Propale drzave

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Frutek

Post by Frutek »

Vodenjak wrote:
Frutek wrote: Evo sad i citat sa vjesnik.hr
BiH na popisu propalih država
.... te povijesno zasnovanom rivalstvu među različitim etničkim zajednicama.

http://www.vjesnik.hr/html/2005/08/13/C ... ?r=van&c=2

Mozda sam glup i naivan, ali ove me konstatacije najvise nerviraju!
Jos je ova i napisana dosta dobro jer govori o "rivalstvu" koje u svojoj prirodi ne mora ni imati negativni predznak!
Ali kad naidjem na price tipa kako se mi u istoriji nikad nismo mogli izmedju sebe, kako smo se stalno tukli, a kad se pri tom ne kaze da su sve nase kavge nastajale u vrijeme agresije sa strane na ove nase prostore, prilikom kojih je agresor samo koristio nasu nacionalnu i vjersku izmjesanost (zavadi pa vladaj!), onda me zaista muka uhvati!
Samo ovaj rat je poceo, a da stranac nije dosao da pokori nase krajeve, ali s obzirom da zivimo u modernom svijetu visoke tehnologije i neslucenih mogucnosti na polju elektronike i komunikacija, sve manje vjerujem i u to.
Mene ovakvi argumenti nerviraju! Te priče koje ne mogu nekad da vjerujem da ih čujem, kako nas je zapad zavadio, kako je Jugoslavija bila nekakav projekat (experiment) zapada, da su oni zahuktavali :zzzz:
Ma daaaaaaaaaaj ba...Zar može stvarno neko da vjeruje u takve stvari poslije svega i svih činjenica koje znamo???!!!

Pa kada su počinjali ratovi u EX Jugoslaviji, komunizam je već bio pao padom Sovjetskog Saveza, što znači da Jugo više nije bila faktor zapadu tad kad SSSR-a nije bilo...Nit imamo nafte, nit dijamanata, nit drugih prirodnih bogatstava da zapad svoje šape gura ovde...

Da se podsjetimo činjenica Vodenjak...Napala nas je JNA pod direktivom iz Srbije. JNA već stacionirana po BiH dijeli oružje masovno bosanskim Srbima...nove zaliha oružja pristižu iz Srbije...u aprlilu 92-ge godine BiH je država sa najvećom koncentracijom oružja na planeti...Paravojne formacije naoružane da bi im i američki komandosi pozavidili, dolaze iz Srbije, spremaju se da rade što su radili...počinje etničko čišćenje koje polako prerasta u sveopći genocid...ubija se i protjeruje sve nesprsko...93-će u dosta manjoj dozi hrvatska strana pokušava slično u Hercegovini potpomognuta od Hrvatske Vojske...

Zato molim te, nemoj priča o zapadu i da se narodi ovde vole i kako bi sve bilo ok samo eto da nas zapad ne zavađa :x ccccc :zzzz:
mostarac

Post by mostarac »

Frutek wrote:
Vodenjak wrote:

Jos je ova i napisana dosta dobro jer govori o "rivalstvu" koje u svojoj prirodi ne mora ni imati negativni predznak!
Ali kad naidjem na price tipa kako se mi u istoriji nikad nismo mogli izmedju sebe, kako smo se stalno tukli, a kad se pri tom ne kaze da su sve nase kavge nastajale u vrijeme agresije sa strane na ove nase prostore, prilikom kojih je agresor samo koristio nasu nacionalnu i vjersku izmjesanost (zavadi pa vladaj!), onda me zaista muka uhvati!
Samo ovaj rat je poceo, a da stranac nije dosao da pokori nase krajeve, ali s obzirom da zivimo u modernom svijetu visoke tehnologije i neslucenih mogucnosti na polju elektronike i komunikacija, sve manje vjerujem i u to.
Mene ovakvi argumenti nerviraju! Te priče koje ne mogu nekad da vjerujem da ih čujem, kako nas je zapad zavadio, kako je Jugoslavija bila nekakav projekat (experiment) zapada, da su oni zahuktavali :zzzz:
Ma daaaaaaaaaaj ba...Zar može stvarno neko da vjeruje u takve stvari poslije svega i svih činjenica koje znamo???!!!

