Stari most srusili muslimani!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

rajvosa

Post by rajvosa »

Ma daj o cemu lupetas..........

Mostar je na udaru turista posebno od ove sezone....umjesto da se kuka i iskopava razlog za mrznju bolje bi bilo posavjetovati mostarce da srede restorane i poboljsaju kvalitet turisticke ponude .....PA CE TURISTA BITI VISE....

a , to rekla kazala ....................................ne pije vode niti @ere eure

pozdrav
BECHO

Post by BECHO »

Lav iz pionirske se takodje zvao Suljo a patak iz Brckog Mujo...

Image

:D
Toozla

Post by Toozla »

....Musan Dugousan.... :D :D :D
BECHO

Post by BECHO »

Ma ne bi dig'o ruke na Sabana, nema saMse... :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Da se vratimo malo na temu , prvo bi preporucio svojim rodjacima koji pored ostAlih prodaju suvenire na TEPI I KUJUNDŽILUKU DA VIDE cijene i suvenire koje nude i koliko su atraktivni ,znaci cijena i usluga i roba nek probaju uvesti kave svjezine nek NADJU NACIN KAKO DA IZMAME KAKVU PARU OD STRENGERA, NEK SE MANU PRICA OD ZENA KOJE RAZGLABAJU PO BRIJAČNICI .
RECIMO JA SAM TURIST U ZANZIBARU I MENI MOJ VODIC KAZE DA NE KUPUJEM SUVENIRE JER SU TAMO CIGANI . :D

U mom iskustvu sa turistima znam da su turisti i te kako probirljivi DA ZA SVOJ NOVAC TRAZE USLUGU ,KAD JE USLUGA PRAVA NE ŽALE PARA .
80% Turista koji su bile moje musterije su iz hrvatske , svaka im cast ,em su raja em ne žale para .
STOGA RAJA MANIMO SE ŠUPLJICE DAJTE DA IZMAMIMO KOJU MARKICU OD STRENGERA .A SAD MALO REKLAME ZA VLASTITI DZEP :-D :-D
Ko je za ludi provod za malo para nek se javi na [email protected] , RAFTING , ADRENALIN , UZIVANJE , ROSTILJANJE ,WELCOME :D :D
praznina

Post by praznina »

Ovo o vodičima iz Hrvatske je istina i ništa osim istine. Istu stvar ispričala mi je sestra dok je radila kao turistički vodič agencije Fortuna Tours iz Mostara. Zanimljivo da je riječ bilo o dubrovačkim vodičima.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

praznina wrote:Ovo o vodičima iz Hrvatske je istina i ništa osim istine. Istu stvar ispričala mi je sestra dok je radila kao turistički vodič agencije Fortuna Tours iz Mostara. Zanimljivo da je riječ bilo o dubrovačkim vodičima.
da, stranci koji dodju na more u Dubrovnik, u posljednje vrijeme imaju mogucnost obilaska Sarajeva i Mostara. Te ture takodjer vode dubrovachki vodici.
Proslog vikenda ih je bilo puno Sarajevo.
Steta ne cuh sta govore.
PR80.

Post by PR80. »

Ma mogu vodici prodavati kakvu hoce pricu, al` ne zaboravite da se vecinom radi o grupi starijih ljudi (mislim na turiste) i ne vjerujem da sjedaju na takvu pricu. Ja sam ove godine isla do Mostara, vidjela turiste iz Francuske, Njemacke, Turske.... ljudi su isli, gledali i kupovali bas ono sto su zeljeli... mislim da su imali vodica koji uopste nije mogao uticati na njihovu odluku.
Ne znam... pokusavam da sagledam stvari iz svog ugla... bez obzira sta bi mi vodic govorio ja bih uradila ono sto zelim... naravno, ako me suvenir interesuje kupila bih ga bez obzira kakvu mi pricu slazu ostali.

U Skandinaviji sam razgovarala sa par ljudi koji su posjecivali Mostar... ljudi govore samo pozitivne stvari a i da ne zaboravim napomenuti: znaju oni svi KO je srusio stari most, djaba njima prosipati price o starom mostu, zatim Srebrenici.... Dokazi su tu, a to sto se oni stide svojih djela... pa neka se stide i nisu zasluzili nista bolje!
Pozz! :-) :-)
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Prije nekog vremena napisase u avazu ne smijes nosit mjesec i zvijezdu u Neumu, napadaju Bosnjake itd, i ja tako odem u Neum na svakom cosku mjesec i zvijezda i ljudi najnormalnije hodaju, kupaju se i sl. U kaficima se slusa turbofolk hori se Neum i sve je puno Bosanaca skacu, pjevaju i sl. Vidio sam tablu setaliste Franje Tudzmana, slijedece jutro table nema. Kakvo god misljenje imo o Tudzmanu mislim da takvo ponasanje pojedinaca ne vodi dobrom. Iritira i mene al zadnje sto bi mi palo napamet je da nakautiram tablu :) i sprovodim svoju politiku tamo gdje sam gost

A sto se Mostara tice neka se turisticke agencije pobrinu da se takve stvari ne desavaju. Neka paze koga ce zaposliti. I jos jedna sugestija Mostaracima ja sam tek oko pola devet uspio da popijem kafu u Starom gradu, jer vecina kafica ne radi.
dr.

