Case closed
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- flora.sa
meni se ne sviđa djevojka...sojka wrote:Meni se ova prica nimalo ne dopada. Cak sta vise suspektna je.
Ne bih rekla da je sazaljenje, ni plemenitost u pitanju, vec dokazivanje superiornosti (Velicanstveni). Radoznalost neka, kojom pomazuci drugom sebi pomaze.
Ljudi se uz dovoljno ljubavi, njege, istinske ljubavi i krajnje posvecenosti, odanosti mijenjaju.
Ukoliko je teren zaprljan i ukoliko je pala i jedna jedina "gruba" rijec, to nije moguce.![]()
![]()
Nadji sebi drugu.
Na tim sitnicama koje su toliko problem da jos i post postavljas.
Da je bila iole ljubav imao bi snage da joj u 4 oka kazes: Kad ja ovoliko cinim za tebe, ucini mi uslugu, nemoj to da radis.
Ne svidja mi se prica.
i to ne samo zbog toga što je nezrela....
- Altsa
jarane ti po svom. ko su oni da te savjetuju. sta god da uradis to je tvoja odluka i nicija druga. nisi ti kriv sto je abortirala kako neki ovdje na forumu zele da to predstave. da je htjela dijete ne bi je mogao niko natjerati na abortus.ako je volis to je jos jedan razlog da ostanes sa njom, a i ona tebe. u ljubavi nije sve bas onako kako covijek zamisli. ima i padova i razocarenja ali uglavnom preovladavaju lijepi trenutci. pa dok traje. 
- manijak1
I ja se nasekirahPlakala je u mom zagrljaju, govoreci kako ne shvata zasto sam ja s njom, kako je stid da me pogleda u oci itd. Nije znala sta da radi, jer oni zive od socijalne pomoci, mama joj je trajno nesposobna, starija sestra udata, ima dijete, zive u istoj kuci... Znajuci to sve, najiskrenije sam joj htio pomoci. Nije htjela od mene nista, govorila je da se ja ne trebam mijesati, da je to njen problem koji ne zna kako da rijesi. Jako puno je plakala, sekirala se
-
novalic
jesi nasao mjesto gdje ces traziti savjet.. narocito pametan..
sve profesionalci, iskusni ljudi.. ma aseve do aseva...
uredni, sretni zivoti, uravnotezene osobe, ljudski odnosi na visini...
nezavidni, realni, humani, ma ljepota jedna
ovdje ces garant naci odgovore, velicanstveni..
[/quote]
sve profesionalci, iskusni ljudi.. ma aseve do aseva...
uredni, sretni zivoti, uravnotezene osobe, ljudski odnosi na visini...
nezavidni, realni, humani, ma ljepota jedna
ovdje ces garant naci odgovore, velicanstveni..
[/quote]
-
memana
Ne mogu a da ne napisem par rijeci. u svemu ovome sam se i ja nasao prije par godina. Scenario isti sem trudnoce. patnja ziva. stari moj koliko god ti bio dobar i mislio da te ona voli, uvijek ce taj drugi tip biti prisutan. Ja sam sebi kidao zivce 6 mjeseci, trudio se da udovoljim u svakom pogledu i onda je vidim kako se voza s tim tipom u autu kako idu na kafu, i slusao sam kako su oni samo dobri prijatelji. A volio sam je, i jos je volim. medjutim povukao sam rez, prekinuo agoniju i rekao ma budi kucka nevjerna ali neces meni. Ozenio sam se par mjeseci djevojkom, zenom, kojoj sam ja jedini, koju volim, ona se udala, ali i dan danas, moram priznati srce zaigra kada je vidim. MADA SADA MNOGO MIRNIJE SPAVAM.
kako god odluka je na tebi, i neka ti je sa srecom!!!
kako god odluka je na tebi, i neka ti je sa srecom!!!
