V R I J E M E je novac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

[quote="Bobi"]Sta je ovo... sve burzhuji :D...niko nema sat ispod 100 $ a kod kineza isti takvi po 3 $ :D.Po tachnosti im ni BigBen nije ravan a baterija traje 2 godine... garantovano :lol: ...za ne povjerovati :-) .[/quote]

---------------------------------------

slazem se :thumbup:

jedino su im kaiševi ili narukvice malo fuš
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Nisu svi ljudi isti, ali u nekom normalnom svijetu u kojem sebi mogu priustiti ponesto, za dobar sat (dobar kao npr moze pod vodu, dugi vijek baterije, ima alarm, nije tezak na ruku, ima narukvicu koja nece otpasti nakon 4 mjeseca i moze se nositi uz razlicite kombinacije odjece/obuce i sto mi je najvaznije NE MORAS GA VRACATI UNAZAD/UNAPRIJED svako 7 dana ko sto moras Kineske satove) mi nije zao dati $100. Sat je alatka. Vrijeme je najvrijednija stvar u zivotu. Tako da kad vidim nekog da ne cijeni dobar sat, mjerac vremena, tesko mi je da ne pomislim da takve osobe ne cijene i vrijeme, samo po sebi. Ne govorim sad da moras imati sat od $100. Ali ako ces imati nesto od $100, bolje da je to sat ili mozda udobne cipele nego suncane naocale, nakit i odjeca (mozda zato sto sam muskarac vrijednujem ove neke druge stvari pod opcionalno dok je sat pod mora). Isto tako danas kad sretnem ljude bez sata na ruci, imam osjecaj odmah da se radi o nekom koga je pregazilo vrijeme jer mu vise nista i ne znaci. Tu je gdje je. Nema zurbe. Ni potrebe za satom. Naravno, iznimke su ljudi koji nose mobitel i tako valjda znaju koliko je sati mada mi je i to samo po sebi malo cudno, jer ja sam gol tek kad skinem i sat sa ruke, dodje mi nekako tako, ko gace i potkosulja. Skinem sat sa ruke samo kad spavam. Jer imam drugi iznad glave, na struju koji me budi.
Thanatos

Post by Thanatos »

sunday_morning wrote:
Thanatos wrote:
mačak u čizmama wrote:Thanatos, sve hoću da te pitam, sašto baš taj nik uze... :?

ljepse je Zoi :)
To pretpostavljam znači život na grčkom?
Pa valjda sam pri odabiru nicka bio pod nekakvim podsvjesnim utjecajem metala, šta li...
@Thanatos - moram te ispraviti - thanatos znaci smrt...na grckom
tacnije...u okviru ida postoje dva temeljna instinkta: eros i thanatos - energija erosa je libido koji ukljucuje sve snage koje promicu zivot, dok energija thanatosa predstavlja agresivni instinkt ili instinkt smrti.
Znam da znači smrt, ovo gore se odnosilo na taj "Zoi".
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

mačak u čizmama wrote:
Bobi wrote:Sta je ovo... sve burzhuji :D...niko nema sat ispod 100 $ a kod kineza isti takvi po 3 $ :D.Po tachnosti im ni BigBen nije ravan a baterija traje 2 godine... garantovano :lol: ...za ne povjerovati :-) .
---------------------------------------

slazem se :thumbup:

jedino su im kaiševi ili narukvice malo fuš
Da, narukvice su najveci bed :D...malo vlage i sve i jedna metalna zardja.U tome je razlika izmedju originala i kopije...u kvaliteti materijala od kojeg se izradjuju.
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Lace wrote:ja svoj dobila za jedan rodjendan od radnih kolega :D
Lace, tvoj je original... :D josh nisam vidio onakvu kopiju... :D .
sunday_morning Upisano: 05. sep. 2005. 14:19 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

nemoj tako Bobika...ja rekoh maloprije da trenutno furam jedan valter..sexy valter od dvajs' majaka!
Ma ne mislim ja nista loshe, pravi sat i vrijedi para.Obichnom kupcu je laHko podvaliti kopiju kao original.Samo malo boljim zagledanjem uvidja se drastichna razlika u finoci izrade detalja ili ako ga potopite u vodu i ako ne pocrni...pravi je ...:D.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ko će mi pomoći da nađem fiber ili fibr ( nemam sada broj kod sebe za Couros sat , na našim prostorima ?
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Image
:D
Thanatos

Post by Thanatos »

Ma nema do...
Image
Fair Life

Post by Fair Life »

Nesferatu wrote:A zna li iko sta znaci ono 21 rubis ili 21 jewels ili tako nesto sto pise na starijim satovima na navijanje?
To su ti "lezista" u koja se smjestaju krajevi osovinica (zupcanika, nemirnice... koje smo mi nekad kao djeca avali "Zvrkovi") kod mehanickih satova sa "masinicom"... i u danasnji vakat quarz-nih satova ne znaci nista.

