slabo znas. nizozemska se kaze cak i u srbiji. normalno ima onih koji ne razlikuju nizozemsku od holandije. ima onih koji ne razlikuju republiku srpsku od bih........Diona wrote:Koliko ja znam da se kaze Holandija u BiH, a ne Nizozemska. U Hrvatskoj se samo kaze Nizozemska.
PROUD TO BE CROAT
-
orbit
-
Svemirski_Jebach
#27 Re: PROUD TO BE CROAT
evo još jedan dokaz da su hrvati ugroženi u bih, posebno u sarajevusojka wrote:Cool. Koje bogatstvo ideja stoji iza provokacije.Svemirski_Jebach wrote:Da li je sasvim prirodno da se može biti hrvat-musliman?
http://www.--- NO LINKS ---/ostalo/hrvat ... imani.html
inače, samo sam htio da vidim ove ostale hoće li skočiti, provociram, provociram...![]()
![]()
Bas me iznervira...![]()
pogledajte sve sudske procese, sudi se samo hrvatima... jelavić, čović itd itd
-
Svemirski_Jebach
holandija je samo jedna provincija, ili pokrajina u nizozemskoj... ili u originalu NEDERLAND iliti The Netherlands ili Pays-Bassorbit wrote:slabo znas. nizozemska se kaze cak i u srbiji. normalno ima onih koji ne razlikuju nizozemsku od holandije. ima onih koji ne razlikuju republiku srpsku od bih........Diona wrote:Koliko ja znam da se kaze Holandija u BiH, a ne Nizozemska. U Hrvatskoj se samo kaze Nizozemska.
-
zlata
Ne, oprosti, ali povijesne cinjenice nisu ispiranje mozga. Ne mogu ja tebi nikad isprati mozak ako je vec ispran...ili si toliko prepotentan...i napumpan kompleksom superiornosti koji lijecis isticanjem razlika...i poricanjem slicnosti.... u zajednickoj nam zemlji.orbit wrote:glupost!zlata wrote:To nije moja povijest...to je nasa zajednicka povijest. Ocito...ako je istices, smatras "mojom" povijesti...uzivas u drustveno-politickom i psiholoskom aparthajdu.
ti tvrdis nesto ili tvoja nacija (bilo da se nazivas bosanko-hercegovkom ili bosnjakinjom svejedno) i onda se ja moram sloziti inace ucestvujem u "drustveno-politickom i psiholoskom aparthajdu".![]()
![]()
![]()
a ti uzivas u drustveno-politickom i psiholoskom ispiranju mozga!
osim toga tipovima poput tebe najdraza bi bila diktatura, tako da se svi moraju sloziti s TVOJOM (VASOM) povijesti. procitaj malo povijest hrvata i srba pa ces vidjeti da je drugacija. meni ne smeta sto VI ucite tu povijest, ali mi jako smeta kad mi KRENU ISPIRATI MOZAK!
da opet ponovim ono gore, jer pcigledno ne kuzis:
"potpuno se slazem! zaista mi ne smeta bilo koja kombinacija odabira jezika. mi tu na forumu samo komentiramo. moj komentar ne kaze da mi bilo sto smeta ukoliko je izbor dobrovoljan i bez pritiska, dapace! tak kad pocnemo postivati dobrovoljni izbor svakog pojedinca bez ubjedjivanja i bilo kakvih pritisaka sta i kako bi trebao misliti, govoriti ili vjerovati bit ce neke sanse za bih!"
Ne znam dal'ti je BiH pradidovina...ali ne vidim tu puno ljubavi prema njoj, niti milosti prema njezinom narodu. Osjecam tvoj revolt, aroganciju, i inat-zadrtost. I kad svedes argument na TVOJI-MOJI sve mi je jasno...i vidim KOL'KO JE "malo, nasih" SATI.
-
Diona
Zar bi trebalo da bude razlike izmedju Nizozemske od Holandije?orbit wrote: slabo znas. nizozemska se kaze cak i u srbiji. normalno ima onih koji ne razlikuju nizozemsku od holandije. ima onih koji ne razlikuju republiku srpsku od bih........
To je jedna zemlja.