-
Zadig
Jarane, ovo sto pises gore je jedan kroz jedan dokaz da malu volis srcem, ali da sa njom nemas mentalnu konekciju, tj da niste na istoj frekvenciji. Imao sam slicnu koku davno...lud za njm bio, ali mala bila jedan kroz jedan white trash (ako znas na sta mislim). Neobrazovana, bez zelje da napredkom uma, prosta, pomalo koketira sa turbo folkom i tako dalje...za drmanje ljepota, ali jaro nije sve u tome, na duge staze garantujem da ce ti se zgaditi, i da ces je prestati voljeti.Fali mi ta neka kompaktibilnost. Ona je prosta, otvorena, previse iskrena, dosta zivcana, puno pusi, tvrdoglava je kao i ja... sto je sve posljedica zivota kojim je zivjela i sta je sve prozivjela. Ona nije toga svjesna. Ona je ludo zaljubljena u mene, i ne moze da vjeruje da sve to cinim za nju. Sve njene drugarice su sokirane mojim razmisljanjem
Tvoja zastitnicka zelja da joj se pomogne, da je spasis je epskih proporcija skoro, ali mislim da je to jako ljepo u sustini, i mislim da si dobar covjek ako zaista imas tu zelju da je "spasis od nje same". Zapitaj se jedno: Da li uopste mislis da je to moguce? Ona se nece lako promjeniti, morali bi da promjenite sredinu kompletno, da se prestane druziti sa ljudima s kojima se druzi i tako dalje...upisati fax ili tako nesto, da vidi da nije sve u zivotu kao na bazenima ili sta.
Imas li ti kapaciteta za sve to?
Covjece, ja kontam da ti imas neku jebenu zelju da se brines o nekom, ali jarane moj, nista ne boli vise nego kada nekoga volis, a vidis da nista na istoj valnoj duzini...to ce te prije ili kasnije pojesti, Evo vec te je nacelo.
Ja bih ti savjetovao sljedece:
ostani sa njom neko vrijeme, probaj eto da je "usmjeris" na pravi put, da joj se "iskristalizuje" nacin razmisljanja...pokusaj raznim stvarima, vidi sta je interesuje, pokusaj da je izvedes iz svijeta materijalnog, bilo sta. Idite na neku aktivnost zajedno, sta ja znam, yoga, ples, bilo sta sto oslobadja um....ako ima nade za napretka, onda nastavi lagano sa njom. Ako vidis da nema, pa mlad si, nemoras da je zenis, i NE MOZES SVE NJIH DA SPASIS!!!!!!!
Pokusaj mozda da je upoznas sa nekom svojom prijateljicom, koju cijenis kao covjeka, pusti ih nek popiju kafu slucajno...vjeruj mi, ako ti je jaranica iskrena, za po sata sa malom ce joj sve biti jasno...
pamet u glavu
-
xygirl
uh, stvarno ti zelim puno srece u ovome... ti bi izgleda bio najsretniji da sam sebe uvjeris u ovo sto pricas, tj. da povjerujes da je ovo super prica koja ce imati super dobar zavrsetak jer ti to zelis... nazalos cijela situacija nosi previse rizika za tebe... mozda je i volis sada, ko zna.. i ti si njoj sigurno sve sada ali skontaj samo da je ona ipak bila u jaako velikom problemu pa si joj ti extra dobro dosao... i neznam, ja zelim biti samo iskrena, ali cisto sumnjam da je djevojka ravnodusna prema tom bivsem momku sa kojim je provela cetiri godine... mozda se samo nebi trebao previse zaletiti da u sve to odjednom povjerujes...
ja ti zelim sve najbolje.. ipak , ko zna, cuda se desavaju, samo treba vjerovati u njih
ja ti zelim sve najbolje.. ipak , ko zna, cuda se desavaju, samo treba vjerovati u njih
- sojka
Ne svidja mi se ni on, a ni ona, u cijeloj prici.flora.sa wrote:meni se ne sviđa djevojka...sojka wrote:Meni se ova prica nimalo ne dopada. Cak sta vise suspektna je.
Ne bih rekla da je sazaljenje, ni plemenitost u pitanju, vec dokazivanje superiornosti (Velicanstveni). Radoznalost neka, kojom pomazuci drugom sebi pomaze.
Ljudi se uz dovoljno ljubavi, njege, istinske ljubavi i krajnje posvecenosti, odanosti mijenjaju.
Ukoliko je teren zaprljan i ukoliko je pala i jedna jedina "gruba" rijec, to nije moguce.![]()
![]()
Nadji sebi drugu.
Na tim sitnicama koje su toliko problem da jos i post postavljas.
