slobodna bosna - ascare laganje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote:
Prenj wrote:Bez namjere da previse branim SB, koja i inace ima gomilu solidnih minusa, ali u ovom slucaju SB nije nista slagala, vec preuvelicala.

Jer zaista, da, reis zivi u vili, reisa vozi mercedes, reis nosi ray-ban cvike, reis ni u cemu ne lici na narod o kojem se navodno brine.
ne zivi u vili...
nek nosa ray-ban, halal mu bilo
reisa u bih vec godinama voza mercedes, zasto bi ceric bio bolji od prethodnika

ali opet ponavljam, nije point u cericu nego u ascare kafanskom laganju "ozbiljne" novine
Pa zar je i za vrijeme nenarodnog, ateistickog, anti-bosnjackog rezima, reisa vozao mercedes?
jeste, zato sto reisu mercedesa nije kupovao rezim ni tada, niti mu ga je kupio sada...
fakat, ne vidim u cemu je problem da se reis vozi u takvome autu. naime, radi se o mercedesu c klase, dakle nikakav luksuz. da je ivz kupila s klasu sigurno bih rekao da to nije na mjestu, ovako mislim da je izbor takvog automobila potpuno ispravan, veoma pouzdan, komforan, prilicno reprezentativan, dugotrajan, a najvaznije, sigurno jeftiniji od auta koja vozaju mnoge nase politicare (neki nasi politicari se vozaju u s8 audiju sto je top model audija, a takav audi kosta preko 100.000)
glede vile, mislim da se radi o onoj kuci kod stomatoloskog fakulteta... nisam nikakav gradjevinac, ali meni je ta kuca uvijek vise licila na montazni objekat nego na kakvu vilu (fakat nisam znao da je to reisova kuca)... ako neko misli da je to vila neka se proseta i pogleda svojim ocima
komentarisati necije naocale, pa makar one bile suncane u stilu jacka nicholsona, zaista nema smisla... (proguglao, cvike su oko 80$)
:D
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
Prenj wrote: Pa zar je i za vrijeme nenarodnog, ateistickog, anti-bosnjackog rezima, reisa vozao mercedes?
jeste, zato sto reisu mercedesa nije kupovao rezim ni tada, niti mu ga je kupio sada...
fakat, ne vidim u cemu je problem da se reis vozi u takvome autu. naime, radi se o mercedesu c klase, dakle nikakav luksuz. da je ivz kupila s klasu sigurno bih rekao da to nije na mjestu, ovako mislim da je izbor takvog automobila potpuno ispravan, veoma pouzdan, komforan, prilicno reprezentativan, dugotrajan, a najvaznije, sigurno jeftiniji od auta koja vozaju mnoge nase politicare (neki nasi politicari se vozaju u s8 audiju sto je top model audija, a takav audi kosta preko 100.000)
glede vile, mislim da se radi o onoj kuci kod stomatoloskog fakulteta... nisam nikakav gradjevinac, ali meni je ta kuca uvijek vise licila na montazni objekat nego na kakvu vilu (fakat nisam znao da je to reisova kuca)... ako neko misli da je to vila neka se proseta i pogleda svojim ocima
komentarisati necije naocale, pa makar one bile suncane u stilu jacka nicholsona, zaista nema smisla... (proguglao, cvike su oko 80$)
Moze biti da su i prije vozali mercedese, ali prije nije bilo ovoliko protjeranih, gladnih, ...

Pa zar tako o vili u kojoj je nekada stanovao visoki komunisticki funkcioner Rato Dugonjic?
I hrvatski veleposlanik zivi u slicnoj, prosetaj se na drugu stranu, nize SOS-a.
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote:
Prenj wrote: Pa zar je i za vrijeme nenarodnog, ateistickog, anti-bosnjackog rezima, reisa vozao mercedes?
Moze biti da su i prije vozali mercedese, ali prije nije bilo ovoliko protjeranih, gladnih, ...

