Mene ovakvi argumenti nerviraju! Te priče koje ne mogu nekad da vjerujem da ih čujem, kako nas je zapad zavadio, kako je Jugoslavija bila nekakav projekat (experiment) zapada, da su oni zahuktavaliVodenjak wrote:Frutek wrote: Evo sad i citat sa vjesnik.hr
BiH na popisu propalih država
.... te povijesno zasnovanom rivalstvu među različitim etničkim zajednicama.
http://www.vjesnik.hr/html/2005/08/13/C ... ?r=van&c=2
Mozda sam glup i naivan, ali ove me konstatacije najvise nerviraju!
Jos je ova i napisana dosta dobro jer govori o "rivalstvu" koje u svojoj prirodi ne mora ni imati negativni predznak!
Ali kad naidjem na price tipa kako se mi u istoriji nikad nismo mogli izmedju sebe, kako smo se stalno tukli, a kad se pri tom ne kaze da su sve nase kavge nastajale u vrijeme agresije sa strane na ove nase prostore, prilikom kojih je agresor samo koristio nasu nacionalnu i vjersku izmjesanost (zavadi pa vladaj!), onda me zaista muka uhvati!
Samo ovaj rat je poceo, a da stranac nije dosao da pokori nase krajeve, ali s obzirom da zivimo u modernom svijetu visoke tehnologije i neslucenih mogucnosti na polju elektronike i komunikacija, sve manje vjerujem i u to.
Ma daaaaaaaaaaj ba...Zar može stvarno neko da vjeruje u takve stvari poslije svega i svih činjenica koje znamo???!!!
Pa kada su počinjali ratovi u EX Jugoslaviji, komunizam je već bio pao padom Sovjetskog Saveza, što znači da Jugo više nije bila faktor zapadu tad kad SSSR-a nije bilo...Nit imamo nafte, nit dijamanata, nit drugih prirodnih bogatstava da zapad svoje šape gura ovde...
Da se podsjetimo činjenica Vodenjak...Napala nas je JNA pod direktivom iz Srbije. JNA već stacionirana po BiH dijeli oružje masovno bosanskim Srbima...nove zaliha oružja pristižu iz Srbije...u aprlilu 92-ge godine BiH je država sa najvećom koncentracijom oružja na planeti...Paravojne formacije naoružane da bi im i američki komandosi pozavidili, dolaze iz Srbije, spremaju se da rade što su radili...počinje etničko čišćenje koje polako prerasta u sveopći genocid...ubija se i protjeruje sve nesprsko...93-će u dosta manjoj dozi hrvatska strana pokušava slično u Hercegovini potpomognuta od Hrvatske Vojske...
Zato molim te, nemoj priča o zapadu i da se narodi ovde vole i kako bi sve bilo ok samo eto da nas zapad ne zavađa