Post by dr. »

fukara_tz wrote:Prije nekog vremena napisase u avazu ne smijes nosit mjesec i zvijezdu u Neumu, napadaju Bosnjake itd, i ja tako odem u Neum na svakom cosku mjesec i zvijezda i ljudi najnormalnije hodaju, kupaju se i sl. U kaficima se slusa turbofolk hori se Neum i sve je puno Bosanaca skacu, pjevaju i sl. Vidio sam tablu setaliste Franje Tudzmana, slijedece jutro table nema. Kakvo god misljenje imo o Tudzmanu mislim da takvo ponasanje pojedinaca ne vodi dobrom. Iritira i mene al zadnje sto bi mi palo napamet je da nakautiram tablu :) i sprovodim svoju politiku tamo gdje sam gost
A da je bila tabla sa Antom Pavelicem, kakvo bi bilo tvoje misljenje?
LightBringer

Post by LightBringer »

gavrilo:
zasto bi izmisljo? i ja nisam mogao da vjerujem, ali sta je tu je... sad sam jos vise ubjedjen da ne idem u hrvatsku na more.
ČOVJEČE IZMIŠLJAŠ. I TO JAKO LOŠE.

A PO ČEMU JE TO PRODAVAČICA MOGLA ZNATI DA TI JE BRAT SRBIN?????? PO BOSANSKOM DIJALEKTU? (očekuje onda valjda da je hrvat ili musliman)

GAVRILO, LAŽI SU KRATKE NOGE!
No_Comment

Post by No_Comment »

gavrilo wrote:buraz mi je bio u porecu i kaze vise nikad. najgori dozivljaj je imao kada je htjeo da kupi neke suvenire. vidio je neku naruknicu i pitao od cega je. prodavacica mu kaze od kostiju. on zacudjen pita od kakvih kostiju??? a ona "od srpskih" ... :shock: :x
Jashta :-) Gavro josh samo da si dodao da je narukvica prozvedena u Vukovaru tokom 90-tih...
Thanatos

Post by Thanatos »

LightBringer wrote:
gavrilo:
zasto bi izmisljo? i ja nisam mogao da vjerujem, ali sta je tu je... sad sam jos vise ubjedjen da ne idem u hrvatsku na more.

A PO ČEMU JE TO PRODAVAČICA MOGLA ZNATI DA TI JE BRAT SRBIN?????? PO BOSANSKOM DIJALEKTU? (očekuje onda valjda da je hrvat ili musliman)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAHAHAHA....
Gavrilo, uhvaćen u laži. :D

Al donekle ga moramo shvatiti, pa jadan nije imao svoju "priču" :( :( , pa se malo poslužio...maštom. :D
JEL TAKO GAVRO? :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

sta je to ... rvacka pobuna :shock: decki ako vas istina boli recite... ja nemam povod da lazem.

btw prodavacica nije ni znala da je brat srbin...
dr.

Post by dr. »

Thanatos wrote:
LightBringer wrote:
gavrilo:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAHAHAHA....
Gavrilo, uhvaćen u laži. :D

Al donekle ga moramo shvatiti, pa jadan nije imao svoju "priču" :( :( , pa se malo poslužio...maštom. :D
JEL TAKO GAVRO? :lol:
Mislim da Gavro ne laze. Sjecam se da je na jednoj ranijoj temi (fasisticke izjave na jadranu ili napadi na smajkica), kada je bilo rijeci o losem iskustvu na jadranu mnogih bosanaca i hercegovaca, gavrilo rekao da ce i njegova buraz ici na more, pa ce nam reci kakve dojmove nosi. to je bilo poodavno ako me sjecanje sluzi. Procesljajte te teme...dakle nije izmislio odlazak na more svog buraza tek tako u afektu ...
Thanatos

Post by Thanatos »

gavrilo wrote:sta je to ... rvacka pobuna :shock: decki ako vas istina boli recite... ja nemam povod da lazem.

btw prodavacica nije ni znala da je brat srbin...
Znači recimo dođe neka Slovenka ili neki Hrvat na štand sa suvenirima i pita... pošto vam je ova narukvica..."-40 kn"...a oprostite kakav je ovo materijal?...SRPSKE KOSTI

Takvo nešto postoji samo u horor filmovima... a još što si "mjesto radnje" smjestio u ISTRU??? Takvo nešto je nezamislivo bilo gdje, a u Istri je nezamislivo podijeljeno sa 1000.

