Golf 5 ili 407-ica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Haris033

Post by Haris033 »

Image
Mahalac

Post by Mahalac »

Ma nisam postavio temu iz zajebancije niti sto planiram kupiti bilo koji od gore navedenih (daleko su od mojih mogucnosti).
Ja mislim kupiti na jesen 307-cu, 2-3 godine staru :)

Samo me interesuje dokle ce ovi nasi BiH po kom osnovu forsirati nesto zasto realno nema argumenata, mada tesko mi reci al postujem svaciju odluku...sto se golfa tice mislim :(
Haris033

Post by Haris033 »

407-ca je bolja x-puta od Golfa i kada bih ima te novce, ne bih razmisljao ni sekunde!!! Mimo 407-ce i Ford Focus mi je mnogo bolji od Golfa, a to najbolje pokazuju rezultati prodaje proslog Focusa koji je do nogu potukao Golfa-4...
Haris033

Post by Haris033 »

Image
Qler

Post by Qler »

Whow, niko ne osporava da je GTI dobro auto (iako je meni Astra OPC mnlogo ljepsa :D ) ali ovdje se porede Golf V 2.0 TDI i Peugeot 407 2.0 HDI! Dva automobile, skroz drugacije namjene, skroz durge klase, skroz drugih tipova motora, sve im se razlicito, i u svemu je Peugeot za klasu bolji.
1. Peugeot je limuzina, veci je prostraniji i "superiorniji" od Golfa
2. TDI - HDI :roll: Koliko je TDI dobar pokazuje i cinjenica da se ne ugradjuje u A8 audija, tj da ga i on lagano izbacuje..
3. Zna se brate ko ima najudobnija auta, VW nikada nece po tome stici Peugeota! A meni, subjektivno, je udobnost u voznji jedan od bitnijih faktora, pored sigurnosti i snage, tim redoslijednom 8-)
i to samo zato sto su danas sva auto, vise-manje sigurna i poprilicno jaka :D
JD

Post by JD »

whow wrote: Svi jednoglasno ocjenjuju novi GTI kao izvrstan automil koji je lider u svojoj klasi.
Jest lider al' kad ne bi bilo BMW-a 130i i Astre OPC.
reaktor

Post by reaktor »

fakat, ima nesto u tom golfu kada se toliko o njemu prica... hebo te pola tema je rasprava o golfovima, koliko ga jedni vole toliko ga drugi mrze... bas zato je golf br1... (ja nisam nikakav auto freak, imam golfa, ali ne zato sto ga volim nego zato sto mi dobro sluzi...)
poredjenje izmedju ova dva auta ne dolazi u obzir... peugeot je ljepota, stil...
golf je konfekcija, ali strasno dobra konfekcija...
sa 407 se moze porediti passat, ehhh, tu vec nisam siguran u ishod
TheGodfather001

Post by TheGodfather001 »

Sve je super oko peugeota,renaulta,citroena,i ostalih francuskih auta koja pruzaju ugodnost,komfor,ali ne i kvalitet,vozio sam golfa 5 2.0 TDI limited,i stvarno je super,imao je full opremu,i polu kozna recaro sjedista koja su vise od udobna po gradu,a na otvorenom da ne pricam.Uglavnom komsija koji je kupio peugueota 407 2.0 hdi je morao da promijeni lamelu na 1,500 km jer je sprzena,morao je da promijeni disk plocice jer kad je isao na more pregrijale su se na "ivanu" i otkazali su mu zadnji tockovi,otisao je u servis Verano i rekli su mu da to ne potpada po garanciju jer se radi o mehanickim kvarovima koji su prouzrokovani njegovom krivicom,i on se zalio,i inspekciji,i policiji,ali opet na kraju je morao da plati za diskplocice i lamelu oko 2000 KM.Za te pare je mogao kupiti glanz nov motor od golfa 5.Francuska auta kao i italijanska su vise sminka nego kvalitet,a kvalitet se na nasim putevima i trazi.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

GOLF JE KITA kao i VW

haj sta imate reci sada :?:

:D
nineac

Post by nineac »

Spržio lamelu??? Taj je stvarno vozač. Znaš, ti nju možeš zlatnu staviti ali ako je vozač KONJ to ništa neznači, pa tako ni ta lamela.
Inače, kočini sistem Peugeota je razvijen u saradnji sa BREMBOM tako da nedolazi u obzir da je do nekvalitete!
Ali_G

Post by Ali_G »

Hahhaha, kolko ste optereceni golfom. Hajd sto su se dosad poredila auta iz golfove klase, al sad smo otisli i korak dalje. Samo cekam naslov GTI ili SLR :D

A sto se tice teme, ja bih uzeo Golfa. Nijedno mi se francusko auto ne svidja. To je moje subjektivno misljenje. Meni licno u konkurenciju s golfom mogu alfa, bmw, merc i neka bjesna honda :-) tad bi se premisljo :D
nineac

Post by nineac »

Boze te sacuvaj!
Qler

Post by Qler »

