BIH - Belgija 1-0

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Žan Pol Bajro iz Kasabe

Post by Žan Pol Bajro iz Kasabe »

DOBOJLIJA wrote:
goofy wrote:come on...pobijedili smo Belgiju koja nije imala pojam sta hoce igrati nerjeseno ii da idu na pobijedu, netreba gledati u zube pobijedi ali ako u srijedunasi izgube ili nerijeseno sa litvanijom to bi bio to...nas uspijeh je prije svega so uopste igramo! druga uspijeh bi bio taj da budemo naprimjer 3 u grupi cime bi popravii svoj rejting na rang lsitit tako da u nekim sljedecim kvalifikacijama necemo dobiti tri jaka...u nogometu je kao i u svemu u zivotu "koliko para tliko muzike" znaci sve je uspijeh samo nebiti zadnji u grupi..sretno BiH u litvaniji!

U pravu si :D
Ako covjek skonta opet nismo bili tako losi u ovim i u proslim kvalifikacijama.
Samo smo jednu utakmnicu do sada izgubili a u jakoj smo grupi.
Sada samo treba gledati da pobjedimo litvaniju, jebemi se kako ostali u grupi igraju.
PS: A ovaj put se necu loziti kao da smo grupu pobjedili, posto onaj sto leti visoko pada visoko, ili tako nesto haha
Pozdrav
ne da nismo bili losi neg smo bili super dobri!
treba biti realan, momci su se stvarno borili ko lavovi, belgija je jaka!
pobjedilo je srce i volja a sto se znanja tice tu smo mi i belgijanci negdi podjednaki!
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

teoretski je sve moguce!!
ali mislim da su nase sanse minimalne....
treba dobiti litvance kod njih sto je tesko a jos je teze poentirati u beogradu.
srbi nece biti zadovljni sa nerijesim protiv nas,ici ce na pobijedu.
manijak1

Post by manijak1 »

srbi nece biti zadovljni sa nerijesenim protiv nas,ici ce na pobjedu. :D
Naši opet s druge strane i ako izgube protiv Litvanije biće nezadovoljniji od :-x :-x :-x :-x pa će pokušati ostvariti pobjedu :D
praznina

Post by praznina »

manijak1 wrote:
srbi nece biti zadovljni sa nerijesenim protiv nas,ici ce na pobjedu. :D
Naši opet s druge strane i ako izgube protiv Litvanije biće nezadovoljniji od :-x :-x :-x :-x pa će pokušati ostvariti pobjedu :D
Naravno ali protiv San Marina.
manijak1

Post by manijak1 »

Vidjećemo tvoje carinaše protiv Furije :D :D
praznina

Post by praznina »

manijak1 wrote:
Vidjećemo tvoje carinaše protiv Furije :D :D
Vidjećemo! Držim im fige. Konačno će biti i prenos na TV-u.
breka

Post by breka »

DOBOJLIJA wrote:
goofy wrote:come on...pobijedili smo Belgiju koja nije imala pojam sta hoce igrati nerjeseno ii da idu na pobijedu, netreba gledati u zube pobijedi ali ako u srijedunasi izgube ili nerijeseno sa litvanijom to bi bio to...nas uspijeh je prije svega so uopste igramo! druga uspijeh bi bio taj da budemo naprimjer 3 u grupi cime bi popravii svoj rejting na rang lsitit tako da u nekim sljedecim kvalifikacijama necemo dobiti tri jaka...u nogometu je kao i u svemu u zivotu "koliko para tliko muzike" znaci sve je uspijeh samo nebiti zadnji u grupi..sretno BiH u litvaniji!

U pravu si :D
Ako covjek skonta opet nismo bili tako losi u ovim i u proslim kvalifikacijama.
Samo smo jednu utakmnicu do sada izgubili a u jakoj smo grupi.
Sada samo treba gledati da pobjedimo litvaniju, jebemi se kako ostali u grupi igraju.
PS: A ovaj put se necu loziti kao da smo grupu pobjedili, posto onaj sto leti visoko pada visoko, ili tako nesto haha
Pozdrav

"ko visoko leti, nisko pada" moj dobojlija ...

svaka cast repki, drago mi je sto su sve nacije zastupljene, kad bi jos mogli zaigrati jednom i u banja luci ili zapadnom mostaru i kad bi navijaci zdusno bodrili zajednicki tim ...
*ebo sve kvalifikacije i svijetska prvenstva, to bi bila najveca pobjeda za bosance i hercegovce ...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

breka wrote: svaka cast repki, drago mi je sto su sve nacije zastupljene, kad bi jos mogli zaigrati jednom i u banja luci ili zapadnom mostaru i kad bi navijaci zdusno bodrili zajednicki tim ...
*ebo sve kvalifikacije i svijetska prvenstva, to bi bila najveca pobjeda za bosance i hercegovce ...
:) Bravo za Breku i bravo za repku.
Uh

Post by Uh »

Svaka cast!!!!!!!!!!!!!!!!