GAVRO, SVE DUBLJE TONEŠ U SVOJOJ OČITOJ LAŽI.
ONO PRAVO PITANJE JE, ZAŠTO SI LAGAO?
Da se uližeš još kojem forumašu više (malo i one desnije)?
GAVRO, RAZOČARAO SI ME.
dr.

Post by dr. »

Evo samo da jednu stvar rascistimo, pa onda nastavite o kostima i belo-kostima :D

Dakle, Gavro je rekao sljedece na temi: Hrvatski fasizam na Jadranu
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0ddf5386b6
dvije stvari...

ako se vec prepucavate na racun hrvata (ili oni na racun vas bosnjaka) molio bih vas da izostavite to bezprekidno uporedjenje sa srbima a od srba se nista drugo i ne ocekuje vas stavlja u isti tor sa dalamtincom-pincom hvala na razumljevanju...

drugo...

buraz mi danas ide u porec pa cu vam javit za dan, dva kako je kao srbin iz bosne docekan

Poslano: 01/08/2005 14:34
Dakle, hocu samo da kazem da put njegovog buraza u Porec nije izmislio.

A sad nastavite o kostima...
gavrilo

Post by gavrilo »

i meni je bilo tesko povjerovati ali ne vjerujem da me je brat slagao.

vec sam maloprije rekao jednom forumasu... nije bitno da li je naruknica zaista od kostiju ili ne, radi se o tome da je prodavacica tako nesto rekla.

a istru znam mozda bolje od tebe... ujak mi ima kucu u puli (tu mu je cerka sahranjena).
gavrilo

Post by gavrilo »

dr. wrote:Evo samo da jednu stvar rascistimo, pa onda nastavite o kostima i belo-kostima :D

dvije stvari...

ako se vec prepucavate na racun hrvata (ili oni na racun vas bosnjaka) molio bih vas da izostavite to bezprekidno uporedjenje sa srbima a od srba se nista drugo i ne ocekuje vas stavlja u isti tor sa dalamtincom-pincom hvala na razumljevanju...

drugo...

buraz mi danas ide u porec pa cu vam javit za dan, dva kako je kao srbin iz bosne docekan

ma ne vrijedi... najlakse ti je uvjek bilo reci da neko laze.
Thanatos

Post by Thanatos »

gavrilo wrote:
dr. wrote:Evo samo da jednu stvar rascistimo, pa onda nastavite o kostima i belo-kostima :D

dvije stvari...

drugo...

ma ne vrijedi... najlakse ti je uvjek bilo reci da neko laze.
A sad gavrilo poseže za dr.-om koji jedini vjeruje da ne laže, pa mu se još malo dodvorava...ko fol "ma šta ćeš..."
Točno tako se ponaša onaj ko laže na suđenju kad mu se manevarski prostor SUZI na limes kako bi se reklo u matematici.

Gavro, među nama ima i budućih advokata/odvjetnika, be careful next time :D
(ajde, oprostit ću ti tu tešku laž zbog olakotne okolnosti što si Srbin :D :D )
gavrilo

Post by gavrilo »

Thanatos wrote:Gavro, među nama ima i budućih advokata/odvjetnika, be careful next time :D
(ajde, oprostit ću ti tu tešku laž zbog olakotne okolnosti što si Srbin :D :D )
:zzzz:
Thanatos

Post by Thanatos »

Sorry, što sam bio Carlo Del Ponte, ništa osobno... :-D
I nemoj se ljutit :-) na Hrvate, što istišćemo iz mokre krpe i posljednju kap, vjeruj mi da ima i gorih (Slovenci)... :D
No, to je valjda do mentaliteta... :roll:

A SADA PRIZNAJ, I SVE ĆE BITI U REDU!!!
gavrilo

Post by gavrilo »

Thanatos wrote:A SADA PRIZNAJ, I SVE ĆE BITI U REDU!!!
:zzzz:

ne vrijedi ti... ja sam rekao istinu, zao mi je sto imate takve krave sto vam kvare ugled
Fair Life

Post by Fair Life »

Thanatos wrote:(...)
Ko prizna... pola mu se doda.
praznina

Post by praznina »

Thanatos wrote:Sorry, što sam bio Carlo Del Ponte, ništa osobno... :-D
I nemoj se ljutit :-) na Hrvate, što istišćemo iz mokre krpe i posljednju kap, vjeruj mi da ima i gorih (Slovenci)... :D
No, to je valjda do mentaliteta... :roll:

:

Što su vam sada pa Slovenci krivi? Kada nisu Srbi onda su Slovenci(alpski Srbi). :-) :-) :-)
Post Reply