Pa kada su počinjali ratovi u EX Jugoslaviji, komunizam je već bio pao padom Sovjetskog Saveza, što znači da Jugo više nije bila faktor zapadu tad kad SSSR-a nije bilo...Nit imamo nafte, nit dijamanata, nit drugih prirodnih bogatstava da zapad svoje šape gura ovde...

Da se podsjetimo činjenica Vodenjak...Napala nas je JNA pod direktivom iz Srbije. JNA već stacionirana po BiH dijeli oružje masovno bosanskim Srbima...nove zaliha oružja pristižu iz Srbije...u aprlilu 92-ge godine BiH je država sa najvećom koncentracijom oružja na planeti...Paravojne formacije naoružane da bi im i američki komandosi pozavidili, dolaze iz Srbije, spremaju se da rade što su radili...počinje etničko čišćenje koje polako prerasta u sveopći genocid...ubija se i protjeruje sve nesprsko...93-će u dosta manjoj dozi hrvatska strana pokušava slično u Hercegovini potpomognuta od Hrvatske Vojske...

Zato molim te, nemoj priča o zapadu i da se narodi ovde vole i kako bi sve bilo ok samo eto da nas zapad ne zavađa :x ccccc :zzzz:
Zapad nije imao interesa da gura sape u Jugoslaviju, ali je Jugoslavija vec imala svoje sape i kompanije tamo gdje zapad danas tek pokusava da udje i uzimala je sama ogroman dio trzista, a dozivljavala ekonomsku ekspanziju. Da ne govorim o ogromnom politickom uticaju. Uzimajuci u obzir da je bila komunisticka zemlja i da birachi na zapadu nisu telad ko birachi u Jugoslaviji bilo je realno ocekivati da se negdje pojavi mogucnost pojavljivanja ozbiljne komunisticke prijetenje u tadasnjoj evropskoj dvanaestorici, a to kapital nikako ne bi volio. Zbog toga je ovaj rat i bio ovako krvav, kako bi se ubila bilo kakva mogucnost stvaranja neke nove komunisticke jugoslavije, koja je ruku na srce bila miljama ispred zemalja varsavskog pakta. Jugoslavija je postala veoma ozbiljna prijetnja zapadnom kapitalu i uticaju i to je jedini razlog zasto je ugusena u krvi, uz pomoc domacih izdajnika, koji su to jedva docekali, udarajuci na slabu tacku jugoslovenskih naroda, a to je nacionalna pripadnost.
Jugoslavija je ugusena u krvi samo zbog love, jer je uzimala ogroman dio kolacha koji danas zapadne zemlje dijele na 20 komada i jer je imala moc i uticaj da zaustavi proizvodnju nuklearnog oruzja u Iranu naprimjer, jer su Jugoslovenima vjerovale sve arapske zemlje, mada nisam siguran da bi se jugoslavija bunila protiv proizvodnje te nuklearne bombe, jer na kraju krajeva mislim da bi je i sama imala.
Dakle ovde je bio uvezeni rat, jer je kapitalistickim svinjama odgovaralo da se koljemo, kako bi se ubila svaka mogucnost obnavljanja komunisticke Jugoslavije, koja je u to vrijeme bila naprednija i razvijenija i od pojedinih clanica EZ.
buhtelj

Post by buhtelj »

Ja sam bio opcenito na Balkanu i Balkanskoj Turneji (BIH, Srbija, Rumunjska,Makedonija, Bugarska, Albanija) bio zadnji put 2001 i tada je bio najveci sok pored onog na Bugarskog granici jer nas granicar nije zelio pustiti dok mu nismo dali 2 viskija i napojnicu od 20 eura :lol: :lol:, je bio kada smo presli Makedonsko-Albansku granicu odmah su nam uzeli kes za dezinfekciju na granici, zato jer moras autom, da prodjes kroz neko blato....onda put do Tirane nigdje putokaza, nigdje zivih ljudi, samo poneki mercedes.... :-) :-)
U Tirani je bilo katastroficno... smejstaj, djecica koja skacu oko tebe, kradja fotica.... dobra strana je nedotaknuta priorada i zene....

