Hanina super ukusna pita (e ja je jos zovem “nidje s vezom”)
a nastala je tako sto sam htjela napraviti podlogu za krempitu pa se zeznuh i dodah vise vode nego sto je trebalo a vise brasna bijelog nemah pa stavih crno i na kraju ispade nesto sto nema veze sa krempitom, odnosno ja okrenuh u nesto drugo, ali je za prste polizati.
300 gr brasna bijelog staviti u posudu i dodati u to izerendati trecinu jednog pakovanja margarina, prasak za pecivo, sve dobro izmjesati da ne bude grudvica i dodati jedno jaje, malo soli, sok od jednog limuna i 1,5 solju vode. Sve zamjesiti i onda dodavati crno brasno dok ne bude fina cvrsta masa.
To fino razviti i ostaviti oko 10 min, onda izerendati jos trecinu margarina po jufki, sve prekuhati pa opet razviti, opet 10 min ostaviti i na kraju zadnju trecinu margarina izerendati po jufki, prekuhati, i onda od toga napraviti tri kolacica, svaki od njih razviti debljine 1 cm premazati filom po zelji. Urolati i staviti u blego pomastenu tepsiju.
Moj fil: mladi sir, pavlaka, 1 jaje, so, malo ulja (da bude “rastresito”). E sad moze tu ici i spinat, brokula ili samo jaje i so, a moze i salsa

Kad je skoro gotovo naerendati mozzarela sir (ili zuti), staviti po rolama i na to staviti kima i susama.
To je to, i vjerujte mi da fantasticnog okusa.