Koji isplativ biznis zapoceti u USA?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

karanana wrote:a tvoj drugi post: jeli hipoteticki ili stvarno imas milion? ja bi taj milion zalozio u banku i zivio od kamate. to je najsigurnije.

a ima moj jedan haver dobar u chicagu, kupio je 5-6 kamiona i ima ljude vozace koji prevoze razne vrste kabastog otpada (bez zajebancije) - odlican biznis.
Recimo da se milion dolara ima, ali se MORA startovati neki biznis. Bilo koji. Znaci nista to kamate, nista banka pa polozi i zivi od kamata.

Moras milion potrositi na neki biznis.
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

Hajde sad ovo pitanje:

Sta biste vi tamo otvorili (bez obzira treba li za taj posao i $10miliona), znaci nevezano za novac, sta mislite da bi u SAD-u dobro proslo, bez obzira na mjesto stanovanja?

Nekretnine/Real estate?
pitt

Post by pitt »

javna kuca :D
dadana

Post by dadana »

svo pricaju da je realstate zadnji ekonomski "bubble" kao sto je tehnologija bila prije toga , pa su sve ove .com propale.
Kazu da je puno realstate u americi precijenjeno i da ce ubrzo da ide nizbrdo, pogotovo u kaliforniji.
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

Hvala Dadana, dobra informacija. Ako nisi Donald Trump, ne bakci se nekretninama, a?

Ali sta bi moglo upaliti?

Export-import?
Avio kompanija?
Travel agencija?
Vinograd i proizvodnja vina?
sta?
Frutek

Post by Frutek »

crnokosa_girl wrote:
Frutek wrote:Nemoj se uvredit, ali po ovom tvom pitanju se vidi da vjerovatno ne znaš ama baš ništa o pokretanju biznisa :roll: A da bi krenula s nečim u USA, ne da moraš imat znanje, nego moraš biti majstor svoga posla-struke.

Naravno da ti možeš nešto početi, ali kako ćeš operirati a da ne propadneš, kako da zabilježiš profit, kako da izabereš lokaciju (i još hiljadu sličnih pitanja na koje moraš imat odgovor prije nego išta počneš), a sve to pod uslovom da imaš finansije spremne.

Možda ti je bolje da ništa ne počinješ, džaba ćeš izgubit lovu.
U pravu si , pojma nemam. Zato se i raspitujem. O detaljima ne bih da pricam, spomenula sam ono sto se treba znati.. Ali hajde me malo jos upucuj u ono sto znas da steknem bar neko znanje.

Znaci, sta bi ti uradio da imas lovu, recimo $1milion, imas i raju tamo kojoj vjerujes i koja mogu biti od pomoci za pocetak, znaci, imas lovu, imas sve, samo nemas znanje, a ni sam ne znas koji biznis da pokrenes?
Pa crnokosa :) sad si me dala u razmišljanje :-D
Milion dolara (ako se stvarno radi o toj cifri) je veliki novac i s jedne strane će ti biti daleko lakše (mislio sam da se radi o daleko manjoj cifri koju gledaš da uložiš - ko bi pomislio da pucaš sa miliončetom :-) ), a s druge strane će ti biti isto tako daleko komplikovanije jer sad pričamo o velikom biznisu a ne nečem malom i skromnom...

Karanana je dao dobar prijedlog što se kamata tiče, ali ti kažeš da to otpada, da to ne dolazi u obzir...Pa vidi dušo, pošto ti i sama eto priznaješ da nemaš znanje (a baratat parama bez fakultetskog znanja je vrlo opasno), prvo bi se trebala okružit ljudima koji imaju znanje, ali kojima takođe možeš vjerovat. Znači, ja bi okupio tim ljudi da se sve istraži, a za to imaš sredstva. Moraćeš uložit na mozak, da bi ti išlo lakše...

Što se ideja za biznis tiče....hmmmmmmm...Vidi nešto što će uvijek trebat, možda igračke ili lanac pekara, ženski donji veš :D :D -- uh imo bi ja tu ideja more...al sad idem, kafa mi se hladi 8)
karanana

Post by karanana »

slazem se sa dadanom, real estate je prenapuhan, i ko je zaradio - zaradio je. prije nekoliko godina zaradjivali su se milioni na kupovini starih zgrada njihovom rusenju i gradnji i prodaji novih kondominijuma. kupi taksi kompaniju ili nekoliko taksi-medaljona i izdaji ih
morti

Post by morti »

crnokosa_girl wrote:
morti wrote:Google sve zna!!!...tita mi!!!... :D
Jest al sta da ukucam? Odakle da pocnem?
Ne znam fakat...ako skontam nešto,bum ti javio... 8-)
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

@Frutek - imam fakultet i to dobar, ali nema veze s biznisom. :sad:
Znaci znanje se ima, nije da se nema, ali se nema veze s ekonomijom, itd.
T

