" a naravno strasno im je to sto se islam siri,pa ljudi nije ovo samo katolicka i pravoslavna drzava , shvatite to jednom !

Inace, gradjanski sam orjentisana :D
faraon_

Post by faraon_ »

Dobar vece, zvali ste me?

Tema je ociscena.

Uh sto je ovo dobro...citam citam citam kad ono nema trece stranice...hahahaha...svaka cast moderatoru...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

moderator wrote:Dobar vece, zvali ste me?

Tema je ociscena.
To tiiiii.... lopatom? :D :D
zlata

Post by zlata »

Pa ti sto se zale sto u Saraj'vu nema krmetine....sta bi rad'li kad bi otisli u neku daleku zemlju...koja nije muslimanska...a slabo se jede krmetina. Kao primjer...Argentina, Brazil, SAD, Kanada. Eto...ima sunke...al'najjeftinije meso..i svi zele nesto BOLJE, il'su postali vegetarijanci.

Ja sam vel'ka poguzija..i osim madjarskih i njemackih salama...ne postoji nikakvo krmece meso radi kog bi se "omrsila". Janjetina je ZAKON. I jos mi niko nije rek'o da smrdim na ovcu...mada sam cula Srbe kad pricaju kako muslimanska sela smrde na LOJ. Pa dobro...njihova valjda smrde na KRMKE.
Last edited by zlata on 05/09/2005 20:10, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zlata wrote:Pa ti sto se zale sto u Saraj'vu nema krmetine....sta bi rad'li kad bi otisli u neku daleku zemlju...koja nije muslimanska...a slabo se jede krmetina. Kao primjer...Argentina, Brazil, SAD, Kanada. Eto...ima sunke...al'najjeftinije meso..i svi zele nesto BOLJE, il'su postali vegetarijanci.

Ja sam vel'ka poguzija..i osim madjarskih i njemackih salama...ne postoji nikakvo krmece meso radi kog bi se "omrsila". Janjetina je ZAKON. I jos mi niko nije rek'o da smrdim na ovcu...mada sam cula Srbe kad pricaju kako muslimanska sela smrde na LOJ. Pa dobro...njihova smrde na krmke.
Grijeh ne ide u usta...
Grijeh ide IZ usta! :roll:

nadam se da se slazes... :)
faraon_

Post by faraon_ »

Zbpg cega muslimani ne jedu svinjetinu?
Odogovor:

HEALTH ASPECTS OF THE CONSUMPTION OF PIGMEAT (PORK)
Prof. Dr. M. Abdussalam
SWITZERLAND

http://www.islamset.com/hip/pork/Abdussalam.html
manijak1

Post by manijak1 »

Grijeh ne ide u usta...
Grijeh ide IZ usta!
Ovo je već za temu poslovice , izreke ............ :D :D ali bez ovog IZ jer to IZ :D baš kao da treba biti sinonim za :D :D neku instituciju :D :D .
No meni ta poslovica nikad nije bila prihvatljiva :D već je više predstavljala neku vrstu opravdanja :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:
Grijeh ne ide u usta...
Grijeh ide IZ usta!
Ovo je već za temu poslovice , izreke ............ :D :D ali bez ovog IZ jer to IZ :D baš kao da treba biti sinonim za :D :D neku instituciju :D :D .
No meni ta poslovica nikad nije bila prihvatljiva :D već je više predstavljala neku vrstu opravdanja :D :D
Omatorih i to podobro :( ali mi nikad nije bilo palo ni na pamet da se bilo kome pravdam za ono sto se nalazi na mojoj sofri!

Oni koji to smatraju opravdanjem...
Sta da ti kazem..
Za njih onda i jeste valjda...

I neka im je.. :D

:-) :)
manijak1

Post by manijak1 »

Sta da ti kazem..

I neka im je..
Onečišćen :D hastal ? :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

manijak1 wrote:
Sta da ti kazem..

