Valja li ista Fiat Bravo? ......

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

SHOCK

Post by SHOCK »

Frutek wrote:
SHOCK wrote:Što se tiče italijanskih auta, vozim jedno već pet godina (Uno '90 1,4 benzin) i stvarno nemam problema, jedini njegov problem je potrošnja zimi koja je duplo veća nego ljeti, iako mislim da je do mog auta, i da nisu svi takvi. Ostalo je sasvim OK. Ipak, razmišljam o kupovini Fiat Brave 1,4 ili 1,6 pa me zanima njihova potrošnja u strogo gradskim uslovima?
Kakvi su ti troškovi održavanja i kolka mu je potrošnja?
A ako te interesuje strogo gradska vožnja, onda razmišljaj o dizelu (turbo dizelu), isplatnije, a i kasnije će ti ga biti lakše prodati...
Troškovi održavanja mog auta su mislim malo veći nego za Golfa II, iako za ovih pet godina se nisam baš namjenjao dijelova :) .Ljeti potrošnja po gradu između 8 i 10 litara, zimi puno više. Inače ne prelazim previše kilometara (oko 10000 godišnje) pa i benzinac dolazi u obzir. Inače :-)
Last edited by SHOCK on 27/08/2005 19:16, edited 1 time in total.
whow

Post by whow »

crnokosa , ako valjas ti ma' valjce i auto. It's what's inside that counts :D
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

whow wrote:crnokosa , ako valjas ti ma' valjce i auto. It's what's inside that counts :D
ma ja ovaj ti tip to moze reci sa svojih 90 ks :D :D
whow

Post by whow »

The_Flyer2002 wrote:
whow wrote:crnokosa , ako valjas ti ma' valjce i auto. It's what's inside that counts :D
ma ja ovaj ti tip to moze reci sa svojih 90 ks :D :D
What's your point ? Once again you 're uninformed.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ups 04 ima 100 ks

ispricavam se!!!

to ti kaze covjek sa 100 ks
sirah

Post by sirah »

ja baš vozim td100,

šta da kažem,

kad sam razgovarao sa društvom, nekako je tih 2-3 hiljade više za 4 tdi izgledalo normalno, međutim 11000 - prema 8 hiljada je jedna nula više.....

auto troši 6,5-7,5 l gradske u zavisnosti od težine noge na papučici, a sa klimom računajte na 9, znači u poređenju sa golfom 4 m.m. (kao mud. Musanovo)

odvratno zagađuje okolinu, eko dizel, filteri ulje sve novo, al čadi neviđeno (svako malo osjetim na leđima da mi neko spominje roditelje u kontekstu jeb.. ti ........)

cijena dijelova, pa može se reći da su skuplji 100% od ww-ovih za to godište (znači disk pločice/pakne za bravo "99 su recimo 58, a golf "99 su 30/40 u zavisnosti od proizvođača, ma ima i kinskih za 10)

obavezno tražiti crveni ključ, ili spustiti cijenu za 500/1000 KM.....

i to je to...

da, za više info imaš engleski site

kako god sretno prilikom kupovine, jedan više (i još reci da si pele, ja ću ti reći da si mi bio na svadbi :lol: )

http://www.bravo-guide.co.uk
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

I mama mi stalno to govori :-D
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

sirah wrote: obavezno tražiti crveni ključ, ili spustiti cijenu za 500/1000 KM.....
Sta ako nema crvenog kljuca? Ovaj sto ga prodaje je dovezao auto iz Italije, jos su na njemu zabarske tablice. Spomenuo bi mi ga da ima, zar ne?

Ako nema red key, je li to znaci da je auto ukraden?

Ako ga fakat nema (a nema garant), sta da radim kad se auto pokvari?
sirah

Post by sirah »

e onda šalješ ecu u englesku platiš 200 funti i oni ti pošalju novi bordo ključ, ako hoćeš u fiatu (ovom na pofalićima) moraš imati kod ključa i približno istu sumu itd.........

