Izgurati s ceste?!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

Pooll wrote:Ako ces mi ti biti musterija, izlazim na taxi
eto, kad budem drugi put u sarajevu i iskrsne mi situacija zovem tebe. 8-)
sunday_morning

Post by sunday_morning »

putnik wrote:
sunday_morning wrote:---> nervira me voznja lijevom trakom generalno..iako je dozvoljeno kroz naseljena mjesta, zna se zasto sluzi lijeva traka...tako da kad treba da preteknem vozilo nemam prostora jer se gospoda ''raspilavila'' voznjom 40 u lijevoj... to zna biti problem za sanitete i ostale prioritete

---> TAKSISTI - ludjaci. samo zaustavi ispred tebe bez da daje ikakav znak. prima putnika u auto na pola raskrnice, u kruznom toku ili semaforu..haloo..?!!! o ostalim njihovim biserima moze se pokrenuti zasebna tema.
U naselju vis a vis lijeve trake ne važi ono što važi u slučaju auto-puta. Sve trake su ravnopravne.

Za taksiste si upravu. Misle da su ulice zbog njih pravljene. I redovno im ne dam da se prestroje bez žmigavca kad su iza tramvaja. Čak se "guram" pred njih.
pa sta sam ja napisala???!

napisala sam da to za lijevu traku ne vazi za kolovoze kroz naselja...ali da mi smeta kada se vozi normalno i jednom i drugom trakom..recimo 50..a tebi se zuri i oko 15h ili 16h kada se raja vraca s posla i saobracajnice su krcate...ne mozes preticati..a tebi je recimo hitno + bitno. to ne nervira!

bez obzira na dozvoljenost, na lijevoj traci bi se trebalo krace zadrzavati zbog prioriteta, preticanja i sl.
putnik

Post by putnik »

sunday_morning wrote: pa sta sam ja napisala???!
Ovo:
sunday_morning wrote:..iako je dozvoljeno kroz naseljena mjesta, zna se zasto sluzi lijeva traka...

....

bez obzira na dozvoljenost, na lijevoj traci bi se trebalo krace zadrzavati zbog prioriteta, preticanja i sl.
Apsolutno netačno za gradsku vožnju. Član 41. st. 2. i 3. ZOOBS određuju da se u naselju može koristiti i lijeva traka, ako vozilo ne smeta vozilima iza sebe tj. ako može razviti brzinu preko 40 km/h.

Znači ako bakica vozi 40 tvoje je da guslaš iza nje ili da je pređeš sa njene desne strane što Zakon u slučaju gradske vožnje dopušta (član 67. stav 3.)
Pooll

Post by Pooll »

U :oops: poceli smo se i zakonom sicat' :P
putnik

Post by putnik »

Pooll wrote:U :oops: poceli smo se i zakonom sicat' :P
Kad se bilo šta desi zakon te i ošine. :razz:
Pooll

Post by Pooll »

Kako koga... neke zakon redovno zaobilazi :cry: :sad:
Post Reply