I neka im je..
Onečišćen :D hastal ? :D
Dobro, dobro... :D :D
Settler

Post by Settler »

A wrote:Islamofob nikad nije nacionalista "zapadne" ili "istocne" orijentacije, oni su - koalicioni partneri.
Islamofobi su uglavnom oni koji su protiv radikalizacije islama (i ostalih vjera, no za etiketiranje tih pojava su zaduzeni koalicioni partneri), protiv politizacije vjere, protiv nametanja Islama kao Bosnian way of life, oni koji ne zele muslimansko Sarajevo. Islamofobi su najcesce gradjanski orijentisani forumasi, bez obzira na vjeru (nemalo je muslimana medju njima) i dijagnozu "islamofob" uglavnom nikad ne postavlja niti jedan Bosnjak ili musliman umjerene, gradjanske opcije. To si pravo daju samo oni koji se nadju u nedostatku argumenata u demokratskoj, otvorenoj raspravi sa neistomisljenicima.

Ja gomile nebuloza. :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ti to ne shvataš jer si indoktriniran :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Settler wrote:

Ja gomile nebuloza. :D
De nam onda ti daj koju pametnu...
Prosvijetli nas! :zzzz: :zzzz:
Settler

Post by Settler »

Neću, obrazuj se sam. :D
BošnjakTZ

Post by BošnjakTZ »

sekiracija wrote:SMRT FASIZMU ,SLOBODA MUSLIMANIMA :D

E ova ti je dobra,a ja bi jos dodao SMRT KOMUNIZMU.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Settler wrote:Neću, obrazuj se sam. :D
Hvala na obziru! :zzzz:
Rado! :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

BošnjakTZ wrote:
sekiracija wrote:SMRT FASIZMU ,SLOBODA MUSLIMANIMA :D

E ova ti je dobra,a ja bi jos dodao SMRT KOMUNIZMU.
Umro davno...
Dje ti zivis?

U strahu? :D :D
Settler

Post by Settler »

Dajte nešto novo, svaka tema na politici ista. :(
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Da li bi ti :D :D nešto sasvim Novo ? :D :D
Settler

Post by Settler »

Pa ovdje sve po receptu - stara koka, dobra juha. :oops: :D
Panasonic

Post by Panasonic »

Prenj wrote:
Krivokapic wrote:
Prenj wrote: Sta je po tebi islamofobija?
Kada bi stavove svog forumskog oponenta okarakterisao islamofobijom?
Pa čim počne pričati o kojekakvim kampovima, vehabijama, đamijama, teroristima iz bosne, itd.
Zar je bilo kakva kritika necega iz gornje liste automatski ISLAMOFOBIJA?
Ne.
Kampovi JESU
Vehabije - mozda ce se neko prepasti kad ih vidi, ali da je to razlog za islamofobiju...
Dzamije - NISU
Teroristi iz BiH - teroristi u BiH ne postoje koliko ja znam ako su oni koji su bombardovali bolnicu u Sarajevu u ratu nisu bili teroristi, ali ako postoje onda bi odgovor bio DA, moze i to biti izvor islamofobije. Ipak, mali je broj terorista kolika ima muslimana, i naravno treba sve teroriste pobiti, ali i one sto prave nered u svijetu. Razlog bilo kakve islamofobije bi mogao biti i neupucenost naroda/svijeta, ali sta ces kad Bin Laden i co. seljaci svoja djela cine tako da usput govore Allahu Ekber, e onda bih se i ja prepao! Jednostavno Bin Laden i co. su psihopati koji su toliko glupi da ne kontaju da svojim djelima vise ugrozavaju druge muslimane, ali oni misle da oni rade dobra djela.

Da dodam i ovo. Vjerovatno je Bin laden procitao Kur'an, i sad on je vise postao toliki fanatik pa radi ova djela, koja su zabranjena u islamu, a on ih radi. Jedini odgovor: budala, psihopata
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:De nam onda ti daj koju pametnu...
Prosvijetli nas! :zzzz: :zzzz:
Evo... ja cu prosvijetliti.

Vidi li se dovoljno?

Image
Last edited by Fair Life on 05/09/2005 22:22, edited 1 time in total.
hananah

Post by hananah »

Eh sad koliko nas treba da uvrnemo tu sijalicu :D
Post Reply