ja sa gradjevinom nisam imala puno kontakta...
Koja bi trebala biti misija ovog podforuma?
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ukratko, prave se kanali i sahtovi za prikupljanje i preusmjeravanje vode, a bagrem pusti korijen pravo brzo i razgrana ga dok si rekla keks i zadrzava zemljiste...i onda izbjegnes ono sto BOSANAC nudi a to je pokretna kucaBumbar wrote:ajme......svaka cast profesorice
![]()
ja sa gradjevinom nisam imala puno kontakta...
-
mIRCerka
zamolicu te da ne zachatavash temu bez razloga........idi na politiku i diskusije...hvala_BosanaC wrote:...i nije da se hvalim, nego...mIRCerka wrote:skolovana za prof. engleskog jezika i knjizevnosti, radim kao prevodilac, inace se relativno razumijem u osnove gradjevineBumbar wrote: ok...toliko strucna nisam...sta ti ono bude po profesiji?ko kad sam se naprevodila svega...imam 26 godina, 8.5 godina radnog staza, radila na svemu i svacemu
ukljucujuci sanaciju klizista![]()
- Bumbar
Molim lijepo Bosanac ima se s cim i hvaliti...najgori su strucni tekstovi. Sjecam se kad je moja prijateljica prevodila nesto strucno i nije znala kako prevesti: vruca pocincana ploca nego kao hot cincicated (pogresno sam napisala ali progledajte mi kroz prstemIRCerka wrote:[
zamolicu te da ne zachatavash temu bez razloga........idi na politiku i diskusije...hvala
-
mIRCerka
da kao i flow-through (protocni) boilerBumbar wrote:Molim lijepo Bosanac ima se s cim i hvaliti...najgori su strucni tekstovi. Sjecam se kad je moja prijateljica prevodila nesto strucno i nije znala kako prevesti: vruca pocincana ploca nego kao hot cincicated (pogresno sam napisala ali progledajte mi kroz prstemIRCerka wrote:[
zamolicu te da ne zachatavash temu bez razloga........idi na politiku i diskusije...hvala) stratum...jos se kezimo tome...
![]()
nego, ja cu sutra da se posvetim americanforest sajtu da vidim moze li se opet sta dobiti od njih
-
mIRCerka
sadili su i na dobrinji, pa hajvani od djece sve pocupali....Bumbar wrote:Super...
Sjecam se da su japanci sadili nesto...stranci se pale na to (taman besplatna radna snaga)
a mater im se smiju sa balkona....
uzas....
eto, citamo se i aBd uskoro sadimo drvece....
-
mIRCerka
Misija podforuma bi trebala biti da se ljudi sjete sami otvoriti podforum i napisati nesto, a ne da ih ja moram podsjecati na EKOLOGIJU tako sto cu dosadnim postom refreshovati temu
:D:D
-
mosor1
#36 Re: Koja bi trebala biti misija ovog podforuma?
Primarna misija ovog podforuma ispada da je zabaviti sve one finih nosova (ekologe, zelembace) i skloniti ih dalje od pristojnog forumskog svijeta kome se ne da zajebavati njihovim pizdarijama. Cijenim uvazene Hanu i Prenja, kao i sve tematore i postere, ali ukupan broj ucitavanja svih tema na podforumu otkako je osnovan (ne racunamo dakle najveci dio postova o Rakitnici, HE i ovcama, jer su citani dok su bili na Diskusijama) ne prelazi jednotjedni skor samo jedne popularnije teme na Diskusijama ili Politici (npr. o piramidiPrenj wrote:Vasa razmisljanja, molim ...
Jednom (ocito, velikom) dijelu ljudi, sporkica i nered ne smetaju jako, a pretezni dio ostalih misli da se radi o kozmetickim, a ne bitnim i egzistencijalnim problemima. Naprotiv, ekologija je najbitnije i najosjetljivije pitanje, koje ce u bliskoj buducnosti doslovno pokretati ratove i rusiti drzave. Nema te politicke, religijske, ekonomske, zdravstvene i socijalne teme koja ima tu tezinu. Onaj tko vam kaze da to nije tako ili je glup ili je smislio dobru racunicu da iskoristi nas nemar.
Na pocetku sam glasao za ovaj podforum i on je dobra stvar (vec zbog ono malo ljudi koji se ovdje pojavljuju), ali mislim da bi bilo dobro ekoloske teme prezentirati malo agresivnije tamo gdje ce biti videne, bar u pocetku, a poslije ih pohraniti ovdje.