Da je bila iole ljubav imao bi snage da joj u 4 oka kazes: Kad ja ovoliko cinim za tebe, ucini mi uslugu, nemoj to da radis.
Ne svidja mi se prica.![]()
Najbolje je da ona sama sebi pomogne,
jer to nikada niko nece, a i ne treba za nju ciniti.
- manijak1
Pogrešna tema
Oprostite uvaženi savjetnici 
-
SaInga
Dragi moj Veličanstveni
ja sam ostala poprilično bez teksta... Ne znam mozda nisam u pravu ali reci cu svoje misljenje pa ti/vi vidi:
Moj prijatelj se je prije dvije godine zaljubio u djevojku - iskreno govoreci nismo bas bili presretni, jer djevojka ima problema sa drogom al' sta je tu je. Nakon mjesec dana njihove veze saznajemo da je ona trudna...trudna sa svojim bivšim dečkom. Dilema: šta da napravi....bilo nas je par i razgovarali smo danima i nočima. Bio je spreman na sve na abortus, život sa njom i njenim djetetom, prekinuti vezu...lalalal Odlučio se za nju+djete. Sada zive zajedno, svi troje u svom sretnom trojstvu. Nije im lako..beba, mama sa problemima al' su ljubav i solidarnost, život pripomogli da im ide sve "kao po maslu"!!!
Šta hoču da ti kazem: ako osjecas ista prema njoj ...rijesi se tog osjecaja opterecujučeg osječaja"pomagaca"! Mozda vas problemi kroz koje ste zajedno prosli jos vise zblize i ojačaju osjecaje koje sada osjecate jedno prema drugome!!! Zašto gledaš sve tako negativno? SAko si se vec upustio u sve to..prihvati obijerucke i uzivaj u tome sto mozete zajedno uciniti za vezu. Mozda su to samo tvrdi temelji za nesto sto ce doci kad problemi izlape! Jebi ga zivot je zajeban i treba ga je prihvatiti obijerucke - kao sto si ga ti več!!!
Razpričah se...
Ja ti zelim puno srece...
ja sam ostala poprilično bez teksta... Ne znam mozda nisam u pravu ali reci cu svoje misljenje pa ti/vi vidi:
Moj prijatelj se je prije dvije godine zaljubio u djevojku - iskreno govoreci nismo bas bili presretni, jer djevojka ima problema sa drogom al' sta je tu je. Nakon mjesec dana njihove veze saznajemo da je ona trudna...trudna sa svojim bivšim dečkom. Dilema: šta da napravi....bilo nas je par i razgovarali smo danima i nočima. Bio je spreman na sve na abortus, život sa njom i njenim djetetom, prekinuti vezu...lalalal Odlučio se za nju+djete. Sada zive zajedno, svi troje u svom sretnom trojstvu. Nije im lako..beba, mama sa problemima al' su ljubav i solidarnost, život pripomogli da im ide sve "kao po maslu"!!!
Šta hoču da ti kazem: ako osjecas ista prema njoj ...rijesi se tog osjecaja opterecujučeg osječaja"pomagaca"! Mozda vas problemi kroz koje ste zajedno prosli jos vise zblize i ojačaju osjecaje koje sada osjecate jedno prema drugome!!! Zašto gledaš sve tako negativno? SAko si se vec upustio u sve to..prihvati obijerucke i uzivaj u tome sto mozete zajedno uciniti za vezu. Mozda su to samo tvrdi temelji za nesto sto ce doci kad problemi izlape! Jebi ga zivot je zajeban i treba ga je prihvatiti obijerucke - kao sto si ga ti več!!!
Razpričah se...
Ja ti zelim puno srece...
-
misha
Svaka ti cast Veličanstveni!!!
Taman kad pomislih da na svijetu vise nema ljudi spremnih da ucine nesto do te mjere nesebicno i tako pomognu drugom u nevolji...
samo...
pazi...
Ljudi poput nje, nazalost zbog gadnih i ruznih zivotnih okolnosti, znaju postat jako lukavi i prepredeni i ti ih gledas i vidis samo med i miljeko kako i m curi s usta a dusa im je crna da ne moze crnja bit...nauce se borit bez pardona ikakvog za svoje ciljeve i u stanju te zavlacit godinama da ne skontas sta te snaslo a na kraju balade si ZAJEBAN totalno...