Jeste da je prevod The Netherlands vise Nizozemska, ali ima ih dosta sto kazu Holland - Holandija. U BiH se uvijek govorilo Holandija, pa nema potrebe da se mijenja.
Tacno da imaju i provincije kao sto su Juzna Holandija i Sjeverna Holandija. Znaci ta provincija se ne zove u cjelokupnosti Holandija.
Mogu ja jos ovako o geografiji Holandije pricati...
-
Svemirski_Jebach
evo jasan dokaz koliko ljudima treba da naprave problem i beskonačnu diskusiju.
htio sam samo da testiram koliko je potrebno.
sami ste vidjeli.
kako su ovo englezi od davnina iskorištavali...divida et impere
htio sam samo da testiram koliko je potrebno.
sami ste vidjeli.
kako su ovo englezi od davnina iskorištavali...divida et impere
-
orbit
ali to nisu povjesne cinjenice, nego bosnjacka povijest koju namecu drugima!zlata wrote:Ne, oprosti, ali povijesne cinjenice nisu ispiranje mozga.
posto mi se sada ne da raspravljati o povjesnim cinjanicama, uzmimo zdravo za gotovo da imamo tri verzije istih i postujmo one tudje. ukoliko ti ne postujes moje ne postujem niti ja "tvoje cinjenice".
ja ne poricem slicnosti niti se smatram superioran niti prepotentan. ali nisam niti inferioran niti zelim poricati razlike i rat koji je bio. a koliko si ti za ravnopravnost rekla si onom gore fasistickom izjavom!zlata wrote:Ne mogu ja tebi nikad isprati mozak ako je vec ispran...ili si toliko prepotentan...i napumpan kompleksom superiornosti koji lijecis isticanjem razlika...i poricanjem slicnosti....
u zajednickoj nam zemlji.
ni ja ne vidim kod tebe milosti niti ljubavi prema hrvatskom narodu u bih, cim kazes da se trebaju iseliti jer su tu "vanzemaljci!". ja nikoga nisam vrijedjao, za razliku od tebe. za mene bosnjaci nisu vanzemaljci, a to nisu niti bosno-hercegovci itd.zlata wrote:ali ne vidim tu puno ljubavi prema njoj, niti milosti prema njezinom narodu.
ja osjecam tvoj bezobrazluk i nijekanje jedne konstitutivne nacija, kao i mrznju prema istoj, sve sazeto u recenici koju si izjavila: "odselite vaznemaljci hrvati!"zlata wrote:Osjecam tvoj revolt, aroganciju, i inat-zadrtost. I kad svedes argument na TVOJI-MOJI sve mi je jasno...i vidim KOL'KO JE "malo, nasih" SATI.
-
zlata
Oprosti....ali ja bih sve i jednom Hrvatu kojem je najprice biti Hrvat...a zivi u BiH, ili Argentini, ili SAD, ili Australiji...preporucila da odseli za Hrvatsku. Ipak je to epicentar Hrvatstva.
Ako ti je tvoj etnicki identitet a priori...iznad svega...iznad ljudske duznosti i odgovornosti prema zajednici u kojoj trebas graditi buducnost i dijeliti zajednicki kruh...onda se trebas iskreno okrenuti u pravcu zemlje s'kojom se identificiras...jer to ocito nije BiH.
I vidim da ti nije puno stalo do demokracije...nego do ETNOKRACIJE.
Ako ti je tvoj etnicki identitet a priori...iznad svega...iznad ljudske duznosti i odgovornosti prema zajednici u kojoj trebas graditi buducnost i dijeliti zajednicki kruh...onda se trebas iskreno okrenuti u pravcu zemlje s'kojom se identificiras...jer to ocito nije BiH.
-
Diona
'Vire lje' se slazem s' tobom!zlata wrote:Oprosti....ali ja bih sve i jednom Hrvatu kojem je najprice biti Hrvat...a zivi u BiH, ili Argentini, ili SAD, ili Australiji...preporucila da odseli za Hrvatsku. Ipak je to epicentar Hrvatstva.
-
Celicna_saka
Ovaj orbit je najbolji primjer zasto Hrvata ima upola manje u BiH nego prije rata. Ali neka, dok god im je Hrvatska domovina, a Bosna drzava u kojoj trenutno zive, drugo i ne zasluzuju.
