crnokosa_girl wrote:Frutek wrote:Nemoj se uvredit, ali po ovom tvom pitanju se vidi da vjerovatno ne znaš ama baš ništa o pokretanju biznisa

A da bi krenula s nečim u USA, ne da moraš imat znanje, nego moraš biti majstor svoga posla-struke.
Naravno da ti možeš nešto početi, ali kako ćeš operirati a da ne propadneš, kako da zabilježiš profit, kako da izabereš lokaciju (i još hiljadu sličnih pitanja na koje moraš imat odgovor prije nego išta počneš), a sve to pod uslovom da imaš finansije spremne.
Možda ti je bolje da ništa ne počinješ, džaba ćeš izgubit lovu.
U pravu si , pojma nemam. Zato se i raspitujem. O detaljima ne bih da pricam, spomenula sam ono sto se treba znati.. Ali hajde me malo jos upucuj u ono sto znas da steknem bar neko znanje.
Znaci, sta bi ti uradio da imas lovu, recimo $1milion, imas i raju tamo kojoj vjerujes i koja mogu biti od pomoci za pocetak, znaci, imas lovu, imas sve, samo nemas znanje, a ni sam ne znas koji biznis da pokrenes?
Pa crnokosa

sad si me dala u razmišljanje
Milion dolara (ako se stvarno radi o toj cifri) je veliki novac i s jedne strane će ti biti daleko lakše (mislio sam da se radi o daleko manjoj cifri koju gledaš da uložiš - ko bi pomislio da pucaš sa miliončetom

), a s druge strane će ti biti isto tako daleko komplikovanije jer sad pričamo o velikom biznisu a ne nečem malom i skromnom...
Karanana je dao dobar prijedlog što se kamata tiče, ali ti kažeš da to otpada, da to ne dolazi u obzir...Pa vidi dušo, pošto ti i sama eto priznaješ da nemaš znanje (a baratat parama bez fakultetskog znanja je vrlo opasno), prvo bi se trebala okružit ljudima koji imaju znanje, ali kojima takođe možeš vjerovat. Znači, ja bi okupio tim ljudi da se sve istraži, a za to imaš sredstva. Moraćeš uložit na mozak, da bi ti išlo lakše...
Što se ideja za biznis tiče....hmmmmmmm...Vidi nešto što će uvijek trebat, možda igračke ili lanac pekara, ženski donji veš

-- uh imo bi ja tu ideja more...al sad idem, kafa mi se hladi