Ekologija
Moderator: anex
- Bumbar
Odlicna ideja...hananah wrote:ma mozda mozemo nesto i zajedno organizirati za jedno mjesec dana ako radovi oko medinog brloga ne uznapredujuja licno cu opet otici u izvidjanje na lice mjesta
ih jest mi tesko, pa medo mi je u komsiluku a komsije se moraju pripaziti
Probajte UG SoS 651 - 435, Frede Hauptmana 7. Ili vidite sa nekim veterinarom
- Bumbar
Sta je bio problem do sada za medu? (mislim sa gradnjom novog staanista)hananah wrote:ma stipu Sos, ni slucajno![]()
Treba im fino uputiti jedno pismo peticije ako vidimo da za mjesec dana mog komsiju medu nisu uselili u njegov novi i jednog mede dostojan stan
Hm...ja se inace ne bocim sa org.za zastitu zivotinja. a to su podacikoje sam uspjela iskopati za nasu zemlju...samo jedna...sramota
- stella_k
Vidi se naravno ko je na sa_x emotivan i kome je stalo do okolisa a Bogami i do mede naseg jedinog! Muski dio ni habera, pa ni "pismo podrske". Sramota, a ono u kavezu je medo a ne medvjedica!!
I ja cu malo prosetati jos po net-u da vidim postoji li neko drustvo za zastitu zivotinja; a sto se tice SOS-a, nema govora. Oni da su htjeli, vec bi nesto rekli u korist naseg mede.
Predlazem da nasu hanu od danas, kao najaktivniju aktivisticu u borbi za medino novo staniste, zovemo - medena!!!

I ja cu malo prosetati jos po net-u da vidim postoji li neko drustvo za zastitu zivotinja; a sto se tice SOS-a, nema govora. Oni da su htjeli, vec bi nesto rekli u korist naseg mede.
Predlazem da nasu hanu od danas, kao najaktivniju aktivisticu u borbi za medino novo staniste, zovemo - medena!!!
- stella_k
Vidi se naravno ko je na sa_x emotivan i kome je stalo do okolisa a Bogami i do mede naseg jedinog! Muski dio ni habera, pa ni "pismo podrske". Sramota, a ono u kavezu je medo a ne medvjedica!!

