Uvijek na hayatu cujem selam i dobar dan.U opstini su me pozdravljali sa selamom a istina je vecinom sam ja prvi nazvao selam(i uvijek dobio odgovor).I ostali ljudi vecinom kazu selam u opstinama kako sam sam vidio,pa sam zato i sam poceo.O skolama da ne pricam tu te svi pozdravljaju sa selamom ili merhaba.hrasno38 wrote:A na kojoj to ti televeziji si gledao da se tako pozdravlja. MTV Igman i Vogosca. Cak i na Hayatu se vise tako ne pozdravlja. A u opstinama i skolama makar u Sarajevu nije tacno da se pozdravlja izuzev ako ti prvi ne kazes selam jer te institucije vise nisu jednonacionalne.love wrote:Hodam ulicama samo cujem selam,udjem u prodavnice samo selam...svugdje.Moje poznanici su prije vecinom koristili zdravo sada svi selam ili merhaba,i ne nisu iz istocne Bosne nego su iz Banja Luke..no ja jesam iz istocne Bosnehrasno38 wrote: Hrasno se uvijek pozdravljao isto tj onako kako dolikuje podneblju u kojem je odrastao a sto se tice selama prijatelju imas svoju kucu pa selamaj koliko ti draga volja. Na tvoju zalost davno je propao taj projekat u kojem bi se tako pozdravljalo.
Vozdra i bite!.Jeste da sam mlad pa i nevidim veliku razliku izmedju prijasnje BIH i ove,ali kad svi kazu da je sada bolje sto se tice islama i da ima vise vjernika onda im vjerujem
Proslo je vrijeme kad je selam bio samo za kucu,sada je i u opstinama i u skolama svugdje....ali za razliku od komunista vjernici nezabranjivaju nikome da kaze zdravo itd.Selam je dobio svoje priznanje u Bosni,cak i na tv-u cujem "esselamu alejkum i dobar dan" kad je dnevniktoliko o tim koliko je selam "Seljacki pozdrav"
NEKA JE MIR I SPAS NA VAS!
-
love
-
bjacinjo
esselamu alejkumSettler wrote:Ja kont'o ti musliman/ka, kad ono ni manje ni više neg rabi.bjacinjo wrote:Esselamu alejkumaddem wrote:Esselamu aleikum svima. Neka vam Bog podari mir u srcima!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
AMIN ja Rabbi!!!
jesam muslimanKA hvala Allahu
Rabb je Gospodar za tvoju informaciju
a za Hrasno...izgleda da ti jos zivis u komunizmu...ja sam u skoli i gimnaziji svojim profesorima nazivala selam
a sad na faksu...mislim trebam krenuti na faks...znam samo jednog profesora a i njemu nazivam selam
radi se o Ekonomskom fakultetu u Sarajevu
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
hahaha ma hajde sta mi naprica pa bas i na Bjelavama. Ne nisam ni sa Dobrinje niti sa ilidze. Kad sam rodjen moji su zivjeli na Drveniji a nakon toga sam preselio u Hrasno. I bas bi volio vidjeti da je neko dosao u opstinu prije rata i reko "selam drugovi i drugarice". Daj ba budi ozbiljan ako si rodjeni Sarajlija gdje se to prije rata pozdravljalo sa selam. da nije mozda u Mapetu, 84, Kaktusu, SOS-u ili na koncertima ili na bilo kakvim javnim dogadjajima. Stavrno nebulozno.addem wrote:Mijesas Babe i Zabe. Selam je najucestaliji kod nas rodjenih Sarajlija, a i prije rata se selam nazivao ponajvise u Sarajevu. Ti si izgleda rodjeni Sarajlija sa Dobrinje, il sa Ilidze. Cijeli Vratnik, Bistrik, Bjelave, cijeli Stari Grad je i prije a bogami i poslije rata nazivao selam.hrasno38 wrote: Dobar dan
dragi prijatelju
sto se tice Bihaca taj pozdrav je pogotovo popularan na Islamskoj pedagoskoj akademiji i to ko te je informisao te je pogresno informisao.Zvanicni pozdrav u skolama i fakultetima je dobar dan ako oni naravno nisu vjerskog karaktera. U prijeratnom Sarajevu selam i merhaba se mogao cuti na carsiji i kod ljudi koji su zaista bili pravi vjernici ali samo ako su bili sigurni da je preko puta njih isto tako vjernik. Otprilike malo prije samoga rata taj pozdrav je poceo da bude ucestaliji da bi svoj vrhunac ostvario u godinama rata ali opet ne toliko da bi nekome smetalo. Zavrsetkom rata i dolasko izbjeglica taj se pozdrav ustaljuje i zaista mogao se cuti na puno mjesta ali opet rijetko od rodjenih sarajlija. Danas gdje god da udjete u bilo koju ustanovu ili instituciju ili prodavnicu tesko da ce vas iko pozdraviti sa selam.I da se razumijemo meni te stvari ne smetaju jer ja pozdravljam kako ja hocu a ti kako ti hoces.
