Koja bi trebala biti misija ovog podforuma?

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Bumbar

Post by Bumbar »

ajme... :shock: ...svaka cast profesorice :D
ja sa gradjevinom nisam imala puno kontakta...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Bumbar wrote:ajme... :shock: ...svaka cast profesorice :D
ja sa gradjevinom nisam imala puno kontakta...
ukratko, prave se kanali i sahtovi za prikupljanje i preusmjeravanje vode, a bagrem pusti korijen pravo brzo i razgrana ga dok si rekla keks i zadrzava zemljiste...i onda izbjegnes ono sto BOSANAC nudi a to je pokretna kuca :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:
Bumbar wrote: ok...toliko strucna nisam...sta ti ono bude po profesiji? :)
skolovana za prof. engleskog jezika i knjizevnosti, radim kao prevodilac, inace se relativno razumijem u osnove gradjevine :D ko kad sam se naprevodila svega...imam 26 godina, 8.5 godina radnog staza, radila na svemu i svacemu :D
ukljucujuci sanaciju klizista :D
...i nije da se hvalim, nego... 8) :D
zamolicu te da ne zachatavash temu bez razloga........idi na politiku i diskusije...hvala :oops:
Bumbar

Post by Bumbar »

mIRCerka wrote:[

zamolicu te da ne zachatavash temu bez razloga........idi na politiku i diskusije...hvala :oops:
Molim lijepo Bosanac ima se s cim i hvaliti...najgori su strucni tekstovi. Sjecam se kad je moja prijateljica prevodila nesto strucno i nije znala kako prevesti: vruca pocincana ploca nego kao hot cincicated (pogresno sam napisala ali progledajte mi kroz prste :) ) stratum...jos se kezimo tome... :lol: :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bumbar wrote:
mIRCerka wrote:[

Molim lijepo Bosanac ima se s cim i hvaliti...najgori su strucni tekstovi. Sjecam se kad je moja prijateljica prevodila nesto strucno i nije znala kako prevesti: vruca pocincana ploca nego kao hot cincicated (pogresno sam napisala ali progledajte mi kroz prste :) ) stratum...jos se kezimo tome... :lol: :D
da kao i flow-through (protocni) boiler :D

nego, ja cu sutra da se posvetim americanforest sajtu da vidim moze li se opet sta dobiti od njih :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Super :D ...
Sjecam se da su japanci sadili nesto...stranci se pale na to (taman besplatna radna snaga :) )
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bumbar wrote:Super :D ...
Sjecam se da su japanci sadili nesto...stranci se pale na to (taman besplatna radna snaga :) )
sadili su i na dobrinji, pa hajvani od djece sve pocupali....
a mater im se smiju sa balkona....
uzas....

eto, citamo se i aBd uskoro sadimo drvece....
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Misija podforuma bi trebala biti da se ljudi sjete sami otvoriti podforum i napisati nesto, a ne da ih ja moram podsjecati na EKOLOGIJU tako sto cu dosadnim postom refreshovati temu :D:D:D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Nego kad pravimo onu turu?
Bumbar

Post by Bumbar »

Meni isto palo na pamet sinoc da vas upitam...kad je pravimo? :)
mosor1

#36 Re: Koja bi trebala biti misija ovog podforuma?

Post by mosor1 »

Prenj wrote:Vasa razmisljanja, molim ...
Primarna misija ovog podforuma ispada da je zabaviti sve one finih nosova (ekologe, zelembace) i skloniti ih dalje od pristojnog forumskog svijeta kome se ne da zajebavati njihovim pizdarijama. Cijenim uvazene Hanu i Prenja, kao i sve tematore i postere, ali ukupan broj ucitavanja svih tema na podforumu otkako je osnovan (ne racunamo dakle najveci dio postova o Rakitnici, HE i ovcama, jer su citani dok su bili na Diskusijama) ne prelazi jednotjedni skor samo jedne popularnije teme na Diskusijama ili Politici (npr. o piramidi :lol: :( ). To je zapravo bio razlog sto nisam prebacio s Diskusija onu temu o azbestozi, iako ona spada u ovaj podforum.

Jednom (ocito, velikom) dijelu ljudi, sporkica i nered ne smetaju jako, a pretezni dio ostalih misli da se radi o kozmetickim, a ne bitnim i egzistencijalnim problemima. Naprotiv, ekologija je najbitnije i najosjetljivije pitanje, koje ce u bliskoj buducnosti doslovno pokretati ratove i rusiti drzave. Nema te politicke, religijske, ekonomske, zdravstvene i socijalne teme koja ima tu tezinu. Onaj tko vam kaze da to nije tako ili je glup ili je smislio dobru racunicu da iskoristi nas nemar.

Na pocetku sam glasao za ovaj podforum i on je dobra stvar (vec zbog ono malo ljudi koji se ovdje pojavljuju), ali mislim da bi bilo dobro ekoloske teme prezentirati malo agresivnije tamo gdje ce biti videne, bar u pocetku, a poslije ih pohraniti ovdje.
Post Reply