NTV Hayat - all about
Moderator: anex
-
crnokosa_girl
Uh ta shatro "dama" iz Doncafea je kako cujem opajdara teska, jedva cekala da se uda u Sarajevo
(hercegovina je uzgajala) prije nekoliko godina, udala se za nekog lika kojem je sad prije nekoliko mjeseci nastelila da vodi Hayat music production
.
-
King Kikapu
ja i formulu gledam na hrtu, jer su komentatori na hayatu neobavjesteni, nepripremljeni i neznalice.Pooll wrote:Tu je, cim ustanem na noge... bice tvoajmIRCerka wrote:gdje mi je dzidza?Pooll wrote:Ne gledam Hayat.
Samo RTRS. Zbog POAROA![]()
![]()
hajat gledam samo kad je mreza plus![]()
A i ja gledam mrezu plus, kad je F1... al to ne racunam u Hayat
- Pooll
Mahalac wrote:![]()
Ja njoj nikad ne gledam u oci
Stooo?
___
Ja nazalost nemam kablovskeKing Kikapu wrote:ja i formulu gledam na hrtu, jer su komentatori na hayatu neobavjesteni, nepripremljeni i neznalice.Pooll wrote:Tu je, cim ustanem na noge... bice tvoajmIRCerka wrote: gdje mi je dzidza?
-
alfapower
jesi strucnjak za f1.. ma nema.. trebali su tebe zvati umjesto laude na RTL ili na mrezu plusKing Kikapu wrote:ja i formulu gledam na hrtu, jer su komentatori na hayatu neobavjesteni, nepripremljeni i neznalice.Pooll wrote:Tu je, cim ustanem na noge... bice tvoajmIRCerka wrote: gdje mi je dzidza?
-
sunday_morning
ja sam se bas pitala, jel' njih nekad neko (tipa Regulatorna agencija za komunikacije i sl.) kaznio sto su oteli necije idejno rjesenje...koje je vjerujem i zakonom zasticeno/autorizirano????Pooll wrote:... pa su onda po ugledu na njih logo napravili i NBC
to je nesto sto me maximalno iritira..jer meni licno govori ako su u stanju da ukradu logo neke svjetski poznate kuce, onda ce biti u stanju da ukradu i sva druga idejna rjesenja (od emisija, spica do scenografije), da do bola kopiraju druge i uvijek budu (ne ulazim uopce, da li losa ili dobra) kopija.
u poslu i svakodnevnom zivotu, ljubavi, vezi bilo cemu..ako ista mrzim to je manjak originalnosti i kopiranja nekoga/necega drugog - tudjeg.
- bug
sjajno
osmisljena kampanja
krajnji domet originalnosti
u sredini kao sto je sarajevo
staviti covjeka na billboard
ne treba ga ni potpisati dovoljna nam je cast sto nam se smjeska
s visine
neodoljivo podsjecaju na stranacke
reklame
zivio zlatko
mirnes ajanovic 
zivio zlatko
-
Hendrix
Mislim da je ovo poprilično glupa kampanja Hayata.Prije su imali onaj fazon kao "uvijek broj 1 " il itako nešto.Ako ste ikada gledali strane reklame uvijek se za neki proizvod govori kako je najbolji ili broj jedan ali nikada da je BAŠ broj jedan.Naprimjer za piva,"Probably the best beer in world...".Dakle ne možete vi tvrditi da ste broj jedan,ili najbolji,ili jedina bh televizija ako to i niste.To da su jedina Bh televizija ne kontam nikako,pa mogu ih sve ostale lagano tužiti zbog toga.
-
sunday_morning
OK Qler..
razumijem, nisu identicni...ali jaaako su slicni....znam da su neke strane firme itekako dobivale sudske sporove radi slicnih ili istih stvari?! brandovi itd.
P.S. i eto, ispravljam se, nisu ukrali NBC logo...ali su ga blago receno, kopirali...mislim, kad ga vidi gledalac, prva asocijacija nije Hayat..vec NBC. barem meni...i uvijek me podsjeti da su u nedostatku kreativnosti, inspiracije...napravili u startu krivi potez!
razumijem, nisu identicni...ali jaaako su slicni....znam da su neke strane firme itekako dobivale sudske sporove radi slicnih ili istih stvari?! brandovi itd.
P.S. i eto, ispravljam se, nisu ukrali NBC logo...ali su ga blago receno, kopirali...mislim, kad ga vidi gledalac, prva asocijacija nije Hayat..vec NBC. barem meni...i uvijek me podsjeti da su u nedostatku kreativnosti, inspiracije...napravili u startu krivi potez!
- Qler
ma pola BiH stanovnista nikad i nije culo za NBC, drugo, lice, ali isto tako koliko je tih sporova dobiveno, toliko jos ima u svijetu slicnih Logo-a.
Npr. dosta laika u automobilizmu mijesa hondu sa hyudai

