Prijateljska zemlja Bosne

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Najbolja prijateljska zemlja Bosne je...

Turska
15
25%
SICG
6
10%
Iran
6
10%
SAD
15
25%
Hrvatska
16
27%
Saudijska Arabija
2
3%

Total votes: 60

Settler

Post by Settler »

buhtelj wrote:Oh my, perhaps not bosnian, favorit country Nederland .... ZIVIJO AMSTERDAM i Duch Grils :lol: :lol: :lol:
Jel' ovo slovenski?
buhtelj

Post by buhtelj »

Da to je slovenski sa nizozemskim naglaskom :D :D
mr_orange

Post by mr_orange »

love wrote:Nevjerovatno da SAD i Hrvatska vode pored Turske,Srbije i Saudije :-)

No, opet Sarajevo-x je poseban :-)

???

A Srbija nam je prijateljska u pičku materinu. :shock:

Ma ti si nevjerovatan. :-? :?
praznina

Post by praznina »

Što ne stavište neku neutralnu npr. Deutschland ili Makedoniju.

Čuj Hrvatska ima ovoliko pristaša? I poslije neki kažu da nije pro-hrvatski forum.

:D :D :D :D :D
morti

Post by morti »

Glasah za SAD...mislim da ne trebam objašnjavat...
buhtelj

Post by buhtelj »

Pa zaboravili ste na Cambodia-u, Vietnam, Laos, Indonesia-u,Singapore.....bio sam prije 2 godine tamo pa su me svi pitali za koga sam navijao za vrijeme 1 in 2 balkanskog rata.....Pa rekao sam jim za PARTIZANE :P :P
love

Post by love »

mr_orange wrote:
love wrote:Nevjerovatno da SAD i Hrvatska vode pored Turske,Srbije i Saudije :-)

???

Nisi razumio nasto sam mislio.Ovako, posto bosnjaci vecinom imaju simpatije prema Turskoj,srbi prema Srbiji a hrvati prema Hrvatskoj..pa mi bilo cudo da Hrvatska i SAD vode pored Turske,Srbije
gavrilo

Post by gavrilo »

srbija i iran izjednaceni ... :shock:
love

Post by love »

morti wrote:Glasah za SAD...mislim da ne trebam objašnjavat...
De Bogati objasni? zasto glasas za drzavu koja 100% nije prijateljska Bosni?(ovdje je bilo koje su drzave prijateljske,a ne od kojih ces imati najvise koristi)
Bosanac_HR

Post by Bosanac_HR »

Najveći prijatelj Bosne kroz povijest bio je Vatikan.
praznina

Post by praznina »

Bosanac_HR wrote:Najveći prijatelj Bosne kroz povijest bio je Vatikan.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Još jedanput!

Ne mogu da vjerujem šta čitam.
zmijuga_loma

Post by zmijuga_loma »

praznina wrote:

Još jedanput!

Ne mogu da vjerujem šta čitam.

HAHAHAHAH ni ja majke mi zivio PAPa HAHAHH :-) :-) :lol:
ne ba realno gledajuci bez SAD smo donji (nazalost) a Tuci nas gotive, dok Arapi ma i oni ba zivjela naftaska i donatorska braca sta bi mi bez njih :D
No_Comment

Post by No_Comment »

Da kroz povjest Vatikan...a kroz bespuca povijesne zbiljnosti Franjo Tudjman... :shock:
orbit

Post by orbit »

zmijuga_loma wrote: Arapi ma i oni ba zivjela naftaska i donatorska braca sta bi mi bez njih
ne bi se imali gdje klanjati...
stelium

Post by stelium »

Od 6 zemalja,5 su agresorskog karaktera na ovaj ili onaj nacin.
Mozda je to i Iran :? ?

Dakle nema nekog izbora. :)
gavrilo

Post by gavrilo »

gdje malajzija :? libija :?
morti

Post by morti »

love wrote:
De Bogati objasni? zasto glasas za drzavu koja 100% nije prijateljska Bosni?(ovdje je bilo koje su drzave prijateljske,a ne od kojih ces imati najvise koristi)
Hm...zato što da nije nje,ovo bi sad bila Srbija ili Hrvatska...
I drugo "Hm"...Šta je drugo "prijateljstvo" među državama neko INTERES ili KORIST???!!!
Historija nas uči da je današnji saveznik sutrašnji krvnik...i obratno...
praznina

Post by praznina »

morti wrote:
love wrote:
I drugo "Hm"...Šta je drugo "prijateljstvo" među državama neko INTERES ili KORIST???!!!
Interes i Korist naravno.