BORDO KLJUČ služi za situaciju aktivacije coda fiatovih vozila (na dash boardu je ikonica (ključ) žute boje)....... taj kod se aktivira kad recimo mjenjaš akumulator itd.... automobilu se isključi poluelktronska pumpa (tačnije aktivira se njen code section) i ti auto verglaš a ono neće da se upali, imobilizer i služi za takvo što.....

međutim taj isti kod skidaju poznatiji gradski majstori jednostavnim mostom uz pomoć obične žice...... bolje je sa bordo ključem vjeruj mi....

fiatu je to poznata boljka za više info

http://www.bravo owners org
whow

Post by whow »

crnokosa_girl wrote:
sirah wrote: obavezno tražiti crveni ključ, ili spustiti cijenu za 500/1000 KM.....
Sta ako nema crvenog kljuca? Ovaj sto ga prodaje je dovezao auto iz Italije, jos su na njemu zabarske tablice. Spomenuo bi mi ga da ima, zar ne?

Ako nema red key, je li to znaci da je auto ukraden?

Ako ga fakat nema (a nema garant), sta da radim kad se auto pokvari?
Ma ako si lijepa kao sto si pametna sve cemo ti dzaba popraviti. Nista ne brini . Hajde postavi svoju sliku da mozemo da ocjenimo da li je Bravo/ Brava pravo auto za tebe . Meni nekako zvucis kao VW type, jesi li razmisljala o VW-u .Recimo zlatni Golf-u IV TDI, sa crvenim DI ,16" alu felge, Monsoon stereo untura .Ja mislim da bih ti ovaj kombo definitivno odgovarao. Za plavuse preporucujem slijedece boje :metalic crna , crvena i zuta .
crnokosa_girl

#36 Re: Valja li ista Fiat Bravo? ......

Post by crnokosa_girl »

Shinzon wrote: Pozdrav.......

eh ovako.......fiat bravo.........posjedujem ga..........
Shinzon,

imas li ti ovaj "red key" i ECU?
sirah

Post by sirah »

kad koperfild dođe u SA, raci mu da ti napravi jedan ključ i jedan "mali kamiončić"
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

Eh da... Da li da li da dam il' da ne dam?...

Sta mislite da dodam plinsko gorivo Bravi ako/kad ga kupim? To je jos jeftinije nego TD.
whow

Post by whow »

crnokosa_girl wrote:Eh da... Da li da li da dam il' da ne dam?...

Sta mislite da dodam plinsko gorivo Bravi ako/kad ga kupim? To je jos jeftinije nego TD.
Plin niposto :shock: , osim ako ne namjeravas da nekoga " utusis" u plinovima :D .
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

sirah wrote:e onda šalješ ecu u englesku platiš 200 funti i oni ti pošalju novi bordo ključ, ako hoćeš u fiatu (ovom na pofalićima) moraš imati kod ključa i približno istu sumu itd.........

BORDO KLJUČ služi za situaciju aktivacije coda fiatovih vozila (na dash boardu je ikonica (ključ) žute boje)....... taj kod se aktivira kad recimo mjenjaš akumulator itd.... automobilu se isključi poluelktronska pumpa (tačnije aktivira se njen code section) i ti auto verglaš a ono neće da se upali, imobilizer i služi za takvo što.....

međutim taj isti kod skidaju poznatiji gradski majstori jednostavnim mostom uz pomoć obične žice...... bolje je sa bordo ključem vjeruj mi....
Hvala na detaljnim uputama, srce si.

Daj jos malo korisnih infosa! :-D
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

whow wrote:Meni nekako zvucis kao VW type, jesi li razmisljala o VW-u .Recimo zlatni Golf-u IV TDI, sa crvenim DI ,16" alu felge, Monsoon stereo untura .Ja mislim da bih ti ovaj kombo definitivno odgovarao. Za plavuse preporucujem slijedece boje :metalic crna , crvena i zuta .
Nemam ti ja tih para, ali ako ga dajes besplatno, ok onda. Mere :D.

Sta si ti, neki bosanski Exibit u domacoj verziji "Pimp My Ride" oliti "Pimpni me"?
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

whow wrote:
crnokosa_girl wrote:Eh da... Da li da li da dam il' da ne dam?...

Plin niposto :shock: , osim ako ne namjeravas da nekoga " utusis" u plinovima :D .
Never underestimate the power of gases! :D :D :D :D :D :dance:
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

whow wrote:Ma ako si lijepa kao sto si pametna sve cemo ti dzaba popraviti. Nista ne brini . Hajde postavi svoju sliku da mozemo da ocjenimo da li je Bravo/ Brava pravo auto za tebe.