Ovdje ispod ih mozes vidjeti 'setovane'... ovo crveno.

Image

ili ovdje

Image

Image

Ovdje ispod pise da ih je 25, ali ces vidjeti samo jedan... ostali su u unutra...

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

manijak1 wrote::oops: Ko će mi pomoći da nađem fiber ili fibr ( nemam sada broj kod sebe za Couros sat , na našim prostorima ?
Raspitati se kod sahadzija... u Grckoj.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Thanatos wrote:Ma nema do...
Image
slazem se. imam jedan mali na radnom stolu.
btw, vidjela sam u jednoj operacijskoj sali 5-minutni pjes. satic..tacno koliko hirurzi peru ruke :-) :-)

P.S. sorry za moju ispravku...nisam skuzila da je rijec o dr. nicku 8-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Evo nadjoh na net-u i tu Seikovu gvozdjuriju koju svakodnevno nerado nosim... Darodavac me nije pitao kad je kupovao.

Image

http://www.protechwatches.com/sll015.htm

Jedino cime sam zadovoljan... vec sedmu godinu bateriju ne mijenjam.
danas

Post by danas »

evo moga... volim ga jer izgleda skoro kao narukvica...

Image
Toozla

Post by Toozla »

Image
...nije neka zara od cijene, a meni se pravo svidio.....
danas

Post by danas »

Toozla wrote: ...nije neka zara od cijene, a meni se pravo svidio.....
to je jedino bitno -- da se dopada onome ko ga nosi... 8) :)
Toozla

Post by Toozla »

:D :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Toozla wrote:http://www.irvs.com/dbimages/KC1170.jpg
Volim ove cetvrtaste. Jedan cetvrtasti "Citizen" mi je u logoru Manjaci... promijenio vlasnika za dvije nekakve cigarete bez filtera. Mislim da je bila "Hercegovina".

Pravo mi ga bilo zao. Kad sam ga dao za dvije cigarete mislio sam... bolje nego da ode tek onako. Znao sam da vuk pravo na jagnje ima.
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Toozla wrote:Image
ouuuuu....na ove padam :D :D
pitt

Post by pitt »

kenneth cole ima dobru kolekciju satova za relativno pristupacnu cijenu.
Ja licno vise preferiram swatch radi tezine. naravno....fin rolex ili nesto od cartiera ili tiffany nije naodmet :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:kenneth cole ima dobru kolekciju satova za relativno pristupacnu cijenu.
Ja licno vise preferiram swatch radi tezine. naravno....fin rolex ili nesto od cartiera ili tiffany nije naodmet :D:D
ako vec trosis tolike pare za sat, kupuj sat od kompanije koja pravi satove vijekovima, a ne od obicnog zlatara (tiffany's). meni se licno rolex ne dopada. mislim da cu co'eku uzeti neki patek philippe za te pare; mnogo su ljepsi i bolje napravljeni, a nisu toliko razvikani... :P
pitt

Post by pitt »

Ma jok ba kupovati....ovo pricham ako bi mi neko poklonio :D:D:D
naravno...ako mislis kupovati kvalitet 9ali i ime ujedno) svajcarci su nenadmashivi :D Patek Philippe, Vacheron Constantin, Girard-Perregaux, itd.....jest da su zaraaaaaaaa :D:D:D
Qler

Post by Qler »

ovo su moji satovi :D
Image

a ovaj nosam vec dvije godine :D ne skidam ga nikako sem kad se kupam :D G-Shock mi nekako glomazan a i nema baterija :D a onaj drugi casio puko' mi kais :D guma pa puca nisam jos zamijenio.

Image
danas

Post by danas »

pitt wrote:Ma jok ba kupovati....ovo pricham ako bi mi neko poklonio :D:D:D
sad postiraj ovo na svim temama, pa mozda "neko" i skonta sta da ti pokloni... :lol: :lol: :lol:

PS Qler: nista se bolan ne vide ovi satovi. mrljave slike.. :sad:
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

naravno...ako mislis kupovati kvalitet 9ali i ime ujedno) svajcarci su nenadmashivi :D Patek Philippe, Vacheron Constantin, Girard-Perregaux, itd.....jest da su zaraaaaaaaa :D:D:D
Pa na svakom svajcarcu ima naki krizhitj...djesh to nosat na ruci...cccc... :D .
pitt

Post by pitt »

Bobi wrote:
Pa na svakom svajcarcu ima naki krizhitj...djesh to nosat na ruci...cccc... :D .
Cccccc pa lakse se umjesat medju cafire sa tim...a tek sto su za detonatora dobri....cudo jedno :D:D:D
Post Reply