Mozda je sada fakat drukcije ali tada je bilo to "twilight zone".....ali krajem 9 mjeseca idem mozda na novu turneju po Balkanu jupiiiiii :-D :-D :-D
Frutek

Post by Frutek »

umro je mostar wrote:
Frutek wrote:
Vodenjak wrote:

Zapad nije imao interesa da gura sape u Jugoslaviju, ali je Jugoslavija vec imala svoje sape i kompanije tamo gdje zapad danas tek pokusava da udje i uzimala je sama ogroman dio trzista, a dozivljavala ekonomsku ekspanziju. Da ne govorim o ogromnom politickom uticaju. Uzimajuci u obzir da je bila komunisticka zemlja i da birachi na zapadu nisu telad ko birachi u Jugoslaviji bilo je realno ocekivati da se negdje pojavi mogucnost pojavljivanja ozbiljne komunisticke prijetenje u tadasnjoj evropskoj dvanaestorici, a to kapital nikako ne bi volio. Zbog toga je ovaj rat i bio ovako krvav, kako bi se ubila bilo kakva mogucnost stvaranja neke nove komunisticke jugoslavije, koja je ruku na srce bila miljama ispred zemalja varsavskog pakta. Jugoslavija je postala veoma ozbiljna prijetnja zapadnom kapitalu i uticaju i to je jedini razlog zasto je ugusena u krvi, uz pomoc domacih izdajnika, koji su to jedva docekali, udarajuci na slabu tacku jugoslovenskih naroda, a to je nacionalna pripadnost.
Jugoslavija je ugusena u krvi samo zbog love, jer je uzimala ogroman dio kolacha koji danas zapadne zemlje dijele na 20 komada i jer je imala moc i uticaj da zaustavi proizvodnju nuklearnog oruzja u Iranu naprimjer, jer su Jugoslovenima vjerovale sve arapske zemlje, mada nisam siguran da bi se jugoslavija bunila protiv proizvodnje te nuklearne bombe, jer na kraju krajeva mislim da bi je i sama imala.
Dakle ovde je bio uvezeni rat, jer je kapitalistickim svinjama odgovaralo da se koljemo, kako bi se ubila svaka mogucnost obnavljanja komunisticke Jugoslavije, koja je u to vrijeme bila naprednija i razvijenija i od pojedinih clanica EZ.
Rahtmeli Mostar (što bolan takav nick, pa nije Mostar umro),

Kontam ja tebe i to sve stoji, slažem se s tobom...Definitivno je rat zapadu išao na ruku, ali ono što ne shvatam je kako su oni mogli inicirat taj rat???? To je bila unutarnja stvar Jugoslavije gdje se niko nije mogo miješat naročito imajuć na umu vojnu i ekonomsku snagu ex jugoslavije...

mislim da ne treba tražit prave krivce tamo gdje ih nema...
mostarac

Post by mostarac »

Frutek wrote:
umro je mostar wrote:
Frutek wrote: Mene ovakvi argumenti nerviraju! Te priče koje ne mogu nekad da vjerujem da ih čujem, kako nas je zapad zavadio, kako je Jugoslavija bila nekakav projekat (experiment) zapada, da su oni zahuktavali :zzzz:

Rahtmeli Mostar (što bolan takav nick, pa nije Mostar umro),

Kontam ja tebe i to sve stoji, slažem se s tobom...Definitivno je rat zapadu išao na ruku, ali ono što ne shvatam je kako su oni mogli inicirat taj rat???? To je bila unutarnja stvar Jugoslavije gdje se niko nije mogo miješat naročito imajuć na umu vojnu i ekonomsku snagu ex jugoslavije...

