Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
The_Flyer2002 wrote:pa sta ste mislili ?? da ce samo u US skociti cijena goriva?? heheh
gorivo koje je namjenjeno evropi i aziji se sada salje u US gdje su cijene preko 3.20 $ a u nekim djelovima cak i 6.30 $ po galonu (3.87 litara)
eto sada i mi u US placamo VECE cijene po litru vec VI u evropi.
Pa imamo mi svoje nafte u Evropi.
Da mi je znati odakle je USA dovozi/ opljacka sebi?
pa zar ne citas vijesti. njemacka, engleska i jos druge zemlje.
bush je suspendiro zakone o uvozu kao i skoro sve ekoloske zakone da bi se proizvelo sto vise goriva. prije bi dolazilo gorivo iz evrope po 20 tankera sedmicno sada je toliko dnevno. (bar mislim - nisam siguran)
Ah ja sam odavno govorio da je voznja autom povlastica a ne necije pravo, tako da mi uopste nesmeta ovo poskupljenje......barem ce manje guzvi biti po gradu
iceman ze wrote:Ah ja sam odavno govorio da je voznja autom povlastica a ne necije pravo, tako da mi uopste nesmeta ovo poskupljenje......barem ce manje guzvi biti po gradu
Jos malo pa ce El auta izici na trziste...
Iskoristi sansu dok mozes, ali ne zaboravi da se ovo kolo srece okrece brzinom svjetlosti.
Yebote, prave se glupi i kao prate evropski trend poskupljenja, a nikad se nisu sjetili smanjiti porez, koji je sad preko 400% na gorivo. Litar košta i dalje manje od 0,5 KM bez poreza. Nisu bili u stanju ni zaštititi privredu, pa je dizel bio skuplji od benzina, čime su autobusi, kamioni i ostali bili znatno oštećeni.