sta najvise mrzite u saobracaju kod drugih vozaca?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Fair Life

Post by Fair Life »

Prilagodjena brzina, dovoljno dugo rastojanje od vozila ispred... biti pripravan na "iznenadne" (bez prethodnog koristenja svjetlosnih indikatora) postupke vozaca ispred i... nemas problema.

Image
St.Germain

Post by St.Germain »

danas wrote:
St.Germain wrote: nervira me sto se svakim danom potvrdjuje predrasuda da su zene uglavnom spori i losi vozaci (cast izuzecima, poznajem ih dovoljno)
nemam dovoljno iskustva iz BH, ali ovdje u USA je ovo 99% tacno... kada vidim sudar ili neki "biser" na putu, tacno znam da li je musko ili zensko vozac. zene prave greske iz manjka sampouzdanja; muski prave greske iz viska samopouzdanja -- kada vidim da se vozac "paralizovao" i da ne zna sta ce i kuda ce i sjedi nasred raskrsnice, sigurna sam da je zena u pitanju; a kada vidim da je neko sklizno' sa puta jer je vozio 85 u ostroj krivini po poledici, znam da je mladjahan, ehem... momcic u pitanju.... 8)

ovdje je i problem to sto saobracajno obrazovanje nije obavezno. moze te babo naucit oko kuce "vozit", i onda ti kao polozis ispit i vozis!?! vecina ljudi ne zna pravilo desne ruke, recimo... znaju samo gas i kocnica :-)
vjeruj, kad god neko napravi pizdariju u saobracaju, pomislim u sebi : zensko...problem je sto se to toliko puta desilo, da se ponavljanje loseg iskustva pretvorilo u predrasudu...kad god imam nekog ispred sebe ko se ponasa u neku ruku chudno, a lice mu ne vidim, pomislim: zensko za volanom...problem je sto dosad NIKAD nisam pogrijesio u procjeni a stvarno sam puno za volanom :roll:
rekoh vec: poznajem puno pripadnika ljepseg pola koji su za volanom spretniji od vecine dobrih taksista...ali vecina je taka, to mi moje ne bas skromno iskustvo govori a nadam se da nisam u pravu :roll:
danas

Post by danas »

manijak1 wrote::oops: Misliš pravilo desne strane ? :D .
E ja tu čekam levate da mi naprave vozilo :D :D .
ma ja, da znas ko ima prednost...

i onda tako raskrsnica, stop znak na sve cetiri strane... i imas tri SUV-a sa tri tetke unutra... stoje ko ukocene, ne znaju ko ide prvi... i onda sve tri krenu ISTOVREMENO... pa onda ZAKOCE nasred raskrsnice... pa sve tako idi mi-dodji mi, jedno 3-4 puta, dok ne prodju... :-)
pitt

Post by pitt »

Koja si ti od tih aunts (jezik dijaspore) :D:D
danas

Post by danas »

St.Germain wrote: vjeruj, kad god neko napravi pizdariju u saobracaju, pomislim u sebi : zensko...problem je sto se to toliko puta desilo, da se ponavljanje loseg iskustva pretvorilo u predrasudu...kad god imam nekog ispred sebe ko se ponasa u neku ruku chudno, a lice mu ne vidim, pomislim: zensko za volanom...problem je sto dosad NIKAD nisam pogrijesio u procjeni a stvarno sam puno za volanom :roll:
rekoh vec: poznajem puno pripadnika ljepseg pola koji su za volanom spretniji od vecine dobrih taksista...ali vecina je taka, to mi moje ne bas skromno iskustvo govori a nadam se da nisam u pravu :roll:
vjerujem ti, jer i sama imam iste statistike... :-)
zeznula sam se samo jednom, kad taj "cudan" vozac nije bio zensko, nego neki jadni dedo od 328 godina... a od svih zena vozaca, ubjedljivo najgore su kineskinje (nije ovo nikakav rasizam, da pojasnim.... ko razumije i ko je sa njima imao iskustva -- shvatice)... bar ovdje u USA... :-)
danas

Post by danas »

pitt wrote:Koja si ti od tih aunts (jezik dijaspore) :D:D
ja sam ona koja je dosla zadnja, i nerviram se cekajuci da one skontaju da imaju prednost :-) :-) :-)

a ne smijem da se zaletim, satrace me ti njihovi SUV-i... :D :D :D

jednom se jedna bila zapucala na mene na parkingu; ide prema izlazu sa parkinga sve dijagonalno preko onih ciza za auta/parking prostore, a ne onim "ulicama" okolo po parkingu... vidim ja, udarice me budala... i ja zakocim... kad stade i ona, otvori prozor svog monstruoznog SUV-a pa ce ti meni "what are you doing?!?! don't you see i HAVE AN SUV!!!" :shock:
pitt