Ali_G wrote:Hahhaha, kolko ste optereceni golfom. Hajd sto su se dosad poredila auta iz golfove klase, al sad smo otisli i korak dalje. Samo cekam naslov GTI ili SLR :D

A sto se tice teme, ja bih uzeo Golfa. Nijedno mi se francusko auto ne svidja. To je moje subjektivno misljenje. Meni licno u konkurenciju s golfom mogu alfa, bmw, merc i neka bjesna honda :-) tad bi se premisljo :D
Bolji GTI garant, 100% manje trosi, a gdje ces ga ti po nasim putevima voziti 350km/h, ima mjesta za 4 putnika jeftiniji mu dijelovi :D:D:D:D :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

Qler wrote:
Ali_G wrote:Hahhaha, kolko ste optereceni golfom. Hajd sto su se dosad poredila auta iz golfove klase, al sad smo otisli i korak dalje. Samo cekam naslov GTI ili SLR :D

Bolji GTI garant, 100% manje trosi, a gdje ces ga ti po nasim putevima voziti 350km/h, ima mjesta za 4 putnika jeftiniji mu dijelovi :D:D:D:D :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma jasta
golf zakon :D
danas

Post by danas »

Bobi wrote:Jedini auto koji bih kupio prije golfa a u istom cjenovnom rangu je Ford Focus.
sokirana sam -- focus ?!? :shock: :shock: :shock:
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

danas wrote:
Bobi wrote:Jedini auto koji bih kupio prije golfa a u istom cjenovnom rangu je Ford Focus.
evropski focus je drugciji vec ovo americko sranje.

ta dva auta nose samo isto ime.
danas

Post by danas »

The_Flyer2002 wrote:
danas wrote:
evropski focus je drugciji vec ovo americko sranje.

ta dva auta nose samo isto ime.

uuffff.... :-)
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

Jasho

Post by Jasho »

Bobi, 5-ica golf i Ford focus nisu u istom cjenovnom rangu, jer je golf puno skuplji, ali i lošije auto od forda. Ubjedljivo najlošije brave imaju folkswagenovi automobili i bez problema se mogu otvoriti i ukrasti!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

pa zato se i kradu.
danas

Post by danas »

Jasho wrote:Bobi, 5-ica golf i Ford focus nisu u istom cjenovnom rangu, jer je golf puno skuplji, ali i lošije auto od forda. Ubjedljivo najlošije brave imaju folkswagenovi automobili i bez problema se mogu otvoriti i ukrasti!
OK, ovo je mozda u evropi; u USA je ford totalno bezze auto po mom misljenju. ma ne moze Golfu ni do gume doci...
a ovdje se najvise kradu honde i mazde, pogotovo honde koje cesto mozes sve da otvoris sa jednim kljucem. ima ih ko pljeve, pa zato. posto ima manje VW auta ovdje, manje se i kradu...
Brabus_S

Post by Brabus_S »

:x
Brabus_S

Post by Brabus_S »

whow

Post by whow »

nineac wrote:Da whow, keep it real! Mi govorimo o bosni a ne kanadi, jer u kanadi ni nemaš peugeot. E de sad ti meni rei jesil vozao Peugeot 407? Ja jesam oba, i Golfa 2.0 tdi i Peugeota 1.6 hdi, i iako je slabiji dosta peogewot 1.6 hdi, opet mi se više sviđa od golfa.
Reci mi još to kako je golf sigurniji kada Peogeot ima isto 5 zvjezdica, te bolji aktivnu sigurnost?
Pa valjda znas da je Quebec jos uvijek u Canadi sto ce reci da su Francuski automobili ovdje konfekcija , na koju se niko previse ne pali. Cak i u Francuskoj je javna tajna da Francuzi znaju mnogo sto sta medutim kada su u pitanju automobili :sad: U USA francuska auto industrija je izvor mnogim salama kao sto je svojevremeno bio Yugo 45. Kada sam rekao safety record mislio sam na nedavni recall koji je obuhvatio desetine hiljada peugeovih vozila jer bih se auta jednostano zapalila :x how nice. U Alberti nema mnogo Francuskih vozila jer jednostavno nisu sposobni da izdrze uslove expolatacije te vremenske uslove. Da se sada na taj isti peugeot stavi VW badge mnogi ljudi sa ovog foruma bih rekli da je sranje jer patoloski mrze VW .Ja necu sada da kazem da je peugeot sranje jer to nije ali je po koncepciji i imidu peugeot veoma drugaciji proizvod od VW.
nineac

Post by nineac »

Ja inače u kanadi su najteži uslovi eksploatacije na svijetu. Mislim jedna švedska,norveška,island,finska,rusija nemaju ni blizu uslove eksploatacije :lol:
I kakve veze ima recall, provjeri koliko ih je imao VW, počev od tourana,touarega,passata itd (to samo zadnje dvije godine).
I francuzi neznaju napraviti auto??? ccccc, whow ako uporediš PSA i Renault vidjet ćeš da su dalekooooooooooooooooo više patenata dali ovom svijetu nego VW ili Opel!
Post Reply