-
suzy1982
ti ako si toliko ponosan na to zasto ne ides zivjeti u hrvatsku
evo ja sam hrvatica ali nikad se ne izjasnjavam ko sam i sta sam ustvari mi smo svi ljudi,zar je bitno ko je sta i koliko je ponosan
to budi ponosan kad si sam,mi smo mladi ne trebamo o tom razmisljat
evo ja sam hrvatica ali nikad se ne izjasnjavam ko sam i sta sam ustvari mi smo svi ljudi,zar je bitno ko je sta i koliko je ponosan
to budi ponosan kad si sam,mi smo mladi ne trebamo o tom razmisljat
-
praznina
Diona wrote:Koliko ja znam da se kaze Holandija u BiH, a ne Nizozemska. U Hrvatskoj se samo kaze Nizozemska.orbit wrote:
nista! samo ostani u nizozemskoj. evo i sam govoris holandija za nizozemsku, pa se nemoj onda ljutiti kad ljudi govore da su iz republike srpske na primjer, a ne iz bih!
@Diona
U BiH imamo 3 službena jezika i na jednom od njih se kaže Nizozemska(to je možda i pravilnije jer Holandija označava samo jedan dio zemlje).
-
Diona
Da juzna i sjeverna Holandija kao provincija, a drugo je cjelokupna Holandija.praznina wrote:
@Diona
U BiH imamo 3 službena jezika i na jednom od njih se kaže Nizozemska(to je možda i pravilnije jer Holandija označava samo jedan dio zemlje).
Procitaj i tu moju drugu poruku (prelistaj malo), mrsko mi sad ponovo pisati.
-
FFK as Lucy01
Ponosan sam sto imam plave oci, crnu kosu....ponasan sam sto sam Jevrej, krishcanin, musliman.....ponosan sam sto mi babo ima biznis ili polozaj......ponosan sam sto sam rodjen u gradu, selu.....koja gomila gluposti
Kako covjek moze biti ponosan na nesto sto niti je izabrao, niti zasluzio, niti ista uradio da bude to ili tako
Zar nije ispravnije da se ponosimo onim sto je nasa zasluga....kao npr. prijateljstvom, jakom vezom izmedju momka/djevojke, muza/zene, onim sto smo naucili sami ili u skoli, onim sto smo ucinili da nekome drugom uljepsamo zivot....... i gdje smo ustvari ulozili trud da to bude tako
Neki ljudi zaista pokusavaju da re-definisu kompletne ljudske vrijednosti od postanka svijeta do danas
Kako covjek moze biti ponosan na nesto sto niti je izabrao, niti zasluzio, niti ista uradio da bude to ili tako
Neki ljudi zaista pokusavaju da re-definisu kompletne ljudske vrijednosti od postanka svijeta do danas
- pitt
Sto lucy reche....lako je tudjim kurcem gloginje mlatitiLucy01 wrote:Ponosan sam sto imam plave oci, crnu kosu....ponasan sam sto sam Jevrej, krishcanin, musliman.....ponosan sam sto mi babo ima biznis ili polozaj......ponosan sam sto sam rodjen u gradu, selu.....koja gomila gluposti![]()
![]()
Kako covjek moze biti ponosan na nesto sto niti je izabrao, niti zasluzio, niti ista uradio da bude to ili takoZar nije ispravnije da se ponosimo onim sto je nasa zasluga....kao npr. prijateljstvom, jakom vezom izmedju momka/djevojke, muza/zene, onim sto smo naucili sami ili u skoli, onim sto smo ucinili da nekome drugom uljepsamo zivot....... i gdje smo ustvari ulozili trud da to bude tako
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Krivokapic
Svaka čast, i ja sam ponosan na tvoje neuspjehe u životuZadig wrote:Evo recimo ja sam pravo ponosan na svoje....
neuspjehe u zivotu
-
Krivokapic
IzviniZadig wrote:Svaka čast, i ja sam ponosan na tvoje neuspjehe u životu Very Happy Very Happy Very Happy
Ali to nisu tvoji bezuspjesi, sto se kitis tudjim perjem
ccc