Post by pitt »

mene je su jednom bracni par ...cirka adam i eva spucali u linkolnu iz 75'....a la T72. Kroz stop profurala i drito u mene........sajba je pukla od udarca moje glavushe.....al glavushi naravno i ogrebotina :D:D Drot se cudom cudio :D Glavno je da im je trebalo pola sata da izadju iz auta jer je ona sa stakom a on tegli onu bocu sa kisikom :D:D jebote mogli su me i u vazduh dici :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:mene je su jednom bracni par ...cirka adam i eva spucali u linkolnu iz 75'....a la T72. Kroz stop profurala i drito u mene........sajba je pukla od udarca moje glavushe.....al glavushi naravno i ogrebotina :D:D Drot se cudom cudio :D Glavno je da im je trebalo pola sata da izadju iz auta jer je ona sa stakom a on tegli onu bocu sa kisikom :D:D jebote mogli su me i u vazduh dici :D:D
gdje je onaj smajli sto se valja od sege...
boca kisika, ha? :D :D :D

a tvrda je glava bosanska... :wink:
pitt

Post by pitt »

jest smjesno to.....al kad vidis kad se zapucaju u school bus sjebes se kako im daju da voze. :roll:
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ah da vidis kako napucana civic ide pod F350

hehehe

tip pomislio da mu se lezeci sa zada privuko.
pitt

Post by pitt »

najgore je zimi kad se pocnu kurchiti za SUVs i kontat da su totalno sigurni :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:najgore je zimi kad se pocnu kurchiti za SUVs i kontat da su totalno sigurni :D:D
:D :D :D :D :D :D
mart ove godine.... zadnja velika oluja, poce da pada popodne i oko 5 vec zavejalo... jedno 6-7 inci na auto-putu... a ovi komunalci nista nisu ocistili (ko da su iz bosne), valjda kontali proslo doba snijega...

za nepovjerovat je koliko je bilo SUV-a sa strane u jarku... :roll:
a ja u svom golficu... malo-pomalo... ododjoh kuci... jest da mi je trebalo 2 sata, i da sam presla 30 milja na auto-putu u drugoj, mileci po onom snijegu 20 milja na sat... :-) al' ja dodjoh bez problema... :-)
zijancer

Post by zijancer »

:shock: :D blago se meni :D:D kao vjecnom suvozacu :D .. sto nemam tih problema :-) :D.. jedino me muci ..hoce li se damn rezervoar opet zacepiti :x :shock: je li zadnja osovina kako treba, moze li guma koja popusta stalno predeverat od scepan polja do lukavice..a nidje kompresora na pumpama :roll: rezervna je morala puci naravno od nekakvih cepova koji su sredili unutrasnju :? je li tata siguran da moze bez rucne :? :shock: to mi jos nije jasno.. i u svemu tome jedna dobra vijest :D proradila sirena poslije 2 godine :D i to iz cista :? mira :? :shock: :D
:P
uh ovo je ciciban nece da me odloguje sa zijencara :-?
danas

Post by danas »

Šeha wrote:Ma golf je golf :)
pa sto's onda mijenjo? :D :D :D
pitt

Post by pitt »

Šeha wrote:Ma golf je golf :)
Jesi ga zato utrapio za bimera? Ili si ga tusnuo burazu? :D:D:D
Ali_G

Post by Ali_G »

Sta je s nama bosanskim vozacima? :) Nije valjda da se u Ameriki nepravilnije vozi :D .
Ne volim:
- ne davanje zmigavaca na raskrsnicama ili nekim skretanjima
- ubacivanje bez zmigavaca, a ja tik iza njega
- zaustavljanje auta na nepreglednoj krivini da bi se telefoniralo
- zene koje samo sto ne poljube sofersajbu
- zene kao vozace uopste (respect pojedinim)
- ljude koji usporavaju saobracaj, pa voze po 40
- papke koji blicaju kad po danu prodjem upaljenih svjetala
- papke koji ugase svjetla, a upale maglenke
- one koji ne gase duga svjetla
- kad se navali na sirenu na semaforu a tek se zuto upalilo
- kad na raskrsnici stanem tipu koji ima prvenstvo, a onda i on izgubljen stane
- al sto mrzim kad dodju iz dijaspore pa onda pocnu da se foliraju uuuuu

ima toga jos
pitt

Post by pitt »

