gdje si ovo prepiso...pitt wrote:Za pravu ljubav se uvijek vrijedi (i treba) boriti.
TI BUDI DALEKO!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
gavrilo
#26 Re: TI BUDI DALEKO!?
-
Zadig
Kao mladji sam imao vezu na duge staze....bili smo nekih 1000 km daleko, i nekih 6 mjeseci je proslo a mi se vidili samo jednom (dosla u posjetu)....
veza nije pukla...jer sam se ja vratio, zbog nje...
ail vjerovali ili ne, u tih pola godine sam bio maximalno vjeran...
valjda je i ona

veza nije pukla...jer sam se ja vratio, zbog nje...
ail vjerovali ili ne, u tih pola godine sam bio maximalno vjeran...
valjda je i ona
-
PR80.
Imati voljenu osobu daleko od sebe nije sigurno jednostavno. Divim se svima koji uspiju odrzati i gajiti takvu vezu.
Bila sam 2 puta u takvoj situaciji, prva veza je trajala oko pola godine (ukupno, mada se prekidalo par puta) i na kraju ja to sve otkacim.
Drugi put ista prica: opet ja to sve otkacim, dok momak je imao ogromne planove. Valjda me to uplasilo jer nisam znala kako bi ta veza mogla funkcionisati da smo bili blize.
Momci lijepi ali s vremenom zaboravis ustvari s` kim si zajedno (barem sam ja tako osjecala).
Ali zato sam na kraju upecala onog koga sam mogla snimati i sresti svaki dan i zato mi nikad nije prosla gore navedena misao kroz glavu, tj prekid.
Bila sam 2 puta u takvoj situaciji, prva veza je trajala oko pola godine (ukupno, mada se prekidalo par puta) i na kraju ja to sve otkacim.
Drugi put ista prica: opet ja to sve otkacim, dok momak je imao ogromne planove. Valjda me to uplasilo jer nisam znala kako bi ta veza mogla funkcionisati da smo bili blize.
Momci lijepi ali s vremenom zaboravis ustvari s` kim si zajedno (barem sam ja tako osjecala).
Ali zato sam na kraju upecala onog koga sam mogla snimati i sresti svaki dan i zato mi nikad nije prosla gore navedena misao kroz glavu, tj prekid.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
novalic wrote:ljubav na distancu, preko zice.. ili preko bare... ja sam protiv... nestrpljiva, nevjerna![]()
, tako da nikada nisam gotivila te relacije.. ovako, blizu.. posve blizu
mi vise odgovara...
meni je to patnja..
mladi ljudi, vole se.. i zive na hiljadama kilometara daljine, pa se onda sretnu, dobro kresnu.. pa opet pate...
ja gledam ako ima sta da ne patim...
sada ce oni meni, ljubav ne bira... eh, to je samo djelomicno tacno.. jer covjek s godinama, pitajte papeta i starog, oni to sigurno dobro znaju, prioriteti i glede ljubavi se mijenjaju...
Tesko je govoriti generalno, ... ne znam ... to je pitanje tanano, ... dusa je "prokleta", .... kad iskreno ljubis nekoga ... mozak je k`o u formalinu.
Cekao sam i ja svoje ljubavi, ceznuo, mucio se, ... izjedali me crvi sumnje, .... gdje li je ... s kim li je, a ne mozes prospijunirati.
Onda, ... s godinama, sazrijevanjem i omudravanjem shvatis koliko je vazno da se ne mucis glupostima. Shvatis da trebas zivjeti aktivno, jer sve to ipak kratko traje. Postajes malcice egoista, pogotovo ako ti se desi da na vjernost i cekanje nije odgovoreno adekvatno.
Evo npr, prije par dana prolazim ti ja kroz Zenevu. Imam tamo jednu poznatu osobu koja me ono, ... interesira, ... intrigira i kontam sta da radim. I onda skontam da se u tome, ... javiti se - ne javiti ..., pocinjem "muciti".
Ko zna, .... greska ili ne, ali ...
- bpsang
#31 Re: TI BUDI DALEKO!?