Nadam se da to s njom nije slucaj ...ali cura koja je vec s 18 godina sebi priustila i manijaka (s kojim je bila 4 godine ,znaci od 14!!!) u vezi i abortus i normala joj je skroz s momkom 9 godina starijim...pa meni sve to zesce danfa...
A tebi svaka cast jos jednom...ti si nas heroj...pa stagod bude
Taman kad pomislih da na svijetu vise nema ljudi spremnih da ucine nesto do te mjere nesebicno i tako pomognu drugom u nevolji...
samo...
pazi...
Ljudi poput nje, nazalost zbog gadnih i ruznih zivotnih okolnosti, znaju postat jako lukavi i prepredeni i ti ih gledas i vidis samo med i miljeko kako i m curi s usta a dusa im je crna da ne moze crnja bit...nauce se borit bez pardona ikakvog za svoje ciljeve i u stanju te zavlacit godinama da ne skontas sta te snaslo a na kraju balade si ZAJEBAN totalno...
Nadam se da to s njom nije slucaj ...ali cura koja je vec s 18 godina sebi priustila i manijaka (s kojim je bila 4 godine ,znaci od 14!!!) u vezi i abortus i normala joj je skroz s momkom 9 godina starijim...pa meni sve to zesce danfa...
A tebi svaka cast jos jednom...ti si nas heroj...pa stagod bude
-
Velicanstveni
- Bumbar
Njoj je 18 godina i ti si njen vitez na bijelom konju ( inace svaka ti cast za to sto si bio uz nju...nema ih puno koji bi imali petlje.)Velicanstveni wrote:
Jedina razlika u nasoj ljubavi je to sto je ona s moje strane razumna, dok ona kaze da sam ja sve ono sto ona zeli u zivotu.
Ona je mene potpuno prihvatila i slusa sve sto kazem, cim to ne bude slucaj, ja odoh - necu ja patiti zbog toga, niti cu ja imati stete, imace je samo ona. Ona je toga toliko svjesna, i to je ono sto me drzi da i dalje budem uz nju. Ja sam takav da sa mnom moze samo lijepo i na fin nacin dobiti sve, to sam joj rekao i toga je takodjer jako svjesna. Uopste ne sumnjam u to da nesto nece biti kako treba, jer ja jednostavno nikad nisam uspio uraditi bilo sta kako ne treba.
!
Problem i jeste sto ona slusa sve sto ti kazes u smislu da je ona ima dovoljno godina da sama razmisli i rjesava svoje probleme. Naravno da joj treba oslonac, jer je situacija u ovom slucaju jako teska (mama bolesna
To da ne sumnjas da nesto nece biti kako treba i rekao si joj da moze od tebe dobiti sve samo na lijep nacin...iskreno hmh. Jesi li siguran da nakon nekog vremena se to nece pretvoriti u nesvjesno iskoristavanje?
Jer iz jedne perspektive...tebi mozda dosadi nakon nekog vremena pa skontas da ti isto zelis nekoga tko bi mogao nositi tvoje probleme.
Jer u vezi nije stvar u tome da jedno popravlja a drugo je zahvalno.
U svakom slucaju...svaka cast ponavljam sto si bio uz nju. I sretno, oboma kako god odlucis
[/b]
-
hananah
Velicanstveni samo bih se osvrnula na ovu tvoju recenicu koju sam kvotirala, i povukla bih jednu paralelu izmedju toga sto si rekao i moga iskustva kad sam imala nekih 20 godina. Veza je totalno drugacija bila, nismo mi imali nikakvih problema niti "repova" iz proslosti, ali je bilo slicno to sto sam ja u njemu nasla savjetnika, zastitnika, ucitelja, prijatelja, ma sve, sve. I onda kad smo prekinuli bukvalno nisam znala sta obuci ujutro kad se probudim.Ona je mene potpuno prihvatila i slusa sve sto kazem, cim to ne bude slucaj, ja odoh - necu ja patiti zbog toga, niti cu ja imati stete, imace je samo ona.