Šeha wrote:Nemojte me odmah napadati. Samo sam iskoristio priliku da ubacim staru, tradicionalnu bosansku izreku :) :D :)
Ma ti vazda koristis priliku za nesto :D:D
Frutek

Post by Frutek »

Ali_G wrote:Sta je s nama bosanskim vozacima? :) Nije valjda da se u Ameriki nepravilnije vozi :D .
Ne volim:
- ne davanje zmigavaca na raskrsnicama ili nekim skretanjima
- ubacivanje bez zmigavaca, a ja tik iza njega
- zaustavljanje auta na nepreglednoj krivini da bi se telefoniralo
- zene koje samo sto ne poljube sofersajbu
- zene kao vozace uopste (respect pojedinim)
- ljude koji usporavaju saobracaj, pa voze po 40
- papke koji blicaju kad po danu prodjem upaljenih svjetala
- papke koji ugase svjetla, a upale maglenke
- one koji ne gase duga svjetla
- kad se navali na sirenu na semaforu a tek se zuto upalilo
- kad na raskrsnici stanem tipu koji ima prvenstvo, a onda i on izgubljen stane
- al sto mrzim kad dodju iz dijaspore pa onda pocnu da se foliraju uuuuu

ima toga jos
:lol: :lol: što ga Ali_G nabroja :D i sa svime se slažem al ovi boldirani su posebno učestali i orginalni :x

Danas vozim a neka dječurlija kroz pola raskrsnice s biciklima i šveraju ko velki lijevo desno :shock: :x I da slučajno okrzneš balavca malog, valja ga odrobijat, a jebe se njega, on se voza po cesti gdje auta furaju :-?

Ah da...ne volim ni onu dječurliju na skuterima što se uzjebu po gradu po cijel dan i voze po po trake, ni lijevo ni desno opet :shock:
Last edited by Frutek on 12/08/2005 00:50, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Ali_G wrote:(...)

ima toga jos
A sta... kad iza tebe nocu vozi sa podignutim (dugim) svjetlima. I tako kilometrima.

Jednom prilikom kad mi je dodijalo... propustim vozilo ispred sebe, privezem se za njim sa svojim dugim svjetlima.

Vozac je izdrzao mozda pola kilometra i zaustavi vozilo... ali i mene.

"Sta to radis? Jesi li normalan?" pitao me je.
danas

Post by danas »

Fair Life wrote:

ima toga jos
A sta... kad iza tebe nocu vozi sa podignutim (dugim) svjetlima. I tako kilometrima.

Jednom prilikom kad mi je dodijalo... propustim vozilo ispred sebe, privezem se za njim sa svojim dugim svjetlima.

ja cu opet dodati... najgore je kada ti ovo radi SUV, jer su im farovi visoko, skoro pa gdje ti dodje glava u normalnom autu.... :roll:
to mi je sad uradila jedna :x :-x :shock: :x u onom navigatoru, ja i nje i auta joj... uf!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

danas wrote:
Fair Life wrote:

ima toga jos

ja cu opet dodati... najgore je kada ti ovo radi SUV, jer su im farovi visoko, skoro pa gdje ti dodje glava u normalnom autu.... :roll:
to mi je sad uradila jedna :x :-x :shock: :x u onom navigatoru, ja i nje i auta joj... uf!
hehehe nek meni to neko uradi bas bi volio. hehehe

samo da bi to uradili trebaju me stici. :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Najgore mi je kada me soccer mom zajebe na four way stop, a razlog zato sto prica na cell i uopste ne gleda ko ima pravo. Samo haj Alija nek je vise vojske.

A kada sam pjesak, mrzim kada prelazim na zebri i pocnu mi bibikati sto ne hodam brze. Eh tada tek usporim i usput se malo pocesem za guzicu.

I naravno Azijati. One greske u saobracaju koje niko na svijetu ne moze izvesti, oni to izvode bez problema. Znaju jesti rizu sa onim stapicima ali neznaju volan upravljati :roll: .
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

ma sve me nervira.... cesta treba da bude samo za mene :D :D

a pogotovo NASI vozaci golfova :D :D :D

a svega sam se nagledao na cesti...
SUV se prevrnu u zimu ispred mene
zenska stala na sred auto puta pa okrece auto da ide u drugom smijeru
spucala me grtalica kamion sa ceste i onda kaze meni da sam ga ja udario dok je on bio parkiran pored ceste :-)
Post Reply