TO MOZE BITI I BRATsure_alma wrote:hajde da cujemo misljenja raje koja imaju voljenu osobu daleko od sebe, tj. ne zive u istoj zemlji....moje pitanje je : kako se sve to podnosi? kako veza prezivljava, i na kraju krajeva je li vrijedno se boriti za tako nesto?
pozdrav svima
- manijak1
Jer jučer jeste a smatram da je ovo bilo vezano za temu
Pa da ponovimo
Teško se podnosikako se sve to podnosi? kako veza prezivljava, i na kraju krajeva je li vrijedno se boriti za tako nesto?
-
luciferino
#33 ma gdje me nadje
Ova tema me je privukla jer se nalazim upravo u takvoj situaciji, a moja voljena osoba se nalazi tamo negdje preko "bare"
. I tesko je, tesko... Ima dosta ljubomore, svadjamo se kao pas i macka svakog vikenda kada se nadjemo na chatu, i ponekad se pitam da li ta veza zaista vrijedi?
A onda pomislim da ce doci u novembru i pokusati ostati za stalno... I odmah mi je nekako toplo oko srca (ok, mozda je to vec postala ofucana fraza, ali sta mogu). Problem ovakvih veza jeste u tome sto se uvijek pojavi milion vanjskih faktora koji sve pokvare. Da se moj dragi i ja pitamo, vec bi davno bili zajedno... ali... tu je problem posla za njega (ko zeli zaposliti Amerikanca?), smjestaja, novca, misljenja familije (do kojeg mi i nije bas toliko stalo), itd.
Ali opet ne mogu ni zamisliti da sada nakon godinu dana sve prekinem. U potpunosti sam sigurna da bi bili sretni kad bi nam zivot pruzio samo jednu malu sansu. A ako zivot nece, ne preostaje nam nista drugo nego da se nastavimo boriti.
A onda pomislim da ce doci u novembru i pokusati ostati za stalno... I odmah mi je nekako toplo oko srca (ok, mozda je to vec postala ofucana fraza, ali sta mogu). Problem ovakvih veza jeste u tome sto se uvijek pojavi milion vanjskih faktora koji sve pokvare. Da se moj dragi i ja pitamo, vec bi davno bili zajedno... ali... tu je problem posla za njega (ko zeli zaposliti Amerikanca?), smjestaja, novca, misljenja familije (do kojeg mi i nije bas toliko stalo), itd.
Ali opet ne mogu ni zamisliti da sada nakon godinu dana sve prekinem. U potpunosti sam sigurna da bi bili sretni kad bi nam zivot pruzio samo jednu malu sansu. A ako zivot nece, ne preostaje nam nista drugo nego da se nastavimo boriti.
-
PITARKA_SA
moja kolegica se zabavljala sa jednim momkom koji nije zivio u bosni.
uspjeli su ostati zajedno,jos uvijek su zajedno..
i eto,ja tim svijetlim primjerom zelim da mislim da je moguce
i eto,ja tim svijetlim primjerom zelim da mislim da je moguce
-
PITARKA_SA
eh...sad..pitt wrote:Znachi ima nade za nasPITARKA_SA wrote:moja kolegica se zabavljala sa jednim momkom koji nije zivio u bosni.
i eto,ja tim svijetlim primjerom zelim da mislim da je moguce:D:D
-
luciferino
Nade uvijek ima, samo zavisi koliko su partneri zagrijani i koliko su spremni žrtvovati. Uvijek je lakše dići ruke i ići linijom manjeg otpora... ali za pravu ljubav se vrijedi boriti... 
-
cufeticka
Naravno, da se vrijedi boriti, kad znas zasta. Mi smo se borili i izborili, JUUUUPI!!!, i sa daljinom i sa vizama.
Uz napomenu...nikad mi nije dao povoda ni da pomislim, sa kim li je i gdje je.
Vjerovali smo u nas, bez velikih obecanja, jednostavno se podrazumjevalo.