Whow, prosudi sam. Ova skroz desna:
Image
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

crna --- ugradi plin. veoma je dobra investicija. to sto neki "strucnjaci" :D kazu nemoj dokaziva njihovu strucnost.

ugradnja kosta oko 400+ km. jedinu stvar koju ces morati da zrtvujes je mjesto u gepeku. to sto neki kazu da plin u autu nevalja je njihova prica.

ako hoces da saznas vise u vezi plina pogledaj :
http://www.thomgas.hr/pitanja.html
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

dobra si ti mala samo ja vise pucam na plavuse

de mi reci koja je ona druga sa ljeva??? :D
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

The_Flyer2002 wrote:crna --- ugradi plin. veoma je dobra investicija. to sto neki "strucnjaci" :D kazu nemoj dokaziva njihovu strucnost.

ugradnja kosta oko 400+ km. jedinu stvar koju ces morati da zrtvujes je mjesto u gepeku. to sto neki kazu da plin u autu nevalja je njihova prica.
Jesi li ti ugradio? Je li opasno; mozes li eksplodirati?
crnokosa_girl

Post by crnokosa_girl »

The_Flyer2002 wrote:dobra si ti mala samo ja vise pucam na plavuse

Ali ta nije plavusa :roll: Mada ima najvece sifone, ako zbog toga pitas :-?
Last edited by crnokosa_girl on 27/08/2005 23:55, edited 1 time in total.
whow

Post by whow »

crnokosa_girl wrote:
whow wrote:Meni nekako zvucis kao VW type, jesi li razmisljala o VW-u .Recimo zlatni Golf-u IV TDI, sa crvenim DI ,16" alu felge, Monsoon stereo untura .Ja mislim da bih ti ovaj kombo definitivno odgovarao. Za plavuse preporucujem slijedece boje :metalic crna , crvena i zuta .
Nemam ti ja tih para, ali ako ga dajes besplatno, ok onda. Mere :D.

Sta si ti, neki bosanski Exibit u domacoj verziji "Pimp My Ride" oliti "Pimpni me"?
Ma ne , ja samo volim da mislim da imam smisla za estetiku. Ali evo kad "pobijedim" Lotto , obecavam dobivas zlatnog Golfa IV ,TDI za zlatnim DI. Gunmetal 16" felgama , sportska suspenzija , koza -crvena , chipovan , body kit , spusten jedno 30mm. Jedini uslov je da postavis svoju sliku :)
whow

Post by whow »

crnokosa_girl wrote:
whow wrote:Ma ako si lijepa kao sto si pametna sve cemo ti dzaba popraviti. Nista ne brini . Hajde postavi svoju sliku da mozemo da ocjenimo da li je Bravo/ Brava pravo auto za tebe.

Whow, prosudi sam. Ova skroz desna:
Image
Easy now- I'm gonna get myself a heart attack now.
Ma sve dobivate Golfove TDI , boja po izboru.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

crnokosa_girl wrote:
The_Flyer2002 wrote:dobra si ti mala samo ja vise pucam na plavuse

Ali ta nije plavusa :roll:
pa ko je rako da sam pito za plavusu??? :D :D

i odgovor za eksploziju je:
Zbog topline raste pritisak, kada je automobil na suncu da li može doći do eksplozije?
Upravo iz tog razloga spremnik je moguće napuniti 80%. Proizvođači testiraju spremnike na pritisak od 30 bara, pa praktički spremnici ne bi eksplodirali ni da su napunjeni 100%. Uz sve te sigurnosne mjere, na sam spremnik postavlja se ventil koji u slučaju visokog pritiska ima ulogu rasterećivanja spremnika. Tako da do eksplozije nikako ne može doći.
Boca i sigurnosna armatura projektirane su tako da niti u slučaju požara ne mogu eksplodirati, a u slučaju teže prometne nesreće, dokazano je da su dodatni štit od udarca.
ne ja nisam instaliro plin. ako hoces ima ljudi koji jesu i pitaj njih.
rado cu ti pomoci ako uspijem stupiti u kontakt sa njima
Post Reply