-
love
Naravno da nije moglo nazivati selam u javnim mjestima kao sto je opstina prije rata(to ne znaci da inace nisu nazivali selam),ali danas ljudi i tu nazivaju selam jer mogu.hahaha ma hajde sta mi naprica pa bas i na Bjelavama. Ne nisam ni sa Dobrinje niti sa ilidze. Kad sam rodjen moji su zivjeli na Drveniji a nakon toga sam preselio u Hrasno. I bas bi volio vidjeti da je neko dosao u opstinu prije rata i reko "selam drugovi i drugarice". Daj ba budi ozbiljan ako si rodjeni Sarajlija gdje se to prije rata pozdravljalo sa selam. da nije mozda u Mapetu, 84, Kaktusu, SOS-u ili na koncertima ili na bilo kakvim javnim dogadjajima. Stavrno nebulozno.
- hrasno38
kako da nije udje u opstinu centar neko ko nije Bosnjak i oni ko spika mu kazu selam. Bolan ljudi sto pricate nebuloze. Ja razumijem da bi vi to voljeli ali to nije tako. Mozda i bude ako Sarajevo ikada bude samo Bosnjacki grad a nece biti nikada kao sto i nije bio nikada. I to nema veze sa komunizmom mada mi je smijesno da ti pricas o komunizmu sa svojih 18-godina. (kazes da si posla na fakultet).Hoces li tako pozdraviti i doktora Nenada Brkica na ekonomskom fakultetu ili Fahrudina Sebica. Drago dijete neke stvari trebaju da budu samo tvoje a u to se ubraja i vjera. I svaki iskreni vjernik (jer sve konfesije imaju svoje pozdrave) ce gledati da sazna sa kom razgovara pa onda pozdravljati. Pa sta ti mislis da Reis pozdravlja Mirka Pejanovica sa selam. Stajo pored njih kad je lijepo i cisto rekao dobar dan jednom prilikom u predsjednistvu pri proslavi dana nezavisnosti. Jos ti moras dosta uciti o zivotu.love wrote:Uvijek na hayatu cujem selam i dobar dan.U opstini su me pozdravljali sa selamom a istina je vecinom sam ja prvi nazvao selam(i uvijek dobio odgovor).I ostali ljudi vecinom kazu selam u opstinama kako sam sam vidio,pa sam zato i sam poceo.O skolama da ne pricam tu te svi pozdravljaju sa selamom ili merhaba.hrasno38 wrote:A na kojoj to ti televeziji si gledao da se tako pozdravlja. MTV Igman i Vogosca. Cak i na Hayatu se vise tako ne pozdravlja. A u opstinama i skolama makar u Sarajevu nije tacno da se pozdravlja izuzev ako ti prvi ne kazes selam jer te institucije vise nisu jednonacionalne.love wrote: Hodam ulicama samo cujem selam,udjem u prodavnice samo selam...svugdje.Moje poznanici su prije vecinom koristili zdravo sada svi selam ili merhaba,i ne nisu iz istocne Bosne nego su iz Banja Luke..no ja jesam iz istocne Bosne.Jeste da sam mlad pa i nevidim veliku razliku izmedju prijasnje BIH i ove,ali kad svi kazu da je sada bolje sto se tice islama i da ima vise vjernika onda im vjerujem
Proslo je vrijeme kad je selam bio samo za kucu,sada je i u opstinama i u skolama svugdje....ali za razliku od komunista vjernici nezabranjivaju nikome da kaze zdravo itd.Selam je dobio svoje priznanje u Bosni,cak i na tv-u cujem "esselamu alejkum i dobar dan" kad je dnevniktoliko o tim koliko je selam "Seljacki pozdrav"
-
love