Sta hocu da kazem, ako joj zelis dobro, a vidim da joj zelis dobro, pusti je da sama rjesava svoje probleme, budi sa strane kao promatrac, kao potpora njenim odlukama, pa kao i njezan zagrljaj kad je kakav problem dobro osamari. Jer jedino tako se moze nauciti kako da se nosi sa buducim zivotom koji nije nimalo njezan to mi svi znamo. Ovako ce mozda previse nauciti da se oslanja na druge, dopasce joj se, i sutra ako/kad bude imala vezu s nekim ko nisi ti nece moci shvatiti da je ta veza drugacija i da se ta osoba prema njoj ponasa drugacije, a svaka veza na svijetu je drugacija, to i sam znas.
-
mačak u čizmama
[quote="flora.sa"]
[b]Ne svidja mi se prica[/b].
[/quote]
meni se ne sviđa djevojka...
[/quote]
---------------------------------
ta djevojka je jos dijete koje nije imalo srece...
Velicanstveni, kad vec pitas za misljenje...abortus je ubistvo!
[b]Ne svidja mi se prica[/b].
meni se ne sviđa djevojka...
---------------------------------
ta djevojka je jos dijete koje nije imalo srece...
Velicanstveni, kad vec pitas za misljenje...abortus je ubistvo!
-
Velicanstveni
-
hananah
Velicanstveni, ok, kazes imala tezak zivot, a tezak zivot nam obicno uzrokuju drugi ljudi, kazem obicno, a u njenom slucaju je tako
no, vidi se da ti je ispricala o svom teskom zivotu, vjerovatno o tome na kakve je sve ljude nailazila. Ono sto zelim reci jeste - da li ti znas i drugu stranu price ili samo njenu?
Ne shvati zlonamjerno, ali cesto su djeca (jer ona je ipak dijete) u tim godinama sklona iskrivljavanju istine i cinjenica.
Ne shvati zlonamjerno, ali cesto su djeca (jer ona je ipak dijete) u tim godinama sklona iskrivljavanju istine i cinjenica.
-
AmerVogosca
ajajajajajajjjjjja
e da si mojoj bivsoj savjetovao i pomagao u ciscenju mog djeteta ocistio bi vas obadvoje. OK sad ozbiljno.
Zabavljat se s nekim 4g i imat s tom osobom sex je normalno, al raskinut i sedam dana kasnije ici s drugom osobom na more i s njim imat sex. To meni mnogo kaze o kakvoj se osobi radi.
Predpostavimo posto ima 18 g a ima 4 g vezu da je to ono mladost ludost al 4 g nije lako zaboravit, a svadje i raskidi se desavaju u dugim vezama, mislim da si se napravio previse pametan u pogresnom trenutku, mlade osobe su prevrtljive i povodljive mozda se oni nekad izmire i onda ces vrijedit za ubicu djeteta. TO SU JAKO OPASNE STVARI
Moj ti je savijet gledaj kako finjaka da se izvuces iz te price mada sumnjam da ces uspjest ipak igro si doglavnu ulogu u kratkom ali nezaboravnom dijelu zivota.
Ali ako mislis da je ona za tebe i kaceptiras njenu proslost i mislis da ti to nece smetat u zivotu (meni bi jako jako smetalo) ozeni je i nek vam je sa sreom.
U svakom slucaju Sretno
e da si mojoj bivsoj savjetovao i pomagao u ciscenju mog djeteta ocistio bi vas obadvoje. OK sad ozbiljno.
Zabavljat se s nekim 4g i imat s tom osobom sex je normalno, al raskinut i sedam dana kasnije ici s drugom osobom na more i s njim imat sex. To meni mnogo kaze o kakvoj se osobi radi.
Predpostavimo posto ima 18 g a ima 4 g vezu da je to ono mladost ludost al 4 g nije lako zaboravit, a svadje i raskidi se desavaju u dugim vezama, mislim da si se napravio previse pametan u pogresnom trenutku, mlade osobe su prevrtljive i povodljive mozda se oni nekad izmire i onda ces vrijedit za ubicu djeteta. TO SU JAKO OPASNE STVARI
Moj ti je savijet gledaj kako finjaka da se izvuces iz te price mada sumnjam da ces uspjest ipak igro si doglavnu ulogu u kratkom ali nezaboravnom dijelu zivota.
Ali ako mislis da je ona za tebe i kaceptiras njenu proslost i mislis da ti to nece smetat u zivotu (meni bi jako jako smetalo) ozeni je i nek vam je sa sreom.
U svakom slucaju Sretno