BORBA S KILAŽOM

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Bumbar

Post by Bumbar »

pa pazi...sto se pomfrita tice...optiraj sa nacin na koji ga briti prave...nemoj prziti nego ispeci...stavi malo bijelog luka, pospi morskom soli, i malo zacina (kakav god works for you) i voila... :D

U svakom slucaju...horizontala trosi puno kalorija...reci mu da se zrtvuje :D :lol:
Lace

Post by Lace »

znas kako me briga...ne postimo svi a i hrpa raje se udeblja za ramazan...pa ti skontaj kako
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

ja sam za godinu dana dobio 20 kila, nosio ih jedno tri godine, i onda za dva mjeseca skinuo cenera tako što nisam večerao jedan hljeb kao do tada, nego kokice i voćni jogurt. i jedno 20 dana svakodnevnog plivanja po 2 kilometra. ustvari, nisam nikao jeo bahlje ta dva mjeseca, možda bobu.
Bumbar

#29 Re: BORBA S KILAŽOM

Post by Bumbar »

Stari wrote:[

Ali onako ... ne bas previse vezano za temu...podsjetio bih ucesnike u ovoj uistinu zanimljivoj debati....da se mjesec Ramazana bilizi. A tada kao sto vecina vas vjerovatno i od ranije zna...se ne jede i ne pije nista cijeli dan. Doruckuje se vrlo rano.....i vecera se poprilicno kasno. Bojim se da neke od vasih dijetalnih teorija nisu bas u skladu sa pravilima ramazanskog posta....i kao takvi bi kod nekih mogli biti shvaceni kao ...provokacija.
Eto ga sad...sto kao provokacija? :roll: ... otkud ta osoba zna jesam li ja muslimanka ili ne...odnosno postim li uopste.

U svakom slucaju, kad se posti onda covjek i nece drzati dijetu.
gavrilo

Post by gavrilo »

ja te probleme nemam... :D

jedem ko budala (po prilici sto masnije...) ... pijem... i opet nista... :P
Lace

Post by Lace »

gavrilo wrote:ja te probleme nemam... :D

mora da imas naku zivotinju...pantljicaru il tako nesto :D
PR80.

Post by PR80. »

gavrilo wrote:ja te probleme nemam... :D

Da nismo mozda familija (jedino sto ja ne jedem masno)? :D
Zadig

Post by Zadig »

svako tijelo svira svoju muziku....
na
ja sam recimo za jedno 5-6 mjeseci skocio sa 78 na 96 kila...(imam oko 1 metar 91)
to nije bilo normalno, a vala ne da sam zdrao, nego je to bilo fakat ludo...
fuj,
sada sam 89-90 kako kada (mozda zeru manje sada).

Jedem sve sto mi padne pod ruku, samo gledam da vise puta jedem u toku dana a manje zalihe, bas do bih pokrenuo metabolizam.
mada vrlo cesto se desi da za citav dan, ili vikend imam samo 1 obrok i to lagani....

ne ljava ni to
Lace

Post by Lace »

evo samo da kazem da sam upravo pojela jabuku i nektarinu (do 12.00) i pokrenula metabolizam :D
flora.sa

Post by flora.sa »

Bumbar wrote:
flora.sa wrote:[

bumbar...jesi li razmišljala o tae boo???
meni se ide, ali mi se ne da samoj.... :D
Definitivno hocu tae bo :D ...samo se ni meni nije dalo samoj :) . Moze no frks. U kojem si ti dijelu grada?
OK, more onda U aTLANTIS KOD rOBOTA...
Lace

Post by Lace »

ma hocu i ja...pa ja ovdje imam problem :D
anais_nin

#37 Re: BORBA S KILAŽOM

Post by anais_nin »

Stari wrote: Hajd nekako bih predevero neslaktu kafu...pa i bez mlijeka u redu je ....al kafu bez cigare...ne mogu pa da se na obrve nasadim. Radije cu onda preskociti i kafu.
toga se vala nisam ni ja odrekla...*ebo covjeka bez i jednog poroka :D ja i dalje secerim kafu, i povremeno je pijem bijelu, ali ne pretjerujem...na kraju krajeva uvijek ima natren :lol: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

PR80. wrote:Da nismo mozda familija (jedino sto ja ne jedem masno)? :D
ko zna ... u bosni i onako jebe ko koga stigne :lol:

masno... hm... eto koristim samo maslinovo ulje... mozda je to to ... :D

nekada mi bude smijesno kada vidim jarane (mislim nije ni jedan debeo... ali bore se da ne postanu). prije nego sto krenemo kuci u 5 ujutru ja prvo kebab (... ponekad i dva), kolac, kafa... a oni ... kisela ... i nista :roll:
Bumbar

Post by Bumbar »

A wrote:
Bumbar wrote:pa pazi...sto se pomfrita tice...optiraj sa nacin na koji ga briti prave...nemoj prziti nego ispeci...stavi malo bijelog luka, pospi morskom soli, i malo zacina (kakav god works for you) i voila... :D
Zaledjeni friti su vec prethodno przeni u dubokom ulju, u rerni ih samo dopeces. Nije fol u tome, nego u kompulsivnom nacinu jedenja frita - to je ono sto nastavis jesti kad je obrok gotov, kao kikiriki. Jedes dok ga ima.
ah...kompulsivno prejedanje...ja patim od te zivotinjke... :roll: :roll:
pa sama napravis krompir. samokontrola je kljuc.
Bumbar

Post by Bumbar »

flora.sa wrote:
Bumbar wrote:
flora.sa wrote:[

bumbar...jesi li razmišljala o tae boo???
meni se ide, ali mi se ne da samoj.... :D
Definitivno hocu tae bo :D ...samo se ni meni nije dalo samoj :) . Moze no frks. U kojem si ti dijelu grada?
OK, more onda U aTLANTIS KOD rOBOTA...
Mere...taj mi je ionako u komsiluku :D
Lace, ako hoces :D ...odgovara li ti ovaj?

