Dze ste Mirci i Gavro crni
hajde sada stisni pa prni
gace se tresu od straha
vas dvoje pogresnim temama shara
Sunce vam vase zarko
hajte na BC tamo je jarko
hananah wrote:Evo jedne ratne forumske namah od mene sad smisljene
Dze ste Mirci i Gavro crni
hajde sada stisni pa prni
gace se tresu od straha
vas dvoje pogresnim temama shara
Sunce vam vase zarko
hajte na BC tamo je jarko
Trazi se prijevod, dabome, ali na jezik logike. Zar ne vidis da se radi o istim rijecima, istim parolama, istim melodijama. Zamijeni jedne imenice drugima, dobivas jedne te iste pateticne lazi.mr__bosnjak wrote:BiH-Pravda je postavio pjesmu tih koji su se branili a ti tih koji su izvrsili agresiju, mislio sam da se radio o ratu u Hrvatskoj kad Herceg-Bosno(kroz agresiju stvorena kao i Republika Srpska) ovo je dokaz da su ti kao bih-pravda potrebni jer cim se ista kaze o odbrani eto njih sa pjesmama o agresiji.
BiH-pravda nastavi tako nevjerujem da je za Danas potrebno jer mislim da ona zna ali da nebi ovaki kao mosor1 izjednacavali agresora i zrtvu.
Take beer !!bih-pravda wrote:Sjecate li se vi nekih ratnih rijeci, o nasim zlatnim heroima!?
mosore ne lupetaj... ta pjesma je propjevana u cast kralju petru I karadjordjevicu. sjeti se kada je on vladaomosor1 wrote:Ustasku: "Boj se bije, bije, ustaski se barjak vije, za slobodu i za dom",
u ovome su ratu neocetnici prepjevali kao:
"Boj se bije, bije, zastava se vije, vije, za slobodu Srbije."
Moj je prijatelj na istu melodiju sezdesetih u skoli pjevao tekst:
"Boj se bije, bije, zastava se vije, vije, za slobodu naroda."
eto a ti si nam normalangavrilo wrote:vi niste normalne...![]()
... i zato vas volim![]()
Ok, pod pretpostavkom da si u pravu, ispricavam se, priznajem autorska prava i prepravljam recenicu u:gavrilo wrote:mosore ne lupetaj... ta pjesma je propjevana u cast kralju petru I karadjordjevicu. sjeti se kada je on vladaomosor1 wrote:Ustasku: "Boj se bije, bije, ustaski se barjak vije, za slobodu i za dom",
u ovome su ratu neocetnici prepjevali kao:
"Boj se bije, bije, zastava se vije, vije, za slobodu Srbije."
Moj je prijatelj na istu melodiju sezdesetih u skoli pjevao tekst:
"Boj se bije, bije, zastava se vije, vije, za slobodu naroda."
Jesi isao na stranicu od Bosna prkosna od sna?btw. ima li iko tu pjesmu u mp3 formatu. Trazim je vec dugo
hvala unaprijed ako nadjes i sto ces se potruditiPR80. wrote:Ja sam isla na jos jednu stranicu, sutra cu pogledati da je nadjem pa ti mogu javiti...
![]()
Sjeca li se neko od vas Djure sa pjesmom:
Ne zelim put, put bez kraja
Ja necu zemlju, zemlju bez vode
Kad neko bude i neko ode
Zasto je uopste morao doci... ?
![]()
![]()
Cista 10 - ka za ovaj refren od mene...![]()