Pa zar tako o vili u kojoj je nekada stanovao visoki komunisticki funkcioner Rato Dugonjic?
I hrvatski veleposlanik zivi u slicnoj, prosetaj se na drugu stranu, nize SOS-a.
ma znam, ali fakat, meni one zgrade oduvjek izgledale odvratno, ko obdaniste, skola... fakat nisam znao da reis sada zivi tamo, niti da je rato dugonjic prije zivio tamo... ma sta ima veze, nije ni rato iz svog dzepa platio, a garant je uzeo lovu :D
ipak, iskreno, nije mi bio cilj pricati o reisu, ponavljam, ne smatram reisa nikakvim tabuom, mislim da podlijeze sudu javnosti kao i svaki javni djelatnik (a on to jeste), pokretanje teme je bilo inspirisano glupavim nabijanjem cijena stvari koje reis posjeduje ili se njima po sluzbenoj duznosti koristi (slucajno se sada radi o reisu, vec sam ranije napisao da su isti gaf imali sa f. backovicem)
point je u tome da ako zelis biti ozbiljna novina ne mozes sebi dopustiti takve idiotluke (ili oni fakat kontaju da im je citalacka populacija na nivou kafanskog naglabanja i preuvelicavanja)
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote: ipak, iskreno, nije mi bio cilj pricati o reisu, ponavljam, ne smatram reisa nikakvim tabuom, mislim da podlijeze sudu javnosti kao i svaki javni djelatnik (a on to jeste), pokretanje teme je bilo inspirisano glupavim nabijanjem cijena stvari koje reis posjeduje ili se njima po sluzbenoj duznosti koristi (slucajno se sada radi o reisu, vec sam ranije napisao da su isti gaf imali sa f. backovicem)
point je u tome da ako zelis biti ozbiljna novina ne mozes sebi dopustiti takve idiotluke (ili oni fakat kontaju da im je citalacka populacija na nivou kafanskog naglabanja i preuvelicavanja)
Oko ovoga se mozemo lako sloziti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#30 Re: slobodna bosna - ascare laganje

Post by mIRCerka »

rehaktor wrote:
mIRCerka wrote:
rehaktor wrote:
ma ti si prava revolucionarka... nema veze o cemu se radi, mi uvijek spremne parole imamo :-)
Druze Tito, mi ti se kunemo
da sa tvoga puta ne skrenemo :D
:)

ok, samo polahko, pravilo desne strane :D
Poruka za sve ljude na Titovom putu:
SKLONITE SE DA TITO PRODJE! :evil:
Last edited by mIRCerka on 02/09/2005 15:51, edited 1 time in total.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

sl. bosna provalama koje stampaju (plastican primjer naveo je reaktor) prave od sebe smjesnu novinu
nakon price o reisu i laznim i lozionickim "istrazivanjem" o nujegovom bogatstvu (nije prva oakva prica) tesko je povjerovati i novinarima s.bosne kada imaju jake i istinite tekstove o pravom kriminalu.

PS. kuca u kojoj zivi reis nije njegovo vlasnistvo
to je rezidencija na Breki u kojoj su prije rata zivjeli generali JNA koja je data na koristenje IZ-u (i ne radi se o reprezentativnom objektu)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma moze se reisu, zato mi od bivse cure starog nisu htjeli sahraniti, dva sata prije sahrana poceli tek raku kopati, jer mu firma koja je otisla u stecaj od '93. do '95. nije uplacivala doprinose IVZu.

A vi napadate covjeka... ccccc :x
SD-6

#33 Re: slobodna bosna - ascare laganje

Post by SD-6 »

rehaktor wrote:nisam mogao vjerovati clanku u proslome broju slobodne bosne...
pokusavajuci da na sve moguce nacine diskredituju aktuelnog reisa cerica donose senzacionalne vijesti da ceric nosi rejbanke od 500 eura, vozi mercedes c klase od 100.000 ima dzube armanijevo od 5000 eura, te vilu od, mescini 1000000 eura :-) :-) :-) :-) :-) :-)

e, hajde da malo lazu, ali toliko ascare ne mogu da vjerujem...
naka mi neko kaze da li je ikada vidio, ili cuo za rejbanke od 500 eura, c kalsu od 100000 eura, ako neko zna gdje ceric zivi zna da se ne radi o nikakvoj vili, a pogotovo da to ne vrijedi ni u najludjim snovima 1 000 000 eura...

i kako sada da covjek povjeruje icemu sta ti glupani napisu????? :lol: :lol: :lol: :lol: :-)

da se razumijemo, ne smatram da je ceric po ikakvim imunitetom, ali kakav je kredibilitet clanka ako i najmanje dijete vidi da je ascare laz :-)
...mozda je loša brlja naišla...tko ce mu znati :-) u sljedecem broju izlazi clanak(provjereno)
Sanel -Tomahavka bacio sihre :shock: na N.O. i dozvao Katu :-) :oops:
Post Reply