Al' de, da ovo ne ispadne " I corava koka nadje zrno"

U svakom slucaju cestitke BiH reprezentaciji, kao i dobre zelje za nadolazece utakmice.
Belminator

Post by Belminator »

Pridruzujem se i ja cestitkama, i ne treba se puno zanositi obzirom da vec u srijedu igramo mnogo jacu utakmicu od ove sinoc. No, kako god bude lijepa je i spoznaja da smo izbacili jednu umisljenu ekipu Belgije iz daljnjeg takmicenja, dok mi nastavljamo sa kakvim takvim nadama. Igra je bila zaista bolja od rezultata i mislim da je red bio da im makar 3 komada uvalimo, ali dobro je i ovako. U narednim akcijama ja bi volio vidjeti Zlatana Muslimovica u napadu, novog clana talijanske Mesine, nekadasnjeg mladoga reprezentativca. Momak ima 24 god, visok oko 190, robusan, brz, mislim da bi taj Bilino Polje pretrcao u 4 koraka a u mladoj selekciji smo se uvjerili da je i veoma precizan. A proslo kolo protiv Lazia je igrao. Bolic se je trudio zaista i cestitke za njega ali Misimovic kada je usao oko gola belgijanaca bilo je mnogo dinamicnije. Mislim da bi trebao Sliskovic zvati Muslimovica, pa sad za sad barem kao rezervu Bolicu, prije svega iz razloga sto Svedska zeli da ga dobije.
Valjda ce biti kakve srece u Litvaniji, bolji jesmo ali vidjeli smo protiv Estonije da mozemo i zijaniti od takvih ekipa.
Žan Pol Bajro iz Kasabe

SVE CESTITKE NASIM MOMCIMA NA LAVOVSKOJ BORBI :P :P
orbit

Post by orbit »

cestitke blazu, sergeju i ostatku ekipe !
lapismiga

Post by lapismiga »

umro je mostar wrote:
zoom66 wrote:bravo za serdja i drugove...:):):)

ima josh jedna kombinacija, dosta realna..:oops::D

naredna dva mecha pobjede i bih & scg i onda nama scg pusti jer im vishe nishta ne bi znachilo...:D...a pride bi im ushke & co uletili lovu...:D...i tako nashi balkanci kazu danke dojchland...:D....a mrska shpanija...:x...zaqqa...:D...hasta la im ga vista...:D:D:D
u krivu si jer tad imamo isto bodova sa spanijom, a obe utakmice zavrsene 1:1 tako da se gleda gol razlika koja je u nas 8:8, a u Spanaca 10:2. Eh sad ako San marinu utrpamo 20 komada mozda to i popravimo :D

Jedina koliko toliko realna stvar je da mi dobijemo Litvu, a Spanci sa SiCG remiziraju ili pobjeda Spanije. Nakon toga sve se odluchuje pred 80.000 u paklu Marakane, gdje iskreno recheno nemamo sansi protiv SiCG, koja u 7 utakmica nije primila pogodak, psiholoski su beteon u odnosu na nas, dakle ne podlijezu atmosferi kao mi, a uz to mi im u takvom stanju i sa nashim poznatim gubitnickim mentalitetom trebamo dati bar 2 komada. Mislim da je to domen SF. Dakle nase sanse su po meni ispod 2% da se kvalifikujemo, a da ne govorim da u barazu mozemo izvuci npr. Svedjane, pa Cehe itd.
Sto se ovdje lupa napamet.Ako je iko u krivu onda je to Mostar.
Prvo kako mozes biti siguran da i nakon pobijeda SCG I NAS Spanci mogu
imati isto bodova.Belgijanci ce u Briselu vrlo skupo prodato kozu.
Zasto jer nije im svejedno da se slijedece kvalifikacije nalaze u cetvrtom ili petom sesiru.
A i za cesku ili Svedzane.Iz grupe sa Cesima i Holandzanima idu obadvije ekipe.Zbog najvise osvojenih bodova.A bolje bi nam pasali Svedzani nego hrvatici.
edu

