sta najvise mrzite u saobracaju kod drugih vozaca?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
St.Germain
vjeruj, kad god neko napravi pizdariju u saobracaju, pomislim u sebi : zensko...problem je sto se to toliko puta desilo, da se ponavljanje loseg iskustva pretvorilo u predrasudu...kad god imam nekog ispred sebe ko se ponasa u neku ruku chudno, a lice mu ne vidim, pomislim: zensko za volanom...problem je sto dosad NIKAD nisam pogrijesio u procjeni a stvarno sam puno za volanomdanas wrote:nemam dovoljno iskustva iz BH, ali ovdje u USA je ovo 99% tacno... kada vidim sudar ili neki "biser" na putu, tacno znam da li je musko ili zensko vozac. zene prave greske iz manjka sampouzdanja; muski prave greske iz viska samopouzdanja -- kada vidim da se vozac "paralizovao" i da ne zna sta ce i kuda ce i sjedi nasred raskrsnice, sigurna sam da je zena u pitanju; a kada vidim da je neko sklizno' sa puta jer je vozio 85 u ostroj krivini po poledici, znam da je mladjahan, ehem... momcic u pitanju....St.Germain wrote: nervira me sto se svakim danom potvrdjuje predrasuda da su zene uglavnom spori i losi vozaci (cast izuzecima, poznajem ih dovoljno)![]()
ovdje je i problem to sto saobracajno obrazovanje nije obavezno. moze te babo naucit oko kuce "vozit", i onda ti kao polozis ispit i vozis!?! vecina ljudi ne zna pravilo desne ruke, recimo... znaju samo gas i kocnica
rekoh vec: poznajem puno pripadnika ljepseg pola koji su za volanom spretniji od vecine dobrih taksista...ali vecina je taka, to mi moje ne bas skromno iskustvo govori a nadam se da nisam u pravu
- danas
ma ja, da znas ko ima prednost...manijak1 wrote:Misliš pravilo desne strane ?
.
E ja tu čekam levate da mi naprave vozilo![]()
.
i onda tako raskrsnica, stop znak na sve cetiri strane... i imas tri SUV-a sa tri tetke unutra... stoje ko ukocene, ne znaju ko ide prvi... i onda sve tri krenu ISTOVREMENO... pa onda ZAKOCE nasred raskrsnice... pa sve tako idi mi-dodji mi, jedno 3-4 puta, dok ne prodju...
- danas
vjerujem ti, jer i sama imam iste statistike...St.Germain wrote: vjeruj, kad god neko napravi pizdariju u saobracaju, pomislim u sebi : zensko...problem je sto se to toliko puta desilo, da se ponavljanje loseg iskustva pretvorilo u predrasudu...kad god imam nekog ispred sebe ko se ponasa u neku ruku chudno, a lice mu ne vidim, pomislim: zensko za volanom...problem je sto dosad NIKAD nisam pogrijesio u procjeni a stvarno sam puno za volanom
rekoh vec: poznajem puno pripadnika ljepseg pola koji su za volanom spretniji od vecine dobrih taksista...ali vecina je taka, to mi moje ne bas skromno iskustvo govori a nadam se da nisam u pravu
zeznula sam se samo jednom, kad taj "cudan" vozac nije bio zensko, nego neki jadni dedo od 328 godina... a od svih zena vozaca, ubjedljivo najgore su kineskinje (nije ovo nikakav rasizam, da pojasnim.... ko razumije i ko je sa njima imao iskustva -- shvatice)... bar ovdje u USA...
- danas
ja sam ona koja je dosla zadnja, i nerviram se cekajuci da one skontaju da imaju prednostpitt wrote:Koja si ti od tih aunts (jezik dijaspore):D
a ne smijem da se zaletim, satrace me ti njihovi SUV-i...
jednom se jedna bila zapucala na mene na parkingu; ide prema izlazu sa parkinga sve dijagonalno preko onih ciza za auta/parking prostore, a ne onim "ulicama" okolo po parkingu... vidim ja, udarice me budala... i ja zakocim... kad stade i ona, otvori prozor svog monstruoznog SUV-a pa ce ti meni "what are you doing?!?! don't you see i HAVE AN SUV!!!"
- pitt
mene je su jednom bracni par ...cirka adam i eva spucali u linkolnu iz 75'....a la T72. Kroz stop profurala i drito u mene........sajba je pukla od udarca moje glavushe.....al glavushi naravno i ogrebotina
:D Drot se cudom cudio
Glavno je da im je trebalo pola sata da izadju iz auta jer je ona sa stakom a on tegli onu bocu sa kisikom
:D jebote mogli su me i u vazduh dici
:D
- danas
gdje je onaj smajli sto se valja od sege...pitt wrote:mene je su jednom bracni par ...cirka adam i eva spucali u linkolnu iz 75'....a la T72. Kroz stop profurala i drito u mene........sajba je pukla od udarca moje glavushe.....al glavushi naravno i ogrebotina:D Drot se cudom cudio
Glavno je da im je trebalo pola sata da izadju iz auta jer je ona sa stakom a on tegli onu bocu sa kisikom
:D jebote mogli su me i u vazduh dici
:D
boca kisika, ha?
a tvrda je glava bosanska...
-
The_Flyer2002
ah da vidis kako napucana civic ide pod F350
hehehe
tip pomislio da mu se lezeci sa zada privuko.
hehehe
tip pomislio da mu se lezeci sa zada privuko.