mislim da ne treba tražit prave krivce tamo gdje ih nema...
A zar Slobodan nije bio 5 godina u Americi, zar i Susak i Franjo nisu hodali po Canadi i Americi. SAD je to pogurala zajedno sa evropom, a i poznato je da gdje se god Kisinger pojavio da je izbio rat. Nije on bez razloga bio americki ambasador u jugi. Rat je uvezen izvana, a mi idioti kakvi smo smo ga objerucke prihvatili.
love

Post by love »

buhtelj wrote:Ja sam bio opcenito na Balkanu i Balkanskoj Turneji (BIH, Srbija, Rumunjska,Makedonija, Bugarska, Albanija) bio zadnji put 2001 i tada je bio najveci sok pored onog na Bugarskog granici jer nas granicar nije zelio pustiti dok mu nismo dali 2 viskija i napojnicu od 20 eura :lol: :lol:, je bio kada smo presli Makedonsko-Albansku granicu odmah su nam uzeli kes za dezinfekciju na granici, zato jer moras autom, da prodjes kroz neko blato....onda put do Tirane nigdje putokaza, nigdje zivih ljudi, samo poneki mercedes.... :-) :-)
U Tirani je bilo katastroficno... smejstaj, djecica koja skacu oko tebe, kradja fotica.... dobra strana je nedotaknuta priorada i zene....

Mozda je sada fakat drukcije ali tada je bilo to "twilight zone".....ali krajem 9 mjeseca idem mozda na novu turneju po Balkanu jupiiiiii :-D :-D :-D
Sada je fakat drugacije,svi ti kazu.Bolje idi pa se sam uvjeri.Tirana ni po cemu nije gora od Sarajeva.Za ostale drzave neznam ali znam za to
love

Post by love »

Ja mislim da se Bosna treba ogledati na Maleziju :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Frutek wrote:
Vodenjak wrote:

Ovaj...
Ti promasio post! :roll:

Sve sto si napisao nema veze sa onim sto sam ja rekao...
Tvoj post dakle, sa mojom poentom nema ama bas nikakve veze!
Nikakve!
Hajd´ sad polaHko, jos jedared procitaj... :D :D
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

ama, ovaj spisak je glup. Kako moze npr. Ukrajina biti na gorem mjestu od Albanije, il recimo Turska i Rusija na gorem mjestu od Albanije...

ovo ti je samo nekakvo uporedjivanje za koje mozes reci "nidje veze"... sl. stvari sam cuo od jednog Australca. Kad sam ga pitao, znas li dje je Bosna, rekao mi je: "Znam, to je juzna Rusija".
haris303

Post by haris303 »

Evo, da bi moji naredni komentari bili ispravno vrednovani ja odmah priznajem svoj dio krivice za tako sramni položaj BiH na toj ljestvici :D :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

haris303 wrote:Evo, da bi moji naredni komentari bili ispravno vrednovani ja odmah priznajem svoj dio krivice za tako sramni položaj BiH na toj ljestvici :D :-)
:lol:
praznina

Post by praznina »

buhtelj wrote:Ja sam bio opcenito na Balkanu i Balkanskoj Turneji (BIH, Srbija, Rumunjska,Makedonija, Bugarska, Albanija) bio zadnji put 2001 i tada je bio najveci sok pored onog na Bugarskog granici jer nas granicar nije zelio pustiti dok mu nismo dali 2 viskija i napojnicu od 20 eura :lol: :lol:, je bio kada smo presli Makedonsko-Albansku granicu odmah su nam uzeli kes za dezinfekciju na granici, zato jer moras autom, da prodjes kroz neko blato....onda put do Tirane nigdje putokaza, nigdje zivih ljudi, samo poneki mercedes.... :-) :-)