Clanarina mjesecna je 40 KM...ali nismo ogranicene danima tj. mozemo svaki dan na tae bo a imaju i aerobik.
anais_nin

Post by anais_nin »

A wrote: Eh, ti izvadila jednu recenicu... Kazem da je to "idealni dan", a kad osjeti zelju, onda da to sa merakom pojede. Ali mora postojati neki princip za limitiranje kolicine hrane u periodu mrsanja. A zasto krompir i te stvari? Ne zato sto je to "losa" hrana, nego zato sto je to ona koju zavrsavas u tanjiru i kad si se vec najela, pa nastavis grickati... ili kruh, ili preostale frite, krompir upija saft, masnocu... Tako da je dobro to izbaciti, makar u pocetku.
A slazem se s tobom u potpunosti, onu recenicu sam izvadila jer vidim na temu je provirilo dosta ljudi koji se bas sa tim vrstama hrane bori pa pricam o psihickom aspektu borbe s kilazom :D bas to o cemu i ti pricas...na duge staze pomaze jedino razviti dobar, zdrav sistem gdje jedes takvu hranu jedino ako ti je bas POTREBA i gdje prestajes s njom kad si sit...kad u restoranu za sobom ostavljas vise od pola tanjira pomfrita e to je to :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote:evo samo da kazem da sam upravo pojela jabuku i nektarinu (do 12.00) i pokrenula metabolizam :D
Bravo Lace :lol: :D mogle smo mi ovu temu pretvoriti u klub podrske jedne drugima :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Bumbar wrote: U svakom slucaju...horizontala trosi puno kalorija...reci mu da se zrtvuje :D :lol:
kao sto rekoh najbolji i najproduktivniji vid fizicke aktivnosti :lol: :D

za one forumasice koje trenutno nemaju muske polovine, sigurna sam da ce se Edu velikodusno zrtvovat :lol: :lol: :lol:
Bumbar

Post by Bumbar »

odlicna ideja anais :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Bumbar wrote: Clanarina mjesecna je 40 KM...ali nismo ogranicene danima tj. mozemo svaki dan na tae bo a imaju i aerobik.
ja se trudim da se preselim u SA, ako mi podje za rukom eto i mene s vama...grupno je najbolje onda covjek slabije pronalazi izgovore da ne ide :D

neko spomenu Ramazan...problem s Ramazanom je sto ljudi gladaju citav dan i onda za vrijeme iftara pretjeraju ili po noci puno jedu...i na kraju ispadne kontraproduktivno....

Ramazan bi trebao biti period ciscenja, ko mu tako pristupi bice zadovoljan rezultatima...
Bumbar

Post by Bumbar »

Super :D ...taman grupa za tae bo...
Stari

Post by Stari »

U svakom slucaju...horizontala trosi puno kalorija
Osporio bih, ako nemate nista protiv , potpunost ove tvrdnje. To da horizontala trosi velike kolicine energije jest tacno ....no ne u svakom slucaju. Naime aktivni (u strucnoj literaturi poznat i pod nazivom domminantni) partner radi naporan fizicki posao i time naravno trosi ogromnne kolicine kalorija. Pasivni ( ili :D potcinjeni :-? ) samo lezi na ledjima (bio on musko ili zensko svejedno) sa rukama ispod potiljka....i u biti ne pretjeruje u potrosnji energije.
Zadig

Post by Zadig »

stari, vrlo si analitican ovih dana,
da nije pretekla koja vijagra umjesto vitamina
:D
Bumbar

Post by Bumbar »

Stari wrote:
U svakom slucaju...horizontala trosi puno kalorija
Osporio bih, ako nemate nista protiv , potpunost ove tvrdnje. To da horizontala trosi velike kolicine energije jest tacno ....no ne u svakom slucaju. Naime aktivni (u strucnoj literaturi poznat i pod nazivom domminantni) partner radi naporan fizicki posao i time naravno trosi ogromnne kolicine kalorija. Pasivni ( ili :D potcinjeni :-? ) samo lezi na ledjima (bio on musko ili zensko svejedno) sa rukama ispod potiljka....i u biti ne pretjeruje u potrosnji energije.
:lol: ...izmjena polozaja...
xygirl

Post by xygirl »

ikkKKK.... sta sve ispisah :D i propade mi post zbog konekcije....
helem, htjedoh reci :D da jedem sve... ne biram previse u toku dana... jedem i tjesteninu ama bas sve i nemam problema sa kilazom.... da i meni se na poslu cude kad ponekad narucim kao za dvoje :D:D

moj recePAt je sto ne jedem kasno navecer tj. nikad ne jedem pa onda u krevet, to mi je kao da bi mi nesto bilo :D jednostavno stvar navike...
druga stvar je fizicka aktivnost.... ako ne fitnes, rolanje i sl... onda uvijek radim neke vjezbice u kuci ( sto zbog kicme, sto zbog utezanja :D )
Post Reply