Potpisujem!
love

Post by love »

morti wrote:
love wrote:
Da je ta SAD toliki prijatelj Bosni,danas nebi postojala RS,nebi postojao onoliki memorijalni u Potocarima...ipak je ta SAD velesila

U pravu si dobio si jednu drzavu tacnije,pola Bosne,ili jos tacnije 22% Bosne.Ne brini sve oni polahko rade,nisu mogli da daju otvoreno Srbima i Hrvatima "njihov" dio pa onda ovako polahko ali sigurno.Obaj ko misli da je Zapad bolji prijatelji Bosnjacima nego Srbima i Hrvatima,taj se gordno vara
bosniaque

Post by bosniaque »

bosna treba da sa svim zemljama svijeta bude najbolja, i naravno da gleda svoj interes ako ce mo sutra od hrvatske najvise profitirati zasto da ne isto tako sa turskom ili nekom drugom drzavom, a crveni zohari jezik za zube! :)
mr_orange

Post by mr_orange »

love wrote:
mr_orange wrote:

???

Nisi razumio nasto sam mislio.Ovako, posto bosnjaci vecinom imaju simpatije prema Turskoj,srbi prema Srbiji a hrvati prema Hrvatskoj..pa mi bilo cudo da Hrvatska i SAD vode pored Turske,Srbije
A to. Pa vjerovatno zbog 'strukture' foruma. :D
RTX

Post by RTX »

NAJVECI PRIJATELJI BOSNE I HERCEGOVINE SU BEZ DALJNJEG SAD. S.A. za Bosnjake bas i nije bila prijateljska sa uvozom vehabija. Inace ne znam sta Srbija radi na ovoj anketi? Prema BIH ona je stotinama godina neprijateljska zemlja i u opste ne zasluzuje da se nadje na ovoj anketi.
Zadig

Post by Zadig »

Teoretski ako gledas, USA je najvise ucinila za BIH, onda se dalje more gledati po donacijama...

Ali, moderni politicki sistem nas uci da medju drzavama ne postoji rijec "prijateljstvo", vec samo "odnosi koji doprinose koristi" jednoj ili drugoj drzavi.

Ono doba kada su se gradile kuce po planimama a la "kuca Dansko Jugoslovenskog prijateljstva" su davno iza nas
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Slusaj zadig nemoj ti meni protiv ovih kuca prijateljstva.

Kad vec pominjes neke sjetih se odmah austrijske kuce gore u parku ciglane.

Ne znam sto je ukinuse ...kako se nekad bilo dobro poslije tekme izsatipi tu :D

cuj nemaju svrhe :shock: :D
breka

Post by breka »

umro je mostar wrote:
LightBringer wrote:Po meni pitanje nema previše smisla, Srbima će to biti SCG, Hrvatima Hrvatska, a Bošnjacima ili (većinom) Turska ili (manjim dijelom) Saudijska Arabija. I nema diskusije.

S OBZIROM DA SU BOŠNJACI NAJVEĆI POSJETIOCI OVOG FORUMA PREDVIĐAM DA ĆE SE OVAJ TOPIC PRETVORITI U ONO ŠTO BI BIO VEĆ OTPOČETKA KAD BI MU NAZIV BIO "I LOVE TURSKA",
a čini mi se da je to i skrivena tendencija autora ovog topica, jer svi znamo u kojem će smjeru ići diskusija (agressori, eurovizija,... - sve već viđeno).

Zbog svima znanih razloga, ova anketa će biti samo jedna od onih koje ne odgovaraju na postavljeno pitanje već odgovaraju uvijek i isključivo na jedno drugo pitanje a to je kakav je etnički sastav forumaša na forumu Sa-x.

Dakle, moje predviđanje ( prema topicu "moj maternji jezik je") je da će postoci biti recimo:

Turska/Saudijska Arabija: 80%
Hrvatska: 10%
Srbija: 10%
ko da si se ti zajebo, bar po trenutnim rezultatima :D

SAD je neocekivano na prvom mjestu :D
Izgleda da ljudi u BiH ipak shvataju da Bush moze biti ovakav ili onakav, ali da su jedini razlog sto se zastava BiH i danas vijori na East Riveru SAD i da Bosna nema veceg prijatelja i zastitnika.
GOD SAVE THE USA :D

p.s. na sve optuzbe koje ce uslijediti od nadobudnih mladih muslimana da kazem da me apsolutno ne zanima sta ce biti sa tamo nekim arapima samo zato jer su muslimani. Oni braca Bosancima nikad bili nisu niti ce biti.
Cast izuzecima, ali ni mnoge od njih nije bilo briga za nas, a nije da nisu imali uticaja. Ova zemlja postoji samo zahvaljujuci Americi i neka nama Amerike, a da ne jebe Amerika, jebala bi Britanija i gotovo. Dakle vazda ima neko ko daje, a neko ko prima i neko ko to ima srecu gledat sa strane. U ovom slucaju slucaju davalac navija za nas i sve sto trebamo je da se drzimo po strani.
GOD SAVE THE USA :D

nisam musliman, niti imam veze sa bilo kojom drugom religijom ali jadan je onaj kojem su USA najveci saveznici ...
Post Reply