- stella_k

- stella_k
Ma nesto sa sa_x nije u redu. Ja posaljem jednu poruku, kad ono ispadnu tri.
Jesu li ovo sa kloniranja ljudi presli na klon poruke?
Moram ovo da ispricam:znate li da jedna nasa clanica skupa sa svojim suprugom gladne i bolesne zivotinje koje pronadje na ulici odnese kuci, izlijeci ih, pelcuje, pobrine se o njima i onda ih sretno udomi????
Takodjer ne bi bilo lose da na ovoj stranici dajemo ponude ili potraznje za udomljavanje kucnih ljubimaca?
Znam da nema mnogo veze sa ekologijom, ali bi bilo humano.
Moram ovo da ispricam:znate li da jedna nasa clanica skupa sa svojim suprugom gladne i bolesne zivotinje koje pronadje na ulici odnese kuci, izlijeci ih, pelcuje, pobrine se o njima i onda ih sretno udomi????
Takodjer ne bi bilo lose da na ovoj stranici dajemo ponude ili potraznje za udomljavanje kucnih ljubimaca?
-
hananah
Pa Mirci je nasla jednu cica micu malu i udomila ga kod Zene 
A ja jesam medena, laze ko drugacije kaze
Ima neko drustvo Stela na Faleticima, to sam ti pricala, ali su oni samo za cuke i mace i to je to
Mozda vet. fakultet, mada mislim da ce se ipak ovi iz uprave Pionirske doline pobrinuti, ako ne pisemo peticiju za mog komsu medu
A iskreno i lija mi je zao, tako mali prostor imaju
i sve mrdaju brcicima kad vide malog vrapcica 
A ja jesam medena, laze ko drugacije kaze
Ima neko drustvo Stela na Faleticima, to sam ti pricala, ali su oni samo za cuke i mace i to je to
Mozda vet. fakultet, mada mislim da ce se ipak ovi iz uprave Pionirske doline pobrinuti, ako ne pisemo peticiju za mog komsu medu
A iskreno i lija mi je zao, tako mali prostor imaju
-
penda
SVAKA IM CAST!!!stella_k wrote:Ma nesto sa sa_x nije u redu. Ja posaljem jednu poruku, kad ono ispadnu tri.
Moram ovo da ispricam:znate li da jedna nasa clanica skupa sa svojim suprugom gladne i bolesne zivotinje koje pronadje na ulici odnese kuci, izlijeci ih, pelcuje, pobrine se o njima i onda ih sretno udomi????![]()
-
penda
nego na ovu temu...neki dan sam bila na Rimskom mostu...ono je bruka i sramota...haj sto nam stranci ostavljaju kojekakav otpad, pa i ne cudim se bas- ali mi,MI...ma nema sta nema, od serpi do kesa i rostilja...tuga da te ufati...e dok mi sami to ne sredimo-ili dok one koji su do juce po selu skakali( a sad su na zalost TU) ne prevaspitamo...bogme, ekologija ostaje samo slovo na papiru
...
- stella_k
Zalost Bozija. I nije to samo slucaj samo sa Rimskim mostom nego sa cijelom Bosnom. Pogledaj malo kroz prozor auta kad negdje van grada ides, smecha ima
toliko da je mene sramota, a zaista pazim kolko god mogu na cistochu okolisha.
Kazu kakav narod, takva drzava...pa nije ni cudo sto nam je situacija u cijeloj zemlji nikakva (ne samo ekoloska)
Kazu kakav narod, takva drzava...pa nije ni cudo sto nam je situacija u cijeloj zemlji nikakva (ne samo ekoloska)
-
penda
sJECATE SE CLANKA IZ NOVINA KADA SE MACKA, DOTICNOM POLITICARU UNEREDILA ISPRED VRATA...PA U POLICIJSKOM IZVJESTAJU ( U NOVINAMA OBJAVLJENO) JE BILO NESTO OVAKO" NEPOZNATI POCINILAC SE UNEREDIO ISPRED VRATA Z.L...IZMET DIMENZIJA 6X 2,5 CM.... TE SE UDALJIO U NEPOZNATOM PRAVCU
....TO SE ZOVE E(H)KO SVIJEST 
-
_BosanaC
Evo malo iz licnog iskustva: U BiH postoji eko-mreza, organizacija ekoloskih udruzenja, koja ima svoje aktivnosti, i aktivno radi na problemima tipa Rakitnice, Neretve, Vrbasa, Bosne, Drine itd. Svi koji misle da se ozbiljnije bave ekologijom i ekoloskim problemima mogu nam se prikljuciti najlakse putem foruma na http://www.zone-2000.net ali u startu neka budu spremni na razna podapinjanja nogu, zamjeranje ljudima kojima bas i nije pametno zamjeriti se, pozive na licne mobilne od strane raznih advokata itd.
Jedno je pricati, drugo nesto raditi. Imao sam priliku ulaziti u jame pune otpada, u petak navecer se penjem prema Podgradini i uletim u blato do koljena, zato sto su sumari uredno uzorali taj dio Bjelasnice uzduz i poprjeko, jucer Boracko puno smeca, Borasnica da ne pricam. Sto god se covjek vise penje, stice osjecaj kao da idioti i smece idu za njim.
Sto se tice zastite zivotinja, trenutno ne postoji u BiH (takodje znam iz iskustva) organizacija koja se ozbiljnije bavi tim problemom, iako bi istu trebalo osnovati. Ja znam dosta ljudi koji su uradili vise za zivotinjski fond nego i jedna organizacija, znam ljude koji raznose hranu po hranilistima po planinama cisto iz svog ceifa po citavu zimu. Zastita zivotinja nije samo uzeti macu na cesti i nahraniti, ili pomilovati malog cuku koji vas tuzno gleda dok jedete svoj chicken na Vilsonovom.
Ako je ko za konkretan rad, bujrum na gore navedeni forum
Jedno je pricati, drugo nesto raditi. Imao sam priliku ulaziti u jame pune otpada, u petak navecer se penjem prema Podgradini i uletim u blato do koljena, zato sto su sumari uredno uzorali taj dio Bjelasnice uzduz i poprjeko, jucer Boracko puno smeca, Borasnica da ne pricam. Sto god se covjek vise penje, stice osjecaj kao da idioti i smece idu za njim.
Sto se tice zastite zivotinja, trenutno ne postoji u BiH (takodje znam iz iskustva) organizacija koja se ozbiljnije bavi tim problemom, iako bi istu trebalo osnovati. Ja znam dosta ljudi koji su uradili vise za zivotinjski fond nego i jedna organizacija, znam ljude koji raznose hranu po hranilistima po planinama cisto iz svog ceifa po citavu zimu. Zastita zivotinja nije samo uzeti macu na cesti i nahraniti, ili pomilovati malog cuku koji vas tuzno gleda dok jedete svoj chicken na Vilsonovom.
Ako je ko za konkretan rad, bujrum na gore navedeni forum