Post by edu »

barbarez je TITO!..jebe majku svima..udara belgijance..trci..bori se..nikad onakav igrac nije igrao za nasu reprezentaciju..svaka mu cast...

cestitke nasim!
Superbalija

Post by Superbalija »

Sucur Allahu, nek smo i mi jednom pobijedili...
Mahalac

Post by Mahalac »

Ama treba biti realan i reči da biti treći u ovakvoj grupi je dobro nije da smo srećni ali je uspjeh...vidjeli smo najvažnije da se srcem igra i baca a to mi je nekako najvažnije i smiruje dušu i što je najvažnije od svega pokazali smo da se može i bez onog smrada od HASANA :x .

Ako se igrači budu ovako razmišljajući hladno i opušteno ušli u igru protiv Litvanaca pobjeda je sigurna.

Kako mi se sviđa stav i igra Spahića..pa to je poezija :oops:
Žan Pol Bajro iz Kasabe

Žan Pol Bajro iz Kasabe wrote:SVE CESTITKE NASIM MOMCIMA NA LAVOVSKOJ BORBI :P :P
i narvno publici na navijanju!
mostarac

Post by mostarac »

Mahalac wrote:Ama treba biti realan i reči da biti treći u ovakvoj grupi je dobro nije da smo srećni ali je uspjeh...vidjeli smo najvažnije da se srcem igra i baca a to mi je nekako najvažnije i smiruje dušu i što je najvažnije od svega pokazali smo da se može i bez onog smrada od HASANA :x .

Ako se igrači budu ovako razmišljajući hladno i opušteno ušli u igru protiv Litvanaca pobjeda je sigurna.

Ne krivim tebe, ali nazalost sve dok ljudi koji se bave sportom, a posebno fudbalom u nasoj zemlji budu ovako razmisljalu mi cemo biti tu gdje jesmo, a to je govoriti da je biti treci uspjeh. NE, TO NIJE USPJEH GOSPODO. USPJEH JE BITI PRVI ILI OSTVARITI CILJ. Ako ne tezis tome i ako ne razmisljas na taj nacin nikada neces postici uspjeh. Realno gledano mi smo bolja ekipa Hrvatske, koja i nema nijednu extra zvijezdui i tu su u rangu s nama, a od Srbije smo bolji za klasu, medjutim hrvatska ima pobjednicki mentalitet i nema straha ni od jednog protivnika, isto kao i Srbija. Mi o Litvaniji govorimo kao o Brazilu. Treba respektovati svakoga i nikoga se ne smije podcjeniti, ali nasim igrachima treba pobjednicki mentalitet. Bajramovic, Barabrez, Salihamidzic, Grlic, Jakupovic, Rahimic, Music, Hrgovic, Grujic i ostali su sigurno i bez pretjerivanja najjaci balkanski tim koji samo zbog mentaliteta nas Bosanaca chuchi tu gdje jeste, a to je na samom dnu evropskog fudbala, jer mi smo se navikli zadovoljiti mrvicama, a sposbni smo za mnogo vise. Mi se jednom konacno moramo osloboditi svojih kompleksa i krenuti naprijed i vjerovati u sebe. Sve dok to ne uradimo mozemo imati u reprezentaciji Ronaldiunha, Adriana, Ronalda i ostale, mi cemo biti tu gdje jesmo. Jednostavno onim igrachima, a pogotovo Sliskovicu treba jedan kvalitetan razgovor sa psihologom i kad to uradimo ici cemo naprijed i nista nas nece moci zaustaviti, jer kvalitet imamo. Samo je taj kvalitet potrebno pretvoriti u nesto opipljivo.
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
recimo da se slažem s tobom ali eto ja mislim da su Španija i SERIMO trenutno bolji od nas...nažalost takva je situacija i realnost a da treba raditi i želiti i da sigurno možemo više to je tačno.

Slažem se još u nečemu s tobom a to je da smo trebali sinoć zijaniti ..lakše bi nam bilo kasnije...ovako pobjedimo Litvance onda belaj i meni heartattack...???? :shock:
Po meni bi bilo veće slavlje da kutarišemo ovih iz saveza , ovako samo odgađamo .