Post by T »

crnokosa_girl wrote: Znaci znanje se ima...
zna mala znanje :D
kalesijski slavuj

Post by kalesijski slavuj »

probaj neku kockarnicu i tu se da zaraditi!
danas

Post by danas »

dadana wrote:svo pricaju da je realstate zadnji ekonomski "bubble" kao sto je tehnologija bila prije toga , pa su sve ove .com propale.
Kazu da je puno realstate u americi precijenjeno i da ce ubrzo da ide nizbrdo, pogotovo u kaliforniji.
ovo je 100% tacno. kalifornija, istocna obala, sve je precijenjeno do besvjesti. samo sto ne eksplodira.
kalesijski slavuj

danas wrote:
dadana wrote:svo pricaju da je realstate zadnji ekonomski "bubble" kao sto je tehnologija bila prije toga , pa su sve ove .com propale.
ovo je 100% tacno. kalifornija, istocna obala, sve je precijenjeno do besvjesti. samo sto ne eksplodira.
ma zeno pricamo o investiranju u americku economiju a ne o eksplozijama! ne sluti jezik pregrizla!
dadana

Post by dadana »

ja mislim da ako bi uspjela napraviti fast food restoran koji ima zdravu i ukusnu hranu, i da je brzo mozes dobiti a da cijena obroka bude ~5-6$ to bi moglo proci.
Ovdje svi idu u Fast food restorane, a McDOnalds i burger king se trude da stave nesto novo na market, ali slabo. Chipotle radi pravo dobro.
Nesto tog tipa. Subway pravi one dosadne sandwiche.
Nesto orginalno i zdravo bi bilo super.
danas

Post by danas »

otvori obdaniste. ili nail salon. :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ja bih za te pare kupio par kuca na kubi i cekao da kastro umre. kada kastro preseli na ahiret onda ce cijene nekretnina sigurno porasti posto vjerujem da ce se kuba otvoriti za strane investicije nakon njegove smrti. pogledaj samo kako su cijene skocile u hrvatskoj.j
Last edited by callmethebreeeze on 01/09/2005 17:47, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

danas wrote:otvori obdaniste. ili nail salon. :lol: :lol: :lol:
Ja nju vidim ko miss Clio :D:D:D:D
dadana

Post by dadana »

obdaniste je dobra ideja, ali mora biti sto ovdje zovu "montesorri".Pogledaj sta to znaci u detalje, ali uce djecu od malih nogu svasta nesta. I roditelji za to placaju ~1500$ mjesecno, bar u Dallasu, vjerovatno vise gore na sjeveru. Ja znam nekoga ko je to otvorio, i ubire ogromne pare.
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

callmethebreeeze wrote:ja bih za te pare kupio par kuca na kubi i cekao da kastro umre. kada kastro preseli na ahiret onda ce cijene nekretnina sigurno porasti posto vjerujem da ce se kuba otvoriti za strane investicije nakon njegove smrti. pogledaj samo kako su cijene skocile u hrvatskoj.j
Dobra ideja. Samo ko ce ga cekati da umre... Mada opet kazem, dobra ideja. Samo, dajte ljudi ideja za biznis na americkom tlu.
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

Kako se kaze "jedro" na engleskom?
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

dadana wrote:obdaniste je dobra ideja, ali mora biti sto ovdje zovu "montesorri".Pogledaj sta to znaci u detalje, ali uce djecu od malih nogu svasta nesta. I roditelji za to placaju ~1500$ mjesecno, bar u Dallasu, vjerovatno vise gore na sjeveru. Ja znam nekoga ko je to otvorio, i ubire ogromne pare.
Sta, skola za male burzuje, kako se ponasati u drustvu, itd?
danas

Post by danas »

dadana wrote:obdaniste je dobra ideja, ali mora biti sto ovdje zovu "montesorri".Pogledaj sta to znaci u detalje, ali uce djecu od malih nogu svasta nesta. I roditelji za to placaju ~1500$ mjesecno, bar u Dallasu, vjerovatno vise gore na sjeveru. Ja znam nekoga ko je to otvorio, i ubire ogromne pare.
bas na to sam i mislila. u NY ide do $2200-$2500 mjesecno po djetetu, a liste cekanja su duge kilometrima. profit nije ogroman (jer placas dosta osiguranja) ali je dobar i siguran, a mozes to raditi jedno 4-5 godina i nadati se da nece biti nikakvih problema, a onda out.
danas

Post by danas »

crnokosa_girl wrote:Kako se kaze "jedro" na engleskom?
"sail"
kalesijski slavuj

danas wrote:otvori obdaniste. ili nail salon. :lol: :lol: :lol:
ovo je dobra ideja! razmisli dobro!
danas

Post by danas »

crnokosa_girl wrote:
Sta, skola za male burzuje, kako se ponasati u drustvu, itd?
nije, komplikovanije je od toga. nije prep school...
Post Reply