Sarajevo jeste Bosnjacki grad,za vrijeme komunizma nije bio ali prije toga jeste i sad opet jeste.Naravno da ne-muslimana necu selamiti,to nikada nisam ni rekao...ali Bosnjake hocu jer vecina tako pozdravlja(bosnjaci)hrasno38 wrote:kako da nije udje u opstinu centar neko ko nije Bosnjak i oni ko spika mu kazu selam. Bolan ljudi sto pricate nebuloze. Ja razumijem da bi vi to voljeli ali to nije tako. Mozda i bude ako Sarajevo ikada bude samo Bosnjacki grad a nece biti nikada kao sto i nije bio nikada. I to nema veze sa komunizmom mada mi je smijesno da ti pricas o komunizmu sa svojih 18-godina. (kazes da si posla na fakultet).Hoces li tako pozdraviti i doktora Nenada Brkica na ekonomskom fakultetu ili Fahrudina Sebica. Drago dijete neke stvari trebaju da budu samo tvoje a u to se ubraja i vjera. I svaki iskreni vjernik (jer sve konfesije imaju svoje pozdrave) ce gledati da sazna sa kom razgovara pa onda pozdravljati. Pa sta ti mislis da Reis pozdravlja Mirka Pejanovica sa selam. Stajo pored njih kad je lijepo i cisto rekao dobar dan jednom prilikom u predsjednistvu pri proslavi dana nezavisnosti. Jos ti moras dosta uciti o zivotu.love wrote:Uvijek na hayatu cujem selam i dobar dan.U opstini su me pozdravljali sa selamom a istina je vecinom sam ja prvi nazvao selam(i uvijek dobio odgovor).I ostali ljudi vecinom kazu selam u opstinama kako sam sam vidio,pa sam zato i sam poceo.O skolama da ne pricam tu te svi pozdravljaju sa selamom ili merhaba.hrasno38 wrote: A na kojoj to ti televeziji si gledao da se tako pozdravlja. MTV Igman i Vogosca. Cak i na Hayatu se vise tako ne pozdravlja. A u opstinama i skolama makar u Sarajevu nije tacno da se pozdravlja izuzev ako ti prvi ne kazes selam jer te institucije vise nisu jednonacionalne.
-
rehaktor
eselamu alejkum rodjenim sarajlijama.... ma i ostalima, naravnohrasno38 wrote:hahaha ma hajde sta mi naprica pa bas i na Bjelavama. Ne nisam ni sa Dobrinje niti sa ilidze. Kad sam rodjen moji su zivjeli na Drveniji a nakon toga sam preselio u Hrasno. I bas bi volio vidjeti da je neko dosao u opstinu prije rata i reko "selam drugovi i drugarice". Daj ba budi ozbiljan ako si rodjeni Sarajlija gdje se to prije rata pozdravljalo sa selam. da nije mozda u Mapetu, 84, Kaktusu, SOS-u ili na koncertima ili na bilo kakvim javnim dogadjajima. Stavrno nebulozno.addem wrote:Mijesas Babe i Zabe. Selam je najucestaliji kod nas rodjenih Sarajlija, a i prije rata se selam nazivao ponajvise u Sarajevu. Ti si izgleda rodjeni Sarajlija sa Dobrinje, il sa Ilidze. Cijeli Vratnik, Bistrik, Bjelave, cijeli Stari Grad je i prije a bogami i poslije rata nazivao selam.hrasno38 wrote: Dobar dan
dragi prijatelju
sto se tice Bihaca taj pozdrav je pogotovo popularan na Islamskoj pedagoskoj akademiji i to ko te je informisao te je pogresno informisao.Zvanicni pozdrav u skolama i fakultetima je dobar dan ako oni naravno nisu vjerskog karaktera. U prijeratnom Sarajevu selam i merhaba se mogao cuti na carsiji i kod ljudi koji su zaista bili pravi vjernici ali samo ako su bili sigurni da je preko puta njih isto tako vjernik. Otprilike malo prije samoga rata taj pozdrav je poceo da bude ucestaliji da bi svoj vrhunac ostvario u godinama rata ali opet ne toliko da bi nekome smetalo. Zavrsetkom rata i dolasko izbjeglica taj se pozdrav ustaljuje i zaista mogao se cuti na puno mjesta ali opet rijetko od rodjenih sarajlija. Danas gdje god da udjete u bilo koju ustanovu ili instituciju ili prodavnicu tesko da ce vas iko pozdraviti sa selam.I da se razumijemo meni te stvari ne smetaju jer ja pozdravljam kako ja hocu a ti kako ti hoces.