P.S. necete vjerovati ali ovo je najveci logo hyudaia koji je google izbacio :s
Npr. dosta laika u automobilizmu mijesa hondu sa hyudai

P.S. necete vjerovati ali ovo je najveci logo hyudaia koji je google izbacio :s
-
stidljiv
#40 Re: NTV Hayat - jedina bh. televizija?!
Nije turksog vec arapskog porijekla...rijec hayat na arapskom znaci zivot...alek wrote:osim sto je naziv turskog porijeklamIRCerka wrote:pa hajat je navodno jedina TV koja nema neki predznak (Federalna TV, Radio Tv RSa, Muslimanska TV Igman, Hrvatska TV oscar i kiseljak, itd itd)dakle, samo navodno
-
Panta Rei
Ma Hayat je jedna dobra LOKALNA probošnjačka televizija i to im je najveći domet. Kako može biti "jedina bh. televezija" kad je u RS-u nikako ne gledaju (skoro), a i u FBiH nije baš nešto posebno. Najviše prava da se naziva bh. televizijom ima BHT 1, koji pokriva čitavu državu (o ponudi programa ne govorimo) ili čak PINK, koji i u nazivu ima tu skraćenicu bh.
Hayat je totalno ofulo!

Hayat je totalno ofulo!
-
kratina25
Uff ova Nadja je negativna kuja samo takva.Svasta ljudi pricaju o njoj i nikad oprecno misljenje nisam cuo o doticnoj,izuzev losih stvari o njoj.Laze cim zine i uvlaci ljude u nevolje.Hajd sto sebe unistava vec i druge.I sa Zaimom Poturicem je bila.Pooll wrote:Hayat ne bi bio Hayat bez
![]()
![]()
![]()
![]()
-
G_spot
najviše me iznerviraju kada u toku prije ponoći imaju one ankete po gradu i pitaju ljude... koliko ima kontinenata... koliko ima planeta u suncevom sistemu... i tome slicno... nemam nista protiv, ali za pocetak bi trebali da obrazuju voditeljice pa tek onda narod... da pitate voditeljice ta ista pitanja mislim da bi ostale na I am zabezeknut... pa pobogu, lejla dazdarević ne zna ni koje su osnovne boje (zelena, žuta i plava, izjavila je nedavno)...
-
G_spot
i da... ne mogu a da ne parafraziram sanelu ferhatovic od sinoc...
sta je umjetnicka instalacija? da li ste se ikada upitali kakva je razlika između umjetničke instalacije i recimo ELEKTRIČNE instalacije? e pa, razlika je ta što umjetnička instalacija ima nešto da nam kaže...
niđe veze, oči moje lijepe...
ne možemo mi tako u evropu...
sta je umjetnicka instalacija? da li ste se ikada upitali kakva je razlika između umjetničke instalacije i recimo ELEKTRIČNE instalacije? e pa, razlika je ta što umjetnička instalacija ima nešto da nam kaže...
niđe veze, oči moje lijepe...
ne možemo mi tako u evropu...