Kažu tamo na BHFanaticos toliki sam BHFanatik da još vjerujem da ćemo se kvalificirati :D
Last edited by Mahalac on 05/09/2005 00:20, edited 1 time in total.
praznina

Post by praznina »

umro je mostar wrote:
Mahalac wrote:Ama treba biti realan i reči da biti treći u ovakvoj grupi je dobro nije da smo srećni ali je uspjeh...vidjeli smo najvažnije da se srcem igra i baca a to mi je nekako najvažnije i smiruje dušu i što je najvažnije od svega pokazali smo da se može i bez onog smrada od HASANA :x .

Ne krivim tebe, ali nazalost sve dok ljudi koji se bave sportom, a posebno fudbalom u nasoj zemlji budu ovako razmisljalu mi cemo biti tu gdje jesmo, a to je govoriti da je biti treci uspjeh. NE, TO NIJE USPJEH GOSPODO. USPJEH JE BITI PRVI ILI OSTVARITI CILJ. Ako ne tezis tome i ako ne razmisljas na taj nacin nikada neces postici uspjeh. Realno gledano mi smo bolja ekipa Hrvatske, koja i nema nijednu extra zvijezdui i tu su u rangu s nama, a od Srbije smo bolji za klasu, medjutim hrvatska ima pobjednicki mentalitet i nema straha ni od jednog protivnika, isto kao i Srbija. Mi o Litvaniji govorimo kao o Brazilu. Treba respektovati svakoga i nikoga se ne smije podcjeniti, ali nasim igrachima treba pobjednicki mentalitet. Bajramovic, Barabrez, Salihamidzic, Grlic, Jakupovic, Rahimic, Music, Hrgovic, Grujic i ostali su sigurno i bez pretjerivanja najjaci balkanski tim koji samo zbog mentaliteta nas Bosanaca chuchi tu gdje jeste, a to je na samom dnu evropskog fudbala, jer mi smo se navikli zadovoljiti mrvicama, a sposbni smo za mnogo vise. Mi se jednom konacno moramo osloboditi svojih kompleksa i krenuti naprijed i vjerovati u sebe. Sve dok to ne uradimo mozemo imati u reprezentaciji Ronaldiunha, Adriana, Ronalda i ostale, mi cemo biti tu gdje jesmo. Jednostavno onim igrachima, a pogotovo Sliskovicu treba jedan kvalitetan razgovor sa psihologom i kad to uradimo ici cemo naprijed i nista nas nece moci zaustaviti, jer kvalitet imamo. Samo je taj kvalitet potrebno pretvoriti u nesto opipljivo.
Šta misliš je li BiH bolja od Estonije?
Mahalac

Post by Mahalac »

Estonije???????? :?

Zamezi malo jarane :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Nazalost Spahic ne igra u Litvaniji.

Dva zuta :x

Ali jaci smo za Besliju.
BigBoss

Post by BigBoss »

Samo Beslija nije odbrambeni igrac. A ima valjda Sliskovic jos aduta za odbranu. Odbrana je veoma bitna, da ne bi dobre odbrane dala bi Belgija golova ko i u Belgiji.
stelium

Post by stelium »

Code: Select all

Kapiten reprezentacije BiH i strijelac pobjedonosnog gola protiv Belgijanaca, Sergej Barbarez nakon utakmice je izjavio: "Želio bih se zahvaliti našim domaćinima u Zenici koji su nam sve ove dane nastojali ugoditi i činili stvari koje želimo. Imali smo idealne uslove za pripremu utakmice, a zenička publika na Bilinom polju je pokazala da je najbolja na svijetu. Odigrali smo vrlo dobro, ispunili smo zadatke koje je postavio selektor Slišković i zasluženo pobijedili", rekao je Sergej Barbarez
Ee moj Sergej!
Kakvi Zenicani,da je se njih pitalo,cijelu tekmu bi se skandiralo Celiku.
Uz BiH su bili Bosanci i Hercegovci iz drugih gradova.
Da se ja pitam,tekme repke bi trebale biti igrane tamo gdje je repka pozeljna,u nekim od gradova gdje su igraci dobrodosli ili u dijaspori ali ne u jebenom Njanjajevu ili u Smogogradu.Oni neka se medjusobno jebu u mozak.

Predlazem Mostar ili neki njemacki stadion(svima nam je podjednako daleko)! :)
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Mojne njatike :shock:
Post Reply