- addem
Prije rata se uvijek na Carsiji nazivao selam, isto tako u cijelom Starom gradu. Istina da u opstini nisi smio nikad nazvat selam jer bi ti sutradan vjerovatno UDBA bila za vratom. Poenta moje price jeste da ti pricas o rodjenim Sarajlijama koji kao ne nazivaju selam, sto je potpuna laz. U mojoj se porodici odkad znam za sebe zazivao selam, moje komsije, prijatelji svi odreda.
Normalno je da se neces selamit sa Pravoslavcem, il sa Katolikom. Ja nemam nista protiv dobar dan, ili protiv bilo kojeg drugog pozdrava. Ljudi treba da se pozdravljaju onako kako zele i kako osjecaju.
Normalno je da se neces selamit sa Pravoslavcem, il sa Katolikom. Ja nemam nista protiv dobar dan, ili protiv bilo kojeg drugog pozdrava. Ljudi treba da se pozdravljaju onako kako zele i kako osjecaju.
- hrasno38
Hahahha cuj Bosnjacki grad. Naravno da nije bio za vrijeme komunizma jer kako sama rijec kaze grad-gradjani i nemoj zivotati vracat se u istoriju da ne bi dosli do stecaka na Butmiru a koliko znam oni nisu Bosnjacki.love wrote:Sarajevo jeste Bosnjacki grad,za vrijeme komunizma nije bio ali prije toga jeste i sad opet jeste.Naravno da ne-muslimana necu selamiti,to nikada nisam ni rekao...ali Bosnjake hocu jer vecina tako pozdravlja(bosnjaci)hrasno38 wrote:kako da nije udje u opstinu centar neko ko nije Bosnjak i oni ko spika mu kazu selam. Bolan ljudi sto pricate nebuloze. Ja razumijem da bi vi to voljeli ali to nije tako. Mozda i bude ako Sarajevo ikada bude samo Bosnjacki grad a nece biti nikada kao sto i nije bio nikada. I to nema veze sa komunizmom mada mi je smijesno da ti pricas o komunizmu sa svojih 18-godina. (kazes da si posla na fakultet).Hoces li tako pozdraviti i doktora Nenada Brkica na ekonomskom fakultetu ili Fahrudina Sebica. Drago dijete neke stvari trebaju da budu samo tvoje a u to se ubraja i vjera. I svaki iskreni vjernik (jer sve konfesije imaju svoje pozdrave) ce gledati da sazna sa kom razgovara pa onda pozdravljati. Pa sta ti mislis da Reis pozdravlja Mirka Pejanovica sa selam. Stajo pored njih kad je lijepo i cisto rekao dobar dan jednom prilikom u predsjednistvu pri proslavi dana nezavisnosti. Jos ti moras dosta uciti o zivotu.love wrote: Uvijek na hayatu cujem selam i dobar dan.U opstini su me pozdravljali sa selamom a istina je vecinom sam ja prvi nazvao selam(i uvijek dobio odgovor).I ostali ljudi vecinom kazu selam u opstinama kako sam sam vidio,pa sam zato i sam poceo.O skolama da ne pricam tu te svi pozdravljaju sa selamom ili merhaba.
- hrasno38
E to je vec odgovor sa kojim se skoro u potpunosti slazem ali opet ne mozes reci u cijelom nego u vecini a to je ipak razlika jer ja znam masu bosnjaka sa carsije i iz starog grada koji su se iskljucoivo pozdravljali sa dobar dan.addem wrote:Prije rata se uvijek na Carsiji nazivao selam, isto tako u cijelom Starom gradu. Istina da u opstini nisi smio nikad nazvat selam jer bi ti sutradan vjerovatno UDBA bila za vratom. Poenta moje price jeste da ti pricas o rodjenim Sarajlijama koji kao ne nazivaju selam, sto je potpuna laz. U mojoj se porodici odkad znam za sebe zazivao selam, moje komsije, prijatelji svi odreda.