Nije valjda da još uvijek naplaćuju dezinfekciju. Pa oni stvarno nisu normalni.
nineac

Post by nineac »

Donekle je razumljivo da smo u ovakvom sranju kakvom jesmo, ali mi nismo nista ucinili da bi olaksali sebi, ili poboljsali svoju situaciju. Danas je "odliv mozgova" veci nego ikada, a sto? Sami smo krivi jer smo izabrali onakve budale da nas vode, ali mnogo toga mozemo uciniti da krenemo naprijed. Niko to nece uciniti za nas! Imamo par vrlo lijepih planina, ali niko na svijetu nezna za njih (kada je bila olimijada :( ) ali nista nepoduzimamo da se za njih sazna pa da nam stranci dodju i ostave pare. Nije ni vani sjajno, a samo jednu drzavu imamo za kkoju mozes reci da ti je kuca!
Cuosam neki dan da je neki coban kod glamoca pucao na EUFOR-ov helikopter jer su mu uplasili ovce. Onda su oni izvrsili "desant" na cobana. Medjutim coban pobjegne u sumu i zarobi cetiri EUFOR-ova vojnika!!!
Eto koliko su oni sposobni (citaj: uhapsiti onu dvojicu krvoloka) te koliko im je stalo do nas!
Settler

Post by Settler »

Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

nineac wrote:Donekle je razumljivo da smo u ovakvom sranju kakvom jesmo, ali mi nismo nista ucinili da bi olaksali sebi, ili poboljsali svoju situaciju. Danas je "odliv mozgova" veci nego ikada, a sto? Sami smo krivi jer smo izabrali onakve budale da nas vode, ali mnogo toga mozemo uciniti da krenemo naprijed. Niko to nece uciniti za nas! Imamo par vrlo lijepih planina, ali niko na svijetu nezna za njih (kada je bila olimijada :( ) ali nista nepoduzimamo da se za njih sazna pa da nam stranci dodju i ostave pare. Nije ni vani sjajno, a samo jednu drzavu imamo za kkoju mozes reci da ti je kuca!
Cuosam neki dan da je neki coban kod glamoca pucao na EUFOR-ov helikopter jer su mu uplasili ovce. Onda su oni izvrsili "desant" na cobana. Medjutim coban pobjegne u sumu i zarobi cetiri EUFOR-ova vojnika!!!
Eto koliko su oni sposobni (citaj: uhapsiti onu dvojicu krvoloka) te koliko im je stalo do nas!
Zasto vi svi ocekujete da ce Evropa i Amerika sve ostaviti i da ce samo o nama misliti. Vazno je da je nama stalo do nas, sta nas briga jeli Evropi stalo do nas. Je li nama stalo do Somalije, Ruvande, Sudana itd? Je li se mi pitamo svaki dan kako da njima pomognemo?
haris303

Post by haris303 »

nineac wrote:Donekle je razumljivo da smo u ovakvom sranju kakvom jesmo, ali mi nismo nista ucinili da bi olaksali sebi, ili poboljsali svoju situaciju. Danas je "odliv mozgova" veci nego ikada, a sto? Sami smo krivi jer smo izabrali onakve budale da nas vode, ali mnogo toga mozemo uciniti da krenemo naprijed. Niko to nece uciniti za nas! Imamo par vrlo lijepih planina, ali niko na svijetu nezna za njih (kada je bila olimijada :( ) ali nista nepoduzimamo da se za njih sazna pa da nam stranci dodju i ostave pare. Nije ni vani sjajno, a samo jednu drzavu imamo za kkoju mozes reci da ti je kuca!