Ne kazem da nije bilo tesko, uzas, ali zato sad nekako puno vise cijenimo ovo sto smo dobili.
A u nekoj prosloj prici, sticajem okolnosti i zivjeli smo skupa, on je duze vrijeme, imao takodje vezu sa mojom najboljom prijateljicom.
Dakle, sta uopste znaci daljina za pravu ljubav?!
Uz napomenu...nikad mi nije dao povoda ni da pomislim, sa kim li je i gdje je.
Vjerovali smo u nas, bez velikih obecanja, jednostavno se podrazumjevalo.
Ne kazem da nije bilo tesko, uzas, ali zato sad nekako puno vise cijenimo ovo sto smo dobili.
A u nekoj prosloj prici, sticajem okolnosti i zivjeli smo skupa, on je duze vrijeme, imao takodje vezu sa mojom najboljom prijateljicom.
Dakle, sta uopste znaci daljina za pravu ljubav?!
-
Explorer-ka
hmm...teska je to veza kad si vecinu vremena SAM 
- flora.sa
ti samo budi,Zadig wrote:samo da se ubacim sa jednom pjesom od grupe koja se zove Generacija 5
Ti samo budi
dovoljno daleko
za tebe postoji drugi neko
cije ce rjeci manje da bole
cije ce ruke ljepse da vole
tamna sena,
za mene stižu,
lepša vremena,
ulice nove,
nova lica,
i jedno nebo, prepuno ptica...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Brazzo, meni zao nekako ove flore
:D:D
-
Zadig
Jao jedina ubode me dje ne trebaflora.sa wrote:ti samo budi,Zadig wrote:samo da se ubacim sa jednom pjesom od grupe koja se zove Generacija 5
Ti samo budi
dovoljno daleko
za tebe postoji drugi neko
cije ce rjeci manje da bole
cije ce ruke ljepse da vole
tamna sena,
za mene stižu,
lepša vremena,
ulice nove,
nova lica,
i jedno nebo, prepuno ptica...

- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Zadiže bolan, zar ne bi trebalo biti obratno?
:D:D:D
-
luciferino
Blago tebi cufteticko, ja jos moram da cekam. I borim se, ali vec sam na rubu zivaca. I nastavicu da se borim i onda cu da puknem
... ako vec do sada nisam. Ali bolje ovdje da se izjadam nego da se istresam na one u neposrednoj blizini. A mozda da zapocnem novu temu:"Veza na daljinu - kako ostati normalan?"
Najvise me nervira sto se moj blento i ja pocesto svadjamo, a za sve je kriv prokleti posao koji je ključan zbog radne dozvole. On ne zeli da dodje samo u posjetu, jer su takve "migracije" inace skupe do bola. Trenutno se raspitujemo na svim mogucim i nemogucim mjestima, a svadje su sve cesce.
Ono sto me zaprepascuje jeste da sam nekada daaaavno bila ljuti protivnik bilo kakve veze na daljinu. Puno patnje, mnostvo nesporazuma, nesigurnosti i rizika. Ipak ovdje vidim da su neki od vas uspjeli. Uh vi sretnici jedni
Najvise me nervira sto se moj blento i ja pocesto svadjamo, a za sve je kriv prokleti posao koji je ključan zbog radne dozvole. On ne zeli da dodje samo u posjetu, jer su takve "migracije" inace skupe do bola. Trenutno se raspitujemo na svim mogucim i nemogucim mjestima, a svadje su sve cesce.
Ono sto me zaprepascuje jeste da sam nekada daaaavno bila ljuti protivnik bilo kakve veze na daljinu. Puno patnje, mnostvo nesporazuma, nesigurnosti i rizika. Ipak ovdje vidim da su neki od vas uspjeli. Uh vi sretnici jedni
- sicky
uvijek se sjetim dondavudovog starog komentara...moja cura zivi na ilidzi...hoce li nam opstat veza na daljinupitt wrote:nece......previse ste blizuGazz wrote:Moj dečko živi na jednoj strani grada, ja na drugoj. Hoce li naša ljubav opstati![]()
:D
legenda