-
ali1
Selam je pozdrav koji je uvijek ostao kod Bosnjaka, bez obzira na komunisticki rezim, mada je bio potisnut i nije se smjelo javno nazivati selam!
Ali hvala Bogu ta su vremena prosla, i sada se insan ne smije bojati da naziva selam, ali jos uvijek ima onih kojima smeta taj pozdrav i alergicni su na njega! Misle da je to rad donio, ali ne, to je samo ono sto je bilo duboko sakriveno u nasim srcima i sto se sada moze javno iznijeti hvala bogu dragom!
Puno selama za sve forumase!
Ali hvala Bogu ta su vremena prosla, i sada se insan ne smije bojati da naziva selam, ali jos uvijek ima onih kojima smeta taj pozdrav i alergicni su na njega! Misle da je to rad donio, ali ne, to je samo ono sto je bilo duboko sakriveno u nasim srcima i sto se sada moze javno iznijeti hvala bogu dragom!
Puno selama za sve forumase!
-
rehaktor
sarajlijo, kakvi stecci na butmiru?hrasno38 wrote:Hahahha cuj Bosnjacki grad. Naravno da nije bio za vrijeme komunizma jer kako sama rijec kaze grad-gradjani i nemoj zivotati vracat se u istoriju da ne bi dosli do stecaka na Butmiru a koliko znam oni nisu Bosnjacki.love wrote:Sarajevo jeste Bosnjacki grad,za vrijeme komunizma nije bio ali prije toga jeste i sad opet jeste.Naravno da ne-muslimana necu selamiti,to nikada nisam ni rekao...ali Bosnjake hocu jer vecina tako pozdravlja(bosnjaci)hrasno38 wrote: kako da nije udje u opstinu centar neko ko nije Bosnjak i oni ko spika mu kazu selam. Bolan ljudi sto pricate nebuloze. Ja razumijem da bi vi to voljeli ali to nije tako. Mozda i bude ako Sarajevo ikada bude samo Bosnjacki grad a nece biti nikada kao sto i nije bio nikada. I to nema veze sa komunizmom mada mi je smijesno da ti pricas o komunizmu sa svojih 18-godina. (kazes da si posla na fakultet).Hoces li tako pozdraviti i doktora Nenada Brkica na ekonomskom fakultetu ili Fahrudina Sebica. Drago dijete neke stvari trebaju da budu samo tvoje a u to se ubraja i vjera. I svaki iskreni vjernik (jer sve konfesije imaju svoje pozdrave) ce gledati da sazna sa kom razgovara pa onda pozdravljati. Pa sta ti mislis da Reis pozdravlja Mirka Pejanovica sa selam. Stajo pored njih kad je lijepo i cisto rekao dobar dan jednom prilikom u predsjednistvu pri proslavi dana nezavisnosti. Jos ti moras dosta uciti o zivotu.
koliko ja znam na butmiru ima iskopina iz ilirskog i rimskog doba... za stecke iz butmira nisam cuo... ali eto, mozda sam i ja u krivu, moji su u sarajevo doselili poslije ilira i rimljana
-
ali1
Vidim da ima jos uvijek onih koji su protiv selama, pa nikood onih koji koriste selam nije protiv pozdrava kao sto je dobar dan ili zdravao, samo kada je u pitanju Selma izgleda da se pojedinci najeze, zbog cega se toliko bojite selama!rehaktor wrote:sarajlijo, kakvi stecci na butmiru?hrasno38 wrote:Hahahha cuj Bosnjacki grad. Naravno da nije bio za vrijeme komunizma jer kako sama rijec kaze grad-gradjani i nemoj zivotati vracat se u istoriju da ne bi dosli do stecaka na Butmiru a koliko znam oni nisu Bosnjacki.love wrote: Sarajevo jeste Bosnjacki grad,za vrijeme komunizma nije bio ali prije toga jeste i sad opet jeste.Naravno da ne-muslimana necu selamiti,to nikada nisam ni rekao...ali Bosnjake hocu jer vecina tako pozdravlja(bosnjaci)
koliko ja znam na butmiru ima iskopina iz ilirskog i rimskog doba... za stecke iz butmira nisam cuo... ali eto, mozda sam i ja u krivu, moji su u sarajevo doselili poslije ilira i rimljana![]()
![]()
-
kulambara
..pa jeste li vi normalni??? POSTOJE I BOSNJACI KOJI NISU VJERNICI!!! ili je to uslov? moram biti musliman da bi bio Bosnjak? NA TO NE PRISTAJEM!! zato predlazem primitivnoj bagri koji ne mogu bez selam alejkum - slobodno preselite u Iran. KAO BOSNJAK I SLAVEN VAM SVIMA ZELIM: ZDRAVO!!!