Evo ako predložimo čobana za komandanta južnog krila NATO-a imaćemo još jedan primjer odliva mozgova :D .... šalu na stranu ali eto ko nama red zavodi i bistri pravdu na ovim prostorima .... ma jebi ga, takvi su nam i čuvali "zaštićene zone" :(
haris303

Post by haris303 »

Drug_Tito wrote:
Zasto vi svi ocekujete da ce Evropa i Amerika sve ostaviti i da ce samo o nama misliti. Vazno je da je nama stalo do nas, sta nas briga jeli Evropi stalo do nas. Je li nama stalo do Somalije, Ruvande, Sudana itd? Je li se mi pitamo svaki dan kako da njima pomognemo?
Pa jebi ga Tito, ako dođe Evropa u Srebrenicu i kaže "..predajte naoružanje, od sada vas mi štitimo.." ...to znači da su pristali da misle o nama u tom momentu ... i eto šta se desi (samo jedan primjer) .... i ne možemo te i takve slučajeve vezati sa komentarima tipa "...eto, koju mi obavezu imamo prema Somaliji i Ruandi..." ... pa nemamo nikakvu ... jer se nismo ničim ni obavezali da je imamo ... nije to isto.
digger

Post by digger »

Ovaj tekst sam postavio na "BiH na popisu propalih drzava" (ista tema):

Ne znam nista oko Carnegie fondacije koja je ovo potpomogla, kao i kakvi su strucnjaci ucestvovali u stvaranju ovih statistika i pogleda. Ipak vjerujem da su im mjerila dobra kao i namjera, i da su blize istini nego sto bi drugi zeljeli da cuju--bar u nasem slucaju.

Kada sam ovdje par puta iznio misljenje da je jedini put za poboljsanje zapoceti sa pritiskom za promjene kroz gradjansku neposlusnost (paralizovanje javnih ustanova i drugih radnih institucija), ne sjecam se komentara koji bi to podrzali. Ovo je postavljeno i na DemPro websajtu ( http://www.ulbih.netfirms.com ) koje je okupilo par zainteresovanih. Na nazalost, nedostaju odredjeni elementi--citaj: finansijski--koji ne dozvoljavaju da krenemo dalje.

Citajuci stampu, dnevnu i nedjeljnu, gornje nam je dosta jasno. Malo je ohrabrujucih vijesti. Siroko se polemise stanje organizovanog kriminala koji postaje jaci i bezobzirniji, a istovremeno i indiferencije nadleznih ukljucujuci tako vazne institucije kao sto su tuzilastvo i policija. Pitanje je, ko su ti koji bi bili spremni uloziti veliki novac u neki biznis i dozvolili mafiji da ga kontrolise? Malo je ludih, a vjerujem da je mafijin novac ulozen na razne nacine svuda po BH.

Nista se samo od sebe nece srediti. Mi nikada nismo bili dobro organizovano drustvo pa da je ovo samo mali "blip" u normalnom razvoju. Ovo je samo dokaz da bezskrupulozni koriste "jebo lud zbunjenog" stanje, a posto nema kontra akcija da se situacija popravi, ista samo moze da bude gora.

Mozda vam "gradjanska neposlusnost" ili strajk izgleda kao nebuloza. Zato bi bilo dobro cuti misljenja drugih--izuzev normalne ljutnje--sta bi se realno moglo poduzeti da se stvari promjene na bolje.
mosor1

Post by mosor1 »

digger wrote:Mozda vam "gradjanska neposlusnost" ili strajk izgleda kao nebuloza. Zato bi bilo dobro cuti misljenja drugih--izuzev normalne ljutnje--sta bi se realno moglo poduzeti da se stvari promjene na bolje.
Podrzavam, diggeru. I samo da se sad ne jave one junacine sto bi opet izvukle svijetlo oruzje. Ovakav pokret trebalo bi da je nenasilan ne sto po bandi ne bi trebalo vatrom, kundakom i bajonetom, nego sto su oni u toj disciplini jaci, i imaju svoje placene siledzije i ubojice. Trebalo bi ga maksimalno medijski pokriti, iskoristiti sve prijatelje i potencijalne saveznike, sve neutralne okrenuti na svoju stranu. Bilo bi gadno, a za neke i opasno, ali ne bi trebalo mnogo da se dode do konkretnih pobjeda, jer su protivnici zapravo kalkulanti i kukavice (iako imaju mocne i vrlo opasne zastitnike). Druga faza borbe bila bi medutim mnogo teza, da se vodeci ljudi ne bi korumpirali i zastrasili, a vecina pomirila s kompromisom. Pisite jos!
praznina