- danas
pitt wrote:najgore je zimi kad se pocnu kurchiti za SUVs i kontat da su totalno sigurni:D
mart ove godine.... zadnja velika oluja, poce da pada popodne i oko 5 vec zavejalo... jedno 6-7 inci na auto-putu... a ovi komunalci nista nisu ocistili (ko da su iz bosne), valjda kontali proslo doba snijega...
za nepovjerovat je koliko je bilo SUV-a sa strane u jarku...
a ja u svom golficu... malo-pomalo... ododjoh kuci... jest da mi je trebalo 2 sata, i da sam presla 30 milja na auto-putu u drugoj, mileci po onom snijegu 20 milja na sat...
-
zijancer
uh ovo je ciciban nece da me odloguje sa zijencara
-
Ali_G
Sta je s nama bosanskim vozacima?
Nije valjda da se u Ameriki nepravilnije vozi
.
Ne volim:
- ne davanje zmigavaca na raskrsnicama ili nekim skretanjima
- ubacivanje bez zmigavaca, a ja tik iza njega
- zaustavljanje auta na nepreglednoj krivini da bi se telefoniralo
- zene koje samo sto ne poljube sofersajbu
- zene kao vozace uopste (respect pojedinim)
- ljude koji usporavaju saobracaj, pa voze po 40
- papke koji blicaju kad po danu prodjem upaljenih svjetala
- papke koji ugase svjetla, a upale maglenke
- one koji ne gase duga svjetla
- kad se navali na sirenu na semaforu a tek se zuto upalilo
- kad na raskrsnici stanem tipu koji ima prvenstvo, a onda i on izgubljen stane
- al sto mrzim kad dodju iz dijaspore pa onda pocnu da se foliraju uuuuu
ima toga jos
Ne volim:
ima toga jos
-
Frutek
Ali_G wrote:Sta je s nama bosanskim vozacima?Nije valjda da se u Ameriki nepravilnije vozi
.
Ne volim:
ima toga jos
Danas vozim a neka dječurlija kroz pola raskrsnice s biciklima i šveraju ko velki lijevo desno
Ah da...ne volim ni onu dječurliju na skuterima što se uzjebu po gradu po cijel dan i voze po po trake, ni lijevo ni desno opet
Last edited by Frutek on 12/08/2005 00:50, edited 1 time in total.
- Fair Life
A sta... kad iza tebe nocu vozi sa podignutim (dugim) svjetlima. I tako kilometrima.Ali_G wrote:(...)
ima toga jos
Jednom prilikom kad mi je dodijalo... propustim vozilo ispred sebe, privezem se za njim sa svojim dugim svjetlima.
Vozac je izdrzao mozda pola kilometra i zaustavi vozilo... ali i mene.
"Sta to radis? Jesi li normalan?" pitao me je.
- danas
ja cu opet dodati... najgore je kada ti ovo radi SUV, jer su im farovi visoko, skoro pa gdje ti dodje glava u normalnom autu....Fair Life wrote:A sta... kad iza tebe nocu vozi sa podignutim (dugim) svjetlima. I tako kilometrima.Ali_G wrote:(...)
ima toga jos
Jednom prilikom kad mi je dodijalo... propustim vozilo ispred sebe, privezem se za njim sa svojim dugim svjetlima.
"Sta to radis? Jesi li normalan?" pitao me je.
to mi je sad uradila jedna
-
The_Flyer2002
hehehe nek meni to neko uradi bas bi volio. hehehedanas wrote:ja cu opet dodati... najgore je kada ti ovo radi SUV, jer su im farovi visoko, skoro pa gdje ti dodje glava u normalnom autu....Fair Life wrote:A sta... kad iza tebe nocu vozi sa podignutim (dugim) svjetlima. I tako kilometrima.Ali_G wrote:(...)
ima toga jos
"Sta to radis? Jesi li normalan?" pitao me je.![]()
to mi je sad uradila jedna![]()
![]()
![]()
u onom navigatoru, ja i nje i auta joj... uf!
samo da bi to uradili trebaju me stici.
-
Drug_Tito
Najgore mi je kada me soccer mom zajebe na four way stop, a razlog zato sto prica na cell i uopste ne gleda ko ima pravo. Samo haj Alija nek je vise vojske.
A kada sam pjesak, mrzim kada prelazim na zebri i pocnu mi bibikati sto ne hodam brze. Eh tada tek usporim i usput se malo pocesem za guzicu.
I naravno Azijati. One greske u saobracaju koje niko na svijetu ne moze izvesti, oni to izvode bez problema. Znaju jesti rizu sa onim stapicima ali neznaju volan upravljati
.
A kada sam pjesak, mrzim kada prelazim na zebri i pocnu mi bibikati sto ne hodam brze. Eh tada tek usporim i usput se malo pocesem za guzicu.
I naravno Azijati. One greske u saobracaju koje niko na svijetu ne moze izvesti, oni to izvode bez problema. Znaju jesti rizu sa onim stapicima ali neznaju volan upravljati
-
Vozdra_123
ma sve me nervira.... cesta treba da bude samo za mene
a pogotovo NASI vozaci golfova
a svega sam se nagledao na cesti...
SUV se prevrnu u zimu ispred mene
zenska stala na sred auto puta pa okrece auto da ide u drugom smijeru
spucala me grtalica kamion sa ceste i onda kaze meni da sam ga ja udario dok je on bio parkiran pored ceste
a pogotovo NASI vozaci golfova
a svega sam se nagledao na cesti...
SUV se prevrnu u zimu ispred mene
zenska stala na sred auto puta pa okrece auto da ide u drugom smijeru
spucala me grtalica kamion sa ceste i onda kaze meni da sam ga ja udario dok je on bio parkiran pored ceste