-
ali1
Postoje Bosnjaci koji nisu Vjernici, to postujem i mogu koristit pozdrva koji hoce, nama to ne smeta, ali zasdto vama smeta Selam, pa i to je pozdrava kao i vas pozdrav!kulambara wrote:..pa jeste li vi normalni??? POSTOJE I BOSNJACI KOJI NISU VJERNICI!!! ili je to uslov? moram biti musliman da bi bio Bosnjak? NA TO NE PRISTAJEM!! zato predlazem primitivnoj bagri koji ne mogu bez selam alejkum - slobodno preselite u Iran. KAO BOSNJAK I SLAVEN VAM SVIMA ZELIM: ZDRAVO!!!
-
kulambara
Meni apsolutno ne smeta selam - ali to je pozdrav kojim se trebaju sluziti vjernici medju sobom! - niposto zahtijevati upotrebu ili samoinicijativno upotrebljavati u javnim/drzavnim ustanovama. VALJDA JE DRZAVA SEKULARNA??!!! ili nije? jer ako je tako, znaci da bi na vas selam hrvati i srbi trebali odgovarati sa "hvaljen Isus" ili "pomoz' Bog"??
NAJVECA GRESKA POCINJENA SA STRANE OCEVA BOSNJAKA JE DA SU NAMETNULI DA SE NAROD FORMIRA KROZ VJERU!!!
Pozdrav!
NAJVECA GRESKA POCINJENA SA STRANE OCEVA BOSNJAKA JE DA SU NAMETNULI DA SE NAROD FORMIRA KROZ VJERU!!!
Pozdrav!
- avicena
Ja se sjećam kad se na Čaršiji, Kovačima, Bistriku, Souk bunaru.....prije rata vrlo često nazivao selam. Bilo je i akšamhajrula i sabahajrula, merhaba i više se koristili od dobar dan, zdravo, ćao....addem wrote:Mijesas Babe i Zabe. Selam je najucestaliji kod nas rodjenih Sarajlija, a i prije rata se selam nazivao ponajvise u Sarajevu. Ti si izgleda rodjeni Sarajlija sa Dobrinje, il sa Ilidze. Cijeli Vratnik, Bistrik, Bjelave, cijeli Stari Grad je i prije a bogami i poslije rata nazivao selam.hrasno38 wrote: Dobar dan
dragi prijatelju
esselamu alejkum!
-
Vozdra_123
vozdrica svima koliko vas ima 
kao prvo da ne bude odakle sam ja "sljego"
oceva porodica sa bistrika, mamina sa vratnika.... nikad nisam cuo selam do prije rata... starim rodjacima pozdrav je bilo uvijek merhaba...
za vas novo-pecene vjernike ostavite se vjerskih pozdrava za porodicu i ljude koje licno poznajete... ako mi neko sluzbeno lice pozdravi tako ja ili ne odgovorim pozdrav ili namjerno kazem dobar dan....
oceva porodica sa bistrika, mamina sa vratnika.... nikad nisam cuo selam do prije rata... starim rodjacima pozdrav je bilo uvijek merhaba...
za vas novo-pecene vjernike ostavite se vjerskih pozdrava za porodicu i ljude koje licno poznajete... ako mi neko sluzbeno lice pozdravi tako ja ili ne odgovorim pozdrav ili namjerno kazem dobar dan....
- addem
Vozdra_123 wrote:vozdrica svima koliko vas ima
gdje si samo ti rasto
-
Vozdra_123
ma ja se poslije rata rodio bolanaddem wrote:Na bistriku i vratniku imas oko 50-70 dzamija, i ti kazes da nisi nikad prije rata selam cuo. Il se nisi rodio prije rata ili ti sa Sarajevom veze obicne nemas, nego ovdje ubleharis zeljan da budes "rodjeni".
Da nisi mozda jedan od novopecenih?
ocigledno da sa sarajevom vise nista nemam... tako da bolje je za mene da budem gdje jesam... a za vas da budete gdje vi jeste....