Post by praznina »

mosor1 wrote:
digger wrote:Mozda vam "gradjanska neposlusnost" ili strajk izgleda kao nebuloza. Zato bi bilo dobro cuti misljenja drugih--izuzev normalne ljutnje--sta bi se realno moglo poduzeti da se stvari promjene na bolje.
Podrzavam, diggeru. I samo da se sad ne jave one junacine sto bi opet izvukle svijetlo oruzje. Ovakav pokret trebalo bi da je nenasilan ne sto po bandi ne bi trebalo vatrom, kundakom i bajonetom, nego sto su oni u toj disciplini jaci, i imaju svoje placene siledzije i ubojice. Trebalo bi ga maksimalno medijski pokriti, iskoristiti sve prijatelje i potencijalne saveznike, sve neutralne okrenuti na svoju stranu. Bilo bi gadno, a za neke i opasno, ali ne bi trebalo mnogo da se dode do konkretnih pobjeda, jer su protivnici zapravo kalkulanti i kukavice (iako imaju mocne i vrlo opasne zastitnike). Druga faza borbe bila bi medutim mnogo teza, da se vodeci ljudi ne bi korumpirali i zastrasili, a vecina pomirila s kompromisom. Pisite jos!
Hoćemo li paliti skupštinu?
digger

Post by digger »

praznina wrote:
mosor1 wrote:
Hoćemo li paliti skupštinu?
Nista ne treba paliti ali se sistem sam od sebe nece srusiti, ili ako se tako nesto dogodi, onda ode sve u K.(sa velikim "K")

Nije cilj dokazati lokalnim politckim govnarima sta nije dobro jer to oni znaju bolje od ostalih. Cilj je da se o istome pocne pisati i prikazivati na vijestima sirom Evrope i dalje, jer samo to moze prodrmati uspavano mijenje. Mnogi su zaboravili sta se ovdje dogodilo prije 10+ godina. Ako im se servira misljenje vecine na nacin civilne neposlusnosti, stvari bi se mogle promjeniti a narocito u Briselu.

Da ponovim sto sam iznio ranije: ako bi samo 200-300 dobro organizovanih studenata sprijecilo ulaz fakultetima, gradskom vijecu, tuzilastvu, OHR, Oslobodjenju, TV, Avazu i slicno, onda bi vjerovatno i radnici prihvatili da zamandale fabricka vrata.

Nista nema efikasnije od toga. Mnogi se ne sjecaju sta je prije 25 godina napravio Leh Valensa u Gdanjsku sa "Solidarnoscu": srusio komunisticku vladu u Poljskoj! Kada je TV prisutan--a siguran sam da bi C. Amanpur i CNN dosla na poziv sarajlija--i Ashdown bi sletio. Ako nista, Brisel bi bio primoran da nesto napravi.

Ja sam i dalje otvoren da cujem za bolju i efikasniju soluciju, ali je jos nisam cuo.
mosor1

Post by mosor1 »

Eto - corak. Svi se razisli. Ocito, puno je lakse grintat da su nas svi zajebali, nego uzeti stvari u svoje ruke.
karanana

Post by karanana »

taj spisak je karanana i bezveze. cim na njemu u listi propalih drzava i eksperimenata nije izlistana ni velika srbija ni velika hrvatska ni srpska republika bih, ni hrvatska zajednica HB, a te smrdljive tvorevine bi trebale biti prve na toj listi
alek

Post by alek »

u grupi 21-40 samo nam ukrajina kvari namjeru da se proglasimo uljezima :D
Post Reply